Straf PSG en Marseille opgeheven

De Franse voetbalclubs Paris Saint-Germain en Olympique Marseille hebben met succes beroep aangetekend tegen de puntaftrek die de beide clubs begin maart kregen opgelegd. De Franse voetbalbond maakte woensdag bekend dat deze straf ongedaan gemaakt is.

De beroepscommissie is van mening dat beide ploegen in hun onderlinge ontmoeting op 5 maart de regels niet overtreden hebben. Eerder beliste de ethische commissie anders. De schorsing van drie maanden voor de clubvoorzitters Pierre Blayau (PSG) en Pape Diouf (Marseille) zal wel blijven gehandhaafd.

De clubs kregen een punt aftrek omdat ze het imago van de voetbalsport zouden hebben geschaad. Uit angst voor de veiligheid van de spelers en supporters stuurde Marseille een B-elftal naar Parijs en raadde haar supporters af om naar de wedstrijd te gaan. PSG zou hebben geweigerd het beloofde aantal kaarten te leveren, bovendien zou PSG de Marseille-supporters net onder de eigen fans op de tribune hebben willen zetten.

De beladen wedstrijd eindigde destijds in 0-0. Het ongedaan maken van de straf heeft geen directe gevolgen voor de stand. Olympique Marseille blijft vijfde, Paris SG staat achtste.