Squirrel mee naar WK?

Maikel (WeebI)
De snelle linksback van Arsenal, Squirrel, maakt kans om opgeroepen te worden voor het WK met Engeland. Hij maakte gisteren zijn debuut in de CL-wedstrijd met Villarreal.

Op het Londense Highbury mocht de kleine back vijftien minuten lang meedoen aan de wedstrijd. Zijn snelheid en acrobatiek zorgden voor veel problemen bij de Gele Duikboot.

Nutkin, zoals hij door zijn vrienden wordt genoemd, maakt een goede kans om door bondscoach Sven Göran Eriksson te worden opgeroepen voor het WK. De normale linksback van Engeland, Ashley Cole, kent een slecht seizoen door een voetblessure.

Arsenal-trainer Arsčne Wenger had het volgende te melden over zijn jonge debutant: "Hij was erg snel en bleek een goede dribbelaar." Ook in het Arsenal Stadium weerklonken de aanmoedigingen voor de slechts 2-jarige Squirrel. 'Squirrel is a Gooner', 'Squirrel for England' en 'Squirrel, There's only one Squirrel' zullen ook in de finale gehoord worden, mits Arsenal deze bereikt door in El Madrigal een nederlaag te voorkomen.

Squirrel zelf blijft er nuchter onder. "Ik vond het jammer dat ik maar vijftien minuten mocht meespelen, maar ik heb mijn stempel op de wedstrijd kunnen drukken", vertelt hij. "Ik heb nog niets van Sven gehoord, nee, maar ik zal een uitnodiging zeker in overweging nemen," aldus Squirrel in zeer gebrekkig Engels.

Overigens is de Europese voetbalbond UEFA aan het onderzoeken of Arsenal niet per ongeluk met twaalf man speelde. Wenger zei over de beschuldigingen: "Wij speelden slechts met elf mensen. Van een twaalfde was geen sprake, hoor."


Squirrel in gevecht met Villarreal-spits Diego Forlán