Villarreal wil Pires aantrekken

Robert Pires staat in de belangstelling van Villarreal. De middenvelder van Arsenal won gisteren nog van de Spaanse ploeg in de halve finales van de Champions League.

De Fransman wil graag bij Arsenal blijven door een tweejarig contract te tekenen. Trainer Arsène Wenger voert echter een beleid waarin hij spelers ouder dan 30 enkel 1-jarige contracten aanbiedt.

Er gingen al geruchten in Spanje dat de tegenstander in de halve finales van de CL, Villarreal, een aanbod heeft gedaan voor de 32-jarige middenvelder. Pires wil echter niet rond de tafel gaan zitten voor de return gespeeld is.

"Villarreal wil me wel voor twee seizoenen vast leggen", zegt de international. "Het belangrijkste is nu echter dat ik Arsenal meehelp de finale te bereiken. Zodra dat volbracht is ben ik bereid te praten. Villarreal is een geweldige ploeg en ik houd van de Spaanse competitie."

Pires kwam naar Londen in 2000, toen Arsenal hem overnam van Olympique Marseille. Pires is vaak nog steeds beslissend voor Arsenal, maar omdat de Fransman zekerheid wil voor de toekomst lijken zijn dagen in Engeland geteld.