Kermis Roosendaal afgebroken na geweld

Rob (R@b)
BinnenlandsDe voorjaarskermis op het Kadeplein in Roosendaal is voortijdig beëindigd. De exploitanten hebben besloten op te stappen vanwege aanhoudende misdragingen van jongeren. ''Ik heb niet eerder meegemaakt dat exploitanten zo massaal door jongeren worden geterroriseerd. Het is dramatisch dat we hiervoor moeten vluchten en het is een schande dat goedwillende burgers vandaag geen kermis meer kunnen vieren'', aldus één van de exploitanten vandaag in het regionale dagblad BN/DeStem.

Tijdens de paasdagen was de sfeer al explosief te noemen en dinsdagavond werd het opnieuw onrustig. Vooral de eigenaar van de botsauto's moest het ontgelden. Er werd voor tienduizenden euro's schade aangericht en jongeren probeerden met dreigementen gratis muntjes te bemachtigen. Ook andere ondernemers werden de afgelopen dagen lastiggevallen.

De politie zegt dat er tijdens de kermisperiode 's avonds twee keer agenten op het kermisterrein zijn geweest naar aanleiding van incidenten. Zaterdagavond zou er een groep van 50 man aan het vechten zijn geweest. Toen de politie ter plekke kwam was de boel echter al gesust. Maandagavond zou er door iemand met een fles zijn gegooid op het kermisterrein. Er is echter door niemand aangifte gedaan van de incidenten. Of het om buitenlandse jongeren gaat, weet de politie ook niet. ''Want dat hebben wij zelf niet kunnen constateren'', zegt een woordvoerder.