Mark Schwarzer wil weg bij Middlesbrough

Mark Schwarzer, de doelman van Middlesbrough, heeft de club te kennen gegeven aan een nieuwe uitdaging toe te zijn. De Engelse Premier League club heeft dit geaccepteerd en hem op de transferlijst geplaatst. Pikant detail is dat hij begin vorig jaar nog een nieuw contract tekende voor drie jaar.

"We zijn teleurgesteld dat Mark dit besluit heeft genomen", zegt trainer Steve McClaren. "We respecteren zijn besluit, en hebben hem daarom op de transferlijst geplaatst, mede voor het belang van de club. We zullen dan ook luisteren naar ieder bod."

Geruchten gaan dat de Australisch international door andere teams gewild is en dat hij daarom ook weg wilde bij 'Boro'. Voorheen hadden zowel Manchester United als Arsenal interesse in de goalie.

McClaren heeft veel sympathie voor Jussi Jääskeläinen, nu nog spelend bij Bolton Wanderers. De Finse doelman voelt zich niet meer thuis in het Reebok Stadium en dus zou Middlesbrough hem willen aantrekken mocht Schwarzer daadwerkelijk vetrekken.

Schwarzers zaakwaarnemer, Barry Silkman, bevestigt dat hij niet meer tevreden is bij de Engelse UEFA Cup deelnemer. "Ik denk dat Mark bij de beste drie keepers van het Premiership behoort. Middlesbrough mag blij zijn dat ze hem hebben, en Mark mag blij zijn dat hij Boro heeft. Beiden zijn van groot belang voor elkaar, maar Mark heeft aangegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging."