'Verstappen in DTM en A1GP in 2006'

De Nederlandse A1GP coureur Jos Verstappen is in gesprek met teams uit de DTM. Het is de bedoeling dat Verstappen zowel A1GP als DTM rijdt in 2006.

De seizoenen sluiten goed bij elkaar aan. In de A1GP wordt op 2 april op het circuit van Shanghai het seizoen 2005-2006 afgesloten. De DTM start op negen april op het circuit van Hockenheim en duurt tot 29 oktober. Het zou dus kunnen zijn dat Jos dus met een beetje pech een paar A1races moet missen als de kalenders overlappen. Voor Zandvoort zou het erg goed nieuws zijn, aangezien de DTM ook dit jaar weer in de duinen komt.

Zelf zegt Jos in een gesprek met Dagblad de Limburger: "Ik wil in de zomer, na het A1-seizoen, blijven racen. Wat het gaat worden is nog niet bekend, maar ik ben wel bezig om te kijken of er in de DTM mogelijkheden zijn. Ik noem geen namen, dat heeft geen zin. Ik kan wel verklappen dat er contacten zijn".

Raymond Vermeulen, de manager van Jos, zegt in hetzelfde stuk: "Het is een wens waar we mee bezig zijn. DTM is altijd een klasse geweest die goed past bij Jos. Maar het is nog allemaal heel pril, we zetten gewoon een paar visjes uit. Het is een supermooie klasse en de wedstrijden zijn goed te combineren met de A1".

Voor Jos, die in maart 34 wordt, is er dus wel degelijk een carrière na de Formule 1, terwijl mensen dachten dat we na zijn laatste jaar in 2003 bij Minardi niks meer van hem zouden horen.