ABN Amro 1 aan leiding in leg 2 VOR

Maurice (mbn)
In de tweede leg Volvo Ocean Race gaat ABN Amro 1 opnieuw aan de leiding. Voorlopig kent de tweede leg opnieuw volop spektakel.

De tweede leg van de Volvo Ocean Race werd vooraf door de kenners omschreven als de zwaarste van de hele race. Op twee januari vertrokken de teams uit Kaapstad op weg naar Melbourne, in de hoop daar de 16de aan te komen. Een zeiltocht die van de teams vraagt zo dicht bij de Zuidpool te komen, dat ze ijsschotsen op hun weg kunnen tegenkomen.

De tweede leg had al snel een verrassing in petto. Movistar koos een meer noordelijke route dan de andere teams en kon daardoor in de eerste dagen een voorsprong opbouwen ten opzichte van de rest van de teams. Voor andere teams was er al snel tegenspoed. De boten van Brasil 1 en Ericsson Racing team raakten zodanig beschadigd dat ze naar Zuid-Afrika moesten terugkeren. Daardoor zijn er momenteel in de tweede leg nog maar vijf teams in de race. De boten van Brasil 1 en Ericsson zullen per vrachtboot naar Australië worden vervoerd om wel weer in de derde leg te kunnen deelnemen.

Woensdag 4 januari bleek de voorsprong die Movistar had opgebouwd snel te slinken. Terwijl de andere boten de hard wind hadden gevonden die ze zochten, kwam Movistar meer in de luwte terecht. ABN Amro 1 profiteerde optimaal van de harde wind en pakte de leiding af van Movistar en liep snel uit. Pirates of the Caribbean, die in de eerste leg nog snel hadden moeten opgeven, weet ABN Amro 1 redelijk goed te volgen. Zij liggen slechts 16 zeemijl achter, wat betekent dat ze de koploper regelmatig in zicht hebben. ABN Amro 2 ligt nu derde en Movistar is teruggezakt naar de vierde plaats. ING Real Estate/Brunel ligt na verschillende problemen op een verre achterstand op de vijfde plaats.

Om de Volvo Ocean Race te blijven volgen kan je ook terecht op het sportforum van FOK!.


De boten in volle actie