Uitslagen halve finales UEFA Cup

Vandaag werden de eerste wedstrijden uit de halve finales van de UEFA Cup gespeeld. Steaua Boekarest ontmoette Middlesbrough in eigen huis en Sevilla kwam op bezoek bij Schalke 04.

In Boekarest bleek Steaua uiteindelijk met 1-0 te sterk voor Middlesbrough. De ploeg van Jimmy Floyd Hasselbaink en George Boateng had wel enkele kansjes, maar kon deze niet verzilveren. Na een klein half uur spelen zette Nicolae Dica de thuisploeg op voorsprong. Daarna volgde een zee aan kansen voor Steaua die de wedstrijd hadden kunnen beslissen, maar ook de scherpte van de Roemenen viel vies tegen. Boro kon niet beschikken over topschutter Mark Viduka, en dat bleek in de veerkracht van de aanval. Er is nog hoop voor de Engelsen, maar Steaua heeft vandaag zeer goede zaken gedaan.

In de Arena auf Schalke was de ploeg van de gelijknamige naam net zo sterk als het Spaanse Sevilla. Geen van de beide ploegen kwam uiteindelijk tot scoren, waardoor er voor beide clubs nog hoop is op het bereiken van de finale. Tien minuten voor tijd liep Schalke-speler Krstajic tegen een domme rode kaart op, maar de man-meer-situatie werd niet benut door de Spanjaarden, die momenteel zesde in de Primera División staan.

Uitslagen:

Steaua Boekarest - Middlesbrough 1-0
29' Dica

Schalke 04 - Sevilla 0-0