Räikkönen niet tevreden

Kimi Räikkönen heeft voor het eerst openlijk uitgehaald naar McLaren Mercedes. Of de Fin hiermee een breuk wil forceren of alleen problemen wil aankaarten is niet duidelijk. Gisteren kwam hij niet verder dan de vierde stek.

Alonso, de leider in de titelstrijd, heeft inmiddels 21 punten voorsprong op Räikkönen. "We zijn telkens te langzaam om een echte rol van betekenis te spelen. We zijn de afgelopen races niet stabiel en snel genoeg gebleken om een regelmatige podiumklant te worden. Je kunt dus concluderen dat we gewoon te traag zijn, ten opzichte van de absolute koplopers," aldus de Fin.

De vice-wereldkampioen van vorig jaar ontkent schuld te hebben aan de slechte prestaties. "Ik heb zo hard gereden als ik kon. De auto wil gewoon niet harder. Ik denk dat we ongeveer in het groepje bij Honda zitten, want de afstand op Renault en Ferrari is te groot. Toen ik gisteren Button passeerde, was de snelheid er niet om dichterbij de rest te komen. Op het eind kwam ik wel wat dichter bij Massa en Alonso, maar dat kwam doordat Alonso wat problemen met zijn tempo had."

Kimi Räikkönen is afgelopen tijd vaak met Ferrari in verband gebracht. Zelf zegt The Iceman te kunnen kiezen uit drie topteams, waarvan gesuggereerd word dat het om Ferrari, Renault en zijn huidig team Mclaren gaat.