FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 5 januari 2006

Amerikaanse peuter op lijst terreurverdachten

bordewolf en Sadar hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Weird De 4-jarige Amerikaanse peuter Edward Allen heeft de kerstviering bij zijn oma bijna gemist, omdat zijn naam voorkomt op een lijst van terreurverdachten. Deze verdachten mogen niet vliegen in de VS. Het incident deed zich op 21 december voor bij een vlucht van Houston naar New York.

De peuter van Jamaicaanse afkomst is verward met iemand anders. Moeder Sijollie Allen: "Ik zei tegen het grondpersoneel: je kunt toch zelf zien dat hij geen terrorist is." Ook tijdens de terugvlucht deden zich problemen voor, omdat Edward als terreurverdachte te boek staat.

Sinds de aanslagen van 11 september 2001 hanteren de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten een no-fly lijst met personen die geweigerd moeten worden aan boord van vliegtuigen. Voor kinderen onder de twaalf jaar geldt dat verbod niet. In die gevallen is meestal sprake van een persoonsverwisseling.

Britten drinken zich vaker dood

Icoon ShockingBritten drinken zich vaker dood. Dat blijkt uit een studie van het Kings College in Londen. Het aantal mensen dat overlijdt aan levercirrose, meestal een gevolg van overmatig drankgebruik, is in de afgelopen vijftig jaar fors gestegen. Vooral in Schotland is het ernstig. Daar steeg het aantal doden door levercirrose explosief. In de jaren vijftig overleden daar ongeveer 8,2 mannen per duizend inwoners per jaar aan de ziekte. In 2001 waren dat er 34,4.

De stijging is opmerkelijk omdat in andere Europese landen het aantal doden door deze aandoening van de lever juist met 20 tot 30 procent is gedaald. Volgens deskundigen moet Groot-BrittanniŽ onder ogen zien dat de Britse bevolking te veel drinkt en moet de regering snel maatregelen nemen om alcoholmisbruik tegen te gaan.

GTA:LCS geport; nieuwe GTA op komst

Tijdens het bekend maken van de jaarcijfers heeft Take-Two laten vallen dat GTA:Liberty City Stories geport zal worden naar een current-gen console. Welke console dat is werd niet gezegd, maar waarschijnlijk zal dit de PS2 en/of de Xbox zijn. De port zal voor 31 oktober uitkomen.

Ook heeft Take-Two nogmaals bevestigd dat er een nieuwe GTA game naar de PSP komt, wat geen port zal zijn maar "all new property" zoals ze het zelf omschrijven. Wat dat verder inhoudt is niet bekend.

Bart en Kelly terug in Big Brother-huis

Big Brother BartBart Spring in 't Veld en Kelly van der Veer zullen vanaf 12 januari opnieuw hun intrek nemen in een Big Brother-huis. Met zes andere 'bekende' Nederlanders doet het tweetal mee aan een nieuwe programmareeks, waarin het realityhuis is omgeturnd tot realityhotel. De BN'ers moeten proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen.

Bart was de winnaar van de eerste Big Brother-reeks, en transseksueel Kelly een spraakmakende deelnemer in de derde reeks. Gert Timmerman, Viola Holt, Bonnie St. Clair, Monique Sluyter en Frank Awick zijn de BN'ers die eveneens al hebben toegezegd hun kostbare tijd op te offeren om voor televisiezender Talpa acht weken in Hotel Big Brother te verblijven. De kijkers kunnen in deze reeks ook zelf het hotel in, door er een kamer te boeken. Alleen de personen die het hoogste geldbedrag bieden, komen in aanmerking voor de logeerpartij.

De BN'ers zullen eens per week een exclusief diner bereiden voor de hotelgasten. En ook bij Hotel Big Brother zal elke week een deelnemer het veld moeten ruimen. De kick-off van de show zal op zaterdag 14 januari worden uitgezonden.

Talpa stopt met voetbaljournaal

Icoon TelevisieTalpa stopt alweer met het Eredivisie Journaal. Gemiddeld kon het programma 200.000 mensen boeien. Voor de televisiezender van John de Mol reden het programma van de buis te halen. "Ook vragen we ons af of er in Nederland voldoende voetbalbeleving is om een dagelijks programma mee te vullen", zegt een woordvoerder van Talpa. Het is niet het eerste programma op Talpa dat sneuvelt.

De ECV, de koepel van eredivisieploegen, heeft teleurgesteld gereageerd op het stopzetten van het programma. Een dagelijks voetbaljournaal stond in het verkooppakket van de Eredivisie CV (ECV) toen de uitzendrechten van de eredivisie werden verkocht aan Talpa. Maar volgens de zender is het geen belangrijke eis. "We gaan nu samen met de ECV op zoek naar een nieuw voetbalprogramma. Dat zal geen dagelijkse frequentie hebben."

Flight Simulator X aangekondigd

Het gerucht dat er een nieuwe Microsoft Flight Simulator game aan zat te komen deed al een tijdje de ronde, maar nu heeft Bill Gates in zijn openings-speech op de CES dan toch officieel Flight Simulator X aangekondigd. In een korte Q&A die naar wat pers-sites gestuurd was en pas vrijgegeven mocht worden na Bill's speech op de CES worden een paar korte vragen beantwoord.

Veel concrete informatie valt er nog nit uit te halen, behalve natuurlijk dat op grafisch gebied er de nodige verbeteringen doorgevoerd zullen worden die uiteraard ook weer snellere hardware nodig zullen hebben. Een paar dingen die wel duidelijk gemaakt worden is dat Flight Simulator X geen Windows Vista nodig zal hebben om te draaien, en dat de game alleen op DVD geleverd zal worden. Verder blijkt dat Microsoft ook meer wil gaan focussen op de community rond Flight Simulator X, door het onder meer makkelijker te maken om content te downloaden voor het spel. Ook de multiplayer wordt verbeterd, met zoals ze het zelf zeggen het toevoegen van nieuwe manieren om onderling contact te leggen. Wat dat precies inhoudt zullen we eind 2006 zien; Microsoft Flight Simulator staat geplanned voor rond de feestdagen.

Verder zijn er ook alvast wat screens vrijgegeven die hieronder te bewonderen zijn.


MaroquiStars

Mohammed Allach is een voetballer. Hij speelt bij de eerste divisieclub VVV-Venlo. Op zich niks bijzonders.
Maar hij doet meer. Hij is voorzitter van de Stichting MaroquiStars. Deze stichting stelt zich ten doel: "het ontwikkelen en (doen) uitvoeren van activiteiten die gericht zijn op het bevorderen van een betere sociale, maatschappelijke en culturele deelname van jongeren in het algemeen en Marokkaanse jongeren in het bijzonder aan de samenleving".
Hij wil graag het imago van Marokkaanse jongeren verbeteren door een dialoog met ze aan te gaan en hen te wijzen op hun plichten hier in Nederland. En dat moet leiden tot een beter begrip tussen autochtone Nederlanders en Marokkanen.
Hij bezoekt tezamen met sporters scholen om te discussiŽren.

Over zijn stichting en beweegredenen heeft hij gisteravond het een en ander uit de doeken gedaan tijdens een uitzending van Netwerk. Het is een boeiend interview.

Youssouf Hersi uit selectie Vitesse gezet

Youssouf Hersi is uit de selectie van Vitesse gezet. Deze maatregel volgt op een interview dat de aanvaller gaf aan het weekblad Voetbal International.

In het interview bekritiseert Hersi zijn voormalige coach Gertjan Verbeek en zijn huidige oefenmeester Edward Sturing. Daarnaast uitte hij ongezouten kritiek op Vitesse en vindt hij dat er met hem gesold is. Hersi moest in het begin van het seizoen op de bank plaats nemen en mocht de speler zelfs weg van de Arhemse clubleiding. In de loop van de competitie speelde de aanvaller zich echter weer in de basis van Vitesse.

Trainer Edward Sturing vindt de uitspraken van Hersi onaanvaardbaar: "We hebben afspraken dat we bij problemen naar elkaar toestappen, maar ik heb hem nooit over zijn onvrede gesproken. Door zich op deze manier te uitten, doet hij zichzelf tekort."

Door de disciplinaire maatregel mist Hersi de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 15 januari.

Trucks in de knel in doodlopend dorp

Icoon BizarEen beetje gek worden ze er wel van, in Westknollendam. Zeker drie keer per week rijdt een vrachtwagenchauffeur het Noord-Hollandse dorp binnen om er vervolgens achter te komen dat grote trucks er niet meer uit kunnen.

Als een vrachtwagen vastzit moeten veel dorpsbewoners hun auto's verzetten omdat vrachtwagens anders niet kunnen keren. Iets wat soms niet lukt omdat de eigenaar van een auto niet thuis is, of omdat de eigenaar niet bekend is. Dan zit er voor chauffeurs vaak niets anders op dan honderden meters achteruit het dorp uit te rijden.

"We hebben ook een keer meegemaakt dat een grote vrachtwagen niet weg kon. Toen moest de chauffeur de combinatie ontkoppelen en heeft iemand met een Landrover de boel weer bij elkaar getrokken", aldus bewoner Harm de Jong. "Een tijdje terug was er nog een truck die op het plantsoen wilde keren. Die liep natuurlijk gelijk vast in de prut. Moest er een kraanwagen komen om de vrachtwagen los te maken."

Bewoners van Westknollendam kaarten het probleem al jaren aan bij de gemeente Zaanstad, maar tot nu toe met weinig succes. Er hangt weliswaar een bordje dat aangeeft dat het dorp doodlopend is, maar dat is, zeker in het donker, moeilijk leesbaar. Ook politiecontroles hebben het probleem nog niet op kunnen lossen, omdat er niet permanent gecontroleerd wordt.

X & Twinky

Meteen na het denderende succes van mijn 10 kleine negertjes werd er meteen al gevraagd naar de volgende serie (oa door tr0tle en JacsReality) en eerlijk gezegd miste ik het wel. Ik kreeg ineens avonden vrij die ik normaal gesproken niet vrij had en in de zelfstudieuren op school werkte ik ineens aan mijn huiswerk in plaats van aan een nieuwe aflevering van m'n negertjes, zoals ik ze liefkozend wel eens noemde.

Dus! Daarom! Komt! Er! Een! Gloednieuwe! Serie!

Ik ga nog niet teveel verklappen want dat merken jullie vanzelf wel, maar ik kan alvast vertellen dat de titel heel simpel wordt. Mijn nieuwe serie gaat namelijk 'X' heten, en wordt weer net zo spannend als de negertjes, misschien nog wel wat spannender.

Een tipje van de sluier: Er is een ontvoering (door 'X') en om de ontvoerde terug te krijgen moet er iets gedaan worden.

Het hele verhaal wordt in de eerste aflevering (X deel 1) meteen al duidelijk. Die aflevering zal zondag 15 januari om 00:01 op de weblog verschijnen. De afleveringen daarna komen ook zondagnacht op de weblog, net als de negertjes. Het verschil is echter dat ik het (zeker voorlopig) ťťn keer in de twee weken ga doen, aangezien elke week me toch een beetje teveel werd.

Nou, we zullen eens zien hoe het loopt, want net zoals bij de negertjes heb ik geen idee hoe het af gaat lopen, en nu heb ik ook nog eens geen idee hoe lang het allemaal zal gaan duren.

In ieder geval hoop ik dat ik er weer zoveel plezier aan ga beleven en dat jullie het met minstens zoveel plezier gaan lezen en de raadsels op zullen lossen!

Oh! Trouwens! Helemaal vergeten! RealBizkit666 heeft het plaatje gemaakt en daar ben ik hem, natuurlijk, weer eens super dankbaar voor. Misschien moet ik dat ook nog maar eens gaan leren...

Namco kondigt nieuwe adventure voor DS aan

Namco is bezig met het ontwikkelen van en nieuwe adventure game voor de Nintendo DS. De game met de Japanse titel Kaitou Rosu is een adventure waarin je je personage, Rosu, steeds een nieuw gezicht moet geven met de stylus. Hoe het precies in zijn werk gaat is nog niet bekend. Ook is nog niet bekend of er een Europese of Amerikaanse release komt. Een aantal scans uit het Japanse tijdschrift Famitsu:Dakar S6: Tan Tan - Zouťrat

Het was vandaag de eerste etappe in MauretaniŽ en volgens vele volgers begon Dakar nu pas. Aan het einde van de dag bleek het in ieder geval een spannende etappe te zijn geworden met veel verrassingen.

Motoren
Bij de motoren kwam vandaag de grootste verrassing. Nadat iedereen was gestart leek het weer een etappe zoals alle anderen te worden. De kop van het veld vormde na een aantal kilometer groepjes en zo ging men richting finish. Dit ging goed tot kilometer 273 waar titelverdediger Cyril Despres crashte. Aanvankelijk dachten Coma en Pujol, die met hem opreden en waren gestopt, dat de verwonding erger leek dan hij was. Ze dachten allemaal aan een geblesseerde schouder maar niets meer. Inmiddels had Carlo de Gavardo die achter hen reed tijd ingelopen en zo ging men uiteindelijk met vier man over de finish. Logischerwijs trok Gavardo de overwinning van deze etappe naar zich toe na zijn ingelopen tijd op de drie koplopers. Pas bij de finish vertelde Despres aan de andere coureurs dat hij dacht dat zijn sleutelbeen was gebroken. Nader onderzoek van de doktoren wees uit dat zijn sleutelbeen slechts uit de kom was geschoten. Toch nog steeds een serieuze blessure. Het is dus maar de vraag of Despres morgen de etappe uit kan rijden, hij start sowieso heeft hij aangegeven en zal een strak verband aan laten leggen om steun te geven aan de geblesseerde schouder.

Auto’s
Bij de auto’s lieten de Schlesser buggy’s vandaag zien dat er rekening met ze moet worden gehouden. Thierry Magnaldi pakte de stage overwinning voor de oude rot Jean-Louis Schlesser zelf. Schlesser was zes minuten achter titelverdediger Peterhansel gestart en wist bijna tegelijk met de Mitsubishi rijder te finishen. Het is nu voor iedereen duidelijk dat de Ford V8’s achterin de blauwe buggy’s zo snel zijn als verwacht door het team en dat ze naast Volkswagen zeker een aanval doen om de hegemonie van Mitsubishi in Dakar te verbreken.

Vrachtwagens
Bij de vrachtwagens leek het ‘business as usual’ Tchaguine pakte zijn zesde etappezege en heeft tot nu toe alle etappes gewonnen. Het was een mooi cadeau voor de Rus die vandaag 36 jaar is geworden. Hij vergrootte zijn voorsprong in het algemeen klassement naar precies twee uur op teamgenoot Kabirov. Het MAN team van Hans Stacey blijft het ondertussen goed doen. Stacey zelf wist vandaag als tweede te finishen en zijn teamgenoot Echter kwam als vierde over de finish. Ook Anne Kies deed het vandaag verrassend goed met zijn GINAF en finishte op een mooie tiende plek.

Uitslagen zesde etappe:
Motoren

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 004 DE GAVARDO (CHI) KTM 04:00:32 00:00:00
2 006 SALA (ITA) KTM 04:03:55 00:03:23
3 003 ESTEVE PUJOL (ESP) KTM 04:04:24 00:03:52
4 005 ULLEVALSETER (NOR) KTM 04:06:03 00:05:31
24 015 VERHOEVEN (HOL) YAMAHA 04:31:14 00:30:42

Auto's

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 315 MAGNALDI (FRA)/DEBRON (FRA) SCHLES-FORD-RAID 03:22:54 00:00:00
2 314 SCHLESSER (FRA)/BORSOTTO (FRA) SCHLES-FORD-RAID 03:25:49 00:02:55
2 314 SCHLESSER (FRA)/BORSOTTO (FRA) SCHLES-FORD-RAID 03:25:49 00:02:55
3 305 DE VILLIERS (AFS)/THORNER (SUE) VOLKSWAGEN 03:26:40 00:03:46
4 303 KLEINSCHMIDT (ALL)VOLKSWAGEN 03:26:40 00:03:46
44 333 LOIX (BEL)/VERHOEF (HOL) BOWLER 04:42:10 01:19:16

Vrachtwagens

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 04:03:19 00:00:00
2 524 STACEY (HOL)MAN 04:20:42 00:17:23
3 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 04:30:53 00:27:34
4 530 ECHTER (ALL)MAN 04:39:02 00:35:43
5 509 LOPRAIS (CZE)TATRA 04:39:15 00:35:56

Algemeen klassement na etappe zes
Motoren

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 002 COMA (ESP) KTM 18:15:45 00:00:00
2 001 DESPRES (FRA) KTM 18:19:28 00:03:43
3 003 ESTEVE PUJOL (ESP) KTM 18:20:10 00:04:25
4 004 DE GAVARDO (CHI) KTM 18:21:42 00:05:57
26 058 KNUIMAN (HOL) YAMAHA 21:05:43 02:49:58

Auto's

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 305 DE VILLIERS (AFS)/THORNER (SUE) VOLKSWAGEN 16:33:58 00:00:00
2 307 SAINZ (ESP)/SCHULZ (ALL) VOLKSWAGEN 16:34:20 00:00:22
3 303 KLEINSCHMIDT (ALL)/PONS (ITA) VOLKSWAGEN 16:34:32 00:00:34
4 314 SCHLESSER (FRA)/BORSOTTO (FRA) SCHLES-FORD-RAID 16:35:00 00:01:02
26 333 LOIX (BEL)/VERHOEF (HOL) BOWLER 20:52:41 04:18:43

Vrachtwagens

PlaatsNummerNaamMerkTijdVerschil
1 508 CHAGIN (RUS)KAMAZ 19:57:20 00:00:00
2 500 KABIROV (RUS)KAMAZ 21:57:20 02:00:00
3 509 LOPRAIS (CZE)TATRA 22:05:03 02:07:43
4 524 STACEY (HOL)MAN 22:08:46 02:11:26
5 513 DE AZEVEDO (BRE)TATRA 23:42:26 03:45:06

Europees leger in BosniŽ schiet gezin neer

mieke1984 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon EuropaDe Europese legermacht Eufor heeft in BosniŽ een Bosnische ServiŽr, zijn vrouw en hun twaalfjarige zoon neergeschoten. De 47-jarige vader werd gezocht door een Bosnisch tribunaal dat oorlogsmisdaden uit de Bosnische afscheidingsoorlog (1992-1995) berecht.

Volgens de plaatselijke politie raakte het gezin in een vuurgevecht met de Eufor-leden. Eufor, sinds december 2004 de opvolger van de door de NAVO geleide stabilisatiemacht voor BosniŽ (SFOR), heeft alleen bericht dat de militairen betrokken waren bij een schotenwisseling tijdens een actie ter ondersteuning van plaatselijke politieagenten.

De moeder van het gezin overleed in een ziekenhuis aan haar verwondingen. De zoon raakte zwaargewond, maar is volgens artsen buiten levensgevaar. De vader raakte ernstig gewond aan zijn hoofd en wordt zodra zijn toestand het toelaat vervoerd naar een beter uitgerust ziekenhuis.

Man overleden na arrestatie

DarkWatcher had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkOp weg naar het politiebureau is een 24-jarige arrestant uit het Gelderse Velddriel onwel geworden en overleden. De man was woensdagnacht in zijn woonplaats gearresteerd wegens de diefstal van een taxi. Dit werd vandaag bekendgemaakt door het Openbaar Ministerie.

Agenten hebben hem nog geprobeerd te reanimeren maar dat mocht niet meer baten. Het OM heeft de rijksrecherche opdracht gegeven het overlijden van de arrestant te onderzoeken. Sectie moet uitwijzen waaraan de man is overleden.

Vrouw verzint verkrachting door ex-vriend

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieEen 18-jarige vrouw uit Oudenbosch blijkt op 1 januari een valse aangifte van verkrachting te hebben gedaan. Zij meldde bij de politie dat zij op 29 december door haar 31-jarige ex-vriend verkracht was, maar dit bleek niet waar te zijn. De jonge vrouw deed de aangifte omdat zij haar ex in een kwaad daglicht wilde stellen.

Nog op de dag van de aangifte werd de ex-vriend aangehouden en verhoord. Uit het onderzoek, de verhoren en de getuigenverklaringen bleek echter dat het verhaal van de vrouw niet juist was. Daarop bekende zij de verkrachting verzonnen te hebben om de man bij zijn nieuwe partner in diskrediet te brengen.

De ex-vriend is twee dagen na het begin van het onderzoek vrijgelaten. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt wegens het doen van een valse aangifte. De politie onderzoekt nog of de kosten van het onderzoek op haar verhaald kunnen worden.

Weer de porn

De porno submit van gisteren had lekker veel views dus jullie houden er blijkbaar van..;).Dus voor vandaag staat er weer wat op het menu, maar dit keer is het even iets anders dan normaal. Maar goed misschien zijn er mensen die het opwindend vinden. Zo zijn er ook mensen die dit opwindend vinden. Waar ik trouwens niet echt in kan komen maar ja liefde maakt blind.

Als je dan toch een leuk meisje heb weten te strikken, moet het volgende misschien toch achterwege laten.
Ik denk sowieso dat het meeste toch wel NSFW is. Trouwens voor meer effect van porno in de naam kan je altijd bij Twinky terecht

Machinisten moeten altijd vluchten bij aanrijding

Icoon VervoerBij een ongeluk met de trein moeten NS-machinisten uit de cabine vluchten. Dat staat in een nieuwe instructie van de Nederlandse Spoorwegen. Tot nu toe moesten machinisten van dubbeldeks intercity's en sprinters blijven zitten bij bijvoorbeeld een aanrijding. Maar uit onderzoek blijkt dat de kans op verwondingen dan groter is.

De machinistenvakbond VVMC is blij met de nieuwe instructie. De bond maakte zich zorgen over de veiligheid van de machinisten van intercity's. Door een botsing eind vorig jaar tussen een intercity en een vrachtwagen bij het Overijsselse Wijhe is de voorkant van de trein "met alles wat daarin zit compleet weggevaagd", aldus de VVMC.

Gebleken is dat intercity's geen kreukelzone hebben. Bij een aanrijding met een snelheid boven de 40 kilometer per uur wordt de kracht van een botsing over heel de trein verspreid. Dit kan de cabine pletten, stelt de VVMC. "Er is dus ook maar een advies mogelijk: vluchten."

Spammer krijgt boete van ruim 9 miljard euro

Icoon InternetEen spammer uit Miami, Florida, heeft een boete opgelegd gekregen van ruim 9 miljard euro (11 miljard dollar). De man werd beschuldigd van het verzenden van miljoenen ongewenste e-mailberichten. De Amerikaanse internetprovider C-I-S Internet Services won een rechtszaak tegen de man, deze zaak was twee jaar geleden aangespannen.

De spammer, James McCalla, zou ruim 280 miljoen spamberichten hebben verstuurd, onder andere voor hypotheken. Robert Kramer van de internetprovider besloot twee jaar geleden om de man en nog enkele andere spammers aan te klagen. Hij eiste een schadevergoeding en een verbod om ooit nog spam aan iemand te sturen. Kramer toonde daarvoor aan dat McCalla meer dan 280 miljoen spamberichten heeft proberen te versturen via het netwerk van C-I-S.

Voor zover bekend lijkt het onmogelijk dat McCalla ooit aan de straf zal kunnen voldoen. De gevolgen daarvan zijn nog niet duidelijk.

[Upd][A1GP] GP IndonesiŽ verplaatst naar 12-2

Vandaag is bekend gemaakt dat de race in IndonesiŽ, die gepland stond voor 15 januari, verplaatst zal worden naar een nu nog onbekende datum. Dit in verband met de dood van Sheikh Maktoum bin Rashid Al Maktoum, een oom van de oprichter Sheikh Maktoum Hasher Maktoum al Maktoum. A1 Grand Prix is in overleg met de Indonesische overheid om een passende nieuwe datum voor de race te bepalen.

Tony Texeira, directeur van A1 Grand Prix, vertelde: "De gehele staf, team eigenaars en alle partners van de A1 Grand Prix familie rouwen om het verlies van een groot visionair en begenadigd heerser van Dubai, Zijne Hoogheid Sheikh Bin Rashid Al Maktoum. Hoewel het logistiek zeer moeilijk was, vonden wij het zeer belangrijk om een rouwperiode in acht te nemen die recht doet aan het verlies van dit geliefde familielid van onze oprichter, president en voorzitter Sheikh Maktoum. Onze condoleances en steun gaan met respect uit naar alle mensen in Dubai."


Update
Vanmiddag is bekend geworden dat de Grand Prix is verplaatst naar het weekend van 10 t/m 12 februari.

Voetbal is de spannendste sport

Voetbal is de meest spannende sport, zo blijkt uit onderzoek van de Los Alamos National Laboratory in de Amerikaanse staat New Mexico. Het verrassingselement in deze sport is het grootst, waardoor de uitslagen het moeilijkst te voorspellen zijn.

Wetenschappers vergeleken meer dan 300.000 ijshockey-, football-, honkbal-, basketbal- en voetbalwedstrijden die de afgelopen eeuw gespeeld werden. Daarbij werd bekeken hoe vaak een leidend team verslagen werd door een slecht team. Volgens de onderzoekers is deze onvoorspelbaarheid de beste graadmeter voor de mate van spanning van een wedstrijd.

Uit het onderzoek bleek dat bij voetbal de kans op een dergelijke stunt het grootst is. American football bleek het meest voorspelbaar en daardoor het minst spannend te zijn. Als echter alleen de resultaten van de laatste tien jaar bekeken worden, zakt voetbal een plaatsje. De huidige nummer twee, honkbal, blijkt het afgelopen decennium namelijk het minst voorspelbaar te zijn geweest.

Heineken stopt met gratis studentenservice

TvB had ons via de nieuws-submit te melden:

Slecht nieuws voor alle studenten die graag Heineken drinken. De bierbrouwer is na tien jaar gestopt met het gratis bezorgen van kratten bier aan studentenhuizen.

Heineken leverde via de Heineken Studenten Service aan tientallen studentenhuizen in negen steden. Met een speciale besteldienst werden de kratten bier gratis aan huis bezorgd.

Het bierconcern geeft aan met de service gestopt te zijn omdat het meer verwacht van een bredere marketingaanpak voor de doelgroep van 18 jaar en ouder. Hierbij wordt met name gedoeld op het sponsoren van grote evenementen zoals sportwedstrijden en muziekfestivals waarbij Heineken het alleenrecht heeft op bierverkoop.

Voetbal is de spannendste sport

Bombvis had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VoetbalVoetbal is de meest spannende sport, zo blijkt uit onderzoek van de Los Alamos National Laboratory in de Amerikaanse staat New Mexico. Het verrassingselement in deze sport is het grootst, waardoor de uitslagen het moeilijkst te voorspellen zijn.

Wetenschappers vergeleken meer dan 300.000 ijshockey-, football-, honkbal-, basketbal- en voetbalwedstrijden die de afgelopen eeuw gespeeld werden. Daarbij werd bekeken hoe vaak een leidend team verslagen werd door een slecht team. Volgens de onderzoekers is deze onvoorspelbaarheid de beste graadmeter voor de mate van spanning van een wedstrijd.

Uit het onderzoek bleek dat bij voetbal de kans op een dergelijke stunt het grootst is. American football bleek het meest voorspelbaar en daardoor het minst spannend te zijn. Als echter alleen de resultaten van de laatste tien jaar bekeken worden, zakt voetbal een plaatsje. De huidige nummer twee, honkbal, blijkt het afgelopen decennium namelijk het minst voorspelbaar te zijn geweest.

Dekkers langer bij Rabobank

Erik Dekker en Thomas Dekker zijn ook na 2006 in dienst van Rabobank. Dat heeft de wielerploeg vandaag tijdens de presentatie in Rotterdam bevestigd.

Thomas Dekker ligt nu tot en met eind 2007 vast bij de bankiersformatie en zal bovendien een stuk beter gaan verdienen. Dekker kende vorig seizoen een uitstekend jaar als neoprof, met onder meer tweede plaatsen in het Criterium International en GP Rudy Dhaenens. In de ENECO Tour eindigde hij op een knappe vierde plaats en hij prolongeerde zijn nationale tijdrittitel.

Ook Erik Dekker blijft verbonden aan Rabobank, weliswaar niet als wielrenner, maar in de hoedanigheid van ploegleider. Dekker beŽindigt na dit seizoen zijn carriŤre als coureur en zal vanaf 2007 het takenpakket van Joop Zoetemelk overnemen.

Mixdrank kost dertien mensen het leven

mieke1984 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Shocking In de Noord-Indiase plaats Etawah zijn dertien feestgangers gestorven nadat zij een zelfgestookte drank hadden genuttigd. De drank bevatte giftige methylalcohol, dat waarschijnlijk gebruikt is om de mix extra sterk te maken.

De gasten werden vlak na het serveren van de drank ziek. Van de dertien dodelijke slachtoffers stierven er vier in hun slaap. Zes mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen, vier anderen werden blind.

Hingis naar halve finales

Martina Hingis heeft de halve finale van het Australische Gold Coast-toernooi weten te bereiken. De Zwitserse was donderdag in drie sets te sterk voor de Spaanse Nuria Llagostera Vives, 6-2, 4-6 en 6-0.

Voor Hingis, die deze week haar rentree maakte in het vrouwentennis, was het haar derde zege op rij. Alleen de tweede set moest ze aan de Spaanse laten.

Haar volgende tegenstandster is de Italiaanse Flavia Pennetta die in de kwartfinale te sterk was voor de als vijfde geplaatste Tatioana Golovin uit Frankrijk.

Lindsay Lohan bekent eetstoornis

Icoon ShowbizzLindsay Lohan nuDe Amerikaanse actrice alias tienerster Lindsay Lohan heeft in het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair toegegeven dat ze aan de eetstoornis boulimia lijdt. De 19-jarige Amerikaanse die onder andere te zien was in "Herbie: Fully Loaded" en "Mean Girls" vertelt dat ze ziek is en een keer met drugs heeft geŽxperimenteerd.

In het interview dat in de februari-uitgave van het blad komt te staan vertelt ze dat ze door medewerkers van het televisieprogramma Saturday Night Live voor het blok zou zijn gezet. Ze vertelt dat ze "gewoon begon te schreeuwen. Ik wist dat ik een probleem had, maar ik kon het niet toegeven. Mijn armen waren walgelijk. Ik had amper armen", aldus Lohan. Tevens vertelt ze in het interview dat ze ook wel eens een keer drugs heeft gebruikt, maar daar zou ze inmiddels niet meer mee bezig zijn.

Lindsay Lohan in betere tijden
Lindsay Lohan in betere tijden. Rechts: Lindsay Lohan tijdens haar boulimia-periode.

Man verzamelt 'museum aan oorlogsspullen'

TjungXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingIn een Schijndelse woning is vandaag een grote hoeveelheid wapens en explosieven uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. De onlangs overleden bewoner van het pand had de vuurwapens, messen, granaten, handgranaten en munitie in de loop der jaren verzameld.

De politie werd ingelicht door de familieleden van de overledene, die geen idee hadden wat zij met de erfenis aanmoesten. Naast het wapentuig bevonden zich ook kleding, foto's en schilderijen uit de Tweede Wereldoorlog en de Golfoorlog in de woning. Volgens een politiewoordvoerder had de verzamelaar met de hoeveelheid spullen een museum kunnen inrichten.

Chris Sutton naar Birmingham City

Birmingham City heeft Chris Sutton toegevoegd aan de selectie. De 32-jarige aanvaller komt transfervrij over van Celtic.

Sutton was bij Celtic op een zijspoor beland en ontbond daarom zijn contract. Dit seizoen speelde hij slechts negen competitiewedstrijden, waarin hij twee treffers maakte. Ondanks het feit dat manager Gordon Strachan weinig gebruikmaakte van de aanvaller, betreurt hij diens vertrek: ”Het is een grote teleurstelling om een speler met zoveel kwaliteiten kwijt te raken. Ik wil hem het beste voor de toekomst wensen.”

Celtic heeft veel plezier gehad van Sutton. Hij scoorde 86 goals in 199 optredens en had een grote bijdrage in onder meer drie landstitels. Sutton keert nu na zes jaar terug in de Premier League. Eerder speelde hij voor Norwich City, Blackburn Rovers en Chelsea. Altijd stond hij garant voor doelpunten. Birmingham City kan de productieve aanvaller goed gebruiken, want de club staat op een tegenvallende negentiende plaats.

BOO!

Sommige mensen geloven wel en sommige mensen geloven er niet in maar er is op E-bay een flinke handel in behekste items zoals deze clown of deze pop of deze pop.

Het leuke van zulke objecten is altijd het verhaal er bij.

Nou doen de meeste van deze verhalen mij denken aan het verhaal van Robert the Doll

Bij die legende en de plaatjes die er bij horen kreeg ik toch wel wat kippenvel.

"More troubling were the inexplicable events that began to occur -- glassware and silverware thrown about the dining room, servants locked out while on their nightly rounds, clothing torn up and bedding in rooms long unused disturbed and crumpled on the ground. Most troubling, other beloved toys belonging to young Gene began to turn up mutilated and brutalized while deep in the night there was the sound of giggling. "

'Beroerte Sharon geschenk van Allah'

De hersenbloeding die de IsraŽlische premier AriŽl Sharon geveld heeft, is een geschenk van Allah. Dat heeft de leider van het radicale Volksfront voor de Bevrijding van Palestina-Algemeen Commando (PFLP-GC), Ahmed Jibril, vandaag gezegd. Jibril: ''Wij zeggen onomwonden dat Allah groot is en deze slager met zijn wraak kan treffen. Wij danken Allah voor dit geschenk. Sharon zal de geschiedenis ingaan als een man die de Palestijnen onnoemelijk veel schade heeft toegebracht.''

In de Arabische wereld wordt de situatie rondom Sharon tot in detail gevolgd. Tv-zenders deden gisteren en vandaag non-stop live verslag vanuit Jeruzalem, waar Sharon in het Hadassah-ziekenhuis voor de tweede maal een urenlange operatie onderging.

Veel radicale Arabieren haten Sharon tot op het bot. Toch prees een Palestijnse commentator op de zender Al-Arabiya Sharon echter als de eerste IsraŽlische leider die is opgehouden te beweren dat IsraŽl recht heeft op al het Palestijnse land. Een woordvoerder van Hamas daarentegen zei te verwachten dat de situatie in het Midden-Oosten zal verbeteren als Sharon, ''een dictator en moordenaar'' van het politieke toneel verdwijnt. Aan de andere kant zijn er ook veel Palestijnen die zich zorgen maken over de toekomst van het Palestijns-IsraŽlische vredesproces zonder Sharon.

De Palestijnse leiders Mahmoud Abbas en Ahmed Qureia hebben hun bezorgdheid geuit over de toestand van de IsraŽlische premier.

Jurg met nieuwe remster naar Turijn

Bobsleester Eline Jurg kan tijdens de Olympische Winterspelen geen beroep doen op een van haar vaste remsters Urta Rozenstruik of Christel Bertens. Zij faalden tijdens selectiewedstrijden in het Duitse Oberhof met een respectievelijk derde en vierde plaats.

Vanmiddag werd in Oberhof betwist welke remsters Ilse Broeders en Eline Jurg zouden vergezellen tijdens de Olympische Winterspelen. Jeannette Pennings – de vaste remster van Broeders – won de selectiewedstrijd, voor Kitty van Haperen. Eline Jurg zal dus met Van Haperen de afdalingen in Turijn maken, en niet met Rozenstruik of Bertens, haar vaste maatjes in de slee. Met laatstgenoemde dwong ze zelfs deelname af voor de Spelen.

Jurg is niet blij met de uitslag: ”Ik heb het hier wel moeilijk mee, maar het is een gevolg van de afspraken die we eerder met de bond en de coaches hebben gemaakt. Kitty is een toffe meid, een prima sportvrouw maar ik heb nog geen afdaling met haar gemaakt. We zullen snel in gesprek moeten hoe we de komende weken gaan handelen.”

Veel slachtoffers bij instorting hotel Mekka

mieke1984 had ons via de nieuwssubmit het volgende te melden:

Icoon AlgemeenIn het Saudische bedevaartsoord Mekka is vandaag een hotel in het oude gedeelte van de stad ingestort. Volgens ooggetuigen zouden er veel slachtoffers zijn gevallen. De staatstelevisie meldt dat er zeker vijftien doden en 39 gewonden zijn gevallen.

Onder de slachtoffers zijn volgens de Arabische media vier pelgrims uit de Verenigde Arabische Emiraten die toevallig voorbijliepen. Ooggetuigen spreken de berichten in de media tegen en telden naar eigen zeggen 23 lijken en tachtig gewonden.

Op dit moment vertrekken miljoenen moslims naar Mekka voor de jaarlijkse Hadj, de bedevaart naar Mekka. De bedevaart naar Mekka is een van de vijf zuilen van de islam en dus een vast onderdeel van het geloof.

Hewitt verrassend onderuit in Adelaide

Lleyton Hewitt en Mark Philippoussis hebben het Australische tennispubliek niet in vervoering kunnen brengen. Beide Aussies werden vandaag geŽlimineerd in Adelaide.

Hewitt ging kopje onder tegen het Duitse talent Philipp Kohlschreiber, vorig jaar achtste finalist op de Australian Open. Het werd 6-3, 0-6 en 7-5 voor de outsider. De als eerste geplaatste Hewitt wil niet te lang stilstaan bij de nederlaag: ”Ik speelde slecht in de beslissende set, nadat ik in het tweede bedrijf niks fout kon doen. Volgende week zal het wel beter gaan in Sydney.”

Ook Mark Philippoussis is geen kwartfinalist. De nummer 172 van de wereld moest in Dominik Hrbaty – de winnaar van 2004 – zijn meerdere erkennen: 6-3, 4-6 en 1-6. De finalist van Wimbledon 2003 heeft een wildcard voor de Australian Open en kijkt met goed gemoed vooruit: ”Na zo’n lange periode van absentie kan het alleen maar beter gaan. Ik raakte wat van slag bij de break in de tweede set.”

Nickelodeon laat kinderen weer buiten spelen

-North- had ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon TelevisieKindertelevisiezender Nickelodeon neemt ook dit jaar weer het initiatief om kinderen aan te sporen buiten te gaan spelen. Op 25 januari gaat de zender in zowel Nederland als BelgiŽ tussen 14:00 en 17:00 uur "op wit" en zullen er geen tekenfilms worden uitgezonden. Volgens de kinderzender is het belangrijk dat kinderen voldoende beweging krijgen.

NickelodeonDe resultaten van diverse onderzoeken wijzen erop dat veel kinderen te zwaar zijn, te veel achter de tv of computer zitten en niet of weinig sporten en buiten spelen. Een woordvoerder van Nickelodeon zegt dat ze uiteraard als zender wel blij zijn als de kinderen voor de buis gekluisterd zitten. "Maar ze moeten ook zo nu en dan lekker even naar buiten, in zekere zin is dat ook onze verantwoordelijkheid", aldus de woordvoerder.

In mei afgelopen jaar heeft Nickelodeon ook al een aantal uur "op wit" gestaan. Toen sloot de zender zich aan bij de Nationale Straatspeeldag, een initiatief van verkeersveiligheidsorganisatie 3VO.

Leerstraf voor jeugd beter dan werkstraf

JustitieVolgens bureau Halt in de regio Amsterdam-Amstelland zijn werk(taak)straffen voor criminelen onder de 18 jaar niet erg nuttig. Halt noemt dergelijke straffen zelfs ouderwets. Veel beter is het om leerstraffen uit te delen, die daders dwingen na te denken over wat zij hun slachtoffers en eigen familie hebben aangedaan. Op dit moment worden werkstraffen echter tien keer zo vaak opgelegd als leerstraffen, vooral omdat voor dat laatste geen geld is.

Halt regio Amsterdam-Amstelland heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de jaren 2001, 2002 en 2003, waarin 2.828 jongeren een Halt-traject doorliepen. 624 daarvan kwamen later opnieuw in aanraking met justitie. Van de Antilliaanse jongeren kwam maar liefst 61% na een werkstraf weer in contact met de politie. Bij Marokkaanse jongeren ligt het recidivepercentage op 29%, bij Surinaamse jongeren op 26% en bij autochtone jongeren op 18%.

Gemiddeld gaat 25% na een werkstraf weer over de schreef. Bij leerstraffen is dat echter maar 15%. Een leerstraf houdt in dat de dader persoonlijke begeleiding krijgt, confrontaties met slachtoffers aangaat, excuses aanbiedt (mondeling of schriftelijk), dan wel een opstel schrijft.

Halt Nederland is een samenwerkingsverband van Justitie, politie en de plaatselijke overheid. De leeftijd waarop een jongere naar Halt kan worden gestuurd, is van 12 tot 18 jaar en is verder onderhevig aan een flink aantal criteria.

Kalverstraat duurste Nederlandse winkelstraat

De Kalverstraat is in de Nederlandse versie van Monopoly niet voor niets de duurste straat. Uit een onderzoek van makelaar DTZ Zadelhoff is gebleken dat een vierkante meter winkelruimte in de Amsterdamse straat tot 1600 euro per jaar kan kosten. De Kalverstraat is hiermee de duurste winkelstraat van Nederland.

Op de tweede plaats staan de Kleine en Grote Staat in Maastricht. Hier betaalt een ondernemer jaarlijks ruim 1300 euro voor een vierkante meter winkelruimte. De top 5 wordt gecomplementeerd door de Rotterdamse Lijnbaan, de Lange Elisabethstraat in Utrecht en de Demer in Eindhoven.


De Grote Staat in Maastricht, waar onder andere een V&D, Wonder Woman
en Kruidvat zitten, is zelden zo leeg

Douane Schiphol staakt 'inwendig onderzoek'

Icoon Algemeen De douane van Schiphol stopt per direct met het 'inwendige onderzoek' van holtes in het onderlichaam van verdachte reizigers. Dit op aanbeveling van de Nationale Ombudsman Brenninkmeijer. Die leverde forse kritiek op de zogenoemde 100-procents-controles. Vandaag is bekend gemaakt dat hij een onderzoek start naar de controles. Brenninkmeijer is van mening dat de Douanewet te weinig wettelijke grondslag biedt voor dergelijke lichamelijke onderzoeken.

In april 2004 werd een vijf maanden zwangere, Surinaamse vrouw onderzocht bij de douane. Ze moest zich uitkleden, waarna er in haar onderlichaam werd gekeken. Haar 2,5 jaar oude zoon was gewoon aanwezig bij deze controle. Brenninkmeijer vindt het onderzoek vernederend en noemt het een ernstige inbreuk op de lichamelijke integriteit.

Volgens de Grondwet en het Europees verdrag voor de rechten van de mens is een dergelijk onderzoek alleen toegestaan als daar een wettelijke basis voor bestaat, waarover geen twijfel mag bestaan. De klacht van de Surinaamse vrouw werd dan ook op alle fronten gegrond verklaard.

De volledige controles zouden moeten voorkomen dat bolletjesslikkers en andere drugssmokkelaars vanuit de Nederlandse Antillen, Aruba, Suriname en Venezuela het land inkomen. Sinds eind 2003 wordt daarom de bagage bij aankomst uitgebreid bekeken en wordt iedereen intensief gefouilleerd.

Nintendo DS officieel uitverkocht in Japan

De Nintendo DS is in Japan helemaal uitverkocht. Het succes van december (waarin er meer dan ťťn miljoen exemplaren over de toonbank gingen) was Nintendo te veel en nu is de DS dus op.

Op de site van Nintendo staat een officiŽle verontschuldiging:

Always patronage granting the commodity of our company, thank you truly.

Well, because our company portable type game machine "ニンテンドー DS", the demand which exceeds the estimate of our company much rushes in end of year beginning of the year, it becomes absence of stock state, it apologizes the customer and to everyone of the store from thing and the heart which do to apply annoyance very much.

At our company, as even a little been able to deliver the commodity to the shop front quickly, we have tackled e.g., conveyance of the commodity is modified in air mail.
Furthermore, every week we to be shipping the commodity, because also the supply quantity increases late to around January, for a while between to wait in order to receive, 伏, we ask.

Japanse tekst, vertaald met Babelfish

Er worden wel weer DS-en verscheept, en eind januari hoopt Nintendo de leveringscapaciteit te verhogen.

Bonnie St. Claire woedend na uitzending Paul de Leeuw

TMar had ons via de nieuws-submit te melden:

BonnieZangeres Bonnie St. Claire is des duivels op Paul de Leeuws regisseur Guus Verstraete en de VARA. Reden is de ''onbeschofte'' manier waarop ze behandeld is tijdens de uitzending van het live televisieprogramma van De Leeuw van afgelopen zondagavond. Ze eist excuses van Verstraete en wil dat de VARA een rekening voldoet voor haar verschijning in het programma.

St. Claire: ''Ik ben er ingetuind. Ik hou van dollen en gek doen, maar dit gaat te ver. Ik ben heel erg onbeschoft behandeld. '' De 55-jarige zangeres neemt Paul de Leeuw niets kwalijk, maar wel regisseur Verstraete. Die zou haar tegen een afspraak in niet hebben laten optreden.

Wel mocht St. Claire plaats nemen op een bankje achterop een arreslee bij De Leeuw, die haar vervolgens op een weinig flatteuze manier ondersteboven hield. Later moest ze gezeten op een stoel De Leeuw helpen met het vasthouden van het bord waarop de wensen van een aantal studiogasten stond vermeld. Halverwege de uitzending, waarin De Leeuw ook nog eens diverse toespelingen maakte op Bonnie's alcoholische verleden, verdween de zangeres van het toneel. Tot haar grote ontzetting mocht ze niet terugkomen om een liedje te zingen, terwijl dat wel beloofd was. Naar eigen zeggen stond ze drie maal voor Jan Doedel achter de coulissen haar opwachting te maken.

'Niet dronken'
Bonnie St. Claire: ''De afspraak was dat ik Dr. Bernard zou zingen, en dat heb ik zwart op wit. Ik was 's middags om kwart over drie al in de studio om te repeteren met Cor Bakker. Verstraete heeft ook duidelijk gezegd dat ik meteen in het begin aan de beurt zou komen. In plaats daarvan hebben ze me als een soort jojo op een stoel gezet. Als dit ooit nog een keer gebeurt, maai ik Paul de Leeuw gewoon van het podium. Zo ga je niet om met een artiest die al 38 jaar in het vak zit.'' Volgens de zangeres was ze absoluut niet dronken, dus met dat verhaal moet men niet aankomen.

De VARA laat weten dat St. Claire wel degelijk een liedje mocht zingen, maar dat ze al verdwenen was toen ze op kon. Alles zou berusten op een misverstand.

Petrova naar halve finales in Auckland

De Russische tennister Nadja Petrova heeft bij het WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland de halve finales weten te bereiken. De 23-jarige Russin versloeg Kristina Brandi in twee sets, setstanden waren 6-1 en 6-2.

Voor het begin van het toernooi in Auckland deelde de Russin mee dat ze haar trainer Glenn Schaap aan de kant heeft gezet. Onder de hoede van de Amsterdammer haalde Petrova de top 10, maar ze vond dat Schaap haar niet meer goed aanvoelde. "Op de baan ging het prima, maar op het emotionele vlak schoot hij tekort. Glen wilde zich overal mee bemoeien", zo zei Petrova.

In de halve fnales zal Petrova het nu moeten gaan opnemen tegen Marion Bartoli.

Dun, dunner, dunst!

Er is weer een nieuwe rage in Hollywood, althans nieuw, het was een tijdje weg maar nu weer helemaal back. Waar het een paar jaar terug de junk look heette, noemt men het nu gewoon mooi slank. De ene ster na de andere ster eet niet meer om maar prachtig slank te zijn. Een van de actrices uit
Desperate Housewives zei zelfs openlijk dat ze als actrice eigenlijk betaald wordt om maar niet te eten. Nicole Richi, Paris Hilton, Renee Zellweger, Gwen Stefani, Nicole Kidman en natuurlijk de sterren uit Desperate Housewives. Stuk voor stuk worden ze alsmaar dunner en dunner en zelfs de fans beginnen nu te klagen. Slank okay, maar de ribben hoeven we natuurlijk niet te tellen.

Wat het meest opvallende is zijn de jonge sterren als Hillary Duff, Mary-Kate Olsen, Nicole, Paris en Lindsay. Allemaal vallen ze drastisch af met de bewering dat ze hun babyvet kwijt raken. Nu heeft Lindsay Lohan eindelijk toegegeven dat ze boulimia heeft. Een ziekte waarbij je vreetbuien krijgt om die vervolgens weer uit te kotsen en je rot te fitnessen. Nu maar hopen dat de andere sterren ook het licht zien en weer wat aankomen want zeg nou zelf, de oude Lindsay was toch velen malen lekkerder!

A'dams meisje misbruikt door groep pubers

JosD., Pizzahut en hav0c hadden ons via de nieuws-submit te melden:

MisdaadAfgelopen dinsdag zijn er in Amsterdam drie jongens aangehouden wegens het seksueel misbruiken van een 15-jarig meisje. De drie verdachten zijn ook 15 jaar. Ze hebben inmiddels bekend.

Het meisje werd op 9 december misbruikt op een parkeerplaats aan de Wittgensteinlaan in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart. In totaal zouden zo'n tien puberjongens hebben meegedaan aan de perversiteiten. Een getuige zag het voorval en waarschuwde de politie. Toen die ter plaatse kwam, vluchtten de daders. De agenten ontfermden zich direct over het slachtoffer. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Video games krijgen een science fiction award?

Dat videogames telkens meer erkenning krijgen als interactief medium, dat is niks nieuws. Dit jaar zal ook de Hugo Awards, een prestigeuze prijs voor alles wat science fiction is, een award uitreiken voor "Best Interactive Video Game".

De Hugo Awards, vernoemd naar Hugo Gernsback, bestaan al sinds 1953. De awards zijn opgericht en toegekend tijdens het 11de World Science Fiction Convention (WSFC). Bezoekers konden hun voorkeur opgeven voor wat zij de beste prestaties vonden op het gebied van science fiction.

Volgens organisator Craig Miller, hoeven games niet per se te gaan over science fiction onderwerpen. "Games zijn de ontwikkeling van interactieve media en daarmee science fiction op zich. Dat is voor ons de reden geweest om deze nieuwe award in te stellen".

Er zijn in de loop der jaren meerdere categorieŽn toegevoegd aan de Hugo Awards en weer verwijderd wegens het ontbreken van interesse bij de bezoekers. Of de "Best Interactive Video Game" award zal blijven bestaan is dus nog niet duidelijk.

De Hugo Awards worden in augustus bekend gemaakt op de 64ste World Science Fiction Convention.
De Hugo Award

Grootste loser

Een onderzoek naar wie de grootste loser is in voetballand vandaag de dag, zou snel zijn af te ronden. Niet Robert Maaskant die uit pure ellende voor de derde keer bij RBC tekent, maar Mark Wotte, de oud-technisch directeur van Feyenoord is momenteel met afstand de grootse sukkel uit de voetballerij.

Wotte dacht slim te zijn door vorige maand bij Feyenoord op te zeggen terwijl hij al een soort toezegging van Southampton in z'n kontzak had. Dat pakte echter anders uit, want Southampton zag het bij nader inzien meer zitten in George Burley. Geen wonder, nadat de Engelse kranten hadden geschreven dat "Wotte zo beroemd was, dat ze geen foto van hem konden vinden".

Nu blijkt Wotte zelfs al bij RBC te hebben gesolliciteerd om toch maar weer aan de bak te komen. Tja Mark, wie het onderste uit de kan wil krijgt het lid op zijn neus. Het lid van Jorien van den Herik in dit geval, want waar er een loser is, is er ook een winnaar en dat is Feyenoord. Zonder afkoopsom die sukkel van een Wotte kwijt, is toch een Godsgeschenk...

Maar Mark niet getreurd hoor jongen, Futsalteam Os Lusitanos Dames 6 zoekt nog een enthousiaste trainer. Probeer het daar anders eens....

1000 pixels te koop

Als je nog wat geld over hebt dan kun je 1000 pixels op een bepaalde website kopen. Wat je er mee moet? Geen idee. Maar het geeft natuurlijk wel een speciaal gevoel om 1000 pixels te bezitten.

Je kunt normaal de pixels kopen voor ťťn dollar per pixel, maar omdat het de laatste zijn loopt er een veiling voor op ebay. Wil je dus die 1000 pixels hebben, dan moet je meer dan $ 38.100,00 bieden momenteel.

De site heeft ook al het nieuws gehaald. Als hij deze laatste pixels verkoopt, en zijn centjes goed bewaard heeft, dan heeft hij meer dan ťťn miljoen dollar op zijn rekening staan.

Arrestaties in zaak Floor Garst

dennistd had ons via de nieuws-submit te melden:

MisdaadDe drie jongemannen die verdacht worden van de dodelijke mishandeling van de 20-jarige Floor Garst uit Diepenveen zijn opgepakt. Het drietal zou in de kerstnacht in Deventer ruzie hebben gekregen met Garst en hem een klap hebben gegeven. Het slachtoffer smakte hierdoor tegen een stoeprand en overleed ten gevolge van die val.

Afgelopen dinsdag vertoonde het tv-programma 'Opsporing Verzocht' beelden van de drie op een bewakingsvideo. Een flyer-actie van de politie, die vanmiddag had moeten worden gehouden, is door de arrestaties afgeblazen. De bedoeling was om in heel Deventer een foto van het drietal te verspreiden.

Update 12:45 uur
De drie verdachten zijn 23, 22 en 19 jaar oud en afkomstig uit Apeldoorn. Ze hebben zichzelf gemeld nadat een kennis van het drietal hen herkend had in Opsporing Verzocht. Hij belde ze met de mededeling dat hij ze op tv gezien had. Ze hebben inmiddels bekend ruzie te hebben gehad met Floor Garst.

Bij de politie kwamen in totaal 29 tips binnen. De gouden tip zat daar volgens een woordvoerder niet tussen. Er was 10.000 euro uitgeloofd voor die gouden tip.

Nintendo kondigt 15 budgettitels aan

Nintendo heeft bekend gemaakt dat ze 15 games gaan omdopen in de zogenaamde budget-reeks. Alle titels zijn voor de GBA, en vooralsnog verschijnen de games voor 2800 yen (20 euro) alleen nog maar in Japan. De volgende games krijgen een budget label:
quote
- Oriental Blue: Ao no Tengai (Nintendo)
- Tactics Ogre: The Knight of Lodis (Nintendo)
- Magical Vacation (Nintendo)
- Mother 1 + 2 (Nintendo)
- Ougon no Taiyou [Golden Sun] (Nintendo)
- Ougon no Taiyou: Shitsu Warate Jidai [Golden Sun: The Lost Age] (Nintendo)
- Shining Soul (Sega)
- Shining Soul II (Sega)
- Summon Night: Craft Sword Monogatari (Banpresto)
- Summon Night: Craft Sword Monogatari 2 (Banpresto)
- Kotoba no Puzzle Mojipittan (Namco)
- Namco Museum (Namco)
- Pac-Man Collection (Namco)
- Mr. Driller Ace (Namco)
- Family Tennis Advance (Namco)

Of deze titels ook goedkoper worden in Europa is nog niet bekend.

Uitslagen Frankrijk Speelronde 20

Landskampioen Olympique Lyon is het nieuwe jaar prima begonnen. De tegenstander van PSV in de achtste finale van de Champions League won woensdagavond de competitiewedstrijd tegen Strasbourg met 0-4.

Sylvain Wiltord scoorde driemaal, Jťrťmy Berthod maakte de andere treffer. De titelverdediger heeft 13 punten voorsprong op Lens, en 14 op Lille, Bordeaux en Auxerre, die laatste komt donderdagavond nog in actie.

Lens speelde in Marseille met 1-1 gelijk. Beye maakte al na drie minuten het openingsdoelpunt voor. De bezoekers moesten vlak voor rust met tien man verder, nadat Itandje met rood het veld werd uitgestuurd. De jacht op de gelijkmaker werd er niet gemakkelijker door, maar een kwartier voor tijd wist de Braziliaan Hilton alsnog te slagen.

Uitslagen

RC Strasbourg - Olympique Lyon 0-4
FC Nantes - Stade Rennes 0-2
Paris St. Germain - FC Sochaux 3-1
Saint-Etienne - Troyes 1-1
Lille OSC - Ajaccio AC 2-0
AS Nancy - Girond. Bordeaux 0-0
Le Mans - FC Metz 2-0
Olympique Nice - Toulouse FC 2-1
Olympique Marseille - RC Lens 1-1

Stand na 20 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon204734 - 13
2Paris SG203426 - 19
3Lille OSC203328 - 15
4RC Lens203328 - 15
5Gir. Bordeaux203317 - 11
6AJ Auxerre193226 - 21
7OL. Marseille203222 - 22
8AS Monaco193119 - 13
9Saint-Etienne203019 - 13
10Rennes202923 - 30
11Le Mans202819 - 16
12Nancy202520 - 16
13Ol. Nice202515 - 18
14FC Nantes202318 -22
15Troyes202218 - 24
16Toulouse FC202219 - 26
17Sochaux202113 - 21
18Metz201411 - 29
19AJ Ajaccio201310 - 25
20RC Strasbourg201110 - 26

GBA voor in de auto

Nintendo Insider weet ons te vertellen dat er een nieuw in-car entertainment set komt waarmee je naast CD's en DVD's ook GBA games kan afspelen.

Het apparaat heeft een scherm doorsnede van 10.2 inch, IR-oordopjes, een 6-pins seriŽle poort en natuurlijk een slot voor de GBA games. De bestuurder heeft volledige controle over het apparaat; bij vechtende kinderen op de achterbank zet vader het ding gewoon uit dus.

Ratjes gedood door lijmplank

Icoon Algemeen Een Haagse vrouw vond gisterenochtend in de Fahrenheitstraat zes jonge ratjes op een met lijm bestreken stuk karton. Vier daarvan waren nog in leven. De vrouw waarschuwde daarop de dierenambulance.

Toen de dierenambulance arriveerde waren er nog maar twee ratjes in leven. Een dierenarts heeft de twee nog levende beestjes laten inslapen. Het gebruik van lijm om ratten te doden is wettelijk verboden. Het laat dieren onnodig lijden. Het is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de lijmplank.

Lijmplank

HD DVD als uitbreiding voor de 360

De Xbox 360 krijgt tůch een HD DVD afspeelmogelijkheid, dit maakte Bill Gates bekend op de CES beurs die nu in Las Vegas gehouden wordt. Er komt een losse, externe HD DVD speler voor de Xbox 360. De uitbreiding moet later dit jaar verschijnen. Een prijs is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat losse HD DVD spelers rond de 300 dollar gaan kosten. Er is niks gezegd over het verschijnen van games op HD-DVD, maar Microsoft heeft altijd al gezegd dat ze dit niet van plan zijn. Het zou dus alleen gaan om films op HD-DVD.

Tijdens de CES maakte Microsoft ook bekend dat er tegen het einde van juni 2006 ongeveer 5 miljoen Xboxen 360 verscheept moeten zijn. In totaal kan de gamer kiezen uit 50 games tegen die tijd. Om de aan de vraag te kunnen voldoen is Microsoft in zee gegaan met een extra manufacturer, de multinational Celestica.

Een extra verrassing kwam in de vorm van de aankondiging van Street Fighter II op Xbox Live Arcade. Het populaire arcade vechtspel moet later dit jaar verschijnen.

Gratis drank komt daklozen ten goede

Icoon Opmerkelijk Een kleinschalig Canadees onderzoek heeft uitgewezen dat gratis drank de gezondheid en het leven van dakloze alcoholisten ten goede komt. Het zorgt er tevens voor dat zij minder in aanraking komen met de politie.

Het onderzoek is gehouden onder zeventien alcoholisten die de afgelopen 35 jaar meer dan 46 glazen per dag dronken. Zij kregen 24 maanden lang elk uur een alcoholische versnapering in een opvangcentrum. Drie deelnemers stapten uit het onderzoek, drie stierven tijdens de onderzoeksperiode, maar de elf overgebleven deelnemers dronken veel minder dan voorheen.

Zij aten en sliepen beter en ook hun hygiŽne en gezondheid ging er op vooruit. Zo werden zij nog 'maar' acht keer per maand opgenomen in het ziekenhuis, in plaats van dertien keer. Ook kwamen de deelnemers voor de helft minder in aanraking met de politie. Dat alles bespaarde de staat zo'n 338 euro per maand.

DVD: John Legend - Live at the house of blues
Nog maar 26 jaar oud en nu al een legende. Met een mix van 'old school' soul en moderne hip-hop weet John Legend veel mensen te boeien. Niet dat hij als een legende werd geboren -hij kwam ter wereld als John Stephens- maar zijn generatie-overbruggende muziekstijl heeft hem zeker bij velen al een dergelijke status opgeleverd. Afgelopen zomer gaf John Legend een concert in 'The House of Blues', dť locatie waar je als vertegenwoordiger van soul en blues gestaan moet hebben, in New Orleans. Dat concert is sinds kort verkrijgbaar op DVD.

Hersenbloeding Sharon gestopt, toestand nog kritiek

Icoon Politiek Artsen hebben vanochtend de hersenbloeding van de IsraŽlische premier Ariel Sharon gestopt. Hij verkeert nog wel in kritieke toestand, en ligt momenteel op een speciale neurologische afdeling van het Hadassah-ziekenhuis in Jeruzalem. Sharon werd daar gisteren opgenomen nadat hij zich onwel voelde. Momenteel neemt vice-premier Olmert de taken van Sharon waar.

In het ziekenhuis bleek gisteren dat Sharon een zware beroerte had gehad. Hij werd direct langdurig geopereerd om de bloeding te stoppen. Na een CT-scan bleek echter dat de bloeding nog niet verholpen was, waarna Sharon vanochtend vroeg weer op de operatietafel belandde.

Er was een operatie van zeven uur voor nodig, maar het lukte zijn artsen vanochtend wel om het bloeden te stoppen. Sharon ligt nu nog aan de beademing, maar al zijn vitale lichaamsfuncties zouden nog functioneren. Wel zijn er verschillende rapporten, onder andere van een IsraŽlische tv-zender, dat Sharon gedeeltelijk verlamd zou zijn.

Sharon, die al tijden met overgewicht kampt, kreeg op 18 december ook al een lichte hersenbloeding. Vandaag zou hij eigenlijk geopereerd worden aan een klein gaatje in zijn hart. Het is onduidelijk of hij nog terug kan keren naar de politiek, maar de kans daarop wordt klein geacht.

Door de beroerte van Sharon verkeert IsraŽl in grote politieke onzekerheid. Sharon stapte namelijk kort geleden uit de Likudpartij, waarna hij zijn eigen partij oprichtte. Voor die partij kreeg hij de steun van veel ministers, en een groot deel van het IsraŽlische volk. Het zag er dan ook naar uit dat hij de naderende parlementsverkiezingen in maart zou gaan winnen. Met het wegvallen van Sharon zit zijn partij echter met een groot probleem, aangezien er nog geen nummer twee binnen de partij is vastgesteld.

Clubs verdeeld over spelen tijdens de feestdagen

Naar aanleiding van een eigen onderzoek meldt het AD donderdag dat de clubs uit de Eredivisie verdeeld zijn over het voetbal in de kerstperiode. Acht clubs vinden het geen probleem om rond de feestdagen te voetballen en zeven clubs willen die periode liever vrij houden.

De clubs die het experiment met het spelen in de kerstperiode geslaagd vinden zijn ADO Den Haag, Feyenoord, FC Groningen,SC Heerenveen, NEC, RBC Roosendaal, FC Twente en Vitesse. Die clubs hopen dan ook dat het 'feestdagenvoetbal' ook volgend seizoen weer op de kalender zal staan.

Ajax, AZ, NAC Breda, RKC Waalwijk, Roda JC, Sparta en Willem II zien liever dat er een pauze aan het eind van december is. Heracles, PSV en FC Utrecht weten nog niet of ze de extra speelperiode een succes vinden.

Binnenkort zullen de clubs en de KNVB om de tafel gaan zitten om de extra wedstrijddata van dit seizoen te gaan evalueren.

Vrije trainingen zaterdag gewijzigd

Het komende Formule 1-seizoen worden op zaterdag niet meer twee, maar nog slechts ťťn vrije training gereden. Reden is het vernieuwde kwalificatiesysteem dat op zaterdagmiddag wordt gehanteerd.

Werden afgelopen jaar nog twee trainingen van drie kwartier verreden, dit jaar wordt er nog slechts ťťn training van een vol uur gehouden, van 11.00u tot 12.00u lokale tijd. De vrije trainingen op vrijdag blijven onveranderd: twee sessies van een uur ieder, startend om 11.00u en 14.00u.

Top 10 van National Geographic

Ik kijk graag naar Discovery Channel of National Geographic. Als er niets op TV is zijn er altijd nog die twee kanalen om de ochtend, middag, avond of nacht te vullen.
Aangezien het nieuwe jaar is begonnen heeft men bij National Geographic een overzicht gemaakt van de tien mooiste video's van 2005. Uiteraard kunnen die allemaal bekeken worden via de website. Al ben ik het niet helemaal eens met de top tien moet ik toch zeggen dat de video die op nummer ťťn staat wel indrukwekkend is. Starwarsachtige taferelen als ze klaarstaan (of klaarhangen) om aan te vallen. Een half uur amusement!

Reizen met Peter Langhout op eigen risico

Icoon Algemeen De Stichting Garantiefondsen Reisgelden (SGR) heeft per vandaag de reisgarantie voor Peter Langhout Reizen ingetrokken. Dit betekent dat eventuele financiŽle risico's, zoals bij een faillissement van Peter Langhout, voor eigen rekening van de klant zijn.

Volgens Peter Silberman, de directeur van de SGR, is de organisatie uitgesloten van het garantiefonds 'na uitvoerig onderzoek'. Peter Langhout Reizen ontkent vanochtend in De Telegraaf krachtig financiŽle problemen te hebben. De uitsluiting van de SGR zou volgens een woordvoerder op basis van financiŽle problemen bij een zusterorganisatie zijn, die echter al enige tijd niet meer bestaat.

Volgens de woordvoerder zouden klanten bovendien alsnog geen risico's lopen, omdat een organisatie die nog wel bij de SGR is aangesloten de reizen daadwerkelijk uitvoert. Klanten die voor 4 januari een reis bij de touroperator hebben geboekt lopen in ieder geval geen risico, omdat de SGR hun risico's gewoon dekt.

Grolsch stopt levering aan Albert Heijn

Icoon Algemeen Binnenkort is er misschien geen Grolsch meer te krijgen in twee winkelketens van Ahold. Grolsch heeft namelijk vanaf vandaag de levering van bier aan Albert Heijn en aan Gall & Gall gestaakt. Dat maakte de bierbrouwer vanochtend bekend. Hoe lang de leveringen worden stopgezet, is nog niet bekend.

De reden van de maatregel is een aanhoudend conflict tussen Grolsch en Ahold over de leveringsvoorwaarden. De prijs die de Ahold-dochters aan Grolsch betalen, is het belangrijkste twistpunt.

Het is nog niet bekend of er een groot tekort aan Grolsch gaat ontstaan in de supermarkten. "Bier moet vers op de winkelvloer staan, dus het is een kwestie van dagen voordat de voorraad opraakt", aldus een woordvoerder van de brouwerij.

Begin vorig jaar had Albert Heijn ook al een ruzie met een bekende leverancier. Destijds was het Peijnenburg, die het er niet mee eens was dat de supermarkt zijn ontbijtkoek onder de kostprijs ging verkopen. Halverwege het jaar werd de ruzie tussen beide bedrijven weer bijgelegd.

OvJ vervolgd voor beledigen Roma-zigeuners

JustitieDe Arnhemse officier van justitie die in 2003 tijdens een proces tegen een Roma-familie uit Ede Sinti-zigeuners betitelde als ''vrijwel allemaal crimineel'', wordt strafrechterlijk vervolgd. Het gerechtshof in Amsterdam heeft bepaald dat de officier, M. van Elsdingen, zich voor een rechter moet verantwoorden voor zijn uitlatingen. Volgens het OM zal de officier tot de rechtszaak zijn werkzaamheden neerleggen.

Begin 2004 oordeelde het Amsterdamse Openbaar Ministerie dat de beledigingen niet strafbaar waren. De stichting Roma Emancipatie was het hier niet mee eens en begon een procedure. Het hof stelt de stichting nu in het gelijk.

Van Elsdingen trok zich indertijd al terug uit het strafproces tegen de Edense Roma-familie. Dat deed hij nadat er commotie was ontstaan over zijn uitlatingen dat Roma-families het de gewoonste zaak van de wereld vinden om inbraken te plegen. Letterlijk zei hij: ''In de gemeenschap van de Roma-zigeuners wordt criminaliteit normaal gevonden. De Roma-gemeenschap houdt zich bezig met criminaliteit, met strafbare feiten. Inbraken plegen wordt bij hen heel gewoon gevonden. Een paar uitzonderingen onder hen zijn niet crimineel. Alle anderen wel.'' De Roma-gemeenschap nam dat hoog op en deed aangifte wegens discriminatie, racisme en belediging. Op eigen verzoek liet de officier zich van de zaak halen en bood zijn excuses aan.

Opmerkelijk is overigens dat in dezelfde tijd (2003) de gemeente Ede integratie-projecten van Roma zigeuners volslagen nutteloos en totaal mislukt noemde.

Josť Valencia naar Willem II

Willem II heeft zich versterkt met Josť Valencia. De 23-jarige Ecuadoriaan ontbond vier dagen geleden zijn contract bij NEC.

Valencia speelde dit seizoen slechts twee wedstrijden voor NEC en kocht daarom zijn tot 2007 lopende contract af. De linksback liet aanvankelijk weten zijn loopbaan in zijn geboorteland te willen vervolgen, maar kiest dus toch voor een langer verblijf in de eredivisie. De voormalige Ajacied tekent een halfjarig contract bij de Tricolores, met een optie voor nog eens twee seizoenen.

Willem II haalde eerder deze winterstop al Tristan Peersman en Mathieu Assou-Ekotto. Verder is de degradatiekandidaat nog op jacht naar Max van Schleebrugge, de Zweedse verdediger van Hammarby.

Woede over beroving in Franse trein

MisdaadIn Frankrijk is grote verontwaardiging ontstaan na berichten dat op nieuwjaarsdag een groep jongeren een trein op het traject Nice-Lyon hebben geterroriseerd. Tientallen jongeren gewapend met messen beroofden passagiers van geld en gsm's. Ook werden enkele vrouwen aangerand.

De machinist heeft wel de trein stilgezet, maar het duurde nog heel lang voor er politie kwam opdagen. Slechts zes jongeren werden opgepakt. De daders hadden Nieuwjaar gevierd en maakten gebruik van een regeling om met hoge korting een treinkaartje te kopen.

De Franse president Jacques Chirac heeft het Franse volk gisteren beloofd dat alles in het werk wordt gesteld om alle jongeren te arresteren.

Russen wilden Nederland bezetten

addictivebeat had ons via de nieuws-submit te melden:

OorlogUit uiterst geheime documenten die deze week door de Poolse regering openbaar zijn gemaakt, blijkt dat de voormalige Sovjetunie plannen had om Nederland te veroveren. Dat moest gebeuren na een aanval met kernwapens op het toenmalige West-Duitsland. Tankdivisies hadden na zo'n aanval moeten oprukken tot de Noordzee.

In 1979 blijkt de commandostaf van het Warschaupact, de toenmalige tegenhanger van de NAVO, een atoomaanval geoefend te hebben op NAVO-lidstaten. Alle grote West-Duitse steden moesten worden platgebombardeerd. Daarna zouden tankdivisies het nucleair vervuilde gebied, inclusief Nederland en BelgiŽ, gaan bezetten.

Nederland naar finale Hopman Cup

Nederland staat morgen in de finale van de Hopman Cup. MichaŽlla Krajicek en Peter Wessels wonnen met 3-0 van Duitsland.

De royale score is wat vertekenend, omdat Nicolas Kiefer wegens een blessure aan zijn rug het toernooi voor gezien moest houden. Daardoor kreeg Nederland twee punten in de schoot geworpen. Peter Wessels hoefde vandaag dus niet eens in actie te komen om zijn vierde achtereenvolgende zege in de singles te behalen. MichaŽlla Krajicek moest wel wat zweetdruppels laten, maar won knap van Anna-Lena GrŲnefeld: 6-4, 7-6 (4). Nederland zette eerder deze week al ArgentiniŽ (2-1) en AustraliŽ (2-1) opzij. In de voorronde werd China verslagen.

Waarschijnlijk zijn de Verenigde Staten de tegenstander in de eindstrijd. Theoretisch hebben ook Rusland en ServiŽ en Montenegro nog kans, maar dan moeten de VS vandaag wel verliezen van Zweden. Taylor Dent en Lisa Raymond vertegenwoordigen de VS.

Hirsi Ali 'Europeaan van het jaar'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

VVD-politica Ayaan Hirsi Ali is door het blad Reader's Digest uitgeroepen tot Europeaan van het jaar 2005. Het blad roemt haar ''moed en volharding om het lot van onderdrukte islamitische vrouwen op de Nederlandse en Europese politieke agenda te zetten.'' Het Tweede Kamerlid kan op 23 januari haar onderscheiding in ontvangst nemen in Den Haag.

Reader's Digest kiest jaarlijks een Europeaan van het jaar. In aanmerking komen personen die op overtuigende wijze invulling geven aan de moderne Europese normen en waarden.

Agassi mist Australian Open

Andre Agassi doet niet mee aan de Australian Open. De 35-jarige Amerikaan heeft nog steeds last van een enkelblessure.

Agassi won viermaal het Grand Slam in Melbourne, de laatste keer in 2003. ”Ik heb mezelf altijd voorgehouden alleen te spelen als ik in staat ben te acteren op topniveau. Ondanks alle training en rehabilitatie is mijn enkel jammer genoeg nog steeds niet 100 procent.” De Amerikaanse routinier is wellicht de eerste in een lange rij topspelers die past voor de Australian Open. Ook de deelname van Rafael Nadal (voetblessure), Marat Safin (knieproblemen) en Maria Sharapova (schouderklachten) is nog allerminst zeker.

Paul McNamee, toernooidirecteur, verwacht maandag meer duidelijkheid: ”De spelers moeten dan eigenlijk in het vliegtuig op weg naar AustraliŽ zijn. Ik heb al gesproken met het management van Rafael Nadal en de kans dat hij speelt is slechts 50 procent. Ieder jaar hebben we hiermee te kampen, maar nu is het wel heel erg.”

Twee Turken overleden door vogelgriep

MedischEen 14-jarige Turkse jongen die dit weekeinde in het dorpje Dogubeyazit nabij de grens met Iran overleed, is gestorven aan de gevolgen van een besmetting met het vogelgriepvirus. In eerste instantie werd geen besmetting geconstateerd, maar nader onderzoek heeft toch aangetoond dat hij besmet was met het virus.

Een zus van de jongen is vanochtend eveneens overleden; ůůk aan de gevolgen van een besmetting met het vogelgriepvirus. Het gaat om de voor mensen levensgevaarlijke virusvariant H5N1. Deze kan worden overgedragen van vogels op mensen.

Tot nog toe waren buiten Zuidoost-AziŽ en China geen gevallen bekend van mensen die met het virus waren besmet.

Cohen heeft geen ballen!

Het is ťťn dag later en alles is weer normaal, Cohen is gewoon weer de Cohen zoals we hem kenden. De Cohen dus die de anti-Verdonk spandoeken van de muren liet trekken.

Zoals het momenteel in de politiek goed gebruik is, heeft Cohen namelijk afstand genomen van zijn harde uitspraken over Verdonk in Vrij Nederland van deze week.

Cohen erkende wel dat hij de geciteerde woorden heeft gebruikt, maar enkel 'in verband met enkele aan hem voorgelegde voorbeelden'. Nou geweldig en dat moeten we geloven natuurlijk. Het past prima in het rijtje van mensen als Pechtold (kritiek op Balkenende) en Bot (kritiek op besluit om destijds troepen naar Irak te sturen) en Veerman (kritiek op zorgstelsel) die eerst iets zeggen en er daarna weer heel snel afstand van nemen als het verkeerd blijkt te vallen.

Bah, nog zo'n figuur zonder ballen zeg. Hou dan gewoon lekker helemaal je bek of volg een mediatraining zoals de gemiddelde voetballer van een modale eerste divisieclub tegenwoordig ook al doet.

Maniche op huurbasis naar Chelsea

Chelsea heeft zich versterkt met Maniche. De Portugese international komt op huurbasis over van Dinamo Moskou.

Maniche zal tot aan het eind van dit seizoen te bewonderen zijn op Stamford Bridge. Chelsea kan bovendien in de zomer de optie tot koop lichten van zo’n vijf miljoen pond. In Rusland kon Maniche niet goed aarden en de interesse van Chelsea kwam dan ook als geroepen. Mourinho zocht nog naar een middenvelder: ”Essien is zowel geblesseerd als geschorst en Geremi moeten we missen tijdens de Afrika Cup.” Maniche is inzetbaar in de Champions League. Chelsea ontmoet over anderhalve maand FC Barcelona in de ronde van de laatste zestien.

Voor Maniche wordt het een weerzien met Mourinho, met wie hij al eerder samenwerkte bij Benfica en FC Porto. ”Ik had meerdere aanbiedingen, maar toen Chelsea kwam, had ik geen twijfels meer. De manager is de belangrijkste factor in mijn beslissing. Bovendien ken ik al een aantal spelers.”

Spurs vaster in subtop

Tottenham Hotspur heeft gisteravond bij Manchester City uitstekende zaken gedaan. De equipe van Martin Jol won met 0-2 en staat nu vaster op de vierde plaats.

Manchester City creŽerde gedurende het complete duel nauwelijks kansen. Tottenham Hotspur was van meet af aan de dominante ploeg, maar had een fout van Sylvain Distin nodig om op voorsprong te komen. De Fransman wilde een steekpass van Stalteri over de lijn laten lopen, maar dat was buiten de ijverige Aaron Lennon gerekend. Lennon hield de bal binnen en bediende Mido: 0-1. Vlak voor rust kreeg Keane de kans op het vergroten van de marge, maar de Ier miste.

Ook in het tweede bedrijf kon City niet imponeren. Spurs heerste, met als uitblinkers Lennon en het middenveldduo Carrick/Jenas. Het was dan ook geen verrassing dat de Londenaren acht minuten voor tijd het eenzijdige duel op slot gooiden. Mido verlengde een uittrap van keeper Paul Robinson met zijn hoofd en bereikte daarmee Keane. De Ier was nu wel trefzeker. Martin Jol was zeer tevreden: ”Het is een droom om aan het begin van januari al veertig punten te hebben verzameld. Vandaag misten we Davids, King en Tainio, maar hebben we toch redelijk makkelijk gewonnen.”


Stand aan kop:
1. Chelsea 21-58 (46-10)
2. Manchester United 21-45 (40-17)
3. Liverpool 19-41 (28-11)
4. Tottenham Hotspur 21-40 (31-18)
5. Arsenal 20-34 (27-15)

Geboeide man springt 12 uur door woestijn

Icoon WeirdEen Amerikaanse kunstenaar heeft twaalf uur met aan elkaar geketende benen door de woestijn gesprongen. De man kampeerde in een verlaten mijnschacht en had zijn benen aan elkaar geketend om hier een tekening van te maken. Hij vergat echter waar hij de sleutel had gelaten.

De 26-jarige Trevor Corneliusien maakt wel vaker tekeningen in mijnen. Deze keer had hij een mijn in San Bernadino County in CaliforniŽ uitgekozen. Omdat hij zijn eigen geketende benen wilde tekenen, bond Corneliusien een lange, dikke ketting rond zijn blote enkels. Toen de tekening af was, kwam hij er echter achter dat hij de sleutel van de ketens was kwijtgeraakt.

Corneliusien besloot hulp te gaan zoeken en hupte vervolgens urenlang door zand en over rotsen naar de bewoonde wereld. Na twaalf uur bereikte de kunstenaar uiteindelijk een benzinestation, alwaar hij de lokale politie belde. De politie zond vervolgens enkele mensen met de nodige gereedschappen, waarna de kunstenaar bevrijd kon worden. Hij heeft enkele kneuzingen opgelopen, maar verkeert in goede gezondheid.

Een woordvoerder van de politie meldde dat Corneliusien wel zijn schoenen had aangedaan voor hij aan zijn zware tocht begon. Ook had hij zijn tekening meegenomen, volgens de politie was deze zeer geslaagd.

Sharon na zware beroerte in ziekenhuis

Icoon AlgemeenPremier Sharon is vanavond opgenomen in het ziekenhuis Hadassah Ein Kerem in Jerusalem nadat hij zich aan het begin van de avond niet lekker voelde. Eerst dacht men dat Sharon een lichte beroerte had, maar later op de avond werd bekend dat de premier een zware beroerte heeft gehad en aan de beademing ligt.

Het IsraŽlisch kabinet is ingelicht over de toestand van de premier en zijn taken worden waargenomen door vice-premier Ehud Olmert. De 77-jarige Sharon is op 18 december al in het ziekenhuis opgenomen na een lichte beroerte. Hij zou morgen naar het ziekenhuis gaan om geopereerd te worden aan een klein gaatje in zijn hart.

Premier Sharon opnieuw getroffen door beroerte
Premier Sharon opnieuw getroffen door beroerte

Update 0:27 uur
De behandelende artsen van Sharon spreken over 'grote schade'. De IsraŽlische premier is vanavond meteen geopereerd. Volgens een directeur van het ziekenhuis Hadassah Ein Kerem hoeft de lichamelijke schade door de beroerte niet blijvend te zijn. Verschillende politici uitten echter de vrees dat de 77-jarige Sharon niet meer zal herstellen.

Volgens een woordvoerder van de Amerikaanse regering volgt president George Bush nauwlettend de ontwikkelingen rond zijn IsraŽlische collega. De 'gedachten en gebeden' van het Witte Huis zijn woensdag voor Sharon, aldus de zegsman.

Standen NHL per 3 januari

De Pittsburgh Penguins wonnen hun eerste wedstrijd onder Michel Therrien, na er eerst nog vier verloren te hebben, de Vancouver Canucks zijn aan een dramatische afdaling in de Northwest Division bezig en de St. Louis Blues zouden een koper hebben gevonden voor het inmiddels op een na slechtste team in de NHL dit seizoen tot nu toe.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Philadelphia39258 65614412013-5-312-3-37-1-2
N.Y. Rangers402212 65012210211-5-311-7-34-4-2
New Jersey401718 53911512711-7-36-11-23-6-1
N.Y. Islanders381719 2361221398-9-19-10-13-7-0
Pittsburgh391119 9311121536-9-55-10-43-4-3
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Ottawa37277 3571618816-3-011-4-36-3-1
Buffalo402612 25413112013-6-113-6-17-2-1
Toronto402314 34913412715-7-18-7-28-2-0
Montrťal381814 64210912511-6-27-8-43-6-1
Boston391419 6341111266-7-28-12-44-5-1
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina382410 45214012515-4-19-6-36-2-2
Tampa Bay412117 34512312611-9-110-8-24-6-0
Atlanta411817 64214514510-7-48-10-27-1-2
Florida421621 53710813112-6-24-15-36-3-1
Washington371321 3291071489-9-24-12-14-5-1
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit392610 35514710413-6-113-4-27-2-1
Nashville382411 35112011016-4-08-7-36-4-0
Chicago391322 4301031397-8-16-14-31-7-2
St. Louis371022 5251001435-12-35-10-24-5-1
Columbus391226 125821398-11-04-15-13-6-1
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Calgary402412 45210810215-4-29-8-27-3-0
Edmonton412314 45013812711-6-212-8-27-3-0
Vancouver392113 54713012414-3-37-10-23-4-3
Colorado412117 34515213711-6-310-11-05-5-0
Minnesota401917 44211510011-6-18-11-37-3-0
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Los Angeles422614 25414712314-6-012-8-28-1-1
Dallas382412 25012610211-8-113-4-15-4-1
Anaheim391815 64211210813-6-35-9-36-3-1
Phoenix402018 24211711711-8-19-10-14-6-0
San Jose371616 53711411810-4-36-12-25-4-1
Laatste reviews en specials
review
Need for Speed Heat
review
Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
©FOK.nl e.a.