'Veilig Verkeer Nederland komt terug'

VVN Veilig Verkeer Nederland De belangenbehartiger voor veilig verkeer, 3VO, komt waarschijnlijk terug met de oude naam Veilig Verkeer Nederland. Het bestuur van 3VO vergadert morgen over de naam. De nieuwe voorzitter van 3VO, Bruno Bruins, ziet weinig in de naam 3VO. "Veel mensen vragen aan mij of ik vogelgriep heb, als ik zeg dat ik voor 3VO werk", zo liet hij weten. Volgens hem slaat de naam 3VO niet aan bij het grote publiek. De oude naam Veilig Verkeer Nederland is volgens hem veel duidelijker.

De directeur van 3VO, J. Goos, is positief over het voorstel."Onze huidige naam is minder bekend dan onze oude naam. Ongeveer 95 procent van de Nederlanders was bekend met de naam Veilig Verkeer Nederland. Die naam maakt meteen duidelijk wat we doen. De naamsbekendheid van 3VO ligt ongeveer op 60 procent." Als het bestuur akkoord gaat kan de naam kort na de zomer terugkeren. De organisatie heeft een opiniepeiling op de website van 3VO gehouden. 3VO Ongeveer 80 procent van de bezoekers van de site vond dat 3VO weer Veilig Verkeer Nederland moest gaan heten.

De naam van Veilig Verkeer Nederland is in 2000 veranderd, omdat de organisatie fuseerde met de stichting Kinderen Voorrang en de Vereniging voor de Bescherming van de Voetganger.

Met dank aan dennistd voor de submit.