Gordon: 'Rita Verdonk is mijn heldin'

GordonVolkszanger Gordon is een groot fan van minister Rita Verdonk. Dat verklaart hij op zijn website. De zanger en televisiemaker kwam de politica woensdag tegen bij de opnamen van de TROS TV-show. "In de foyer kwam ik een andere gast tegen van Reinout, mijn heldin! Rita Verdonk, wat een superwoman vind ik dat", schrijft Gordon.

De kandidaat-lijsttrekster voor de VVD zou van haar kant ook een zwak voor Gordon hebben, zo bekende ze hem. "Zij kijkt wanneer ze de kans heeft naar 'Joling & Gordon over de vloer', is dat leuk of niet?" De 37-jarige zanger is er van overtuigd dat Verdonk het tot lijsttrekker zal schoppen. "Ik zie Rita alles winnen en voorspel zelfs de eerste vrouwelijke premier (première, hi hi) van ons land. Ik stem in ieder geval, heb mijn stem niet voor niets gekregen." Gordon heeft zijn VVD-voorkeur nooit onder stoelen of banken gestoken. In het verleden werkte hij mee aan de verkiezingscampagne van de liberalen, en zong hij op een partijbijeenkomst een duet met VVD-politica Annemarie Jorritsma.

De TV-show met Gordon, Joling en Verdonk zal morgenavond uitgezonden worden. Presentator Reinout Oerlemans zal in het interview met de minister onder andere vragen naar het privéleven van 'IJzeren Rita', zoals de rol van moeder van een gezin.

Reinout Oerlemans versus Rita Verdonk
Oerlemans onderwerpt Rita Verdonk aan een 'diepte-interview'