FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 6 januari 2006

Verkoel je Xbox 360 met de Nyko Intercooler

Een aantal dagen geleden kregen we te horen dat er een watergekoelde Xbox 360 van CoolIT Systems op komst is. Dit zou een eind moeten maken aan de oververhitting die bij de Xbox 360 nog wel eens op wil treden. Zoals te verwachten viel, verschijnen er langzaamaan steeds meer koelers voor de Xbox 360, en jawel, ook nu is er een nieuwe. Nyke brengt namelijk binnenkort 'The Intercooler' op de markt. Dit is een stukje hardware dat je op de achterkant van de Xbox 360 kan bevestigen, wat de luchtstroom ten goede komt. Dit bevordert op haar beurt de verkoeling van de console. In maart zal de Intercooler in de schappen moeten liggen, er wordt uitgegaan van een prijs rond de 20 dollar.



Winterweer eist levens in Polen

Icoon AlgemeenHet winterweer in Polen heeft tot nu toe aan aardig wat mensen het leven gekost. Doordat de temperatuur in het land op veel plaatsen dik onder nul komt zijn bijna bijna honderd mensen omgekomen. De helft van die personen was dakloos.

Het overgrote deel van de doden is mannelijk en tussen de 35 en 50 jaar oud en verkeerde onder invloed van alcohol. Het Poolse weerinstituut verklaarde te verwachten dat de temperaturen dit weekeinde dalen tot 15 graden onder nul. Afgelopen winter vonden circa 180 mensen de dood in Polen door de kou.

Vergiffenis...

Het RKK/KRO programma Soeterbeeck is normaal gesproken een opiniërend gespreksprogramma. Maar een aantal keer per jaar zendt Soeterbeeck bijzondere ontmoetingen uit. De huidige serie ontmoetingen heeft als thema: Drie vrouwelijke wetenschappers verlichten Nederland met hun heldere denkbeelden.

Het spits werd op 20 december afgebeten door Pumla Gobodo-Madikizela. Zij is psychologe en maakte met onder meer bisschop Tutu deel uit van de Waarheidscommissie, die in Zuid-Afrika de wandaden van het blanke apartheidsregime onderzocht. Tijdens het interview vertelt Gobodo-Madikizela over de getuigenis van Eugene de Kock, ooit berucht leider van de geheime Zuid-Afrikaanse politie.

Nu draaien dit soort verhoren meestal uit op enorme draaikonterij maar in het geval van Eugene de Kock gaat het anders. Nadat hij zijn getuigenis heeft afgelegd wil hij alle vrouwen spreken die weduwe zijn geworden door een bomaanslag waarvoor hij verantwoordelijk is. Om hen persoonlijk zijn verontschuldigingen aan te bieden. Dit fascineert Gobodo-Madikizela zodanig dat zij hem opzoekt in gevangenis en ze voert vele gesprekken met hem. Zij ziet een man die heel anders is dan zij heeft verwacht, en wordt zich bewust van de vele kanten van goed en kwaad. Ze is zich gaan afvragen of je oprechte spijt kunt herkennen en of zoiets als vergeving wel mogelijk is bij zware misdaden. De weduwen in ieder geval wel: zij schonken Eugene de Kock vergiffenis.

Over deze vergiffenis vertelt Gobodo-Madikizela tijdens een uiterst boeiend gesprek dat zij heeft met Wilfred Kemp. In het gesprek komt ook Mohammed B. nog aan de orde. Vergiffenis is voor hem, in de optiek van Gobodo-Madikizela, voorlopig niet weggelegd.

Programma's terugkijken erg populair

Publieke OmroepDe Publieke Omroep doet het uitzonderlijk goed op internet. Afgelopen jaar werden er via Uitzendinggemist.nl 25 miljoen televisieprogramma's bekeken. Het hoge aantal komt vooral doordat er op televisie veel verwezen is naar de internetsite. Het aantal opgevraagde programma's per maand liep op van 270.000 aan het begin van 2005, tot vier miljoen aan het einde van het jaar.

In de maand september 2005, werden er over het hele Omroep.nl-domein, 20 miljoen audio- en videoprogramma's via de computer opgevraagd door Nederlandse internetters. Dat is een optelsom van de streams van Uitzendinggemist.nl en de streams die de omroepen via hun eigen sites 'uitzenden'.

Probleem is alleen de financiering. Deels wil de Publieke Omroep dit oplossen door STER-reclames te verwerken in de streams. De eerste proeven daarmee leidden echter al tot VVD-kamervragen. De Engelse publieke omroep BBC experimenteert met p2p-distributie als alternatief voor audio- en videostreaming. Ook in Nederland wordt daar nu naar gekeken.

Aanklaag cultuur in MMORPG's?

Ja, eindelijk is die tijd eraan gekomen dat mensen het ook in MMORPG's gaan doen; andere mensen aanklagen.

Aanleiding voor dit zijn de ingrijpende veranderingen in de MMORPG Second Life (2L). Second Life is een game waarin de speler een tweede leven op kan zetten. Tools in de game maken het mogelijk om zelf objecten te creëren, zoals kasten, stoelen maar ook huizen en machines. Het intellectuele eigendom van deze objecten ligt bij de spelers van het spel. Hierdoor kan je deze dus vrij verhandelen binnen en buiten het spel. Stukken grond kunnen gekocht, verhuurd en verkocht worden. Wat handel in dit spel interessanter maakt is dat de ingame munt, de LindenDollar (L$) verbonden is aan de Amerikaanse dollar.

Linden Labs, de developer van Second Life, heeft in de laatste update een nieuwe functie geïmplementeerd "Point-to-Point"- Movement. Dit houdt in dat een speler direct kan teleporteren naar ieder gebied in het spel. Voorheen moest de speler reizen via tussenstations, genaamd "Telehubs". Gebieden in de buurt van deze "Telehubs" zijn door de doorstroom van reizigers en handelaars aanzienlijk meer waard. De introductie van het nieuwe reissysteem maakt echter deze tussenstations overbodig en veel grondbezitters denken dat ze hierdoor veel inkomsten mis zullen lopen en dat ze met te dure grond blijven zitten.

In een reactie heeft Linden Labs al aangeboden om deze grond terug te kopen van ontevreden gebruikers. Veel gebruikers vinden echter de prijs te laag en er wordt nu gekeken hoe de developer voor de rechtbank verantwoordelijk gehouden kan worden voor dit verlies.

Een uitgebreid artikel op de blog Terra Nova gaat dieper op de kwestie in. Dit artikel is hier te vinden.



[Gerucht] Elder Scrolls IV: Oblivion bereikt gold-status

De Duitse site Xbox-newz.de meldt dat de game Elder Scrolls IV: Oblivion vandaag de gold-status bereikt zou hebben. Dit betekent dat de game helemaal af is en klaar is voor massaproductie. Op de officiele fora van de game worden topics over het onderwerp gesloten of verwijderd. Een mod van het forum bevestigde noch ontkende de mededeling. Hoewel een precieze releasedate voor de game nog niet bepaald is, wordt Oblivion ergens in maart verwacht voor 360 en PC.

Werkschuwen ontvluchten bijstand

Lagging had ons, herschreven en wel, via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenSinds begin 2004 zijn gemeenten zelf financieel verantwoordelijk voor het verschaffen van bijstandstandsuitkeringen, waarbij ze de vrijheid hebben om te experimenteren met methoden om de cliënten weer aan het werk te krijgen.

Een flink aantal gemeenten voerde zogenaamde "work-first" projecten in, waarbij de bijstandstrekker, ongeacht zijn of haar opleiding, verplicht te werk gesteld wordt bij bijvoorbeeld schoonmaakbedrijven of in de groenvoorziening. Het idee is dat de bijstandstrekkers hiermee arbeidsritme aangeleerd krijgen dat in combinatie met begeleiding het vinden van een reguliere baan makkelijker moet maken.

Gemiddeld ziet ruim 10% van alle aanvragers in gemeenten met verplichte "work-first" projecten af van de uitkering. Onder jongere bijstandstrekkers is dit percentage echter veel hoger. Zo had in Emmen 60% van de jongere bijstands-aanvragers geen zin om de handen uit de mouwen te steken en blijkbaar ook geen gebrek aan geld.

Dat organisaties zoals de Bijstandsbond en de Sociale Alliantie (overkoepelende organisatie van o.a. vakbonden) kritisch zijn over deze projecten laat zich raden. Per september hadden ongeveer 357.000 mensen een bijstandsuitkering, waarvan 80% al langer dan een jaar.

Nepprins steelt gloednieuwe Mercedes

DarkWatcher had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon BizarAfgelopen dinsdag heeft een bizarre autodiefstal plaatsgevonden. Een man die zich voordeed als Saoedische prins zag zich in staat een gloednieuwe Mercedes-Benz te stelen, terwijl de chauffeur even uit de auto was.

De man reserveerde de auto vanuit een Wassenaars hotel om, naar eigen zeggen, zijn echtgenote op te halen. Terwijl de chauffeur de auto verliet om de vrouw op te halen kroop de nepprins achter het stuur van de auto en reed weg.

Het chauffeursbedrijf en de politie zette daarop een achtervolging in. Dankzij een speciaal beveiligingssysteem kon de positie van de auto voortdurend worden bepaald. Toen de dief echter met hoge snelheid het Gooi inreed, konden de achtervolgers hem niet meer bijhouden. De achtervolging werd daarop gestaakt.

De ontvreemde auto werd dezelfde avond nog zonder schade in Almere teruggevonden. De chauffeur is ondertussen van de schrik bekomen en rijdt weer voor 'vaste relaties'.

BNN laat aap IQ-test maken

-North- had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TelevisieBNN laat een aap meedoen aan de Nationale IQ Test. Op die manier kan de vraag worden beantwoord of een aap slimmer is dan de slechtste BN'er die ooit aan het BNN-programma heeft meegedaan. Orang oetang Sandy, die verblijft in de Apenheul, is de gelukkige.

De test is al bij Sandy afgenomen en aanstaande woensdag zijn de resulaten te zien om 20:30 uur op Nederland 2. Sandy moest de zestig meerkeuzevragen beantwoorden door met een stok door het gaas van haar kooi te wijzen op de verschillende antwoordmogelijkheden. Als ze dat had gedaan kreeg ze telkens een druif, ongeacht of het antwoord goed of fout was.

Zes verschillende groepen als gothics, uitvinders, vuilnismannen, quiztoeristen en Bekende Nederlanders zullen ook aan de test meedoen.

Dakar S7 Zouérat - Atâr

De zevende etappe van Le Dakar 2006 beloofde een zware te worden. Men is inmiddels aan het rijden in Mauretanië en vandaag stond de eerste echte grote etappe met zandduinen op het programma. In totaal moest er 521 kilometer worden gereden waarvan 499 als special. Vele hadden dan ook verwacht dat er vandaag veel ging gebeuren, deze mensen werden zeker niet teleurgesteld.

Motoren
Na zijn zware ongeluk van gisteren was het maar de vraag hoe Cyril Despres vandaag zou gaan presteren. Toch stapte de Fransman vandaag weer op zijn KTM en deed het niet slecht nadat hij gisteren dus zijn schouderblad had ontzet, uiteindelijk finishte hij als negende op een half uur achter de winnaar van de etappe de Gavardo. De Chileen wist vandaag zijn tweede etappe op rij te winnen en deed daarmee goede zaken voor het algemeen klassement. Hij klom hierdoor naar een tweede plaats achter de nummer twee van vandaag Marc Coma. Het Spaanse Repsol KTM team doet het goed met hun mensen nu op plaats één en twee in het algemeen klassement alsook Gio Sala en Andy Caldecott op de plaatsen vijf en zes in het algemeen klassement.

Auto's
Bij de auto’s profiteerde het Mitsubishi team vandaag maximaal van een navigatiefout bij een aantal andere rijders in de top van het klassement. Peterhansel pakte de etappe overwinning voor zijn teamgenoot Alphand. Hiermee komt de Fransman op gelijke hoogte met Ari Vatanen wat betreft behaalde etappeoverwinningen in Dakar, beide hebben er 50. Van het Volkswagen kamp kon vandaag alleen Kleinschmidt redelijk meekomen maar zij moest stoppen vanwege een lekke band waardoor ze de aansluiting verloor. Haar teamgenoten verloren allemaal veel tijd door of fout te navigeren of mechanische problemen te krijgen. Het derde team dat in de top meedraait, dat van Schlesser, had vandaag ook geen goede dag. Zowel de buggy van Jean-Louis Schlesser zelf als die van Magnaldi kwamen op meer dan een uur achterstand van Peterhansel binnen. Hierdoor maken ze na hun klim in het algemeen klassement van gister vandaag weer een duikeling naar respectievelijk de plaatsen zeven en acht.

Vrachtwagens
Bij de vrachtwagens was het vandaag een mooie dag voor de Nederlandse Dakar volger. Hans Stacey wist deze etappe namelijk te winnen voor Firdaus Kabirov. Ook zijn teamgenoot Echter reed vandaag goed met de MAN en finishte uiteindelijk op een vijfde plek. Vladimir Tchaguine had vandaag voor het eerst sinds het begin van Dakar pech. Hij stond lang vast in het zand bij kilometer 290 en verloor daardoor meer dan een half uur in het algemeen klassement op Stacey. Toch hoeft de Rus zich nog geen zorgen te gaan maken aangezien hij meer dan twee uur voorsprong op de Nederlander had. Stacey komt door zijn goede prestatie vandaag weer een paar plaatsjes hoger in het algemeen klassement te staan. Hij staat nu derde voor Karel Loprais en maar 8:57 achter Firdaus Kabirov op plek twee.

Uitslagen zevende etappe:

Motoren:

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 004 DE GAVARDO (CHI) KTM 06:28:11 00:00:00
2 002 COMA (ESP) KTM 06:29:38 00:01:27
3 006 SALA (ITA) KTM 06:30:11 00:02:00
4 003 ESTEVE PUJOL (ESP) KTM 06:32:40 00:04:29
19 058 KNUIMAN (HOL) YAMAHA 07:08:40 00:40:29

Auto's:

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 300 PETERHANSEL (FRA)/COTTRET (FRA) MITSUBISHI 05:52:18 00:00:00
2 302 ALPHAND (FRA)/PICARD (FRA) MITSUBISHI 05:56:41 00:04:23
3 303 KLEINSCHMIDT (ALL)/PONS (ITA) VOLKSWAGEN 06:04:07 00:11:49
4 305 DE VILLIERS (AFS)/THORNER (SUE) VOLKSWAGEN 06:08:47 00:16:29
17 422 TEN HARKEL (HOL)/VAANHOLT (HOL) LAND-ROVER 08:37:03 02:44:45

Vrachtwagens

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 524 STACEY (HOL)MAN 08:25:05 00:00:00
2 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 08:27:34 00:02:29
3 513 DE AZEVEDO (BRE)TATRA 08:35:19 00:10:14
4 509 LOPRAIS (CZE)TATRA 08:51:42 00:26:37
5 530 ECHTER (ALL)MAN 09:02:51 00:37:46

Algemeen klassement na etappe zeven
Motoren:

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 002 COMA (ESP) KTM 24:45:23 00:00:00
2 004 DE GAVARDO (CHI) KTM 24:49:53 00:04:30
3 003 ESTEVE PUJOL (ESP) KTM 24:52:50 00:07:27
4 001 DESPRES (FRA) KTM 25:18:02 00:32:39
22 058 KNUIMAN (HOL) YAMAHA 28:14:23 03:29:00

Auto's

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 302 ALPHAND (FRA)/PICARD (FRA) MITSUBISHI 22:32:41 00:00:00
2 300 PETERHANSEL (FRA)/COTTRET (FRA) MITSUBISHI 22:35:53 00:03:12
3 303 KLEINSCHMIDT (ALL)/PONS (ITA) VOLKSWAGEN 22:38:39 00:05:58
4 305 DE VILLIERS (AFS)/THORNER (SUE) VOLKSWAGEN 22:42:45 00:10:04
22 378 LEYDS (HOL)/BLOM (HOL) BMW 30:59:31 08:26:50

Vrachtwagens

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 29:02:26 00:00:00
2 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 30:24:54 01:22:28
3 524 STACEY (HOL)MAN 30:33:51 01:31:25
4 509 LOPRAIS (CZE)TATRA 30:56:45 01:54:19
5 513 DE AZEVEDO (BRE)TATRA 32:17:45 03:15:19

Behandeling 'Zaak Kalou' op 26 januari

Salomon Kalou hoort op 26 januari of hij versneld een Nederlands paspoort krijgt. Gelukkig voor hem en Marco van Basten is dat dus ruim voor het WK in Duitsland.

De mensen die Kalou in deze zaak steunden waren bang in tijdnood te komen omdat de datum vaag bleef. Minister Verdonk ging na de uitspraak eind 2005 in beroep. Toen de Raad van State oordeelde dat Kalou wel degelijk iets toevoegt aan Oranje, zoals eerder Johan Cruijff en Marco van Basten al zeiden. Ondanks de diverse aanbevelingen bleef Verdonk voet bij stuk houden. Na het afwijzen ging 'Kamp Kalou' in beroep, dat vervolgens werd gewonnen. Helaas voor Kalou vocht Verdonk dat aan.

De bewindsvrouw zei: "Op basis van de thans bekende feiten en omstandigheden is niet aan te nemen dat het succes van het Nederlands elftal afhankelijk is van de bijdrage die betrokkene daarin zou kunnen leveren". Ze heeft met haar vasthoudende gedrag zowel vrienden als vijanden gemaakt.

Jelle Kroes, de advocaat van Kalou, toonde zich gisteren tevreden met de snelheid waarmee de beroepszaak wordt behandeld. "Dit biedt dus hoop", aldus Kroes. Als Verdonk wederom niet van mening verandert kunnen Kroes en Kalou in beroep gaan. "Maar ik verwacht niet dat dat nodig zal zijn", zegt Kroes, "want op die manier blijf je natuurlijk aan de gang. Als de Raad van State het besluit van de rechtbank volgt, kan de minister bijna niet anders dan Kalou een Nederlands paspoort toekennen".

Jan Bos niet op NK sprint

Jan Bos geeft geen acte de présence op het NK sprint, dat dit weekeinde in Assen wordt verreden. De Hierdenaar neemt een rustperiode in acht.

De afzegging van Bos heeft geen gevolgen voor zijn deelname aan het WK sprint. Hiervoor was Bos (in 1998 wereldkampioen in Berlijn) al gekwalificeerd na zijn fenomenale optreden op het NK afstanden, waar hij drie afstanden naar zijn hand zette. Het WK sprint vindt over twee weken plaats in Thialf. Andere toppers van het Nederlandse sprintersgilde, zoals Erben Wennemars, Beorn Nijenhuis en Gerard van Velde, zijn nog niet zeker van deelname.

Mark Schwarzer wil weg bij Middlesbrough

Mark Schwarzer, de doelman van Middlesbrough, heeft de club te kennen gegeven aan een nieuwe uitdaging toe te zijn. De Engelse Premier League club heeft dit geaccepteerd en hem op de transferlijst geplaatst. Pikant detail is dat hij begin vorig jaar nog een nieuw contract tekende voor drie jaar.

"We zijn teleurgesteld dat Mark dit besluit heeft genomen", zegt trainer Steve McClaren. "We respecteren zijn besluit, en hebben hem daarom op de transferlijst geplaatst, mede voor het belang van de club. We zullen dan ook luisteren naar ieder bod."

Geruchten gaan dat de Australisch international door andere teams gewild is en dat hij daarom ook weg wilde bij 'Boro'. Voorheen hadden zowel Manchester United als Arsenal interesse in de goalie.

McClaren heeft veel sympathie voor Jussi Jääskeläinen, nu nog spelend bij Bolton Wanderers. De Finse doelman voelt zich niet meer thuis in het Reebok Stadium en dus zou Middlesbrough hem willen aantrekken mocht Schwarzer daadwerkelijk vetrekken.

Schwarzers zaakwaarnemer, Barry Silkman, bevestigt dat hij niet meer tevreden is bij de Engelse UEFA Cup deelnemer. "Ik denk dat Mark bij de beste drie keepers van het Premiership behoort. Middlesbrough mag blij zijn dat ze hem hebben, en Mark mag blij zijn dat hij Boro heeft. Beiden zijn van groot belang voor elkaar, maar Mark heeft aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging."

Zelfmoordterrorist laat kapitaal na

Beuzebelder had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AanslagDe 22-jarige zelfmoordterrorist Shehzad Tanweer heeft een flinke erfenis achter gelaten. Tanweer was één van de drie terroristen die zichzelf in de Londense metro opbliezen op 7 juli vorig jaar. Ondanks dat hij maar een bijbaantje in een snackbar had, heeft hij een erfenis nagelaten van ruim 175.000 euro. Tanweer heeft geen testament achtergelaten, maar diverse mensen hebben zich al gemeld voor het bedrag.

Een van de eisers is de vader van Tanweer. Maar ook veel nabestaanden van de slachtoffers en gewonden van de aanslagen willen een deel. De bom van hem doodde acht mensen.

Vorige week werd bekend dat de aanslagen in Londen niet veel meer dan duizend euro hebben gekost om uit te voeren.

ABN Amro 1 aan leiding in leg 2 VOR

In de tweede leg Volvo Ocean Race gaat ABN Amro 1 opnieuw aan de leiding. Voorlopig kent de tweede leg opnieuw volop spektakel.

De tweede leg van de Volvo Ocean Race werd vooraf door de kenners omschreven als de zwaarste van de hele race. Op twee januari vertrokken de teams uit Kaapstad op weg naar Melbourne, in de hoop daar de 16de aan te komen. Een zeiltocht die van de teams vraagt zo dicht bij de Zuidpool te komen, dat ze ijsschotsen op hun weg kunnen tegenkomen.

De tweede leg had al snel een verrassing in petto. Movistar koos een meer noordelijke route dan de andere teams en kon daardoor in de eerste dagen een voorsprong opbouwen ten opzichte van de rest van de teams. Voor andere teams was er al snel tegenspoed. De boten van Brasil 1 en Ericsson Racing team raakten zodanig beschadigd dat ze naar Zuid-Afrika moesten terugkeren. Daardoor zijn er momenteel in de tweede leg nog maar vijf teams in de race. De boten van Brasil 1 en Ericsson zullen per vrachtboot naar Australië worden vervoerd om wel weer in de derde leg te kunnen deelnemen.

Woensdag 4 januari bleek de voorsprong die Movistar had opgebouwd snel te slinken. Terwijl de andere boten de hard wind hadden gevonden die ze zochten, kwam Movistar meer in de luwte terecht. ABN Amro 1 profiteerde optimaal van de harde wind en pakte de leiding af van Movistar en liep snel uit. Pirates of the Caribbean, die in de eerste leg nog snel hadden moeten opgeven, weet ABN Amro 1 redelijk goed te volgen. Zij liggen slechts 16 zeemijl achter, wat betekent dat ze de koploper regelmatig in zicht hebben. ABN Amro 2 ligt nu derde en Movistar is teruggezakt naar de vierde plaats. ING Real Estate/Brunel ligt na verschillende problemen op een verre achterstand op de vijfde plaats.

Om de Volvo Ocean Race te blijven volgen kan je ook terecht op het sportforum van FOK!.


De boten in volle actie

Janda, Ahonen delen eindzege

Jakub Janda en Janne Ahonen hebben voor een unicum gezorgd in de historie van de Vierschansentoernee. Beide schansspringers eindigden met 1081,5 punten gedeeltelijk op de eerste plaats in het evenement rond de jaarwisseling.

Ahonen evenaart met de eindzege het record van Jens Weissflog, die ook viermaal het fameuze toernooi op zijn naam schreef. Janda is de eerste Tsjechische winnaar na Jiri Raskas in 1971. ”Ze waren allebei in een fantastische vorm. Ik vind het leuk dat ze de triomf mogen delen”, reageerde de coach van Janda na afloop.

Ahonen toonde zich vandaag in een onwaarschijnlijk spannende ontknoping de beste in Bischofshofen. De Fin moest voorafgaand aan de wedstrijd twee punten goedmaken op Janda om nog kans te maken op prolongatie van de titel. Beide protagonisten begonnen met een sprong van 141 meter, maar Janda kreeg een betere beoordeling van de jury, zodat het verschil in het klassement groter werd.

De Tsjech moest in zijn laatste poging echter zijn meerdere erkennen in Ahonen, die met 141,5 meter de verste sprong van de dag noteerde. Janda kwam niet verder dan 139 meter. Pas na enige tijd werd duidelijk dat het duel in een remise was geëindigd: 1081,5 versus 1081,5 punten. Derde wordt de Noor Roar Ljökelsoy, die vandaag eveneens best of the rest was. Wat opviel was dat de winnaar van Innsbruck, Lars Bystöl, vandaag door de mand viel met een 26e plaats.


Uitslag 4e wedstrijd Vierschansentoernee – Bischofshofen:

#Naam:Land:Sprong 1:Sprong 2:Punten:
1.J. AhonenFIN141141,5293
2.J. JandaTSJ141139291
3.R. LjökelsoyNOO137138282
4.A. KüttelZWI137137277,7
5.B. RomörenNOO134134,5265,8


Eindstand Vierschansentoernee:

#Naam:Land:Punten:
1.J. AhonenFIN1081,5
1.J. JandaTSJ1081,5
3.R. LjökelsoyNOO1057,1
4.A. KüttelZWI1022,9
5.M. HautamäkiFIN1018,0
6.T. OkabeJAP1017,8
7.B. RomörenNOO997,9
8.A. KoflerOOS992,8


Stand wereldbeker na 12 wedstrijden:

#Naam:Land:Punten:
1.J. JandaTSJ872
2.J. AhonenFIN755
3.A. KüttelZWI577
4.M.UhrmannDUI461
5.R. LjökelsoyNOO410

Webber wil langer bij Williams blijven

Mark Webber hoopt ook nog na 2006 voor Williams te kunnen rijden. Hij spreekt de geruchten over een mogelijk vertrek naar Renault resoluut tegen.

Velen vrezen dat Williams na het vertrek van BMW een paar moeilijke jaren tegemoet gaat. Niet zo gek om te denken dat het tweede paradepaardje uit de managementstal van Flavio Briatore, Mark Webber, na 2006 een overstap zal maken naar kampioensteam Renault. De Australiër spreekt deze geruchten echter resoluut tegen.

Hij beseft wel waar de geruchten vandaan komen: "Formule 1 is op sommige momenten een behoorlijk nerveus spelletje en ik ben er van overtuigd dat door de overstap van Alonso er achter de schermen van alles aan de gang is. Echter niks waar ik bij betrokken ben. Voor mij is het uitgangspunt dat ik, als het mogelijk is, bij Williams wil blijven na komend jaar."

Radio 538 sleept ID&T voor de rechter

Radio 538 sleept ID&T voor de rechter. De radiozender is kwaad omdat het dansevenement Trance Energy dit jaar zonder Radio 538 zal worden georganiseerd. Samen met TMF waren de twee partijen de oprichters van het feest. De televisiezender heeft zich inmiddels teruggetrokken, maar Radio 538 wil weer graag meedoen. ID&T negeert verzoeken hiertoe echter, volgens de radiozender. In de loop van de dag bleek dat Slam!FM als radiopartner zal optreden. ID&T is nog gedeeltelijk eigenaar van die zender. De eerstvolgende editie van Trance Energy staat gepland voor 11 februari 2006 in de Jaarbeurs te Utrecht.

Via een kort geding wil Radio 538 continuering van de samenwerking nu afdwingen. Volgens de zender staat er in de overeenkomst die in 1999 werd gesloten dat indien ID&T niet langer wenst deel te nemen aan Trance Energy, het concept stopt en ID&T de naam ook niet langer mag gebruiken. Dat geldt ook als Radio 538 niet langer zou willen deelnemen.

"Het succes van Trance Energy is een gedeeld succes en dat mag ID&T zich niet zo maar toe-eigenen. ID&T heeft zonder duidelijke argumentatie de samenwerking met Radio 538 opgezegd", zo stelt Radio 538. "Slam!FM past als jongerenzender, met een stevige basis in de dancemuziek, erg goed bij ons evenement. Radio 538 is als marktleider gedwongen om heel breed te programmeren en richt zich op jong & oud. Radio 538 is in die zin een 'familiezender' en geen 'jongerenzender' zoals Slam!FM", zo zegt een woordvoerder van ID&T. "Ik begrijp niets van de ophef die Radio 538 op dit moment maakt. Radio 538 was inderdaad in 2005 nog mediapartner. Die overeenkomst is afgelopen en wij gaan in 2006 door met Slam!FM. Daar is niets vreemds aan."



Tuitert zet Spelen nog niet uit zijn hoofd

Mark Tuitert heeft zijn olympische droom nog altijd niet begraven. De Holtenaar wil alsnog proberen een plekje te veroveren in de achtervolgingsploeg.

Tuitert kende een dramatische NK afstanden in Thialf. Op de 1.000 meter en 1.500 meter kreeg hij het net niet voor elkaar een olympisch ticket te veroveren. Bovendien liep hij ook kwalificatie voor het EK allround mis, omdat hij verkoos niet te starten op de 5.000 meter. De Tukker – voor wie de Spelen nog terra incognita zijn - heeft echter nog stoute plannen voor dit schaatsseizoen: ”Ik ben erop gebrand me van mijn beste kant te laten zien. Daarom start ik morgen ook op het NK sprint. Eind januari wil ik me op het NK allround plaatsen voor het WK allround in Calgary.”

Zelfs een olympisch optreden speelt nog mee in het achterhoofd van Tuitert: ”Als ik hard schaats op het NK allround, heb ik een goede kans op een plekje in de achtervolgingsploeg.” Dit optimisme is niet helemaal ongegrond, want Tuitert is samen met Erben Wennemars en Carl Verheijen wereldkampioen op het onderdeel dat medio februari voor het eerst wordt afgewerkt op de Olympische Spelen. ”Maar of ze daar nog naar kijken, weet ik niet”, aldus Tuitert. ”Daarom richt ik me ook op het WK allround. Dat heb ik zelf in de hand.”

Roda JC hoopt op Vreven

Na Matthew Amoah lijkt Stijn Vreven de volgende te zijn die Arnhem gaat verlaten. Roda JC heeft grote belangstelling voor de Belgische rechtsback van Vitesse.

Nadat Bodnar een paar dagen geleden naar Salzburg vertrok, heeft Stevens weinig opties op die plek. Hij mag van het bestuur een speler halen. Vreven heeft meerdere malen gezegd liever Vitesse te verlaten. "Het is geen groep die uitstraalt dat ze samen iets willen presteren. Als ze negende staan, vinden ze het al goed (...). Ik heb een andere denkwijze hoe je iets moet bereiken: met passie en ten koste van alles willen winnen", zei Vreven tegen Omroep Gelderland. Buiten Roda JC hebben twee niet nader genoemde clubs uit Vrevens geboorteland belangstelling getoond.

Beller radioprogramma overlijdt tijdens uitzending

Icoon ShockingEen Britse man is afgelopen donderdag overleden terwijl hij als beller op de radio te horen was. De man, die alleen bekend stond als Terry, belde 's avonds laat met een debatteerprogramma dat wordt uitgezonden door een radiostation in Liverpool. Plotseling werd er niets meer gezegd.

De presentator was zo bezorgd dat hij zijn show afbrak en zich naar het huis van de man spoedde, maar het was al te laat. "Ik wist dat er iets aan de hand was toen de lijn stil werd, ik had gewoon een onderbuikgevoel. Het was verschrikkelijk. Toen ik aankwam stond de ambulance al bij zijn huis. Hij was schijnbaar in zijn stoel gevonden met de telefoon naast hem. Ik was stomverbaasd."

De buurman van de beller was als eerste ter plaatse. Hij had ingebroken in het huis en de beller dood gevonden. Men gaat ervan uit dat de man aan een hartaanval is overleden.

Met dank aan ziggyziggyziggy voor het submitten.

Nederland verliest finale Hopman Cup

Michaëlla Krajicek en Peter Wessels hebben namens Nederland net niet de Hopman Cup veroverd. Het Oranjeduo verloor de allesbeslissende supertiebreak in het mixed-dubbel tegen de Verenigde Staten.

De Verenigde Staten zijn daarmee voor de vierde keer winnaar van de Hopman Cup. Het begon zo goed voor Nederland, want Krajicek versloeg in de openingspartij Lisa Raymond: 6-4 en 7-6 (4). Het zestienjarige talent sloeg liefst tien aces en demoraliseerde daarmee haar Amerikaanse opponente. Peter Wessels moest echter in Taylor Dent ruimschoots zijn meerdere erkennen (1-6 en 4-6), zodat het mixed-dubbel zou beslissen om de titel.

Het duo Raymond/Dent startte als favoriet, want Raymond geldt als een van de beste dubbelspeelsters ter wereld, terwijl Dent met zijn servicevolleyspel altijd gevaarlijk is. Verrassend genoeg pakten Wessels en Krajicek met 6-4 de eerste set en ging het tot 2-2 gelijk op in het tweede bedrijf. Daarna verloor Nederland vier games achtereen, zodat een supertiebreak om de bokaal moest beslissen. De supertiebreak is een noviteit in het internationale tennis en het gaat erom wie als eerste tien punten heeft.

Het fortuin was in deze supertiebreak aan de zijde van de Amerikanen. De uiteindelijke uitslag was 10-7. Desondanks kunnen Krajicek en Wessels terugkijken op een goed toernooi. Vorig jaar werd het duo kansloos uitgeschakeld in de poule, nu moest een sterk Amerika eraan te pas komen om een Oranjetriomf in Perth te voorkomen.

Wekelijkse hardwareverkopen Japan

Vanmiddag hadden we nog de software lijst, nu de hardware lijst. Zoals te verwachten de DS weer aan kop. De Xbox 360 maakte een redelijke sprong omhoog vanwege de launch van Dead or Alive 4.

ConsoleAantalVorige week2005 Totaal
Nintendo DS390.181597.6284.151.356
PSP110.741161.3322.225.810
PlayStation 278.64697.4751.968.846
GBA SP15.99835.764696.263
Cube12.57936.646273.180
Xbox 36012.3005.67470.567
GB Micro11.23419.261415.088
GBA44790625.407
Xbox12114112.405

Fisichella niet blij met vertrek Montagny

Volgens Giancarlo Fisichella heeft Renault een fout begaan door testrijder Franck Montagny te laten vertrekken. Dit vertelde de Italiaan in een interview met het Britse blad Autosport.

Montagny beoefende zijn functie als testcoureur van Renault van 2003 tot en met 2005. De Fin Heikki Kovalainen, die vorig seizoen al actief was in de GP2-klasse, neemt Montagny’s rol van testcoureur dit jaar over. Iets wat niet op het begrip van de Italiaan kan rekenen.

"Hij is een fantastische testcoureur, de beste waarmee ik gewerkt heb. Of hij ook goed kan racen, weet ik niet. Maar in het testen is hij de beste. Ik denk dat het een grote fout is om hem te laten gaan", aldus Fisichella over Montagny.

Derde hersenbloeding treft Sharon

Icoon Algemeen De Israëlische premier Sharon blijkt na een scan weer een hersenbloeding te hebben gehad. Hij is overgebracht naar de operatiekamer. De gezondheidstoestand van Sharon gaat volgens zijn artsen hard achteruit. De druk op zijn hersenen is te groot en ook zijn bloeddruk is te hoog.

De twee zonen van de premier zijn inmiddels naar het Hadassah ziekenhuis in Jeruzalem gekomen. Daar werd hij woensdagavond na de eerste zware hersenbloeding opgenomen. Artsen voerden een zeven uur durende operatie uit. Sharon werd daarna in een kunstmatige coma gebracht om te herstellen.

Update 15.50 uur
De tweede operatie vrijdagochtend op premier Sharon is na drie uur beëindigd. Dat melden Israëlische televisiezenders. Een hersenscan moet uitwijzen of de ingreep succesvol is geweest.

Update 16.50 uur
Premier Sharon is zojuist voor de derde keer geopereerd. De operatie volgde op de uitslag van de hersenscan. Volgens de laatste berichten van het Hadassah-ziekenhuis is de vier uur durende operatie goed verlopen. De hersendruk is verminderd en Sharon ligt nu op de Intensive Care.

Mensen bidden voor Sharon bij de Klaagmuur
Mensen bidden voor Sharon bij de Klaagmuur

'Verstappen in DTM en A1GP in 2006'

De Nederlandse A1GP coureur Jos Verstappen is in gesprek met teams uit de DTM. Het is de bedoeling dat Verstappen zowel A1GP als DTM rijdt in 2006.

De seizoenen sluiten goed bij elkaar aan. In de A1GP wordt op 2 april op het circuit van Shanghai het seizoen 2005-2006 afgesloten. De DTM start op negen april op het circuit van Hockenheim en duurt tot 29 oktober. Het zou dus kunnen zijn dat Jos dus met een beetje pech een paar A1races moet missen als de kalenders overlappen. Voor Zandvoort zou het erg goed nieuws zijn, aangezien de DTM ook dit jaar weer in de duinen komt.

Zelf zegt Jos in een gesprek met Dagblad de Limburger: "Ik wil in de zomer, na het A1-seizoen, blijven racen. Wat het gaat worden is nog niet bekend, maar ik ben wel bezig om te kijken of er in de DTM mogelijkheden zijn. Ik noem geen namen, dat heeft geen zin. Ik kan wel verklappen dat er contacten zijn".

Raymond Vermeulen, de manager van Jos, zegt in hetzelfde stuk: "Het is een wens waar we mee bezig zijn. DTM is altijd een klasse geweest die goed past bij Jos. Maar het is nog allemaal heel pril, we zetten gewoon een paar visjes uit. Het is een supermooie klasse en de wedstrijden zijn goed te combineren met de A1".

Voor Jos, die in maart 34 wordt, is er dus wel degelijk een carrière na de Formule 1, terwijl mensen dachten dat we na zijn laatste jaar in 2003 bij Minardi niks meer van hem zouden horen.

Trinidad&Tobago boos over kaartverkoop WK

Supporters van Trinidad en Tobago zijn kwaad over de kaartverkoop voor het WK voetbal. De boosheid is zo erg geworden dat nu ook de regering van Trinidad en Tobago zich er mee bemoeit.

Aanleiding voor de boosheid zijn de peperdure reis- en verblijfarrangementen, die maar bij één bureau gekocht kunnen worden. Toevalligerwijs is dat het bureau van de familie van Jack Austin Warner, vice-voorzitter van de FIFA.

De vice-voorzitter vond zelf alle ophef nogal overbodig en verwees de verdachtmakingen van de hand. "Het is geen misdaad succesvol te zijn. Zelfs niet voor mensen als ik", zei Jack Austin Warner, tevens adviseur van de nationale bond van Trinidad.

God is hip

Veel streng gelovige christenen zien alle technische vooruitgang als invloeden van de duivel. Klonen, televisie, internet, allemaal vreselijke technieken die de mens van God verjaagd. Maar het Christendom verliest zieltjes en dat had God al helemaal niet bedoeld, dus moet men de duivelse technologie omtoveren tot goede technologie. Technologie van de boodschap want volgens de Bijbel sprak Jezus in niet exact deze bewoording maar wel in de buurt "Geef de boodschap door!"

Vooral de jongeren komen er bij het Christendom nogal bekaaid af. Geen seks, geen drugs, heel veel soorten muziek kunnen niet, geen blote kleding, geen Harry Potter, maar ook God is de slechtste niet. Althans dat beweren sommige dominees en pastoors. Je kunt namelijk gaan Godcasten (met of zonder hoofdletter). Chillen me je maatjes en geen tijd voor de kerk, geen probleem meer. Je kunt het woord van God nu overal horen, de trein, je colleges, in de coffeeshop, tijdens het neuken. God is overal bij je!

PSV brengt bod uit op Thompson

Na vele speculaties heeft PSV een bod uitgebracht op Archie Thompson. De Eindhovense club zou de aanvaller van Melbourne Victory tot het einde van het seizoen willen huren en daarna willen overnemen voor 2 seizoenen.

"Goed dat er nu eindelijk een bod op tafel ligt na alle speculaties van afgelopen week. Het bestuur zal er zich over buigen en op korte termijn een beslissing nemen", aldus directeur voetbalzaken Gary Cole van Melbourne Victory.

Dat PSV Thompson op het oog is gevallen is niet vreemd. Coach Guus Hiddink werkt al samen met de aanvaller bij het Australische elftal, wat zich eerder al plaatste voor het WK 2006.

LOTR: Battle for Middle-Earth 2 Collectors Edition

EA komt met de release van Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth 2 ook met een collectors edition. Deze speciale versie bevat genoeg extra's om het hoofd van menig gamer op hol te brengen

De collectors edition bevat onder andere een the making of dvd, een boek vol met artwork, een poster, een landkaart van Middle-Earth en meer leuke extra's. Alsof dat nog niet genoeg is krijg je ook nog exclusieve in-game content. Het pronkstuk is de vuurspugende draak die je onder je bevel kunt krijgen. Verder krijg je onder andere ook nog enkele unieke maps.

"We believe we've created something very special with The Lord of the Rings, The Battle for Middle-earth II, and our team felt passionate about making a Collector's Edition that is truly special for the fans," Aldus Mike Verdu, Executive Producer van EA Los Angeles"The exclusive content including the behind-the-scenes footage, amazing concept art, cinematic paintings and sequences, the extensive soundtrack, and access to the unique dragon unit adds new dimension to the gaming experience."

De game komt ergens eind februari begin maart uit op de PC.



"WK-stadions onveilig"

Volgens een onafhankelijke Duitse consumentenbond zijn de stadions die worden gebruikt tijdens het WK voetbal, later dit jaar in Duitsland, onveilig. Dat blijkt uit hun onderzoek.

De Stiftung Warentest bezocht alle twaalf WK-stadions, en stelde tekortkomingen vast. Zo zou het ontstaan van paniek op sommige plekken "verschrikkelijke gevolgen" hebben, en zijn de maatregelen tegen brand niet overal voldoende.

Alle bevindingen die zijn gedaan door de Berlijnse onderzoeksorganisatie worden op 19 januari gepresenteerd. De organisatie van het WK wou nog geen commentaar geven op het onderzoek.

Dit is niet de eerste keer dat voor het WK 2006 stadions tegen de lamp lopen. Zo werd al eerder geconstanteerd dat het dak van het stadion in Frankfurt niet bestand was tegen veel regen en ook bleek de overkapping van het Fritz-Walter Stadion in Kaiserslautern problemen te geven.

F1-toekomst Pastorelli onzeker

Het zijn spannende dagen voor Nicky Pastorelli. Een sponsor van hem haakte af, waardoor zijn baan als testcoureur bij Midland op de tocht kwam te staan. Pastorelli hoopt op een nieuwe investeerder, maar verwacht niet dat Midland nog heel lang zal wachten met het aantrekken van een nieuwe coureur.

"Ik heb met Midland gesproken", vertelde Pastorelli aan F1Racing.nl. "Officieel is mij geen deadline gesteld, maar het moet natuurlijk wel voor een bepaalde tijd opgelost zijn. We zijn met veel mogelijke investeerders aan het werk, maar je weet nooit hoe dat afloopt."

Toen Pastorelli eerder al een test afzegde wegens deze financiële problemen, gaf Midland hem de tijd om een nieuwe sponsor te zoeken. Ondertussen zou het team echter vinden dat ze lang genoeg hebben, en werkt het aan andere mogelijkheden. "Ik denk dat als er nu iemand komt met genoeg geld, hij de baan krijgt. Dat is mijn persoonlijke mening. Het gaat lastig voor me worden, maar we zullen het wel zien", aldus Pastorelli.

Manchester United neemt Evra over

Na eerder deze week de Serviër Nemanja Vidic te hebben overgenomen van Spartak Moskou, is vandaag
de 24-jarige linksback Partice Evra binnengehaald. De vijfvoudig Frans international zou naar verluidt 8,3 miljoen
euro voor z'n oude club AS Monaco hebben opgeleverd.

Ferguson heeft Evra binnengehaald als vervanger op de linksback-positie, waar eerder John O'Shea al stond als vervanger van de in september geblesseerd geraakte Gabriel Heinze.

Niet alleen Manchester United had interesse in de speler van de Monegasken. Internazionale zou al een bod hebben uitgebracht, maar hun 5,3 miljoen euro was voor AS Monaco onvoldoende.

Meisje woedend na bekeuring zonder licht fietsen

Dom dommer domstGisterenavond ging een 14-jarige meisje uit Heerhugowaard compleet over de rooie toen ze werd bekeurd wegens fietsen zonder licht. De dienstdoende agenten werden uitgemaakt voor NSB'ers. Toen ze haar daarop wilde meenemen naar het bureau begon het meisje naar de agenten te trappen.

Met vereende krachten werd het meisje meegenomen, maar de aanwezige vrouwelijke agenten werden daarbij wel getrakteerd op scheldwoorden als ''kankerhoeren'' en ''vuile snollen''. Op het politiebureau kreeg de tiener buiten de verlichtingsbon ook proces-verbaal uitgereikt wegens belediging. Haar ouders werden daarna ingeschakeld om haar op te komen halen.

Afscheid van Dagobert

Site Admin Dagobert neemt afscheid van FOK!sport. Zijn drukke studie en een sociaal leven maken het hem moeilijk de nodige tijd te vinden die hij nodig heeft in zijn huidige functie.

Dagobert werd afgelopen juni, na het vertrek van Mbn, voor de tweede maal SA van FOK!sport en mede dankzij hem was het een stuk makkelijker voor Jozef444 en mij toen wij in september zelf SA werden.

Heel erg bedankt Eendje voor alles, en drie maal is scheepsrecht Tot in de zomer

Justitie vervolgt verdachte zaak Garst

Icoon Justitie Een 23-jarige man uit Apeldoorn wordt vervolgd voor de mishandeling van Floor Garst afgelopen kerstnacht. Garst overleed korte tijd later in het ziekenhuis. De verdachte wordt zware mishandeling met de dood tot gevolg ten laste gelegd. Hij meldde zich deze week samen met twee andere verdachten bij de politie.

De laatste twee komen op korte termijn vrij. Uit het verhoor is gebleken dat de 23-jarige man de fatale klap heeft uitgedeeld. In de loop van vrijdag buigt de rechter-commissaris zich over het verzoek tot in bewaring stelling van de verdachte.

Ontmoeting na Xbox Live loopt erg fout

Ronnie Brendan Watts uit Placerville ( Californië ) is gearresteerd op verdenking van het molesteren van een veertienjarige tiener.

Volgenens de autoriteiten kwam Watts eerst in contact met de tiener via Xbox Live en later in e-mails. Hierin mailde Watts obscene videoclips van zichzelf naar de jongen. Uiteindelijk gaf de jongen zijn telefoonnummer en kwam het in november tot een ontmoeting in Santa Rosa Park waar het gebeurde.

De politie nam een laptop computer, diverse camera's en een Xbox console in beslag uit het huis van Watts. Watts zelf is op borgtocht vrij. 20 januari vindt de rechtszaak plaats.

Hond redt pasgeboren baby uit wc-pot

mieke1984 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Bizar In Taiwan heeft een slimme hond het leven van een pasgeboren baby gered. De baby was direct na de bevalling in de toiletpot gevallen, waar de husky hem uit haalde. Het voorval had afgelopen zondag plaats. De bazin van de hond voelde zich niet goed, en haastte zich naar het toilet. Daar beviel ze vervolgens van een jongetje.

De vrouw was nog wel voldoende bij kennis om zelf met een nagelschaartje de navelstreng door te knippen, maar viel flauw voordat ze de baby kon redden. Gelukkig voor moeder en kind kon de hond ingrijpen.

Volgens een maatschappelijk werkster verkeert de kersverse moeder overigens in financiële problemen. Daarom zal ze zowel haar zoontje als haar hond ter adoptie aanbieden.

Effe updaten!

Voor het grootste lek ooit in Windows heeft Microsoft gisteravond een update ter beschikking gesteld. Bij het open van een geinfecteerde WMF-afbeelding, kan een hacker jouw PC overnemen. Normaal gesproken brengen ze de updates uit op elke dinsdag van de maand, maar Microsoft zag in dat het voor haar nobele gebruikers toch behoorlijk gevaarlijk werd en heeft besloten de update voor het WMF-lek meteen uit te brengen.

Microsoft wil graag dat je de update download via de officiele Windows Update-pagina, maar onze GoT-buren hebben een ander linkje gevonden waar je zonder problemen de update kan downloaden als je de Windows-update troep niet wil gebruiken.

Alle Xbox 360 demos van de wereld downloaden

De Xbox Live download demos worden regiogebonden vrijgegeven. Dit betekent dat je dus geen Japanse demos kunt downloaden als je in Europa woont. Toch kan het:

Hoe? Simpel, je maakt eerst meerdere hotmail adressen aan waarin je aangeeeft dat je in de US, Japan of Europa woont. Daarna maak je op je Xbox 360 evenzo een drietal silver accounts aan.

Voorbeeld:

United States
Postal Code: 10012
State: New York, City New York City
Phone Number: 1-866-530-1234

Japan
Postal Code: 150-2345
Province: Tokyo-to
Phone Number: 3201-3331

Germany
Postal Code: 54292
City: Trier
Phone Number: 065112345

Switch naar het profiel dat je wilt, log in en download de demo's van die regio. Vergeet niet auto login uit te zetten op de drie nieuwe accounts.

Disclaimer: Alles geheel eigen risico!! Als je Xbox 360 opeens alleen maar Japans wilt spreken of door zijn silver accounts heen is of je games doen het niet meer ben je daar zelf verantwoordelijk voor! Je bent gewaarschuwd!

Meer informatie kun je hier vinden.

Toch geen functie voor Revolution Controller in Zelda

Nintendo heeft gereageerd op het nieuws dat Zelda: Twilight Princess die voor de GameCube uitkomt ook de Revolution controller zou ondersteunen. NGC Magazine was verantwoordelijk voor dit gerucht maar nu blijkt het puur speculatie te zijn geweest: "Nintendo have made no new announcements regarding The Legend of Zelda: Twilight Princess. We can however confirm that the game is still in development and that it will launch on Nintendo GameCube in 2006." Zwaaien met het zwaard zal dus nog steeds op de traditionele manier moeten gebeuren.

Streaken

Om de zoveel tijd loopt er weer zo'n malloot over het veld om de bal te pakken en zijn vijfde doelpaal of haar 19e hole te laten zien. Bij het aankomende WK in Duitsland zullen er ongetwijfeld pogingen gedaan worden, al is de beveiliging tegenwoordig zo streng dat de gemiddelde streaker het veld niet meer op komt.
Bij T-Mobile hebben ze er in ieder geval een spelletje van gemaakt. De prijs voor het uitspelen is een beetje twijfelachtig, de kunst is in ieder geval om langs de spelers en de bobby's te rennen om de bal weg te schoppen. Aangezien het speelmeisje steeds knapper wordt loont het ook nog een beetje de moeite. Rennen gaat automatisch, omhoog en omlaag doen we met de pijltjestoetsen, wegduwen met Z en springen met A.
Loop voor de gein trouwens eens tegen een bobby aan of struikel eens over een speler. De tussenfilmpjes zijn ook leuk om te kijken. In de reacties kan je kaspermols282 bedanken voor deze submit.

3D Realms zoekt programmeur

Naast een een mission designer zoekt 3DRealms nu ook een programmeur:
"[...]
You are a *very* good programmer who is well rounded, and can rise to any challenge and pretty much do anything asked of you. You may work on interactivity, vehicles, AI, interface, multi-player, physics, player control...anything that has to do with core game play and polish.

You need a passion for video games and broad knowledge of titles and mechanics in the FPS genre. You will need to be able participate in game play design discussions.

Experience with the Unreal Engine (especially UnrealScript), is a plus.
[...]"


Zou het dan *eindelijk* iets worden met Duke Nukem Forever?

De Toren van Oneindige Hoogte: Samenvatting

In verband met de drukte rond de feestdagen heeft DTvOH even stil gelegen.

Dus voor iedereen die is vergeten waar het precies over ging of voor iedereen die de eerste 11 delen gemist heeft en geen zin meer heeft om ze allemaal door te lezen: even een korte samenvatting.

Wat doe je als overheid als een simpel computerspel je landgenoten volledig in de greep heeft, als arbeiders niet meer op komen dagen en het dagelijks leven in je land totaal overhoop ligt? Met dit probleem zit de wereld sinds de start van het spel 'De Toren van Oneindige Hoogte'. Een revolutionaire vorm van spelen waarbij de spelers zich daadwerkelijk in de virtuele wereld bevinden. Een spel ook dat zo'n grote schare fans heeft weten te verzamelen dat op ieder moment van de dag meer dan 1 miljard mensen online zijn. Ondanks overheidsmaatregelen en protesten van actiegroepen die de gevaren van het spel onder de aandacht willen brengen, groeit het aantal gebruikers echter gestaag.

Strever, beheerder in het spel, zal het een rotzorg zijn. Als één van de weinigen in de wereld die betaald wordt om in het spel rond te lopen, kan hij zijn lol niet op. Zijn leven wordt echter flink opgeschud door de online dood van Unteto, een andere beheerder in het spel. Wanneer hij in zijn speurtocht naar de toedracht van de dood van Unteto een uitgebreid rapport in handen krijgt van Erissy, de secretaresse van zijn baas, rijst bij Strever het vermoeden dat er meer aan de hand is dan iedereen denkt. Om meer te weten te komen moet Strever terug in het spel, maar wanneer hij de capsule instapt die hem verbindt met de virtuele wereld blijkt dat deze voor het eerst sinds de start van het spel off-line is.

Thon is een speler van het eerste uur. In de jaren dat hij in het spel rondloopt heeft hij zoveel krediet opgebouwd dat hij zijn personages kan uitbouwen tot de meest krachtige krijgers. Als de krijger Issaphaus wandelt hij nagenoeg onaantastbaar voor andere spelers door de virtuele wereld. Door zijn macht is Thon's ego echter groter gegroeid dan goed is voor een mens, maar binnen het spel zou deze arrogantie en overmoed hem nog wel eens duur kunnen komen te staan. Zeker wanneer een nieuwe speler ten tonele verschijnt.

Volgende week vrijdag een spiksplinternieuw deel. Wil je DTvOH gaan volgen, dan raad ik je aan in ieder geval de laatste twee delen te lezen:

http://weblog.fok.nl/blog/9415
http://weblog.fok.nl/blog/9295

Tot volgende week.

Alle delen: |1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|11|

Auxerre klimt naar tweede plaats

In de Franse competitie deed Auxerre goede zaken. Donderdag won de club met 2-1 van AS Monaco en door de overwinning stijgt de club van de zesde naar de tweede plaats, met nog wel een grote achterstand op koploper Olympique Lyon.

Bij een overwinning donderdagavond konden beide ploegen een flinke sprong op de ranglijst maken. Monaco kon zelfs van de achtste naar de tweede plaats stijgen, maar die kans liet de club echter liggen.

De start zag er nog wel veelbelovend uit voor Monaco. Ze kwamen na een half uur op een 0-1 voorsprong door een treffer van Marco Di Vaio. AS Monaco zag de thuisploeg echter al snel langszij komen toen Luyindula de gelijkmaker wist te maken. Een kwartier na rust maakte Kahlenberg het winnende doelpunt.

Sluiter in actie op Australian Open

Raemon Sluiter zal in actie komen op het Australian Open. In eerste instantie was de 27-jarige Rotterdammer de tweede reserve, maar omdat Andre Agassi en Martin Verkerk zich afmeldden voor het toernooi is hij nu rechtstreeks toegelaten.

Sluiter kwam op het Australian Open nooit verder dan de tweede ronde. Alleen in 2000 behaalde hij de tweede ronde. Als dubbelspeler wist hij nooit een partij te winnen op het prestigieuze toernooi. Het toernooi begint op 26 januari.

Kinderprogramma zoekt fanatieke gamers

Het kinderprogramma blinQ van de EO en Z@pp gaat binnenkort een item houden in haar studio over gamen. Hiervoor zijn zij op zoek naar gamers tussen de 11 en de 15 jaar om iets te vertellen over hun hobby. Je kunt jezelf of iemand anders aanmelden om hieraan mee te doen en misschien kom jij dan wel op tv!

Voor meer informatie kun je terecht bij:
Esther Hartenberg
redactie blinQ
esther.hartenberg@eo.nl
www.eo.nl/blinQ



Xbox 360 modchip komt er aan

Overal op het internet is te lezen hoe een Canadese website aan het plannen is om een modchip voor de Xbox 360 te verkopen.

De modchip gaat verkocht worden onder de naam I.C.E. modchip en belooft onder andere het succesvol spelen van backups.

De prijs is 70 dollar (exclusief verzendkosten) en daarvoor krijg je een printje met 20 tot 30 aansluitingen. Volgens de site is het in een klein half uurtje te installeren.

Met dank aan Henk en Niels voor het submitten.

N.B.: Links van en naar warez of andere illegale content zullen ook in 2006 NIET getolereerd worden. Houd de discussies normaal!

Beta demo Championship Manager 2006 beschikbaar

Een beta demo van Championship Manager 2006 is nu beschikbaar voor downloaden. Dankzij de nieuwe Gameplan 3D wedstrijdengine is het mogelijk voor spelers om een wedstrijd te bekijken alsof ze deze op tv zien en ondertussen tactieken, spelersposities en formaties aan te passen. Of je kunt simpelweg de Highlight Filter aanzetten om alleen de beste stukjes eruit te halen. De game die in ontwikkeling is bij Beatiful Game Studio staat gepland voor de lente van dit jaar.

Je kunt de demo hier downloaden. (57,03MB)

Hingis verliest halve finale

Martina Hingis heeft de finale van het WTA-toernooi van het Australische Gold Coast niet bereikt. De voormalige aanvoerdster van de wereldranglijst kwam bij haar rentree niet verder dan de halve finale. Daarin verloor zij van de als vierde geplaatste Flavia Penetta met 6-1 6-7 (2) 2-6.

In eerste instantie leek het er op dat Hingis zou winnen, want de 25-jarige Zwitserse mocht bij een stand van 6-1 6-5 serveren voor de wedstrijd. Hingis was echter te moe van de warmte om door te zetten en zag hoe haar 23-jarige Italiaanse tegenstandster terugbrak, de set won en ook nog de derde set won.

Pennetta komt in de finale de Tsjechische Lucie Safarova tegen. Zij versloeg haar Russische opponente Dinara Safina met 6-4 6-2.

Wekelijkse software charts Japan

Voor de week van 26 december t/m 1 januari zijn dit de software verkopen voor Japan. Dit is de week waarin de DS officieel uitverkocht raakte.

PositieConsoleGameAantalTotaal
1NDSBrain Training 2414.556NEW
2NDSAnimal Crossing205.1191.382.228
3NDSMario Kart168.680836.479
4PS2 Kingdom Hearts 2156.837884.428
5NDSBrain Training153.1891.157.870
6PS2Front Mission 5146.209NEW
7NDSMario & Luigi 2132.726NEW
8NDSGentle Brain Training82.789935.535
9NDSTamagotchi63.433784.537
10NDSPokemon Myst. Dungeon61.154572.858

Film: Saw II

Een jongeman wordt wakker in een omgebouwde tandartsstoel, het is duidelijk dat hij pijn lijdt. Hij grijpt om zich heen om vervolgens een klein spiegeltje te pakken dat aan de stoel is bevestigd. Hij ziet zijn bebloede spiegelbeeld, waarna hem opvalt dat er een masker aan zijn keel vast zit. In dit masker zitten verschillende spijkers die op zijn gezicht zijn gericht. Vervolgens flitst naast hem een televisie aan met een ons bekend voorkomend poppenhoofd. "Hello Michael, I want to play a game..." . De regels van het spel zijn simpel: wanneer Michael zich lostrekt uit de stoel activeert hij een timer. En als hij niet op tijd het sleuteltje vindt zal het masker in zijn gezicht klappen. Een probleempje, legt de pop op het scherm uit. Het sleuteltje bevindt zich achter in zijn oogkas en Michael heeft enkel een mes om de sleutel eruit te snijden.

Vermiste peuter dood in Lijnbaansgracht

Icoon Algemeen De Amsterdamse politie heeft de 3-jarige Waez Geldoon donderdagavond dood aangetroffen in de Lijnbaansgracht. De peuter van Somalische afkomst was sinds 1 december vermist.

Direct na de vermissing werd een grote zoekactie gestart in de Jordaan. Zo zocht de brandweer met duikers het water bij de Nassaukade af. Gisteravond werd de peuter alsnog opgedregd. De politie vermoedt dat het jongetje in het water is gevallen.

Miyamoto: Zelda:TP bevat hardcore content

In de Amerikaanse Maxim (het blad dat mannen vast wel kennen) staat een interview met Miyamoto. Een interessante passage uit het interview gaat over de vraag of Miyamoto ooit R-rated games wil maken. R-rated wil zeggen dat het Restricted is, onder de 17 vereist een volwassene die meekijkt.

Maxim: Don't you want to make an ol'-fashioned R-rated game?

Miyamoto: I would say the games that we're working on now, like the new Zelda, Twilight Princess, has hardcore content. And if you look at the Revolution's controllers, there's a nunchaku-style controller expansion that's really well suited to first-person shooters.

NEC hoopt op Babel

NEC hoopt in de zoektocht naar een doelpuntenmaker Ryan Babel te kunnen strikken. Om een nieuwe speler te kunnen halen is de Nijmeegse club echter wel afhankelijk van investeerders.

Dit seizoen doet NEC goed mee in de competitie en de verdediging van het elftal staat als een huis. Ondanks de aanwezigheid van spelers als Edgar Barreto, Bart van den Eede en Andrzej Niedzielan komt de club echter moeizaam tot scoren. De club ziet in Ryan Babel een speler die het team met doelpunten naar een hoger niveau zou kunnen trekken.

De kans dat Babel naar Nijmegen vertrekt is echter niet zo groot, beseft ook technisch directeur Leen Looijen: "Ze laten hem waarschijnlijk niet gaan, maar de interesse van onze kant klopt. We scoren uiterst moeilijk. Wel zijn we afhankelijk van de investeerders want een goede sterke spits is erg duur."

McLaren gaat voor betrouwbaarheid

Na een jaar waarin het met de snelheid wel goed zat, maar de betrouwbaarheid McLaren de titel kostte, weet het team wat het te doen staat. Het team heeft de betrouwbaarheid van de MP4-21 dan ook als topprioriteit benoemd.

Later deze maand zal McLaren voor het eerst met de MP4-21 gaan testen. Bij die tests zal eerst worden geprobeerd alle technische fouten eruit te halen. Dat betekent dat het team veel lange testruns zal gaan maken en zich minder zal gaan focussen op snelle rondjes. Wat daarvan het resultaat zal zijn, zal te zien zijn in de kwalificatie van de Grand Prix van Bahrein.

Managing director Jonathan Neale van McLaren vertelde: "We hebben nu gepland staan om iedere beschikbare week tot aan de Grand Prix van Bahrein te testen, startende week twee in Jerez. Als de nieuwe auto klaar is zal de focus liggen op duurzaamheidstesten, die de software, de systemen en de 11.500 onderdelen moeten kunnen doorstaan. Van deze onderdelen is 90% nieuw ten opzichte van de MP4-20."

Parking babes

In Beverly Hills blijkt alles echt mogelijk zijn, zo ook op het gebied van parkeren. Als je het zat bent dat één of andere boerenlul je auto parkeert, dan kan je nu een sexy dame bestellen die dat voor je doet.

Vooraf kan je bekend maken hoe de parkeerbabe eruit moet zien en wat ze (niet) aan moet hebben. Geinig natuurlijk als je toch geld teveel hebt en aangezien de klanten van Valet Parking vooral filmsterren en andere 'celebs' zijn, is geld uiteraard niet het probleem. Wel voor de parkeerbabes zelf waarschijnlijk, want dat zijn over het algemeen derderangs modellen en actrices. Misschien een ideetje voor een nieuwe carrière van Chantal Janzen..

Anyway, daar ging het verder niet om. Dit verhaaltje is er alleen maar omdat we een foto van zo'n lekkere babe die daar auto's parkeert, hebben weten te bemachtigen: Check it out!

Graag vernemen we even of je denkt dat dit idee ook levensvatbaar is in bijvoorbeeld Amsterdam...

Handbalmannen beginnen goed

De Nederlandse handbalheren hebben donderdag de eerste wedstrijd in de kwalificatieronde voor het WK 2007 gewonnen. In Lukavac werd gastland Bosnië met 29-30 nipt verslagen.

Halverwege de wedstrijd leidde Bosnië met 17-14. In de tweede helft trokken de mannen van bondscoach Pim Rietbroek de zege alsnog naar zich toe.

Zondag ontvangt Nederland Bosnië in Panningen. De poule betaat verder nog uit Italië en Griekenland. In drie weken tijd is de ronde afgewerkt, de winnaar van de groep gaat naar een beslissingswedstrijd in juni. En de winnaar daarvan plaatst zich voor het wereldkampioenschap in februari 2007 in Duitsland.

Charisteas wil niet weg bij Ajax

De zaakwaarnemer van Ajax-speler Angelos Charisteas, Paul Koutsouliakos, heeeft gezegd dat de Griekse voetballer niet tussentijds wil vertrekken bij de Amsterdamse club.

"Angelos blijft in elk geval tot het eind van dit seizoen," aldus Koutsouliakos in het AD.

Door de komst van Klaas Jan Huntelaar naar Ajax mag Charisteas weg bij Ajax. Maar de Griekse spits, die net zijn draai lijkt te hebben gevonden, wil graag blijven. Ook als Ajax-trainer Blind hem de komende tijd op de bank zet, zal de Griek niet op zoek zal gaan naar een andere club. "Dan wachten we tot de zomer. Daarna zien we wel."

Negerhut Oom Tom behouden voor 1 miljoen

Icoon AlgemeenDe Amerikaanse staat Maryland heeft besloten de zogenaamde negerhut van Oom Tom te behouden. De slavenhut inspireerde de schrijfster Harriet Beecher Stowe in 1852 tot het schrijven van het boek 'De negerhut van Oom Tom'. Het hutje is voor 1 miljoen dollar (870.000 euro) gekocht door een provincie in de staat.

De blokhut werd in het begin van de negentiende eeuw bewoond door Josiah Henson, een slaaf die model stond voor Oom Tom. De roman inspireerde abolitionisten om de strijd voor de afschaffing van de slavernij aan te gaan, waardoor de Amerikaanse burgeroorlog ontstond.

Boek: Ned Vizzini - De chill-pil

Iedereen die op de middelbareschool zit of heeft gezeten weet dat er groepjes zijn. Je hebt de coole en hippe mensen, nog wat soorten subculturen en dan heb je nog de buitenbeentjes, losers of nerds. Bijna iedereen streeft ernaar om bij de hippe en coole groep te horen, toch lukt het maar enkelen om alle regels van hipheid te begrijpen. Wat te dragen, wat te zeggen, hoe te praten en alle andere tienduizend ongeschreven regels die je moet volgen om hip te zijn. Op de een of andere manier begrijpen slechts enkele mensen die ongeschreven regels en loopt de rest van ons vebaasd rond, dromend om ook eens cool te zijn. Sommigen van ons hadden dolgraag hulp gewild in het hip en cool zijn, zoals een minicomputer die je inslikt en je precies vertelt hoe en wat. Helaas is deze technologie er nog niet, maar in het boek De chill-pil bestaat dit wel.

Derde Turkse vogelgriepslachtoffer

Icoon MedischEen 11-jarig meisje uit Turkije is vandaag bezweken aan de dodelijke H5N1-variant van het vogelgriepvirus. Het kind is een zusje van de twee kinderen die eerder deze week om het leven kwamen door de ziekte.

De kinderen woonden in een afgelegen gebied in het oosten van Turkije, aan de Armeense grens. Naast de 11-jarige Hülya, de 14-jarige Mehmet en de 15-jarige Fatma is nog een ander kind van dezelfde familie besmet met de vogelgriep. Dit 6-jarige jongetje ligt nog in het ziekenhuis.

It's a War Out There

Het gaat meer dan uitstekend met de 'War against Terror' van George Bush. Naar nu blijkt, heeft het maar een haartje gescheeld of één van de meest gezochte terreurverdachten was in december opgepakt.

Nou ja ongeveer dan, uiteindelijk werd hij toch maar niet opgepakt omdat zijn moeder toch redelijk goede argumenten had om de 4-jarige Edward Allen niet aan te houden en wel gewoon in het vliegtuig van Houston naar New York te laten, zodat hij toch nog de kerst bij zijn oma kon doorbrengen.

Ach, Edward en zijn moeder hebben weinig te klagen, want ze zijn er nog genadig vanaf gekomen. Voor hetzelfde geld waren ze door een stel overspannen Air Marshals lachend afgeknald, zoals vorige maand ook in Florida gebeurde. Nee, Bush heeft het ook in eigen land lekker voor elkaar. Ik zal dus ook niet meer zeuren wanneer er hier weer eens een trein een paar uur wordt stilgezet omdat er iemand schichtig om zich heen kijkt. Het kan kennelijk altijd nog erger...

Meer info GBA in auto-apparaat

Gister meldden we jullie over de media speler voor in de auto die ook GBA games kan spelen. Vandaag hebben we een drietal extra foto's voor jullie.

Het meest opvallende is wel de controller. Deze heeft 5 knoppen, welke tijdens het spelen dienen als A (drie stuks) en B (twee stuks). De DVD functies zitten ook onder deze knoppen.

Het bedrijf achter het apparaat is Visteon en het is één van de weinige keren dat Nintendo hun hardware licenseert aan andere bedrijven. Het scherm zal in GBA mode niet volledig gebruikt worden, maar het wordt wel opgerekt naar 16 : 9 formaat, ipv het gebruikelijke 4 : 3.

Microsoft brengt WMF-patch vervroegd uit

Qunix had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon DigitalHoewel Microsoft de patch voor het als "ernstig" bestempelde WMF-lek pas aanstaande dinsdag wilde uitbrengen tijdens de maandelijkse patchdinsdag, heeft de softwaregigant toch besloten om de patch vervroegd uit te brengen. De patch is donderdagavond laat uitgekomen en te downloaden via de Windows Update-site.

Op de meeste computers zal de update automatisch worden geïnstalleerd via de Automatische Updates-functie. Meer informatie kan ook worden gevonden in het vrijgegeven beveiligingsbulletin of TechNet-bulletin (Engels).

Microsoft WindowsMicrosoft wilde eerst wachten met uitbrengen om de patch goed te kunnen testen. Toch is besloten om de patch eerder uit te brengen, omdat naar eigen zeggen "de zorg onder de consumenten toenam". Het lek werd vorige week ontdekt en er zijn inmiddels al meer dan honderd plekken bekend waar het lek wordt misbruikt. Volgens Microsoft is de schade beperkt gebleven. Vanaf vrijdagochtend is de patch zeker in alle talen beschikbaar.

'Neem DNA af van zelfmoordenaars'

-North- had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MisdaadBij mensen die door zelfmoord om het leven zijn gekomen zou standaard DNA moeten worden afgenomen. De Utrechtse korpschef Stoffel Heijsman denkt dat hiermee oude onopgeloste zaken soms alsnog kunnen worden opgelost. Het afgelopen jaar wist de politie in Utrecht op deze manier twee geruchtmakende zaken eindelijk af te sluiten.

Zo bleek voetbaltrainer en basisschooldirecteur Joop Lith, die zichzelf op 1 augustus voor de trein gooide omdat hij werd verdacht van een zedendelict, verantwoordelijk voor de moord op de 11-jarige Arthur Ghurahoo in 1986. Het openbaar ministerie gaf in dit geval bij wijze van uitzondering toestemming om DNA-onderzoek te doen, omdat de zelfmoord leidde tot een vermoeden dat Lith wellicht betrokken was bij deze moord. Heijsman wil nu de wettelijke mogelijkheid krijgen om bij alle niet-natuurlijke overlijdensgevallen DNA af te nemen.

From Russia with Love

Inmiddels is 007 niet alleen meer op het witte doek een bekende verschijning, ook op de consoles timmert hij al tijden flink aan de weg. Zeker sinds het geweldige Goldeneye op de N64 scheppen Bond games voor mij toch een bepaalde verwachting. From Russia with Love belooft een uitstapje in de klassieke Bond-wereld vol met vrouwen, gangsters en gadgets. En als dat al niet goed genoeg klinkt zijn er ook nog de voice-overs ook die door niemand dan anders dan Sean Connery himself ingesproken zijn. Met deze ingrediënten kan From Russia with Love al bijna niet meer stuk, toch?
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.