Vrouw smokkelt handgranaat in vagina

Icoon ShockingEen tamelijk riskante smokkelpoging van een 44-jarige vrouw uit het Midden-Amerikaanse El Salvador is op niets uitgelopen. De vrouw probeerde een onbekende hoeveelheid marihuana en een heuse op scherp staande handgranaat een gevangenis binnen te smokkelen door de waren in haar vagina te verstoppen. De drugs en het wapentuig had ze daartoe in een cilinder gestopt die ze in haar geslachtsdeel verstopte. De vrouw werd echter betrapt en zit nu vast op verdenking van drugssmokkel en verboden wapenbezit.

De smokkel kwam aan het licht dankzij verscherpte veiligheidsmaatregelen die door de gevangenisdirectie waren ingesteld na geruchten over een op handen zijnde grote uitbraakpoging. Als gevolg daarvan werd de vrouw na binnenkomst in de gevangenis direct aan een uitgebreid lichamelijk onderzoek onderworpen, waarbij men de cilinder met de marihuana en de handgranaat aantrof. Daarop is ze overgedragen aan de politie.

De vrouw wilde in het complex twee gedetineerden bezoeken die lange gevangenisstraffen uitzitten voor verkrachting, roofovervallen en verboden wapenbezit.