Formule 1 verliest potentiële partner

Het leek er even op dat de Formule 1 met de luchtvaartmaatschappij van de Emiraten binnenkort een grote partner mocht verwelkomen, maar die overeenkomst lijkt nu toch ver weg. Het bedrijf is voor dit seizoen al hoofdsponsor van het Formule 1-team van McLaren Mercedes.

Nadat de voorzitter van de Emiraten, sjeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum, woensdag met een persbericht kwam, lijkt een overeenkomst met de koningsklasse van de autosport van de baan. "Een deel van het plan van de Emiraten is om een wereldmerk te worden en om huisgezind te worden. Om dat doel te bereiken zal in de strategie van de Emiraten op worden genomen om in verband te worden gebracht met het grootste sportevenement ter wereld," aldus de sjeik.

Met het grootste sportevenement ter wereld bedoelt de sjeik niet de koningsklasse van de autosport, maar het wereldkampioenschap voetbal, georganiseerd door de FIFA. In de overeenkomst gaat het om een bedrag van 195 miljoen Amerikaanse dollar en zal de luchtvaartmaatschappij van 2007 tot en met 2014 een partner zijn van de FIFA. Daarnaast krijgt men ook de rechten van alle FIFA-evenementen in handen, waaronder de wereldkampioenschappen van 2010 en 2014.