Van der Vaart toch nog in actie voor HSV

JJdJ1984
Hamburger SV hoopt komende zaterdag in het allesbeslissende duel met Werder Bremen een beroep te kunnen doen op Rafael van der Vaart. De middenvelder zegt zelf alleen in actie te komen als het WK niet in gevaar komt.

" De wedstrijd is superbelangrijk voor directe kwalificatie voor de Champions League", aldus de oud Ajax-speler."Mijn herstel gaat sneller dan verwacht, maar als het WK enigszins in gevaar dreigt te komt, speel ik niet."

Twee weken geleden moest Van der Vaart onder het mes om een pin uit zijn enkel te laten verwijderen. HSV meldde vervolgens dat de middenvelder niet meer in actie zou komen.

Door een 4-2 nederlaag afgelopen weekend bij Hertha BSC is de nood hoog bij de club waar Khalid Boulahrouz en Nigel de Jong ook spelen. HSV verdedigt in het onderlinge duel met Bremen een voorsprong van één punt en heeft dus aan een gelijkspel genoeg om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Champions League.

Nigel de Jong is zeker niet van de partij in de laatste wedstrijd van het seizoen. De middenvelder onderging een knieoperatie. Over de inzetbaarheid van Khalid Boulahrouz bestaat onzekerheid. De verdediger moest zich tegen Hertha laten vervangen met een buikblessure.