Derde hersenbloeding treft Sharon

Icoon Algemeen De IsraŽlische premier Sharon blijkt na een scan weer een hersenbloeding te hebben gehad. Hij is overgebracht naar de operatiekamer. De gezondheidstoestand van Sharon gaat volgens zijn artsen hard achteruit. De druk op zijn hersenen is te groot en ook zijn bloeddruk is te hoog.

De twee zonen van de premier zijn inmiddels naar het Hadassah ziekenhuis in Jeruzalem gekomen. Daar werd hij woensdagavond na de eerste zware hersenbloeding opgenomen. Artsen voerden een zeven uur durende operatie uit. Sharon werd daarna in een kunstmatige coma gebracht om te herstellen.

Update 15.50 uur
De tweede operatie vrijdagochtend op premier Sharon is na drie uur beŽindigd. Dat melden IsraŽlische televisiezenders. Een hersenscan moet uitwijzen of de ingreep succesvol is geweest.

Update 16.50 uur
Premier Sharon is zojuist voor de derde keer geopereerd. De operatie volgde op de uitslag van de hersenscan. Volgens de laatste berichten van het Hadassah-ziekenhuis is de vier uur durende operatie goed verlopen. De hersendruk is verminderd en Sharon ligt nu op de Intensive Care.

Mensen bidden voor Sharon bij de Klaagmuur
Mensen bidden voor Sharon bij de Klaagmuur