Ferrari: "Imola is een belangrijke race"

Het team van Ferrari ziet de Grand Prix van San Marino op het circuit van Imola als een belangrijk moment in dit F1-seizoen.

Het team beseft dat er bij de eerste race in Europa gepresteerd zal moeten gaan worden. "Imola is een zeer belangrijke race voor ons. Het is de eerste race in Europa na een wisselvallige start van het seizoen. We beseffen ons goed dat we nu goed moeten presteren in Imola. We hebben er de afgelopen weken alles aan gedaan om zo goed voorbereid mogelijk aan de GP van San Marino te beginnen," aldus sportdirecteur Stefano Domenicali.

Domenicali zegt dat er de afgelopen weken alles aan is gedaan om de auto competititef te laten worden om weer een Grand Prix te kunnen winnen. "In Barcelona hebben we een nieuw aërodynamisch pakket getest, dat zeer bemoedigende resultaten liet zien. We hebben ook een stap voorwaarts gezet met de motor. Het probleem dat we in Maleisië hadden, is daarmee opgelost. Nu we de betrouwbaarheid van de auto hebben verbeterd, denken we dat de prestaties van de wagen ook beter zullen worden. We willen komend weekend niet alleen competitief zijn. We willen de race in San Marino kunnen winnen."