Gamen tegen je hamster

koei
Als je je hamster een controller geeft en een potje tegen hem gaat gamen dan is het van te voren al bekend wie er gaat winnen. De hamster heeft te kleine pootjes om meerdere knoppen in te drukken en begrijpt waarschijnlijk toch al niet wat hij moet doen. Gelukkig is er verbetering in zicht. Enkele dagen geleden is er in Singapore een hamster gebruikt in een proefopstelling voor een spel tussen mens en dier.

In de speciale game bestuur je een persoon die achterna wordt gezeten door een roofdier. Dit roofdier is in werkelijkheid de hamster die achter een lokaas aan rent. De hamster rent over een latexvloer in een kooi. Deze vloer kan bepaalde vormen aannemen zodat er ook extra hindernissen kunnen voorkomen zoals bergen. Alle bewegingen van het dier en zijn positie worden overgezet naar bewegingen in het spel.




Met behulp van dit project wil men huisdieren laten gamen, net zoals mensen dat ook doen. Daarnaast wordt geprobeerd nieuwe inzichten te krijgen in het gedrag van de dieren en wordt de relaties tussen mens en dier onder de loep genomen.

Winnen is helaas niet zo makkelijk meer als met een ouderwetse controller, de spellen zijn zo ontworpen dat het huisdier net zoveel kans heeft om te winnen als zijn tegenspeler. Naast deze kleine knaagdieren-versie van het spel is er ook een versie voor kippen en kwallen in ontwikkeling.



Mogelijk ziet het er in de toekomst zo uit