Koster: "Eerst helft was voetbalonwaardig"

Olga (Nuongirl)
Zowel de trainer van Vitesse als die van RKC Waalwijk spraken van gemengde gevoelens na afloop van de spectaculaire 4-4 in de strijd om een intertoto-ticket.

De coach van Vitesse, Edward Sturing, kon zichzelf wel voor zijn kop slaan nadat zijn ploeg na rust de 0-4 voorsprong weggaf. RKC Waalwijk-trainer Adri Koster sprak vooral over een dramatische eerste helft waarbij zijn ploeg wonderbaarlijk wist terug te komen.

"Dit was in één wedstrijd het Vitesse van dit seizoen. Een elftal dat goed kan voetballen maar ook in staat is om een 4-0 voorsprong uit handen te geven. De eerste elftal hebben we prima gespeeld, wisten de vrije man steeds goed te vinden en de kansen werden goed afgemaakt. In de rust heb ik aangegeven het positiespel goed te blijven spelen en de vrije man te zoeken. We verloren echter alle duels en kwamen daardoor in de problemen. Een minuut na rust overkomt het slechtste wat je kan overkomen en dan speel je de tegenstander in de kaart. De rode kaart was zeer amateuristisch, in het eigen strafschopgebied, onbegrijpelijk. We gaan zeker met een kater naar huis en we mogen van geluk spreken dat we de wedstrijd niet hebben verloren," aldus Sturing.

Adri Koster vond het spel van zijn ploeg in de eerste helft voetbalonwaardig. "Ik neem aan dat jullie begrijpen dat ik totaal niet blij ben met de eerste helft. Het was schandalig en had niks met voetballen en verdedigen te maken. We gaven de tegenstander vrij baan. In de rust heb ik drie man gewisseld, zijn 1 op 1 gaan spelen en wilden alsnog alles geven wat hebben. Je hoopt dat je je kunt herstellen, maar dan denk er niet aan dat je terugkomt tot 4-4. Dat het gebeurt is natuurlijk spectaculair. Alles is nu weer open. Nu zondag met 5-5 gelijkspelen, dan zijn we door," aldus Koster die de grap er nog wel een beetje van kon zien.