Nederland verliest finale Hopman Cup

Michel (Baraja)
Michaëlla Krajicek en Peter Wessels hebben namens Nederland net niet de Hopman Cup veroverd. Het Oranjeduo verloor de allesbeslissende supertiebreak in het mixed-dubbel tegen de Verenigde Staten.

De Verenigde Staten zijn daarmee voor de vierde keer winnaar van de Hopman Cup. Het begon zo goed voor Nederland, want Krajicek versloeg in de openingspartij Lisa Raymond: 6-4 en 7-6 (4). Het zestienjarige talent sloeg liefst tien aces en demoraliseerde daarmee haar Amerikaanse opponente. Peter Wessels moest echter in Taylor Dent ruimschoots zijn meerdere erkennen (1-6 en 4-6), zodat het mixed-dubbel zou beslissen om de titel.

Het duo Raymond/Dent startte als favoriet, want Raymond geldt als een van de beste dubbelspeelsters ter wereld, terwijl Dent met zijn servicevolleyspel altijd gevaarlijk is. Verrassend genoeg pakten Wessels en Krajicek met 6-4 de eerste set en ging het tot 2-2 gelijk op in het tweede bedrijf. Daarna verloor Nederland vier games achtereen, zodat een supertiebreak om de bokaal moest beslissen. De supertiebreak is een noviteit in het internationale tennis en het gaat erom wie als eerste tien punten heeft.

Het fortuin was in deze supertiebreak aan de zijde van de Amerikanen. De uiteindelijke uitslag was 10-7. Desondanks kunnen Krajicek en Wessels terugkijken op een goed toernooi. Vorig jaar werd het duo kansloos uitgeschakeld in de poule, nu moest een sterk Amerika eraan te pas komen om een Oranjetriomf in Perth te voorkomen.