NBA: Goede start voor de Spurs en Pistons

De Detroit Pistons en de San Antonio Spurs hebben beiden hun eerste thuiswedstrijd in de halve finales gewonnen. San Antonio versloeg Dallas met 87-85 terwijl Detroit veel te sterk was voor Cleveland, 113-86.

Detroit liet er geen twijfel over bestaan wie er topfavoriet in het oosten is. De Cleveland Caveliers, met superster LeBron James in de gelederen, werden op alle fronten overklast. Al in de eerste helft keken de Cavs tegen een achterstand aan van 21 punten. In de eerste helft werden van de elf driepunt-pogingen er maar liefst 10 geraakt. "We got our behinds kicked..." Aldus coach Mike Brown van de Cleveland Caveliers. De volgende wedstrijd in de best-of-seven serie is opnieuw in Detroit.

San Antonio had aanzienlijk meer moeite hun thuiswedstrijd winnend af te sluiten. De wedstrijd, die lange tijd gelijk op ging, werd pas in de laatste minuten beslist. Bij een gelijke stand van 84-84 kwamen de Spurs door een driepunter van Bruce Bowen op een voorsprong van drie punten die niet meer werd weggegeven. In de laatste seconden hadden de Mavericks nog een kans op de winst, maar door de goede defensie van de Spurs werd deze gemist. Tim Duncan was wederom belangrijk voor de Spurs met 31 punten en 14 rebounds. De tweede wedstrijd is ook in San Antonio.