FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 22 juni 2005

Billy Corgan wil The Smashing Pumpkins terug

Billy CorganBilly Corgan, zanger en songwriter van de in 2000 ter ziele gegane The Smashing Pumpkins, wil zijn oude band weer bijeenbrengen. "Ik wil mijn band terug, mijn nummers en mijn dromen", liet Corgan in een paginagrote krantenadvertentie optekenen, op de dag dat zijn eerste soloalbum 'TheFutureEmbrace' werd gelanceerd.

"Jaren heb ik rondgelopen met een geheim, een geheim dat ik bewust niet heb gedeeld. Maar nu wil ik dat jullie een van de eersten zijn die weten dat ik het plan heb The Smashing Pumpkins bij elkaar te brengen", schrijft Corgan. Het is niet bekend of de andere bandleden daar ook oren naar hebben.

The Smashing Pumpkins, met in de originele bezetting Corgan, James Iha, D'Arcy Wretzky en Jimmy Chamberlin, was in de jaren negentig een alternatieve rockgroep die met albums als 'Siamese Dream' en 'Mellon Collie and the Infinite Sadness' klassiekers neerzette. Na het uiteenvallen ging Corgan verder met zijn nieuwe band Zwan om vervolgens een solocarriŤre te beginnen. Iha speelt momenteel in de band A Perfect Circle en Chamberlin heeft zijn eigen groep; Jimmy Chamberlin Complex. Wretzky, die de band in 1999 al verliet, kwam enkel nog in het nieuws na een arrestatie wegens coke-bezit.

Hond dood na verkrachting door tiener

De hond die anderhalve week terug door een 17-jarige jongen uit Campobello, South Carolina werd verkracht, is overleden aan z'n verwondingen. Nu de hond overleden is zijn de beschuldigingen tegen de tiener verzwaard. Naast deze daad is Cory Michael Williamson, zoals de jongen heet, ook beschuldigd van het verkrachten van twee kleine dochters van andere buurtgenoten.

De eigenares Sylvia Jones van de hond zegt: "Ik heb tijden niet kunnen eten of slapen, iedere morgen denk ik: 'waar is Princess?', maar zij is er niet meer." Het kleine hondenhok van de 6 maanden oude Princess is nu leeg. Sylvia Jones zegt dat haar hond stierf ten gevolge van interne bloedingen welke door de verkrachting waren veroorzaakt. "Het onderzoek wees uit dat zij bloed in haar urine had en interne bloedingen."

Sylvia zegt dat zij en haar echtgenoot het hele gebeuren niet zouden hebben geloofd als zij het niet met eigen ogen zouden hebben gezien: "Toen wij thuiskwamen en vanaf het parkeerdek gehijg hoorden, zagen wij Williamson in de tuin seksuele activiteiten uitvoeren met de hond, zoals een man met een vrouw zou kunnen doen". De familie Jones zegt dat Princess na de aanval niet meer wilde eten of spelen: "Princess kon zelfs niet meer zitten omdat haar achterwerk zo opgezwollen was".

Volgende week vrijdag zal de zaak voor de rechter worden gebracht.

Princess
Princess, de hond die de verkrachting niet overleefde. ©Fox


Wij danken Bullpit voor het vertalen en submitten van dit bericht!

Grote treinstoring in Zwitserland

Het treinverkeer in Zwitserland ligt sinds 17.45 uur bijna volledig plat door een grote stroomstoring. Iets wat in het bijna honderdjarige bestaan van spoorwegmaatschappij SBB nog nooit was voorgekomen. De vervoerder gaat prat op haar meestal tot op de seconde nauwkeurige dienstregeling.

In het spitsuur viel de stroomspanning eerst terug van 15.000 naar 12.000 Volt en viel even later helemaal stil. De oorzaak van de stroomuitval is waarschijnlijk een storing in de elektriciteitscentrale. Pas rond 20.00 uur durfde de SBB het aan om rond ZŁrich weer enkele treinen te laten rijden. Ook werden enkele diesellocomotieven ingezet.


Drukte op het station van ZŁrich

De duizenden forenzen die in de tussentijd gestrand waren, werden door de SBB gratis van mineraalwater voorzien. Nog in de treinen aanwezige passagiers hadden minder geluk. Door de stroomstoring viel ook de airconditioning uit, waardoor het in de wagons zeer heet werd. Zwitserland kende, net als een groot deel van Europa, vandaag een warme dag.

Als de Zwitserse spoorwegmaatschappij zich aan haar afspraken houdt, kan deze storing aardig wat gaan kosten. Sinds deze maand kunnen treinreizigers namelijk geld terugkrijgen bij grote vertragingen.

Uitslag WK-20: Nederland-Chili

Het Nederlands elftal heeft de kwartfinale van het WK onder 20 jaar bereikt. Dit gebeurde via een 3-0 overwinning op Chili in de achtste finale. De doelpunten kwamen van Ryan Babel, Quincy Osuwu-Abeyie en Collins John.

Al in de derde minuut van de wedstrijd nam Tiendali een vrije trap snel. De bal kwam bij Babel, die hard uithaalde in de verre hoek en daarmee de 1-0 op het scorebord zette. Het vervolg van het eerste kwart van de wedstrijd was Nederland de bovenliggende partij, maar daar kwamen geen kansen uit. In het tweede deel van de eerste helft kon Chili wat meer terugkomen in de wedstrijd. Beide ploegen kregen niet echt opgelegde kansen, dus ging Nederland met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na de rust stond er ťťn nieuwe Chileense speler op het veld, bij Nederland waren er nog geen wissels. Nederland begon slordig, waardoor Chili wat sterker werd. Twintig minuten voor het einde was er aan beide kanten een gevaarlijk moment voor het doel. Dit leverde geen doelpunt op. Een doelpunt volgde er wel ruim een kwartier voor tijd. Babel had een sterke individuele actie die eindigde met een voorzet op Quincy. Hij schoot vanaf 15 meter in ťťn keer in de verre hoek de 2-0 binnen.

Kort daarna werd Quincy gewisseld voor John en niet veel later kwam Medunjanin erin voor Emanuelson. Tien minuten voor tijd wist Vincken twee man te omspelen en voor te zetten op Collins John, die makkelijk de 3-0 binnen kon schieten. Hierdoor was de wedstrijd definitief beslist.

Nederland speelt de kwartfinale van het WK om 15.30 aanstaande zaterdag in Kerkrade tegen Nigeria.

Uitslag Nederland - Chili 3-0 (1-0)
3' Babel 1-0
73' Quincy 2-0
80' John 3-0

Confederations Cup: BraziliŽ verder

Wereldkampioen BraziliŽ heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van de Confederations Cup. De ‘goddelijke kanaries’ speelden met 2-2 gelijk tegen Japan. Mexico was al eerder zeker van plaats bij de laatste vier in deze poule.

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden Japan en BraziliŽ met drie punten allebei op de tweede plaats. Beide landen wonnen van Griekenland, maar verloren van Mexico. BraziliŽ wist vooraf al dat een gelijkspel zou volstaan voor kwalificatie voor de halve finales. Bondscoach Carlos Alberto Parreira startte weer met een zeer offensief ingesteld BraziliŽ. Het kwintet Kaka, Zť Roberto, Adriano, Robinho en Ronaldinho is een garantie voor goals. Dat bleek ook al heel snel. De rijzende ster Robinho opende de score na tien minuten. Hierna liet BraziliŽ het initiatief aan de Japanners. Met een afstandsschot bracht Nakamura Japan vlak voor het halfuur langszij. Ook werd een treffer van de Japanners ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd.

BraziliŽ kwam vijf minuten na de gelijkmaker alweer op voorsprong: Ronaldinho scoorde beheerst van dichtbij na een goede voorzet van Robinho. In de tweede helft kon Japan niet veel meer uitrichten. Ook BraziliŽ bleef verstoken van echt goede mogelijkheden. Wel was Robinho een aantal keren gevaarlijk. In de 89e minuut scoorde Japan toch nog de 2-2: Nakamura nam een vrije trap die op de paal belandde. Oguro kon simpel de rebound binnentikken. Het was echter te laat voor Japan, dat met Alex en Nakamura twee uitblinkers in huis had.

In de andere wedstrijd kwamen Griekenland en Mexico niet tot scoren. Mexico was al door, terwijl de Grieken al waren uitgeschakeld na twee wedstrijden. Aanstaand weekend staan de halve finales op het programma. Op zaterdag vindt met de wedstrijd Duitsland tegen BraziliŽ een reprise plaats van de laatste WK finale. Een dag later strijden ArgentiniŽ en Mexico voor het tweede ticket voor de finale op woensdag.

Vanavond 'enorme' maan

Deze avond zal de maan een spectaculaire truc uithalen: ze zal buitengewoon groot en laaghangend verschijnen. Een lage maanstand zorgt voor een zogenaamde 'maan-illusie'; de maan lijkt groter naarmate ze dichter bij de horizon wordt waargenomen. Vandaag verschijnt de maan op het laagste punt sinds juni 1987.

De reden voor de 'show' ligt deels in het feit dat gisteren de zomer begon; dan bereikt de zon het hoogste punt terwijl de maan 's zomers juist het laagst staat. Daarnaast valt het begin van de zomer dit jaar samen met een bepaald punt van een 18,6-jarige cyclus van 'scheve' omwentelingen rond de aarde, waardoor de maan nog lager dan normaal verschijnt. Bovendien is het volle maan.

Bij redelijk vrij zicht op de zuidelijke horizon moet de ongewoon grote maan goed te zien zijn. Het effect is het sterkst in het noorden. De maan komt vanavond vanaf ongeveer 23:20 op.Jordan gaat met EJ15B rijden

Vandaag is bekend gemaakt dat het team van Jordan Grand Prix donderdag en vrijdag op het circuit van Barcelona met de nieuwe EJ15B gaat rijden. Dit is een B-spec van de huidige auto waarbij veel zaken zijn vernieuwd.

De twee coureurs van het team, Tiago Monteiro en Narain Karthikeyan, zullen op de genoemde testdagen beide in de auto gaan rijden. Adrian Burgess van Jordan: "We weten niet hoeveel onze prestaties zullen verbeteren met deze nieuwe auto. De auto is het resultaat van vele studies naar aanleiding van de problemen die we met de huidige auto hebben."

"We hopen vooral op het gebied van de downforce en het verminderen van de weerstand vooruitgang te boeken. Als de auto zo goed presteert als wat we verwachten dan zouden we dichter bij Red Bull en Sauber moeten komen. Dat betekent ook automatisch dat we verder uitlopen op Minardi."

Uitslag WK-20: Nederland-Chili

Het Nederlands elftal heeft de kwartfinale van het WK onder 20 jaar bereikt. Dit gebeurde via een 3-0 overwinning op Chili. De doelpunten kwamen van Ryan Babel, Quincy Osuwu-Abeyie en Collins John.

Al in de derde minuut van de wedstrijd in de achtste finale van het WK onder 20 nam Tiendali een vrije trap snel. De bal kwam bij Babel, die hard uithaalde in de verre hoek en daarmee de 1-0 op het scorebord zette. Het vervolg van het eerste kwart van de wedstrijd was Nederland de bovenliggende partij. Er kwamen niet echt kansen en Chili kon het tweede deel van de eerste helft wat meer terugkomen in de wedstrijd. Beide ploegen kregen niet echt opgelegde kansen, daarom ging Nederland met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na de rust stond er ťťn nieuwe Chileense speler op het veld, bij Nederland waren er nog geen wissels. Nederland begon slordig, waardoor Chili wat sterker werd. Twintig minuten voor het einde was er aan beide kanten een gevaarlijk moment voor het doel. Dit leverde geen doelpunt op. Een doelpunt volgde er wel ruim een kwartier voor tijd. Babel had een sterke individuele actie die eindigde met een voorzet op Quincy. Hij schoot vanaf 15 meter in ťťn keer in de verre hoek de 2-0 binnen. Kort daarna werd Quincy gewisseld voor John en niet veel later kwam Medunjanin erin voor Emanuelson. Tien minuten voor tijd omspeelde Vincken twee man en zette voor op Collins John die makkelijk de 3-0 raak kon schieten. Hierdoor was de wedstrijd definitief beslist.

Nederland speelt de kwartfinale van het WK om 15.30 aanstaande zaterdag in Kerkrade tegen Nigeria.

Uitslag Nederland - Chili 3-0 (1-0)
3' Babel 1-0
73' Quincy 2-0
'80 John 3-0

Vive Le Tour ! (1)

Mijn vroegste herinnering aan de Tour dateert van lang geleden. Ik moet een jaar of acht geweest zijn toen ik op "Radio Tour" hoorde hoe men een verwoede strijd leverde om de gele of groene trui. Op mijn fietsje reed ik nadien in het park hier vlakbij samen met mijn kameraadjes mijn eigen Tour de France. Toen droomde ik nog dat ik ooit zou meerijden in wat terecht de mooiste koers ter wereld wordt genoemd. Waarom was ik gefascineerd door de Tour? Meer dan door de andere wedstrijden. Nu ja, op die andere Ronde, die van Vlaanderen na misschien. Ik vermoed om dezelfde reden die honderdduizend mensen ook nu nog ieder jaar naar het parcours drijft. De Tour wordt gereden tijdens de vakantie en daardoor is iedere fan er eigenlijk altijd intensief mee bezig. In de Tour wordt altijd feller gereden. De Tour heeft ook altijd een grotere internationale dimensie gehad dan bijvoorbeeld de Giro, een koers die nochtans louter sportief gerust de vergelijking moet kunnen doorstaan. Maar toch is de Tour gewoon uniek. Kijk je niet om de koers, dan wel om de poŽtische beelden van kastelen, natuurschoon en ander fraais die we elk jaar op de buis te zien krijgen. Ga je niet live om de renners dan ga je om het geweldige mediacircus te bekijken. En toch begon het ooit allemaal zo klein, maar tegelijk was de Tour al sinds haar begin een fenomeen. In deze reeks ga ik als opwarmertje tot aan de Tour enkele keren met u even grasduinen in de opmerkelijke gebeurtenissen van ondertussen 102 jaar Tour de France.

Slam!FM verliest kort geding

netblade had ons via de nieuws-submit te melden:

Slam!FM heeft het kort geding tegen het Agentschap Telecom en Commissariaat voor de Media verloren. Slam!FM probeerde een besluit van het Agentschap Telecom en Commissariaat voor de Media te laten schorsen, waarin Slam!FM zijn format moest aanpassen en een boete kreeg opgelegd.

De radiozender moest zijn format aanpassen, omdat deze te veel commerciŽle hits draaide volgens de programmatische vergunningseisen. Slam!FM probeerde eerst hier onderuit te komen door populaire hits te veranderen in eigen 'edits'. De uitspraak van de rechter in Rotterdam is goed nieuws voor de radio-stations Radio 538, RTL Nederland en Fresh FM, die vonden dat Slam!FM op deze manier oneerlijk concurreerde.

Michiel de Winter, directeur van Slam!FM, zegt dat hij niet in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter. Volgens hem zijn edits van platenmaatschapijen nog wel toegestaan en zullen de luisteraars dit na 1 juli te horen krijgen. De zelfgemaakte edits zullen wel verdwijnen.

21 screenshots van Earth 2160

Deep Silver brent ons maar liefst 21 screenshots van Earth 2160, het vervolg op Earth 2140 en Earth 2150.
Maar een paar duizend mensen zijn van aarde af ontsnapt toen deze ontplofte in 2150. Zij hebben zich gekoloniseerd op Mars waar ze de planeet hebben omgevormd tot een leefbare plaats. Drie verschillende facties deden dit apart van elkaar, namelijk de Eurasian Dynasty, United Civilised States en de Lunar Corporation. Wie de macht zal grijpen over de rode planeet is aan de speler.Uitslagen Dag 3 Wimbledon

Vandaag de derde dag alweer van het grastoernooi op Wimbledon.

Er werd vandaag een afgebroken partij in de eerste ronde bij de mannen afgewerkt, de rest van de wedstrijden waren zowel bij de mannen als bij de vrouwen partijen in de tweede ronde.

Bij de vrouwen plaatsten Kim Clijsters en de als 9e geplaatste Russische Anastasia Myskina zich vrij eenvoudig voor de derde ronde. Clijsters was al na 44 minuten klaar met de Amerikaanse Marissa Irvin, setstanden waren 6-1 en 6-1. Myskina versloeg Aiko Nakamura met 6-4 en 6-3.

Ook de als eerste geplaatste Lindsay Davenport plaatste zich eenvoudig voor de volgende ronde, haar landgenote Jackson overklaste ze met 6-0 en 6-3.

Svetlana Kuznetsova en Elena Dementieva drongen allebei met veel moeite door tot de derde ronde. Kuznetsova won met 6-4 6-7 6-4 van Mirza en Dementieva was de meerdere van Klaschka met 2-6 6-3 8-6. Ze hadden allebei twee uur nodig om hun partij te winnen.

Bij de heren wist Marat Safin van de AustraliŽr Mark Philippoussis te winnen in straight sets: 7-6 7-6 6-4. Ook de nummer ťťn bij de mannen, Roger Federer, bereikte door een eenvoudige 6-4 6-4 6-1 overwinning op Ivo Minar de derde ronde in Londen.

Er was toch een klein Nederlands succesje vandaag, Rogier Wassen slaagde er samen met zijn Kroatische partner Ivo Karlovic in zich te plaatsen voor de tweede ronde in het dubbelspel. Het gelegenheidskoppel won verrassend makkelijk van het als zestiende geplaatste duo Kohlmann en Allegro.

Momenteel is er nog een wedstrijd bezig, tussen Joachim Johansson en Greg Rusedski, waarbij de Zweed met 2-1 in sets voorstaat.

Eerste ronde

Mannen

Michael LIodra (Fra) - Sebastien Grosjean (Fra) 6-3 5-7 6-4 6-7 4-6

Tweede ronde

Mannen

Mark Philippoussis (Aus) - Marat Safin (Rus) 6-7 6-7 4-6
Roger Federer (Zwi) - Ivo Minar (Tsj) 6-4 6-4 6-1
LIeyton Hewitt (Aus) - Jan Hernych (Tsj) 6-2 7-5 3-6 6-3
Feliciano Lopez (Spa) - David Sherwood (Eng) 6-2 6-4 6-2
Jonas Bjorkman (Zwe) - Nikolay Davydenko (Rus) 6-7 1-2 opgave
Juan Carlos Ferrero (Spa) - Hyung-Taik Lee (Kor) 6-4 3-6 4-6 6-3 6-3
Gael Monfils (Fra) - Dominik Hrbaty (Slo) 6-3 6-3 2-6 7-5
Mikhail Youzhny (Rus) - Jean-Rene Lisnard (Fra) 1-6 7-5 6-3 6-4
Alessio Di Mauro (Ita) - Nicolas Kiefer (Dui) 3-6 5-7 3-6
Florian Mayer (Dui) - Fernando Verdasco (Spa) 7-6 7-5 6-3
Justin Gimelstob (USA) - Nicolas Massu (Chl) 6-3 4-6 7-6 7-6
Mario Ancic (Kro) - Danai Udomchoke (Tha) 7-6 3-6 6-3 6-3
Tomas Berdych (Tsj) - Lars Burgsmuller (Dui) 6-3 6-3 6-1
Taylor Dent (USA) - Kevin Kim (USA) 6-3 6-4 6-4
Tomas Zib (Tsj) - Fernando Gonzalez (Chl) 4-6 6-7 3-6
Joachim Johansson (Zwe) - Greg Rusedski (Eng) 7-6 3-6 6-4 7-6

Vrouwen

Barbora Strycova (Tsj) - Dinara Safina (Rus) 2-6 2-6
Maria Kirilenko (Rus) - Magdalena Maleeva (Bul) 2-6 3-6
Meghann Shaughnessy (USA) - Elena Likhovtseva (Rus) 3-6 6-7
Shenay Perry (USA) - Tamarine Tanasugarn (Tha) 7-6 6-2
Antonella Serra Zanetti (Ita) - Sofia Arvidsson (Zwe) 7-5 2-6 7-5
Anastasia Myskina (Rus) - Aiko Nakamura (Jpn) 6-4 6-3
Nicole Vaidisova (Tsj) - Michaela Pastikova (Tsj) 7-5 6-3
Roberta Vinci (Ita) - Anne Kremer (Lux) 6-3 6-2
Silvia Farina Elia (Ita) - Maria Vento-Kabchi (Ven) 6-1 5-7 6-3
Mariana Diaz-Oliva (Arg) - Jelena Jankovic (SCG) 3-6 5-7
Mashona Washington (USA) - Selima Sfar (Tun) 6-3 3-6 6-3
Sania Mirza (Ind) - Svetlana Kuznetsova (Rus) 4-6 7-6 4-6
Marissa Irvin (USA) - Kim Clijsters (Bel) 1-6 1-6
Amelie Mauresmo (Fra) - Maria Sanchez Lorenzo (Spa) 6-1 6-3
Lindsay Davenport (USA) - Jamea Jackson (USA) 6-0 6-3
Sabine Klaschka (Dui) - Elena Dementieva (Rus) 6-2 3-6 6-8

[update] Lijk gevonden in de Maas

Uit de Maas bij de Havenweg in het Limburgse Echt is zojuist een stoffelijk overschot gevonden. Het is nog onduidelijk of er sprake is van een misdrijf of een ongeluk. De politie is een onderzoek gestart.

In Amsterdam werd gisteren ook al een bijna compleet lijk uit het water gehaald.

Update 09:46 uur
Een wandelaar tipte de politie over de vondst. Inmiddels zijn duikers van de brandweer bezig met de berging van het lijk.

Het stoffelijk overschot is overigens gevonden in het Julianakanaal, een kunstmatige zijtak van de Maas.

Update 21.46 uur
De vrouw van wie het stoffelijk overschot vanmorgen is gevonden in Echt, is niet door een misdrijf om het leven gekomen.

Ze heeft zelfmoord gepleegd.

Drentse claimt honderd, maar wint 50.000 euro

P.A. had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonEen 64-jarige vrouw uit het Drentse Borger besloot haar geluk te beproeven en kocht een kraslot. En tot haar vreugde won ze zowaar een prijs van maar liefst honderd euro. Geen gek bedrag natuurlijk, en de vrouw stuurde het lot op naar de Lotto, om haar prijs te claimen. Om daarna te vernemen dat de meevaller nog iets groter was dan ze dacht.

Bij de controle van het lot bleek namelijk dat de Drentse vergeten was ťťn cijfer weg te krassen. Het gevolg: mevrouw krijgt geen honderd, maar vijftigduizend euro op haar rekening bijgeschreven.

Wel alles netjes openkrassen!
Wel alles netjes openkrassen!


Tienerjongen blijkt maandelijks 'ongesteld'

Scootmobiel en roxxe hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een bizarre speling van de natuur zet dokters in India voor een raadsel. Een 15-jarige puberjongen meldde zich voor een consult met de klacht alle symptomen te bezitten van iemand die maandelijks menstrueert. Elke tweede week van de maand verliest de jongen bloed uit zijn penis, een fenomeen waarvan hij naar eigen zeggen al een jaar last heeft. Daarbij klaagt hij ook last over misselijkheid, buikpijn en een wisselende stemming.

Volgens de dokters is het lichaam van de jongen niet tweeslachtig ontwikkeld. Uit diverse lichaamsonderzoeken blijkt dat de jongen alleen de mannelijke geslachtsorganen bezit; toch ervaart hij ook vrouwelijke eigenschappen. Het enige wat de medici nu nog rest is een bloedonderzoek: "Als bloedtesten nu zouden uitwijzen dat er ook eicellen aanwezig zijn, is dit wel een heel zeldzaam medisch geval", luidde het commentaar van een van hen.

Meisje sterft in wasmachine

Gweaneth en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een meisje van vijf is in een wasmachine van een Amerikaanse wasserette gestorven. De politie in Chilhowie, Virginia, onderzoekt hoe het meisje in de professionele machine kon komen.

Toen de moeder het voorval ontdekte, lukte het haar niet om de deur van de wasmachine te openen. Uiteindelijk sloeg ze met een steen de deur kapot. In het ziekenhuis bleek dat het meisje al aan haar verwondingen was overleden. De moeder had haar dochter en haar halfbroertje van veertien korte tijd alleen gelaten.

Chicago gooit gegevens hoerenlopers online

EdwinB-RDam had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn de strijd tegen prostitutie heeft het gemeentebestuur van de Amerikaanse stad Chicago besloten om persoonlijke gegevens en foto's van gearresteerde hoerenlopers online te plaatsen. Burgemeester Richard Daley hoopt met de maatregel het prostitutiebezoek drastisch te verminderen.

"Als u gearresteerd wordt wegens het bezoek aan een prostituťe, komt iedereen dat te weten. Uw vrouw, uw kinderen, uw familie, uw buren en uw werkgever", stelt Daley. Hij is van mening dat de meeste vrouwen gedwongen worden om in de prostitutie te werken en dat prostituťebezoekers zich schuldig maken aan een ernstige misdaad. "De vrouwen zijn slachtoffers, de mannen zijn dus de dader", vindt de burgemeester.

In samenwerking met maatschappelijk werkers biedt de stad overigens tevens psychische hulp aan hoerenlopers. Ook de vrouwen worden opgevangen, en aangemoedigd een andere carriŤre te zoeken. Word je in de stad, de op twee na grootste van de Verenigde Staten, opgepakt bij het oppikken van een hoertje dan kun je behalve de online schandpaal en therapie rekenen op zo'n duizend dollar boete en inbeslagname van de auto. Recidivisten kunnen zelfs in de cel belanden.

[upd] Nederlandse terreurverdachte vast in Londen

In Groot-BrittanniŽ heeft Scotland Yard een Nederlander opgepakt op verdenking van het rekruteren van terroristen. De aanhouding geschiedde na een verzoek vanuit Nederland.

Het gaat om de 32-jarige Rachid B. Hij werd in Oost-Londen aangehouden. De man wordt naast rekrutering ook verdacht van illegaal wapenbezit en het vervalsen van documenten. Morgen wordt hij voorgeleid aan de Britse magistraten.

Update 20:23
De verdachte, afkomstig uit Zierikzee, zou lid zijn van de Hofstadgroep, zo meldt het NOS journaal van 20:00 uur. B.'s naam dook eerder dit jaar al op bij een onderzoek naar mensensmokkel in Zeeland.

Rachid B. zou bovendien de geestelijk leider van de Hofstadgroep (Redouan al-Issar alias 'De SyriŽr') op 2 november 2004 hebben geholpen Nederland te ontvluchten. Verder wordt B. ervan verdacht aanslagen te hebben voorbereid op doelen in het buitenland, maar niet in Engeland, aldus bronnen binnen het Britse justitiŽle-apparaat.

Nawijn scheidt zich af van de LPF

Ali Salami had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsTweede-Kamerlid Hilbrand Nawijn verlaat de fractie van de LPF. Dat maakte hij vanavond in Twee Vandaag bekend. Tussen Nawijn en de rest van de fractie ontstond deze week onenigheid omdat de voormalige minister in het huis van Pim Fortuyn met Vlaams Belang-leider Filip Dewinter een rechtse denktank lanceerde.

De politicus is al enige tijd bezig met de oprichting van een eigen politieke partij, waarmee hij in ieder geval in 2006 wil deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in zijn woonplaats Zoetermeer. Vandaag maakte hij bekend een nieuwe landelijke partij te willen oprichten, die inhoudelijk dicht staat bij de ideeŽn van Vlaams Belang. Overigens dreigde Nawijn in oktober al eens te breken met de rest van de fractie van de LPF, maar destijds kwam hij daar vrij snel weer op terug.

Nawijn zal als onafhankelijk politicus in de Tweede Kamer blijven, vermoedelijk onder de naam Groep Nawijn. Hij is de derde parlementariŽr die sinds de verkiezingen van januari 2003 zijn fractie verlaat, en zelfstandig verder gaat. Ali Lazrak (ex-SP) en Geert Wilders (ex-VVD) gingen Nawijn voor. De Tweede Kamer bestaat hiermee inmiddels uit twaalf fracties.

Hilbrand Nawijn

Uitslagen MLB 21-06-2005

Dinsdag werden er 15 wedstrijden gespeeld in de MLB, zeven in de American League en 8 in de National League. In totaal werden er 33 homeruns geslagen en 177 punten gescoord.

American League

Team123456789Tot.HE
Boston Red Sox2100120129111
Cleveland Indians000000110271
Homeruns :
Boston Red Sox : Ortiz (2), Ramirez
Cleveland Indians : -

Team123456789Tot.HE
Tampa Bay Devil Rays05230010011180
New York Yankess011041013x20231
Homeruns :
Tampa Bay Devil Rays : Hollins, Gomes, Cash
New York Yankess : Rodriguez, Sheffield (2), Posada, Jeter, Mastui

Team123456789Tot.HE
Baltimore Orioles5001020109110
Toronta Bluejays100030100571
Homeruns :
Baltimore Orioles : Merrero, Gil (2)
Toronta Bluejays : Adams, Rios

Team123456789Tot.HE
Kansas City Royals500000001140
Chicago White Sox00002300x5100
Homeruns :
Kansas City Royals : Long
Chicago White Sox : -

Team123456789Tot.HE
Detroit Tigers0003301007121
Minnesota Twins000110000251
Homeruns :
Detroit Tigers : Young
Minnesota Twins : -

Team123456789Tot.HE
Oakland Atheletics002200000480
Seattle Marines010000010271
Homeruns :
Oakland Atheletics : Johnson
Seattle Marines : -

Team123456789Tot.HE
Texas Rangers0003001026111
L.A. Angels53000000x8150
Homeruns :
Texas Rangers : Dellucci
L.A. Angels : -

National League :

Team123456789Tot.HE
New York Mets1401000208141
Philedelphia Plillies1022000005100
Homeruns :
New York Mets : Mientkiwcz, Daubauch
Philedelphia Plillies : Burrell

Team123456789Tot.HE
Washingotn Nationals1020001004100
Pittsburgh Pirates20210024x11140
Homeruns :
Washingotn Nationals : Wilkerson
Pittsburgh Pirates : Lawton

Team123456789Tot.HE
St. Louis Cardinals0310000004101
Cincinnati Reds14500100x11121
Homeruns :
St. Louis Cardinals : Randa
Cincinnati Reds : Valentin

Team123456789Tot.HE
Florida Marlins000000000051
Atlanta Braves10002020x593
Homeruns :
Florida Marlins : -
Atlanta Braves : Jones

Team123456789Tot.HE
Chicago Cubs000000400450
Milwaukee Brewers010100000232
Homeruns :
Chicago Cubs : Lee, Ramirez
Milwaukee Brewers : Hall (2)

Team123456789Tot.HE
Colorado Rockies000004100582
Houston Astros10021020x692
Homeruns :
Colorado Rockies : Hawpe
Houston Astros : -

Team123456789Tot.HE
L.A. Dodgers000000100160
San Diego Padres00020000x291
Homeruns :
L.A. Dodgers : -
San Diego Padres : -

Team123456789Tot.HE
Arizona Diamondbacks300003000690
San Francisco Giants0120100004100
Homeruns :
Arizona Diamondbacks : Tracy
San Francisco Giants : Linden

Valencia haalt Villa en Rigueiro

Valencia heeft de Spaanse aanvaller David Villa vastgelegd. De international van Real Zaragoza komt over voor twaalf miljoen euro. Tevens kocht de Spaanse club Mario Regueiro van Racing Santander.

De 23-jarige Villa was de afgelopen seizoenen zeer trefzeker voor Real Zaragoza. In die twee jaar maakte hij liefst 32 doelpunten. Villa begon zijn profloopbaan bij Sporting Gijon. Mario Regueiro is een 26-jarige international van Uruguay. Hij is een vleugelaanvaller.

De aankoop van Villa betekent grote concurrentie voor Patrick Kluivert. Bij de Spaanse nummer zeven van het afgelopen seizoen spelen namelijk ook nog Corradi, Di Vaio en Mista. Het is al de vierde aankoop van de UEFA Cup winnaar van 2004. Naast Villa en Kluivert werden eerder al Mora en Edu vastgelegd. Ook trainer Flores is nieuw in Mestalla.

TROS komt met speciale allochtonen-Lingo

De TROS zendt van 27 juni tot en met 1 juli Wereldlingo uit, speciaal voor deelnemers met een andere moedertaal dan het Nederlands. In totaal zullen tien allochtonenkoppels de strijd met elkaar aanbinden op Nederland 2.

Het is voor het eerst dat Lingo met een speciale 'allochtonenversie' komt. De quiz wordt al sedert 5 januari 1989 uitgezonden, toen nog door de VARA met Robert ten Brink en vanaf 1992 met Francois Boulangť. In 2000 stopte de VARA en verhuisde de serie naar de TROS met Nance Coolen als presentatrice.

Kandidaten (update van 20:06 uur)
27 juni: kandidaten met de Turkse en Vietnamese moedertaal.
28 juni: kandidaten met de Russische, Turkse, Griekse en Chinese moedertaal.
29 juni: kandidaten met de Engelse, Kroatische en Tsjetsjeense moedertaal.
30 juni: kandidaten met de Turkse en Hindoestaanse moedertaal.
1 juli: kandidaten met de Deense en Servische moedertaal.Boulangť, mister Lingo uit de 'nineties'.

Nance, miss Lingo sinds 2000.

Ook Ferrari wilde 20 auto's aan de start

Jean Todt heeft vandaag verklaard dat het niet de schuld van Ferrari is dat de GP van de Verenigde Staten met maar zes auto’s is gestart. Nadat naar buiten was gekomen dat Ferrari tegen een chicane in bocht dertien was kregen zij de schuld van het verdere verloop.

Tegen La Gazzetta dello Sport verklaarde de teambaas van de Scuderia dat hij nu veel zorgen heeft over de schade die de race van zondag aan de sport kan toe hebben gebracht. "We zouden er mee in zijn gestemd als de Michelin teams van banden hadden gewisseld."

Verder zei de Fransman dat men ook niet tegen een verandering zou zijn geweest om de pitlane speed te verhogen. Hierdoor zouden de Michelin coureurs de snelheid in bocht dertien hebben kunnen verlagen en zo mee te kunnen rijden. "Ik ben er van overtuigd dat de F1 commissie daar mee in was gestemd." aldus Todt.

Succesvolle operatie Freire

Oscar Freire kan over twee weken zijn training weer hervatten. In Nederland werd hij succesvol geopereerd aan het zitvlak.

De 29-jarige Spanjaard van Rabobank kampt regelmatig met blessures aan het zitvlak. Tijdens de operatie werd een irriterend onderhuids bindweefsel weggenomen. Zonder complicaties kan Freire over veertien dagen weer op de fiets kruipen om te gaan trainen voor een nieuwe wereldtitel. Dit jaar vindt het WK plaats in zijn eigen land; in Madrid. Freire won al drie wereldtitels. Wel mist de spurter uiteraard de Tour. Dat was vorig jaar trouwens ook al het geval. In 2002 won Freire nog een etappe in de Ronde van Frankrijk.

Russinnen met veel moeite door

Svetlana Kuznetsova en Elena Dementieva zijn allebei met veel moeite doorgedrongen tot de derde ronde van Wimbledon. Kuznetsova won met 6-4 6-7 6-4 van Mirza en Dementieva was de meerdere van Klaschka met 2-6 6-3 8-6. Beide Russinnen hadden twee uur nodig om hun partij te winnen.

In de partij van Kuznetsova waren de breaks niet van de lucht. In de eerste waren dat er 5 in totaal, in de tweede en derde 4. De eerste set won Kuznetsova met 6-4 door ťťn break meer te maken. In de tweede set maakten de Russin en de Indische Mirza allebei twee breaks. De set werd met 4-7 voor Mirza in de tie-break beslist. In de derde set was de als vijfde geplaatste Kuznetsova de sterkste met 6-4. In de derde rond speelt ze tegen Nicole Vaidisova uit TsjechiŽ.

De partij van Elena Dementieva en Sabina Klaschka uit Duitsland telde ook vele breaks. De Duitse brak de als zesde geplaatste Russin drie keer, Dementieva brak op haar beurt ťťn keer. Dit betekende een 2-6 setstand voor Klaschka. In de tweede set waren de rollen omgekeerd, Dementieva wist drie breaks te forceren, tegen twee van de Duitse: 6-3. Een derde set moest de beslissing brengen. Daarin verloren de dames hun service vaker dan dat ze hun servicegames behielden. Dementieva maakte vijf breaks, Kraschka vier. Op 5-6 kreeg Dementieva meerdere matchpoints, maar ze werd gebroken. Op haar beurt brak ze gelijk weer terug en won vervolgens haar service. Dit betekende de 8-6 en een ticket voor de derde ronde op Wimbledon.

GeorgiŽ wil Olympische Spelen

GeorgiŽ wil zich kandidaat gaan stellen voor de organisatie van de Olympische Winterspelen in 2014. Het zou voor het eerst in de geschiedenis zijn dat de Spelen in de voormalige Sovjet-republiek georganiseerd worden.

Voorzitter Badri Patarkatsichvili van het Olympisch comitť van GeorgiŽ denkt dat zijn land een goede kans maakt: 'Wij staan goed bekend in de wereld'.

Alhoewel men in het ski-resort Bakuriani bezig is met de bouw van een groot sportcomplex, zal toch nog het nodige moeten veranderen. GeorgiŽ staat immers bekend om de slechte infrastructuur, veelvuldige stroomuitval en een zwakke economie.

Volgend jaar vinden de Olympische Spelen in Turijn (ItaliŽ) plaats, terwijl het evenement in 2010 in het Canadese Vancouver georganiseerd wordt.

Ouders negeren age-rating op games

Uit een Engels onderzoek blijkt dat de meeste ouders zich wel bewust zijn van de rating van een game, maar die vaak slechts als een advies zien. Ze denken dat hun kind volwassen genoeg is om niet beinvloed te worden door het spel en kopen het spel daarom alsnog voor hun minderjarigen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat ouders zich meer zorgen maken om hoe lang hun kind speelt dan om wat het kind speelt. Verder lijkt voor kinderen een game met een 18+ rating alleen maar aantrekkelijker te worden, immers, wat is er nou lekkerder dan een verboden vrucht? Als conclusie stellen de onderzoekers dat veel ouders gamen en met name het effect van het spelen van games nog niet serieus genoeg nemen.

Fifa herdenkt Foť

De wereldvoetbalbond FIFA draagt aanstaande zondag de tweede halve finale-wedstrijd in de Confederations Cup op aan Marc-Vivien Foť.

Foť overleed in Lyon op 26 juni 2003 tijdens de halve finale-match om de Confederations Cup tussen Kameroen en Colombia aan een hartstilstand. Direct na zijn dood opperde FIFA-voorzitter Blatter het idee om de beker naar Foť te vernoemen, maar dat idee verdween na verloop van tijd in de prullenbak.

Davenport tikt Jackson weg

De als eerste geplaatste Lindsay Davenport heeft op eenvoudige wijze de derde ronde van Wimbledon bereikt. Ze won met 6-0 6-3 van haar landgenote Jackson.

In de eerste set had Jackson helemaal niks in te brengen. Davenport brak haar drie keer en er stond 6-0 op het scorbord.

In het tweede bedrijf kon Jackson haar landgenote wat beter tegenstand bieden. Ze brak Davenport zelfs twee keer, maar dit mocht niet baten. Davenport brak maar liefst vier keer door de service van Jackson, waardoor de tweede set eindigde in 6-3. In 52 minuten was Davenport klaar en zit ze in de derde ronde van Wimbledon.

'Kans op WMD-aanval aanzienlijk'

Icoon Buitenlands nieuws Amerikaanse wapenexperts schatten volgens een gisteren gepubliceerd onderzoek de kans op een aanval met WMD's ofwel massavernietigingswapens de komende vijf jaar op 50% en de komende tien jaar op 70%. Een aanval met een zogenaamde 'vuile bom' (waarbij middels een gewone explosie nucleair materiaal over een groot oppervlak wordt verspreid) wordt het waarschijnlijkst geacht, gevolgd door aanvallen met chemische of biologische wapens.

Het komende decennium zullen twee tot vijf nieuwe landen kernwapens krijgen. Een echte nucleaire aanval (met een kern- of atoombom) wordt evenwel het minst waarschijnlijk geacht. Na de val van de Sovjet-Unie in 1991 zou er veel nucleair materiaal uit zowel Rusland als andere voormalige Sovjet-staten op de zwarte markt kunnen zijn beland, wat gebruikt kan worden in een vuile bom (waarvoor veel minder kennis nodig is dan voor een echte kernbom).

Het onderzoeksrapport stelt dat de resultaten "de noodzaak onderstrepen om de veiligheid te verbeteren rondom tactische kernwapens en nucleair materiaal in Rusland en om onze mogelijkheden uit te breiden om de overdrach van wapens en materialen van schurkenstaten naar terreurorganisaties waar te nemen."

Volgens Richard Lugar, ťťn van de initiatiefnemers van een programma dat grote hoeveelheden nucleaire wapens van de voormalige Sovjet-Unie vernietigde, is zelfs wereldwijd succes in het verspreiden van democratie geen garantie dat aanvallen kunnen worden voorkomen. Er kunnen immers altijd kleine oproerige groepen zijn die wapens bemachtigen. Hij stelt een wereldwijd systeem voor waarin landen verantwoording af moeten leggen voor massavernietigingswapens binnen hun landsgrenzen.

Na de aanslagen van 11 september 2001 verklaarde de Amerikaanse president Bush dat hij jacht zou maken op regimes die terroristen steunen. Hij stelde dat Irak, Iran en Noord-Korea tot de zogenaamde 'As van het Kwaad' behoorden. Voor, tijdens en na de Irak-oorlog van 2003 werden er echter geen massavernietigingswapens gevonden. Momenteel wordt de druk op Iran opgevoerd om toegang tot de nucleaire faciliteiten te geven, die volgens Iran alleen voor energievoorziening zijn. Noord-Korea zette eind 2002 de inspecteurs van het Internationaal Atoomagentschap de grens over nadat de kernreactor in het land was herstart. In februari meldde het land dat het over kernwapens beschikt. Noord-Korea zegt dat het kernwapenprogramma weer is opgestart als reactie op het buitenlandse beleid van de VS.De kans op een atoom-aanval is het kleinst, maar neemt wel toe

Expansion voor World of WarCraft bevestigd

Shane Dabiri, lead producer van World of WarCraft, heeft met een post op het forum van WoW bevestigd dat er een expansion in de maak is voor deze MMORPG. Naast deze bevestiging geeft Shane een terugblik van wat er allemaal is gebeurd in de zes maanden dat WoW nu online is en geeft hij een blik op de toekomst wat er nog allemaal gaat komen voor de spelers.

Zoals in dit bericht valt te lezen komen er nog grote raid dungeons waar je 40 personen voor nodig hebt maar er staat ook nog een raid dungeon op de planning waar 'maar' 20 personen voor nodig zijn. Naast de dungeons komen er ook nog special events zoals een carnaval in Mulgore en Elwyn Forest.

Hier kan je de complete post van Shane Dabiri nalezen.

Opnieuw grote staking in openbaar vervoer

Powwow, PDOA, Ronhui en Mangoworks2002 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De vakbonden gaan volgende week woensdag waarschijnlijk het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht platleggen. Ze reageren hiermee op de vastgelopen CAO-onderhandelingen voor gemeenteambtenaren. Donderdag wordt er definitief beslist over de staking.

Medewerkers van vervoersbedrijven in Nijmegen, Groningen en Maastricht zullen niet staken. Ook het openbaar vervoer in Den Haag wordt niet getroffen door de staking, maar dit heeft een andere reden: medewerkers van het vervoersbedrijf HTM vallen niet onder de CAO voor gemeenteambtenaren.

Het CAO-conlict draait vooral om het functioneel leeftijdsontslag. Ambtenaren, die zwaar lichamelijk werk doen, moeten nu tussen hun 55e en 60e met pensioen. De werkgevers willen daarvan af. Ook zijn er onenigheden over de hoogte van de lonen. Eerder waren er al acties over deze CAO-onderhandelingen.

Ook de gemeentelijke ambulancediensten leggen het werk deels neer. De ambulancediensten van de regio's Amsterdam, Utrecht en Hollands Midden (met onder andere Leiden en Gouda) draaien volgende week woensdag zondagsdiensten.

Hinder
Naast de gewone reizigers zal de eerste Nederlandse Veteranendag hinder ondervinden van de staking. Deze dag is een eerbetoon aan alle Nederlandse veteranen. Dit zijn bijvoorbeeld oud-strijders uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook militairen, die ingezet zijn in vredesmissies. De dag wordt gehouden in Ahoy'. Volgens de woordvoerder zal er gekeken worden naar alternatieve middelen om bij Ahoy' te komen.

Parachutist overleeft ongelukkige sprong van 3500 voet

EdwinB-RDam had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 30-jarige parachutist uit Breda heeft woensdag erg veel geluk gehad. Tijdens de sprong was hij verstrikt geraakt in de lijnen van zijn parachute. Ondertussen was hij bewusteloos geraakt en neergestort.

Als hij bij bewustzijn was gebleven dan was de man, volgens de politie, er veel ernstiger aan toe geweest. Hij zou dan namelijk al zijn spieren en ledematen aangespannen hebben. De man is met inwendig letsel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

De parachutist was omstreeks 11.00 uur opgestegen vanaf vliegveld Seppe en maakte in het buitengebied van het Brabantse dorp Hoeven een sprong vanaf 3500 voet hoogte.

Nadat personeel van de traumahelikopter hem eerste hulp had verleend, is de man, die inmiddels bij kennis was gekomen en aanspreekbaar was, per ambulance naar het ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. De dienst luchtvaart van de KLPD onderzoekt het ongeval.

Resultaten testdagen 21/22 juni

Vandaag voerden verschillende Michelinteams voor het eerst sinds de controversiŽle race op Indianapolis tests uit. Zes van de zeven teams reden een groot aantal ronden op het Spaanse circuit van Jerez.

Scuderia Ferrari testte gisteren op het circuit van Barcelona. Testcoureur Luca Badoer reed daar 104 ronden en zette een tijd van 1:16.996 neer. Vandaag reed Badoer opnieuw 104 ronden en noteerde een tijd van 1:16.617.

Testtijden Jerez de la Frontera 22 juni:

Pos. CoureurTeam Tijd Rondes
1Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes1:18.20775
2Ricardo ZontaToyota F11:18.37487
3Anthony DavidsonBAR Honda1:18.463114
4Jacques VilleneuveSauber Petronas1:18.66661
5Alexander WurzMcLaren Mercedes1:18.69688
6Franck MontagnyRenault F11:18.73492
7Christian KlienRed Bull Racing1:19.22640
8Fernando AlonsoRenault F11:19.23383
9Olivier PanisToyota F11:19.356106
10David CoulthardRed Bull Racing1:19.59257
11Enrique BernoldiBAR Honda1:19.79263
12Adam CarrollBAR Honda1:22.44826

Rutte wil Turkse en Marokkaanse studenten

Mark Rutte (VVD)Nederland gaat actief studenten werven in Turkije en Marokko. Staatssecretaris Mark Rutte van Onderwijs is van plan om in deze landen steunpunten van het Nederlandse hoger onderwijs te openen. De VVD'er hoopt met de nieuwe 'ambassades' voor hoger onderwijs meer Turken en Marokkanen studies te laten volgen in Nederland. Volgens Rutte kunnen zij dan ook Nederlandse Turken en Marokkanen stimuleren om naar een universiteit of hogeschool te gaan. Dit zou hun integratie ten goede komen.

Nederland heeft al vier van dergelijke steunpunten voor het eigen hoger onderwijs in AziŽ. Oůk het Nederlands Instituut voor Academische Studies in de Syrische hoofdstad Damascus moet een dergelijk bruggenhoofd worden. De Universiteit Leiden besloot onlangs het instituut in Damascus te sluiten omdat er niet genoeg geld was om de wetenschappelijke pretenties waar te maken. Rutte wil er regeringsgeld inpompen om het open te houden.

Collina krijgt geen dispensatie

De Italiaanse topscheidsrechter Pierluigi Collina krijgt geen dispensatie voor het WK 2006.

Er waren vele smeekbedes van liefhebbers, kenners en media om de 45-jarige scheidsrechter met het bekende kale hoofd toch te laten fluiten op het WK volgend jaar in Duitsland. Maar de Europese bond wil zich aan de regel van de maximumleeftijd houden. Afgelopen zaterdag floot de Italiaan zijn laatste wedstrijd in eigen land.

Voorzitter van de scheidsrechterscommissie van de UEFA, Volker Roth geeft toe dat Collina iets bijzonders was, maar "we hebben zoveel goede scheidsrechters op de wereld, dat we heus een goede vervanger zullen vinden" zei de voorzitter ook.

De FIGC, de Italiaanse voetbalbond ziet Collina graag als coŲrdinator van de nationale scheidsrechters. De volgens velen beste scheidsrechter ter wereld heeft ook een aanbod om een jaar in de Premier League in Engeland te gaan fluiten. Wat hij gaat doen weet de Italiaan nog niet.

Souvenirs maken ontvanger niet blij

kameleonje had ons via de nieuws-submit te melden:

Vakantiegangers die een souvenir meenemen voor de thuisblijvers kunnen zich de moeite vaak beter besparen. Veel ontvangers zijn namelijk helemaal niet blij met de goedbedoelde prullaria uit verre landen, zo blijkt uit een onderzoek van GWK Travelex.

De meest waardeloze souvenirs om te krijgen zijn volgens een meerderheid van de mensen miniaturen van bekende gebouwen of monumenten. Verder scoren ook hoedjes en petten, klederdrachtpoppen en kalenders hoog in de irritatielijst. Strooien ezeltjes, asbakken en aardewerkborden voor aan de muur mogen ook in de vakantielanden blijven, vinden veel ontvangers.

Van alle Nederlanders die op vakantie gaan koopt 80% souvenirs voor het thuisfront. Jaarlijks wordt er 150 miljoen euro aan uitgegeven


''Goedbedoelde rotzooi'

Stoddart wil dat Mosley opstapt

Een paar dagen na het debacle tijdens de Grand Prix van Amerika heeft de teambaas van Minardi, Paul Stoddart, zijn frustraties op papier gezet. Stoddart wil graag dat het voor de buitenwereld duidelijk wordt wat er precies is gebeurd. De teambaas is vooral erg boos op Max Mosley en de AustraliŽr ziet hem dan ook het liefste vertrekken.

De teams bedachten oplossingen om de Grand Prix toch nog doorgang te laten vinden voor de duizenden supporters, maar Mosley wou er niets van weten. Stoddart is vooral erg kwaad om het feit dat de president van de FIA niet eens aanwezig was in Indianapolis.

De keuze om te gaan racen werd ook deels veroorzaakt door de preses. Het liefst zou Stoddart niet hebben willen racen, maar hij moest wel. "Door de band die ik met Mosley heb, wist ik vrijwel zeker dat we zware straffen zouden krijgen als we niet zouden racen," aldus de AustraliŽr.

"Michelin heeft toegegeven dat deze band gevaarlijk was en neemt daar de verantwoordelijkheid voor. Maar Mosley weigerde wel alle aangeboden oplossingen om toch te kunnen racen. En dat had een politieke bijsmaak. Ik vind dat hij gefaald heeft en wil daarom dat hij opstapt."

Versiertips

Mannen vinden het moeilijk om vrouwen te versieren tenminste niet alle mannen maar er zijn genoeg mannen die hier moeite mee hebben. We hebben een filmpje gevonden waar je goede tips krijgt omtrent het versieren van een vrouw.
Wellicht kun je de versiertips een keer volgen en het effect daarvan hier submitten maar zorg er in ieder geval wel voor dat je het een beetje subtiel over brengt.
Daar had de jongeman in het volgend filmpje een beetje last van en kijk waar hij nu geŽindigd is dus het gaat erom dat je het op het juiste moment moet overbrengen.

Federer makkelijk naar 3e ronde

Roger Federer heeft door een eenvoudige 6-4 6-4 6-1 overwinning op Ivo Minar de derde ronde op Wimbledon bereikt.

De Tsjech Minar ging in de eerste twee sets nog goed mee met de nummer ťťn van de wereld. Hij kan in de eerste en tweede set tot 5-4 voor Federer volgen. Beide keren verloor hij op dat moment zelf zijn service door een aantal fouten. Dit betekende een 2-0 voorsprong in sets voor de titelverdediger door twee keer 6-4.

In de derde set was het gedaan met het goede spel van de Tsjech. Federer brak hem twee keer en serveerde op 5-1 de wedstrijd uit. Na nog geen anderhalf uur spelen staat Federer nu in de derde ronde van Wimbledon.

Jonge Belg naar Willem II

Willem II heeft Moussa Dembele overgenomen van Germinal Beerschot Antwerpen. De 17-jarige aanvaller stond ook in de belangstelling van Anderlecht maar verkoos de Nederlandse bekerfinalist boven de Belgische club.

"Van kleinsaf droomde ik al van de Nederlandse competitie. De offensieve en technische manier van voetballen spreekt me enorm aan", aldus Dembele.

Het afgelopen seizoen scoorde de aanvaller een maal in 19 competitiewedstrijden. Naar verluidt legt Willem II zo'n 250.000 euro voor de jonge Belg neer.

Scholiere schrijft medisch artikel over PlayStation-duim

Een scholiere uit Durban heeft een indruk achter gelaten in de medische wereld door de jongste persoon te zijn die ooit een artikel gepubliceerd heeft in het internationaal gerespecteerde South African Medical Journal.

De bijdrage van het dertienjarige meisje Safura Abdool Karim was een onderzoek naar de PlayStation-duim onder 120 van haar klasgenoten, dat zij oorspronkelijk deed als een project voor de wetenschapsdag van haar school.

De PlayStation-duim is een vorm van RSI (repetitive strain injury) die kan ontstaan door vele uren gamen en kan merkbaar zijn door pijn of blaren op de duim. Andere symptomen zijn stijfheid, een zwelling, gevoelloosheid en tinteling in de handen, polsen, ellebogen, schouders, rug of nek, zo stond in het artikel.

Haar onderzoek toonde aan dat 28 van de zestig jongens en 17 van de zestig meisjes regelmatig games speelden en dat acht van deze jongens en zeven van deze meisjes RSI-symptomen hadden. Zij klaagden vooral over rode plekken, tinteling en blaren.

"Today computers and computer games are creating new medical problems, such as playstation thumb, which are becoming common in children." zei redacteur Prof JP van Niekerk van South African Medical Journal.

Safura bezit zelf geen PlayStation en heeft er ook slechts drie keer in haar leven op gespeeld. "Each time I have thought how can people play on this for hours because to me its capacity of entertainment is rather limited." zo zegt ze. "My personal feeling is that playstations encourage violence. Several times I have seen grade ones pretending to kill each other. It is also a waste of time.

Wimbledon: Wassen/Karlovic door

Rogier Wassen is samen met zijn Kroatische partner Ivo Karlovic door naar de tweede ronde in het dubbelspel. Het gelegenheidskoppel won verrassend makkelijk van de als zestiende geplaatsten Kohlmann en Allegro.

De setstanden waren 7-5, 6-3 en 6-4. In de tweede ronde speelt het duo tegen het Britse koppel Mark Hilton en Jonathan Marray. De 28-jarige Wassen heeft geen vaste dubbelpartner. Vorig jaar boekte hij wel wat successen met de Duitser Alexander Waske. Nu dubbelt hij dus met de Kroatische reus Karlovic, die gisteren nog verloor in het enkelspel. Wel sloeg de finalist van Queens 51 aces gisteren: een gedeeltelijk record.

Safin verslaat Philippoussis

De Rus Marat Safin heeft in de tweede ronde van Wimbledon gewonnen van de AustraliŽr Mark Philippoussis. Dit deed hij in straight sets: 7-6 7-6 6-4.

Philippoussis had de betere service in de eerste set. Hij gaf geen breakpoint weg en kreeg er op 5-4 drie op de service van Safin. Dit waren tevens setpoints, maar ze werden door de als vijfde geplaatste Safin weggewerkt. In de tie-break die volgde trok Safin aan het langste eind met 7-4.

Ook de tweede set ging gelijk op. Het was weer Philippoussis die als enige breakkansen kreeg. Hij benutte ze wederom niet en er volgde opnieuw een tie-break om de set te beslissen. Daarin kwam de AustraliŽr die last leek te hebben van zijn enkel een mini-break voor. Safin werkte deze weg en ging vervolgens met de tie-break aan de haal, weer met 7-4.

Op 3-3 in de derde set kreeg Safin voor het eerst twee breakkansen op de service van Philippoussis. Aan ťťn had hij er genoeg en op 5-4 kon Safin serveren voor de partij. De Rus maakte geen fouten en won in drie sets en bereikte daarmee de derde ronde van Wimbledon.

Papa ;(

Lekker hoor.... Stel je bent een man (of vrouw) en je woont in Chicago en je hebt wat behoefte aan wat liefde en tederheid...

Voordat je het weet, sta je met een hele mooie foto op de site van de politie....

Altijd leuk, zelfs je adres staat er bij. Dus alle sympathie-kaartjes komen op het juiste adres aan....

Bad boys, bad boys, Whatcha gonna do, whatcha gonna do, When they come for you...

Kalverstraat verdwijnt uit Monopoly

De Kalverstraat zal in het spel Monopoly eenmalig worden omgedoopt in Dam. Daarnaast wordt de Utrechtse Biltstraat Dom, de Haarlemse Barteljorisstraat het Teylers Museum en het fictieve plaatsje Ons Dorp wordt Madurodam. Spellenfabrikant Hasbro wil met de deze speciale editie het 70-jarige bestaan van Monopoly vieren. De steden blijven in deze 'Van Dam tot Dom'-versie op hun bekende plek.

Ook de pionnen zijn aangepast. Zo kun je onder meer spelen met een raceauto, een mobiele telefoon en een skateboard. Verder slaat ook hier de inflatie toe; een bezoek aan een hotel aan de Dam kost 20 miljoen euro. De speciale editie zal 25 euro gaan kosten.

Monopoly is in 1935 bedacht door de Amerikaan Charles Darrow. Sindsdien zijn wereldwijd 250 miljoen spellen in tachtig landen verkocht. Wie verantwoordelijk is voor de traditionele Nederlandse versie, is niet meer bekend.


Contra-expertise Nozal negatief

Isidro Nozal is weer opgenomen in de ploeg van Liberty Seguros. Voorafgaand aan de Dauphinť Libťrť had de Spanjaard een te hoge hematocrietwaarde. Dat kan wijzen op het gebruik van EPO. Een contra-expertise viel echter negatief uit.

Nozal is niet opgenomen in de Tourploeg van Liberty Seguros. Wel rijdt hij komend weekend alweer mee in het Spaanse kampioenschap. In 2003 was Nozal dť revelatie van de Ronde van Spanje. In de Vuelta werd hij pas in de voorlaatste rit uit de leiderstrui gereden. Zijn huidige ploeggenoot Heras troefde hem toen af. Na die opmerkelijke prestatie liet Nozal nog maar weinig zien.

F1-Teams willen verbod op tractiecontrole

Terwijl de FIA in de clinch ligt met de teams die op Michelin-banden rijden, zou er wel eens een gemakkelijke overeenkomst kunnen worden bereikt in het opzicht van de nieuwe regels. Voor aanvang van het Grand Prix weekend in Indianapolis stuurde de president van de FIA, Max Mosley, een brief met de voorgestelde wijzigingen.

Volgens Paul Stoddart, teammanager van Minardi, zijn de meeste renstallen al bezig met gelijkaardige ideeŽn naar voren te brengen. "We hebben een volledig dossier met gelijkaardige voorstellen dat we aan Mosley zullen voorleggen. We willen het prestatieniveau terugbrengen, mede door de aŽrodynamische downforce te verminderen met 30% en we willen de mechanische grip verhogen, dus er zullen slicks worden geÔntroduceerd. We willen ťťn enkele bandenleverancier zodat de constructie en de compounds binnen bepaalde grenzen liggen," aldus Stoddart.

Verder willen de teams dat de bandenwissels weer worden ingevoerd en dat de tractiecontrole wordt verboden. "De Formule 1 heeft geen problemen nodig, maar oplossingen. We hebben in 2008 een waardig kampioenschap nodig en hopelijk wordt dat het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap. Maar dat zal enkel gebeuren als we tegen dan een goed bestuur hebben." aldus Stoddart.

Wimbledon: Clijsters en Myskina eenvoudig door

De Belgische Kim Clijsters heeft op eenvoudige wijze de derde ronde bereikt van Wimbledon. De als 15e geplaatste Clijsters was al na 44 minuten klaar tegen de Amerikaanse Marissa Irvin, setstanden waren 6-1 en 6-1.

In de derde ronde speelt Clijsters tegen de Italiaanse Roberta Vinci, die de Luxemburgse Anne Kremer met 6-3 en 6-2 versloeg.

Ook de als 9e geplaatste Russische Anastasia Myskina haalde de derde ronde. Myskina, die in de eerste ronde tegen Katerina Bohmova nog ontsnapte aan een nederlaag, won met 6-4 en 6-3 van Aiko Nakamura.

[Upd]Kezman naar Atletico Madrid

Chelsea en Atletico Madrid zijn het eens geworden over een transfer van Mateja Kezman. De ServiŽr zal het nog wel zelf eens moeten worden met de Spaanse club, er wordt verwacht dat dit deze week nog zal gebeuren.

De voormalig speler van PSV zal een vierjarig contract tekenen bij de Spaanse club. Aanvankelijk gaf Kezman de voorkeur aan een overgang naar het Duitse Schalke 04, maar zijn voorliefde voor de Spaanse voetbalcompetitie lijkt uiteindelijk toch de doorslag te hebben gegeven.

Update 14:45

Mateja Kezman heeft in de Spaanse sportkrant Marca ontkend dat hij een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Atlťtico Madrid. De Spaanse club en Chelsea zouden naar verluidt al rond zijn over een transfer van negen miljoen euro, maar de spits lijkt nog van niks te weten. "Ik wil wel eens horen wat Chelsea met mij van plan is", aldus Kezman.

"Ik wil spelen, maar daar gaat coach Josť Mourinho over. Bij PSV heb ik enkele fantastische seizoenen gekend en veel doelpunten gemaakt. Ik heb daar laten zien wat ik kan en dat wil ik waar dan ook weer laten zien."

Salo: stof in longen door racen

Ex-Formule 1-coureur Mika Salo zal worden onderzocht door de FIA nadat een grote hoeveelheid stof in zijn longen was gevonden.

De longen van de Fin bevatten grote hoeveelheden koolstofdeeltjes van de remschijven van de bolides die hij heeft bestuurd. De FIA gaat hem nu verder onderzoeken om te kunnen vaststellen of andere coureurs hetzelfde risico lopen.

Salo, die tussen 1994 en 2002 in 111 Grands Prix reed, zei in de Finse krant Ilta-Sanomat: "Als ik al zoveel stof in mijn longen heb, hoeveel zal Michael Schumacher, die al tien jaar langer dan ik deelneemt aan autoraces, dan wel niet hebben?"

Marktaandeel Sony zakt aanzienlijk volgende generatie

De huidige 70% marktaandeel van Sony zal niet standhouden bij de volgende generatie gameconsoles claimt het Amerikaanse DFC Intelligence, een marktanalyse-bedrijf. Waar het Japanse bedrijf deze generatie nog oppermachtig was qua consoleverkopen zal dit alleen maar afnemen met de release van de Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo Revolution.

Volgens DFC Intelligence zal Sony hooguit 50% van het marktaandeel kunnen pakken. Microsoft kan in het beste scenario op 40% rekenen en Nintendo op 35%. Alhoewel Sony nog steeds het grootste marktaandeel zal hebben zal zij niet de meerderheid van de markt beheren.

DFC Intelligence deed ook onderzoek naar de gamesmarkt in zijn geheel. De voorspelling was dat de gamesindustrie in 2009 ongeveer 41,49 miljard dollar zal opbrengen. 31,6 miljard dollar zal voortkomen uit 'traditionele' hard- en software verkopen en 9,8 miljard dollar uit opbrengsten van online games (tarieven en premium content).

[Upd]Sauber overgekocht door BMW

Sauber en BMW hebben voor vanmiddag een persconferentie belegd, waarin vermoedelijk bekend zal worden gemaakt dat de Duitse motorenfabrikant het Zwitserse team gekocht heeft.

Waarschijnlijk zal BMW tevens gaan aankondigen dat er na dit seizoen een einde zal komen aan de samenwerking met Williams.

De laatste tijd is de relatie tussen Williams en BMW erg verslechterd en al enkele weken doen de geruchten de ronde dat BMW het Sauber-team zou willen kopen. Door zowel BMW als Sauber wordt dit echter nog altijd stellig ontkend. Rond het middaguur zullen BMW's Mario Theissen en Burkhard GŲschel samen met Peter Sauber een persconferentie geven.

Update 14:30

BMW Motorsport heeft het Sauber F1 team gekocht. Dit werd bekend gemaakt op een persconferentie. Volgend seizoen zal de naam Sauber verdwijnen en zullen we BMW's eigen F1 team zien. De motorbouwer zal vanaf 2006 zowel voor motor als voor het chassis verantwoordelijk zijn. Peter Sauber zal aftreden als teambaas, maar zal wel actief binnen het team blijven.

BMW zal echter nog niet meteen zijn contract met Williams verbreken. De Duitse motorfabrikant heeft Williams een klantenmotor aangeboden voor 2006.

BMW is er nog niet over uit wat de nieuwe naam voor het team zal zijn. "Over een nieuwe naam is nog niet nagedacht. Het is onwaarschijnlijk dat we alleen als BMW door het leven zullen gaan. Er zal dus nog een naam voor het team komen, maar wat dat precies zal worden zal pas aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar bekend gemaakt worden," aldus Mario Theissen.

Bosje Springen

Mensen die te veel vrije tijd hebben gaan gekke dingen doen. Men neemt bijvoorbeeld een trampoline. Je schuift deze een beetje dicht bij de bosjes en je springt een paar keer op de trampoline zodat je wat hoogte krijgt en springt dan daarna recht in de bosjes. Volgens mij zijn het zelfs van die bosjes met takjes waar kleine stekeltjes op zitten. Het is in ieder geval niet iets wat je normaal zou doen. Ook niet als je veel vrije tijd hebt. Hier zien we het gebeuren dus. Er is ook nog een deel 2 waar je de mensen op een hoop takken ziet springen en het is mij nog steeds een raadsel waarom ze dit nu zouden doen.

Doden door koolmonoxidevergiftiging in bar

Icoon Buitenlands nieuws In een bar in de Franse stad Bordeaux zijn dinsdagavond twee mensen omgekomen door koolmonoxidevergiftiging. Nog eens dertien mensen moesten in het ziekenhuis opgenomen worden, waarvan vier in kritieke toestand verkeren. Het gas was afkomstig uit de kelder van het pand, zo hebben hulpverleners woensdag gemeld.

In de kelder stond een stroomgenerator die was afgeslagen. Daardoor hoopte zich een grote hoeveelheid koolmonoxide op. De twee mannen die gingen kijken wat er aan de hand was met de generator overleden direct. Het gas stroomde bovendien de volle bar in.

Koolmonoxide is een giftig gas dat aan rode bloedlichaampjes bindt op de plaats waar normaal zuurstof bindt. Doordat de koolmonoxide bijna niet meer loslaat, kan het bloed minder zuurstof transporteren. Als er te veel van het gas wordt ingeademd treedt er bewusteloosheid op, met uiteindelijk de dood tot gevolg.

Een vergiftiging met koolmonoxide ontstaat vaak als er onvolledige verbranding plaatsvindt in een afgesloten ruimte, zoals bij een geiser in een slecht geventileerde doucheruimte het geval kan zijn. Het gas komt ook vrij bij het roken van een sigaret.

Waarschuwing voor 'black henna'-tatoeages

Icoon Algemeen nieuws De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) waarschuwt mensen die geÔnteresseerd zijn in een tijdelijke tatoeage met 'black henna'. Er zouden allerlei ernstige allergische reacties door kunnen ontstaan, variŽrend van jeuk tot een blijvende verkleuring van de huid en zelfs littekens. De tijdelijke tatoeages zijn vooral in de vakanties populair onder jongeren, die er vaak een op hun vakantieadres laten zetten.

De tatoeages worden meestal aangebracht met pure henna. Voor een 'sneller en donkere' indruk wordt er soms echter parafenyleendiamine aan de henna toegevoegd, wat 'black henna' genoemd wordt. Die stof is verantwoordelijk voor een breed scala aan allergische reacties, waar veel mensen zich niet van bewust zijn.

T-mobile maakt Tourploeg bekend

Vandaag maakte ook het Duitse T-Mobile hun selectie voor de Tour bekend. Jan Ullrich en Alexander Vinokoerov zijn de absolute kopmannen binnen de ploeg voor de Tour.

"Ulle" en "Vino" moeten tijdens de Tour de strijd met zesvoudig winnaar Lance Armstrong aangaan, en daar heeft men binnen T-Mobile blijkbaar vertrouwen in want de ploeg zet alles op een eindzege en laat daarvoor ondermeer zesvoudig winnaar van de groene trui Erik Zabel thuis.

Beide kopmannen krijgen als schaduwkopman Andreas KlŲden mee. Vorig jaar nog 2de in de Tour maar dit jaar nog niet echt in vorm.

De rest van de ploeg moet een helpende rol vervullen. Ook al zitten er nog enkele klinkende namen tussen: Oscar Sevilla, Giuseppe Guerini, en Daniele Nardello reden eerder zelf ook al topklassementen in grote rondes.

De ploeg wordt compleet met de Duitsers Stephan Schreck (die zijn debuut maakt), Matthias Kessler en Tobias Steinhauser. Die laatste is de boezemvriend van Jan Ullrich en moet vooral voor het nodige vertrouwen bij de kopman zorgen.

Russische 'Miss Defensie' gekozen

De winnares van de Missverkiezing van het Russische ministerie van Defensie is bekend. Ze heet Xenia Agarkova en is ingenieur in de laboratoria van de Noordelijke Vloot. In haar loopbaan van twee jaar werd ze al eerder onderscheiden voor haar bijdrage aan 18 lanceringen van experimentele raketten. Eerder deze week kwamen de verkiezingen al in het nieuws toen bekend werd dat de legerleiding de geplande bikinironde had verboden.

Hogere officiŽren zagen niets in de bikinironde. "Ik ben het eens met de beslissing dat de vrouwelijke militairen het uniform niet mogen uitdoen. Ik heb liever dat hun lichamen een militair geheim blijven", aldus een majoor-generaal en jurylid bij de verkiezingen.

Om het tot de 'beste 21' in de finaleronde te schoppen moesten alle kandidaten een voorronde bij hun eigen legeronderdeel doorkomen. Voor de felbegeerde titel moesten de kandidaten verschillende vaardigheden hebben. Met onderdelen van het beantwoorden van vragen over het leger, schieten en demonstraties van gevechtstraining tot aan dansen moest de winnares echt van alle markten thuis zijn.

Met de verkiezingen hoopt het leger zijn imago te verbeteren. Xenia Agarkova zal dan ook worden ingezet bij promotiecampagnes door het hele land.


Xenia Agarkova mag zich het hele jaar lang 'Miss Defensie' noemen

-
Met dank aan Sessy voor het herschrijven en vertalen van het bericht!

Pornokanaal

Een jongetje van een jaar of 14, 15 ongeveer ligt rustig op zijn kamer naar de TV te kijken. Alles verloopt goed totdat hij hoort dat zijn moeder op weg naar boven is en hij dus snel van TV zender moet wisselen. Toch klopt er iets niet aan de zenders waar tussen hij aan het zappen is.
Nu mogen jullie vertellen wat daar niet aan klopt. Misschien dat het komt omdat het in Spanje, het land van de matadors, is?

Computer gaat strijd aan met pokerkampioen

Icoon Digital nieuwsEen zogenoemde 'pokerbot', een pokercomputerprogramma, gaat het later dit jaar opnemen tegen de menselijke wereldkampioen poker. Dat meldt de Britse krant The Times. Allereerst zullen een aantal pokerbots in juli onderling gaan uitmaken wie de strijd mag aangaan met de mens.

De winnaar van de botwedstrijd wint in ieder geval 100.000 dollar. Vervolgens krijgt de best geprogrammeerde software de kans de menselijke wereldkampioen af te bluffen. Die kans wordt vooralsnog klein geacht. Volgens een van de deelnemende programmeurs is het grootste probleem de pokerbots te leren bluffen.

Casino's zullen het computer-wk gebruiken om de pokersoftware beter te bestuderen. Ze zien de software als een bedreiging, omdat deze door slimme programmeurs wordt ingezet om online veel geld te verdienen.

Wat meer Halo 3 geruchten

Er steken weer een paar mooie geruchten de kop op over Xbox 360's paradepaardje Halo 3.

Volgens diverse bronnen zal Halo 3 een grimmigere verhaallijn bevatten en wordt co-op ook ondersteund. Ditmaal ook een online co-op.

Maar de geruchten gaan verder! Wat dacht je van een Map Maker waarmee je via Xbox Live alle maps kunt delen? Of een Movie Maker zodat je al je veldslagen nog eens rustig kunt bekijken?

Mexicaanse bond stuurt twee spelers naar huis

Tijdens het toernooi om de Confederations Cup in Duitsland heeft de Mexicaanse bond twee van hun spelers naar huis gestuurd.

Aaron Galindo en Salvador Carmone zijn weggestuurd om de eenheid in de nationale ploeg van Mexico te behouden. Het is nog onbekend wat de twee voetballers misdaan hebben.

Inmiddels hebben de Mexicanen zich geplaatst voor de halve finales van het toernooi. De Mexicanen wonnen de wedstrijd tegen BraziliŽ met 1-0, eerder werd Japan al met 2-1 aan de kant gezet.

GTA San Andreas Hot Coffee mod v2.1

Je hebt van die mensen die zo seksueel gefrustreerd zijn dat ze het blijkbaar opwindend vinden om pixels op en neer te zien gaan. Voor deze personen is de GTA San Andreas Hot Coffee mod ontworpen. Deze past in de PC of Xbox versie een stukje code aan waardoor je met (mits je een in-game vriendin hebt) een vrouwelijke persoon de pixel liefde zal kunnen bedrijven. Of, zoals ze het zelf nog steeds willen noemen, 'een kopje koffie drinken'.
"[...]
With this mod you will be able to unlock the uncensored interactive sex-games with your girlfriends in San Andreas. This package contains two versions of this mod: the quick action version, that will bring you quickly to the action, but may spoil your gameplay; the gameplay friendly version, that will show you the action, but doesn't influence the game-play. Now you must play the game until you unlock a girlfriend and get her to go drink coffee with you".
[...]"


Klik hier om naar de PC download page te gaan of hier voor die van de Xbox.

Utrechter Herman Berkien overleden

paultjuhhh had ons via de nieuws-submit te melden:

Afgelopen nacht is op 63-jarige leeftijd de Utrechtse entertainer Herman Berkien overleden aan een hartstilstand; hij was al enige tijd ernstig ziek. Berkien was een 'rasechte' Utrechter. In de jaren '70 begon hij met optreden in theaters, samen met een nu nog steeds zeer bekende stadsgenote: Tineke Schouten. Met haar maakte hij ook drie LP's.

Berkien maakte de afgelopen ruim 30 jaar ook een groot aantal singles, waaronder "Waar is toch mijn caravan" en "Retteketet, zei tante Jet''. Vijf jaar geleden haalde hij opnieuw de hitparade met een remake van "Utereg me Stadje''. In 2001 nam hij een cd-single voor de lokale FC op: "Utereg me Kluppie", die op dit moment nog steeds als het clublied wordt beschouwd van FC Utrecht.

Herman Berkien werd in 2002 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau en kreeg in 2004 de Stadsspeld van de Gemeente Utrecht.


Ras-Utrechter Herman Berkien

-
Website Herman Berkien.nl

China opent schuilkelders voor verkoeling

Icoon opmerkelijk nieuws China is bezig met het openstellen van oude schuilkelders zodat mensen er in kunnen schuilen tegen de hittegolf die het land momenteel treft. Dat heeft het persbureau Xinhua dinsdag gemeld. De regio Chongqing opent deze week in totaal 24 kelders met een totale oppervlakte van meer dan 70 duizend vierkante meter. De kelders worden van alle gemakken voorzien.

Om te voorkomen dat het een gigantische rotzooi wordt in de schuilkelders, waar volgens een lokale ambtenaar tienduizenden mensen in passen, zijn er al schoonmakers geregeld. Voor de veiligheid wordt er beveiligingspersoneel aangesteld. Mensen die hun toevlucht zoeken in de kelders hoeven bovendien niet bang te zijn dat ze zich vervelen. De lokale overheid zorgt namelijk voor gratis thee, stoelen, boeken en kranten.

Voor vandaag is de weersvoorspelling opnieuw niet erg gunstig, met een verwachte temperatuur van 34 graden voor de regio. In de hoofdstad Beijing (Peking) worden zelfs temperaturen van 39 graden verwacht. "Er heerst al sinds vorige week een hittegolf met een hoge vochtigheidsgraad in Chongqing. De hoge temperaturen zijn voor veel inwoners ondraaglijk, omdat ze vaak alleen maar simpele ventilators hebben om af te koelen", aldus het persbureau.

Smarties game aangekondigd

Koch media heeft aangekondigd de exclusieve rechten gekocht te hebben van Nestlť om een Smarties game uit te brengen op ťťn van de grote gameconsoles.

Smarties: Meltdown wordt een third person action adventure waar jij de rol aanneemt van een blauwe Smartie (Big Blue) om de rest van de Smarties fabriek te redden. Deze is namelijk ondergelopen door de gemene Stroopers van Dr. Soursweet die gefrustreerd is dat de kinderen van aarde liever Smarties eten dan zijn Stroopers.

De game staat gepland voor oktober dit jaar.


Help ons! Help ons!

Tennisser CaŮas verwikkeld in dopingzaak

Tennisser Guillermo CaŮas is verwikkeld in een dopingzaak met de ATP en zal daarom volgende maand niet uitkomen voor zijn land ArgentiniŽ in de Davis Cup-wedstrijd tegen AustraliŽ. CaŮas heeft dit via zijn management bekend gemaakt.

Waar en wanneer CaŮas positief testte, is niet bekend. Momenteel bezet de Argentijn de achtste plaats op de wereldranglijst.

"Ik wil aankondigen dat ik om twee redenen niet in de Davis Cup speel. Ten eerste vanwege de polsblessure die mijn deelname aan Wimbledon dwarsboomde. Ten tweede, en dat is veel pijnlijker, omdat ik bij een dopingcontrole positief heb getest en de ATP een onderzoek naar me heeft ingesteld." De Argentijn verklaarde dat hij niet weet waardoor de controle positief uitviel. "Ik weet dat ik onschuldig ben. Ik ben een eerlijk persoon en de tenniswereld weet dat ook. Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop," aldus de Argentijn.

PotentiŽle geweldplegers straks uit huis gezet

Icoon Binnenlands nieuws Mensen van wie een dreiging van huiselijk geweld uitgaat mogen straks al uit huis worden gezet voordat ze daadwerkelijk over de schreef zijn gegaan. Dat staat in een wetsvoorstel van minister Donner van Justitie, dat woensdag naar een aantal instanties is gestuurd voor advies. De bevoegdheid zou in handen van de burgemeesters komen.

Het tijdelijke huisverbod dat kan worden uitgedeeld houdt in dat de mogelijke geweldpleger tien dagen lang niet in zijn woning mag komen. Ook mag hij geen contact opnemen met zijn partner en met eventuele kinderen.

Met de maatregel hoopt minster Donner een deel van het huiselijke geweld te voorkomen. Nu kan er ook al een huisverbod opgelegd worden door de officier van justitie, de rechter-commissaris of de rechter. Dat kan echter pas na het plegen van het strafbare feit, dus dan is de schade al aangericht.

Evenement: DefQon.1

Zaterdag was de derde editie van het outdoor hardstyle festival "DefQon.1". Een week voor dit evenement werd gehouden kwam het al in het nieuws door valse toegangskaarten. Toch keken aardig wat FOK!users al tijden uit naar dit feest en dat was duidelijk te merken in het topic op het forum.

.ismij :Owjoh!! kep der mega veel zin in!!! helemaal fucking uit me bol!!! Defqon here i come!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Boy_Snakeye: 23 uren, 37 minuten, en 42 seconden voordat Defqon 1 Festival begint.

MaLo: Ik ben ook zoooo in de stemming inmiddels! Was het maar vast morgen

Wil jij weten hoe het uiteindelijk was? Lees dan verder...

Politie VS zet 1300 man in bij actie

Icoon Buitenlands nieuws De politie in de Amerikaanse staat CaliforniŽ heeft dinsdag groots uitgepakt voor een actie tegen een straatbende, de Vineland Boys uit Burbank. In totaal werden er bij de actie 1300 agenten van de plaatselijke en de federale politie ingezet. Met de massale inzet probeerde de politie een signaal af te geven aan mensen die graag lid van een straatbende willen worden.

Een aantal leden van de bende werd onder andere gezocht voor de moord op twee agenten, in 1988 en in 2003 en voor de handel in verdovende middelen. Uiteindelijk konden er 23 bendeleden en nog eens 13 anderen gearresteerd worden.

Bondscoach Nigeria ontslagen

Christian Chukwu is ontslagen als bondscoach van Nigeria. Na een periode van bezinning onthief de Nigeriaanse voetbalbond de coach uit zijn ambt.

Nigeria staat op de tweede plaats in hun kwalificatiegroep. Slechts een eerste stek volstaat voor een ticket voor het WK in Duitsland. Het 1-1 gelijkspel van afgelopen weekend tegen Angola brengt die droom niet bepaald dichterbij. Eerder werd ook al uit tegen Rwanda met 1-1 een wedstrijd afgesloten. Assistent Austin Eguavoen neemt voorlopig de taken waar. De president van Nigeria ziet het liefst een buitenlandse coach als opvolger van Chukwu.

Nigeria nam al drie opeenvolgende keren deel aan het WK. In 1994 en 1998 werd de achtste finales bereikt. In 2002 was de eerste ronde het eindstation. Nigeria is trouwens niet de enige Afrikaanse favoriet die het enigszins laat afweten in de kwalificatie. Ook Zuid-Afrika, Senegal, TunesiŽ en Kameroen zijn nog lang niet zeker van het WK.

Lauda: "De Formule 1 is in gevaar"

De voormalig Formule 1 kampioen Niki Lauda is bang dat als er niet snel iets verandert in de Formule 1, er binnenkort wel eens twee soortgelijke series kunnen bestaan. Een splitsing van de race serie zou funest voor de Formule 1 zijn. Dit zei de Oostenrijker na aanleiding van het debacle afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Amerika.

"De Formule 1 is serieus in gevaar. Als de teams er niet heel snel met z’n allen uit gaan komen ben ik bang dat de Formule 1 zoals we die nu kennen, zijn langste tijd heeft gehad. Op dit ogenblik dwingt de politieke rompslomp de aanwezige autofabrikanten ertoe om een alternatieve serie op te starten, dit zou best wel eens het einde voor de Formule1 kunnen betekenen."

Lauda zei ook dat de schuld van afgelopen weekend enkel en alleen bij Michelin ligt. "Michelin heeft de gehele Formule 1 belachelijk gemaakt, alleen omdat in een snelle bocht nieuw asfalt is gelegd en Michelin geen rekening heeft gehouden met de bandenslijtage. Het spijt mij heren, maar dit begrijp ik niet."

"Wat nog erger is, ik durf te wedden dat Michelin haar teams gedwongen heeft om niet te starten, om een afgang, een ongeval of een ramp te voorkomen. Ik denk dat er juridisch gezien geen enkel compromis mogelijk was. Nog nooit was er zoveel unanimiteit te zien in de F1, maar dit betekend de doodsteek voor de F1",aldus Lauda.

Schreuder terug naar Feyenoord

Alfred Schreuder keert terug naar Feyenoord. Hij stond al onder contract van de Rotterdammers, maar afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor RKC Waalwijk.

De 32-jarige middenvelder moet zich op 2 juli bij Feyenoord melden voor de eerste training. Deze training zal onder leiding staan van dezelfde trainer die Schreuder vorig jaar had. Erwin Koeman begint namelijk bij Feyenoord na zijn eerste avontuur als hoofdcoach bij RKC Waalwijk.

RKC wilde de routinier nog een seizoen huren, maar Schreuder blijft in principe in Rotterdam. Alleen als er nog een controlerende middenvelder wordt aangetrokken bestaat de mogelijkheid dat hij toch bij RKC gaat spelen.

Alonso steunt Michelin

De leider in het wereldkampioenschap; Fernando Alonso, kan het begrijpen waarom Michelin adviseerde om niet van start te gaan in de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Hij vond dat, met het oog op de veiligheid, Michelin de enige juiste keuze heeft gemaakt. "Je moet er toch niet aan denken wat er gebeurd zou zijn wanneer we van start waren gegaan en iemand was keihard in de muur terecht gekomen. Als deze coureur dan naar het ziekenhuis had gemoeten waren de poppen echt aan het dansen geweest.", aldus de Spanjaard.

"Bovendien riskeren we als coureurs niet alleen ons eigen leven, maar ook de levens van de mensen op de tribunes. Ik had best willen racen, dat is het punt niet. Het punt is dat we simpelweg geen toestemming kregen om te gaan racen.", waren zijn woorden.

Breedbeeld Forza

Door middel van drie PlayStations en drie tv-schermen is het mogelijk om Gran Turismo in extra-breedbeeld te spelen, maar nu blijkt ook Xbox's Forza Motorsport dit te kunnen:

Wat heb je nodig?

Twee tot vier xbox consoles
Eťn exemplaar van Forza per console
Eťn tv per console
Een switch of een hub met bijbehorende ethernetkabels

Wat moet je doen?

Ga naar het options menu en scroll helemaal omlaag. Druk nu de linker thumbstick in en scroll nog "verder omlaag". De woorden "Network Cockpit Settings" zullen verschijnen.

Selecteer ťťn Xbox console als host en kies een kanaal. Doe hetzelfde met de andere consoles, maar selecteer hierbij een andere camera. Druk op de X om de instellingen op te slaan en herstart alle consoles. Na een seconde of 15 zal er "Multiscreen Startup" op elke televisie verschijnen. Daarna komt het standaard menu op de host Xbox en kun je beginnen met gamen.

Davitamon-Lotto voor de Tour

De Belgische wielerploeg Davitamon-Lotto heeft zijn ploeg voor de Tour de France bekendgemaakt. De AustraliŽrs McEwen en Evans zijn de protagonisten in de ťquipe.

Voor Cadel Evans wordt het zijn debuut in de Tour de France na jaren van blessureleed. De 28-jarige AustraliŽr was in 2002 de revelatie van de Giro. Hij leek zelfs even de roze trui te gaan winnen, totdat hij een inzinking kreeg op de allerlaatste beklimming van die ronde. Als gevolg van dat succes verhuisde Evans naar T-Mobile. De Duitse ploeg heeft wegens de vele blessures echter weinig plezier ondervonden van Evans.

Die andere AustraliŽr is al wel heel ervaren in het rijden van de Tour. McEwen won al twee keer de groene trui en vijf etappes. In de Giro nog was hij de grote uitblinker in de sprints. In de Tour heeft hij geen last van Petacchi, die zich volledig richt op het WK in Madrid. Dit zijn de andere zeven namen van Davitamon-Lotto die op zaterdag 2 juli van start gaan in de Vendťe: Mario Aerts, Johan Vansummeren, Christophe Brandt, Fred Rodriguez, Wim Vansevenant, Axel Merckx en onze landgenoot Leon van Bon. Brandt moest vorig jaar na een dopingaffaire (hij werd betrapt op het gebruik van methadon, maar werd nadien vrijgesproken) de Tour nog verlaten.

Google wil betaaldienst gaan starten

GoogleGoogle-directeur Eric Schmidt heeft bevestigd dat zijn bedrijf bezig is met de ontwikkeling van een internetbetalingsdienst. Het van oorsprong zoekbedrijf wil echter geen elektronische geldinstelling, zoals bijvoorbeeld Paypal. Hiermee vermijdt Google formele verantwoordelijkheden en regels die de wet stelt.

In tegenstelling tot Paypal, een onderdeel van eBay, wordt bij Google Wallet het geld van de betalende en ontvangende internetters niet op een bankrekening van Google gezet. Schmidt uitte zich tegenover persbureau Reuters vooralsnog in algemene termen over de nieuwe Google-dienst. Google Wallet is een 'een natuurlijke evolutie van de bestaande online producten en diensten, waarmee miljoenen consumenten en adverteerders met elkaar verbonden zijn', aldus Schmidt.

Multi-Fight(s)

In de vorige blog zag je al 2 gekke met elkaar vechten.
De een dacht dat hij Bruce Lee was en die andere een soort van vechtersbaasje. Nu zijn er 2 zwarte jongens aan het vechten. God weet waarom maar ze beginnen in een keer te meppen net dat je denkt dat het afgelopen is, wordt er weer ruzie gezocht met dezelfde gast.
Deze gast heeft zijn handen vol vandaag en als je denkt dat het na 2 vecht partijen over is heb je het mis want een 3 en een 4 partij komen achter elkaar. Lijkt net een Gang-bang Fight waar ieder voor zich aan het vechten is.

12-Jarige overlijdt na halve dag gamen

In het Russische stadje Yekaterinburg is een jongen van twaalf jaar overleden. Sinds de schoolvakantie (in mei) begon, was de jongen elke dag te vinden in de plaatselijke computerclub. Hier bracht hij elke dag zo'n twaalf uur door en kwam alleen thuis om te eten en te slapen.

Op de noodlottige dag viel hij flauw en werd hij opgenomen in het ziekenhuis waar hij na acht dagen overleed. De artsen aldaar zijn er van overtuigd dat het lange gamen de oorzaak van zijn overlijden is. Zijn ouders hadden het spelen op de computer nooit verboden, omdat ze van mening waren dat hij zelf mocht kiezen hoe hij de zomer zou doorbrengen.

Een medewerker van de club verklaarde dat de jongen niet langer dan anderen achter de computer zat. Sommigen speelden zelfs de hele nacht door. "Toen hij voor de laatste keer kwam voelde hij zich goed en speelde ongeveer twaalf uur achter elkaar. Opeens viel hij flauw. We hebben meteen een ambulance gebeld die hem naar het ziekenhuis heeft gebracht."

Eerst werd de diagnose van een epileptische aanval vastgesteld. Hij kon zijn ouders niet meer herkennen en gedroeg zich abnormaal. Een week later moest hij aan de beademingsapparatuur en niet lang daarna overleed hij.

Doornbos derde rijder in Frankrijk

Robert Doornbos zal ook in Frankrijk als derde rijder fungeren voor het team van Jordan Grand Prix. Hij werd voor de Europese Grand Prix vervangen door Franck Montagny, maar kwam op Indianapolis alweer in actie.

Doornbos maakte het nieuws bekend in zijn column in het tijdschrift RaceReport. "Ik rij in Magny Cours op vrijdag, niet Franck Montagny," schrijft Doornbos. "Misschien dachten ze bij Jordan dat Montagny, die veel meer ervaring heeft, rijles zou geven, maar dat viel tegen."

Doornbos verwacht echter niet in alle verdere raceweekends dit seizoen te kunnen rijden. Hij vermoedt dat er voor de Turkse Grand Prix in Istanbul een Turkse coureur ingezet zal worden. Dat zou dan GP2-coureur Can Artam kunnen worden.

Overeenstemming PSV en United over Park

Manchester United en PSV hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Ji-sung Park naar de Engelse club. De zaakwaarnemer van de Zuid-Koreaan heeft dit laten weten.

Als de middenvelder door de medische keuring komt zal hij een vierjarig contract tekenen bij United. De Engelsen betalen de Eindhovenaren zo'n zes miljoen euro voor de overgang.

Park zal de eerste Koreaanse speler worden die in de Engelse Premier League speelt.

Zonnezeil-sonde Cosmos 1 is verloren gegaan

Gweaneth had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuwsHet in de ruimte brengen van het zonnezeilschip Cosmos 1 is mislukt. Dat heeft de Russische Noordelijke Vloot zojuist meegedeeld. De sonde is na zijn lancering, vanaf een Russische onderzeeŽr in de Barentszee, verloren gegaan.

Het Russische persbureau Interfax meldt dat de raket die de Cosmos in de ruimte had moeten brengen aandrijvingsproblemen had. Het vier miljoen dollar kostende gevaarte is in opdracht van het Amerikaanse Planetary Society gebouwd. De sonde had zich op de kracht van de zonnewind door de ruimte moeten bewegen. Eenmaal op de juiste hoogte aangekomen hadden de acht 'zeilen' van elk 15 meter lengte van de sonde moeten worden uitgeklapt, als de wieken van een windmolen.

Het idee was om het reusachtige, reflecterende zeil door zonne-energiedeeltjes te laten voortstuwen, hetzelfde principe als zeilboten door de wind op zee. Door een gestaag toenemende snelheid zouden zonnezeilen in de toekomst enorme afstanden kunnen afleggen.

Zonnezeilschip Cosmos 1

-
Met dank aan eerdere submits van Gweaneth en dimage, die FOK! de lancering en de problemen met de Cosmos 1 meldden.

Sittardse nep-masseur aangehouden

In Geleen is gistermiddag een 26-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht zich te hebben voorgedaan als masseur om zo vrouwen te kunnen lastigvallen en te bestelen. De man heeft inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

De politie kreeg gisteren drie nieuwe meldingen binnen uit Sittard en Maastricht. De man belde aan bij de potentiŽle slachtoffers, maar zij gingen niet in op zijn voorstel om hen een massage te geven. De vrouwen herkenden hem aan zijn bleke, pokdalige gezicht waarvan melding was gemaakt. Het aantal incidenten staat hiermee op acht, maar de politie sluit niet uit dat nog meer vrouwen slachtoffer zijn geworden.

Eťn van de vrouwen herkende de man als een loodgieter die ooit bij haar in de woning had gewerkt en kon de politie op het goede spoor brengen.

Panis vervangt Ralf bij testdagen

Olivier Panis vanaf vandaag Ralf Schumacher vervangen tijdens de driedaagse testsessie op het Spaanse circuit van Jerez.

Het is nog steeds een vraagteken of de Duitser ook zal worden vervangen tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Het zou goed gaan met Ralf, maar het team van Toyota F1 zal in de loop van de volgende week pas een beslissing nemen.

Ralf Schumacher crashte afgelopen vrijdag tijdens de vrije training van de Grand Prix van de Verenigde Staten nadat zijn linkerachterband plotseling explodeerde.

Heerenveen trekt populaire Deen aan

SC Heerenveen heeft de Deen Hjalte Bo NÝrregaard vastgelegd. Als de 24-jarige middenvelder van FC Kopenhagen woensdag medisch wordt goedgekeurd zal hij een driejarig contract tekenen bij de Friese club.

NÝrregaard speelt al zijn gehele actieve voetballoopbaan voor FC Kopenhagen. Het afgelopen seizoen, waarin hij in 32 wedstrijden zeven maal wist te scoren, werd hij nog tot populairste speler gekozen door de supporters.

Blackwing Lair in volgende patch World of WarCraft

Blizzard heeft op de Amerikaanse pagina van World of WarCraft de nieuwe content voor de volgende patch bekend gemaakt. De lijst met veranderingen is behoorlijk groot en hieronder vind je de grootste aanpassingen.

Blackwing Lair: 40 person high-end raid. Wil je meer informatie over Blackwing Lair klik dan hier.
High-Level Items: New dungeon/instance armor sets
Class Improvements:

* Warrior: Protection and Fury talent line improvements
* Warlock: Demonology talent line improvements

Battlemasters: Deze NPC's maken het mogelijk om vanuit een stad de Battlegrounds wachtrij te joinen.


De Battlemaster voor Alterac Valley in IronForge

Verscheidene Honor System verbeteringen:
* Statusbalk welke aangeeft hoe veel men nog moet om de volgende rank te halen.
* Een extra "This Week"-sectie welke alle PvP handelingen voor de gehele week laat zien.
* "This Session"-sectie zal plaatsen maken voor "Today" welke alles voor de gehele dag zal laten zien.


De nieuwe honor-tab

Gelijkspel bij Duitsland-ArgentiniŽ

In de Confederations Cup speelden ArgentiniŽ en Duitsland gisteravond gelijk: 2-2. Beide landen waren al verzekerd van een plaats in de halve finale. Duitsland wordt nu wel groepswinnaar.

In de beginfase had de ploeg van JŁrgen Klinsmann duidelijk het beste van het spel. Met een aantal jonkies in het basiselftal werden de Argentijnen onder druk gezet. Het was Kevin Kuranyi die de verhoudingen recht deed door de 1-0 te scoren. Dit gebeurde na een klein half uur. Na drie minuten was het echter alweer gelijk: Riquelme scoorde uit een prachtige vrije trap. Vlak na de pauze zette Asamoah ‘die Mannschaft’ weer op voorsprong. ArgentiniŽ kwam dankzij een mooi afstandsschot van Cambiasso opnieuw langszij. In de slotfase hadden de Zuid-Amerikanen het beste van het spel. Toch bleef het bij 2-2.

In de andere wedstrijd won TunesiŽ dankzij twee treffers van Dos Santos van AustraliŽ. Beide teams waren al uitgeschakeld. De Afrikanen eindigen nu wel als derde in de poule. Vanavond strijden Japan en BraziliŽ in een rechtstreeks duel om het laatste ticket voor de halve finale. In die poule is Mexico al zeker van een plaats in de halve finale.

Injeholland.nl moet naam wijzigen

Kunstgebit666 en vanderaalst hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De protestsite Injeholland.nl moet van naam veranderen, zo heeft de rechtbank in Den Haag gisteren geoordeeld in een kort geding dat was aangespannen door de Hogeschool Inholland. De domeinnaam moet bovendien ingeleverd worden. Gebruik van de naam schaadt de reputatie van en vormt een inbreuk op het merkrecht

Hogeschool Inholland had ook geŽist dat sommige artikelen op de website weggehaald zouden worden. De rechter oordeelde echter dat de kritiek op de site onder de vrijheid van meningsuiting valt. Bedreigingen, beledigingen en beschuldigingen in het gastenboek moeten met een korrel zout worden genomen, zo meent de rechter. Een oproep aan terreurorganisatie al-Qaeda waarin stond om bommen op gebouwen van de school te gooien, is volgens de rechter niet serieus te nemen. Oůk het verzoek tot afgifte van persoonsgegevens van acht personen, die volgens de school bedreigende en beledigende teksten plaatsten op de site, werd afgewezen.

De site Injeholland wordt gemaakt door oud-student J. Kaasjager. Hij startte de site uit ontevredenheid over zijn opleiding scheepsbouwkunde aan de Hogeschool Inholland. Na zijn afstuderen kreeg hij het verzoek van medestudenten om met de site door te gaan. Volgende week zal Kaasjager onder een nieuwe naam verder gaan met zijn kritische site over de Hogeschool.

De Ridder mogelijk Israelisch international

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Waar de Nederlandse voetbalelftallen in toenemende mate voetballers opstellen die elders zijn geboren, gebeurt nu mogelijk ook het omgekeerde: DaniŽl de Ridder, aanvaller bij Ajax, wordt mogelijk IsraŽlisch international. Avraham Grant, de bondscoach IsraŽl, heeft al gesproken met de aanvaller en getracht hem te overtuigen te kiezen voor het land van zijn moeder. De Ridder heeft het aanbod naar verluidt in beraad genomen.

De 21-jarige De Ridder heeft nog niet voor het 'grote' Oranje gespeeld, maar is wel een vaste waarde bij Jong Oranje. Daardoor zijn er formeel gezien geen beletsels om te kunnen uitkomen voor IsraŽl. IsraŽl wist zich nog niet eerder te plaatsen voor een EK of WK, maar maakt nu serieus kans, omdat het in een hevige strijd is verwikkeld in Groep 4, voor directe plaating voor het WK 2006 in Duitsland.

Meer Sportnieuws lees je uiteraard op onze FOK!Sport-site!

Zanardi vindt zichzelf een ezel

Voormalig Williams -coureur Alex Zanardi zou tijdens het weekend van de Amerikaanse Grand Prix een paar demonstratierondjes mogen rijden in de huidige Williams FW27.

Maar dit gebeurde echter niet en tot nu toe was de reden daarvoor onduidelijk. De reden echter waarom de man, die zijn beide benen verloor in een ongeluk met een ChampCar, niet in actie kwam was echter heel simpel. Hij was het vergeten. "Ik ben een ezel. Ik had het team op moeten bellen, om de laatste details af te ronden. Ik ben het gewoon vergeten," aldus de Italiaan.

De bedoeling is nu dat Zanardi, die dit jaar voor BMW uitkomt in het WTCC, zijn rondjes gaat rijden tijdens de grand prix in Monza. "Wanneer ik terug ben van de WTCC-race in Mexico stort ik me meteen op de zaak."

Jongen (10) bekent verkrachting van peuter

Scootmobiel en I-LS hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 10-jarige jongen in Kenia heeft dinsdag in een rechtzaal, tot ontzetting van alle aanwezigen, bekend dat hij de dader is van de verkrachting van een 3-jarig meisje, vorige maand. Het slachtoffertje ligt nog altijd in een ziekenhuis om te herstellen van ernstige inwendige verwondingen.

De rechtzaak vond plaats in Naivasha, 90 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Nairobi. De rechter die de zitting leidde heeft de hulp van deskundigen ingezet om zich over de zaak te buigen, aangezien er in het Keniaanse strafrecht niets staat over het straffen van minderjarigen voor het plegen van een ernstig misdrijf. De deskundigen zullen op 30 juni met aanbevelingen komen over onder meer de strafmaat.

NBA : Pistons trekken stand weer gelijk

Het Amerikaanse basketbalkampioenschap bij de profs zal in de zevende en laatste wedstrijd van de play-offs moeten worden beslist.

Dinsdag boekten de Detroit Pistons een knappe overwinning op de San Antonio Spurs waardoor er nog een wedstrijd nodig is om te bepalen wie kampioen van de NBA wordt.

De uitblinkers bij de Pistons waren Richard Hamilton en Chauncy Billups, die met respectievelijk 23 en 21 punten een aanzienlijk aandeel in de 95-86 overwinning hadden. Bij de Spurs waren Tim Duncan en Manu Ginobili met beiden 21 punten de besten.

Donderdag wordt de beslissende wedstrijd in de best-of-seven-series gespeeld, ook in San Antonio.

Een nieuwe generatie consoles. Nu al?

Een nieuwe generatie consoles staat alweer voor de deur. Het uiterlijk en de eigenschappen van de Xbox360 en de PS3 zijn inmiddels bekend. Nintendo houdt ons nog even in spanning wat de Revolution betreft maar de specs van deze console zullen naar alle waarschijnlijk niet al te veel verschillen van die van de concurrentie. Maar zitten we nu eigenlijk al te wachten op deze nieuwe consoles?

'Vader van de microchip' overleden

De uitvinder van de microchip is overleden in het Amerikaanse Dallas. Dat heeft zijn voormalige werkgever Texas Instruments bekend gemaakt. De 81-jarige Jack Kilby kreeg in 2000 samen met Herbert Kroemer en Zhores Alferov de Nobelprijs voor de natuurkunde wegens zijn baanbrekende ontdekkingen die een enorme invloed hadden op het dagelijks leven.

In september 1958 presenteerde Kilby de eerste microchip. Tegenwoordig zitten alle elektrische apparaten vol met de chips.


'Verdonk moet opstappen vanwege Congo'

welck, Sunit, pberends en justhg hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie moet onmiddellijk haar biezen pakken, zo is het oordeel van PvdA Kamerlid Klaas de Vries. De PvdA'er zei dat gisteravond in het tv-programma Netwerk, dat onderzoek deed in Congo naar informatie over asielzoekers. Volgens Netwerk zou daaruit blijken dat de Congolese autoriteiten toch vertrouwelijke informatie van de Nederlandse overheid hebben gekregen over uitgeprocedeerde asielzoekers uit de Democratische Republiek Congo.

Begin dit jaar brak daar ook al ophef over los. Verdonk bezwoer de Kamer toen in een spoeddebat dat er gťťn informatie over asielzoekers werd uitgewisseld met Congolese diensten.

'Voorgelogen'
Volgens De Vries, zelf onder meer oud minister van Binnenlandse Zaken, heeft de VVD-bewindsvrouw de Kamer voorgelogen en moet ze opstappen: ''De minister is geen doetje. Zij moet op een waardige manier hier conclusies uit trekken.'' Verdonk heeft al laten weten niet aan opstappen te denken. Zij wil de feiten weten en zal de Tweede Kamer later vandaag schriftelijk op de hoogte stellen.

De informatie waar Netwerk gisteren over berichtte zou documenten betreffen waarin duidelijk wordt dat de Congolezen asiel hadden aangevraagd in Nederland. Daardoor lopen de betrokkenen gevaar als zij teruggebracht worden naar hun herkomstland. Zij worden dagenlang opgesloten, mishandeld en krijgen een boete. Zie ook de site van Netwerk hierover.

Kalief van Keulen levenslang de cel in

De in 2004 door Duitsland aan Turkije uitgeleverde 'Kalief van Keulen' - wiens echte naam Metin Kaplan luidt - is deze week door een Turkse rechtbank tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Kaplan wordt gezien als leider van een extremistische organisatie die de regering van Turkije met geweld omver wil werpen in zijn streven naar heroprichting van het moslimwereldrijk, het zogeheten Kalifaat.

Volgens de Turkse rechtbank is Kaplan schuldig aan hoogverraad; de radicale moslimleider zou in 1998 een aanslag met een vliegtuig vol explosieven hebben beraamd in Ankara op het mausoleum van Mustafa Kemal AtatŁrk, de stichter van de Turkse Staat. De aanslag had plaats moeten vinden op het moment dat daar de gehele Turkse regeringstop bijeen was.

Kaplan dankt zijn bijnaam de Kalief van Keulen aan de Duitse stad, van waaruit hij jarenlang zijn radicale opvattingen preekte. Zijn beweging Kalifaatstaat (Hilfet Devleti) werd al in 2001 door Duitsland verboden. Eerder zat Kaplan bij onze oosterburen al 4 jaar in de cel wegens het aanzetten tot moord op een rivaal.


Metin Kaplan, de 'Kalief van Keulen'.

Kind verkracht na 'heitje voor karweitje'

In Goes is vorige week een 9-jarig meisje door een 37-jarige man verkracht nadat het kind eerst een 'heitje voor een karweitje' had verricht. Het slachtoffer had bij de man aangebeld met de vraag of hij nog een paar klusjes te doen had, in ruil voor wat geld. Nadat de man het meisje wat klusjes in zijn woning had laten verrichten, vergreep hij zich aan het kind.

De man heeft inmiddels bekend het meisje op gewelddadige wijze seksueel te hebben misbruikt. Hij is door de rechter-commissaris in voorlopige hechtenis gesteld.

Van Aartsen: 'Balkenende is inspiratieloos'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsPremier Jan Peter Balkenende heeft in de aanloop naar het referendum over de Europese grondwet niet genoeg eenheid in het kabinet kunnen smeden. Dat verwijt uitte VVD-leider Jozias van Aartsen dinsdagavond in het EO-programma Follow the Leader. Volgens de VVD'er lijdt Balkenende aan een gebrek aan inspiratie.

Van Aartsen ziet volgens eigen zeggen de minister-president 'soms worstelen'. De campagne voor het referendum is daarvan een voorbeeld. Als er meer eenheid was geweest dan hadden misschien minder mensen tegen gestemd, denkt Van Aartsen. Hij vindt dat het kabinet onvoldoende dezelfde mening uitdroeg.

De voormalige minister van Landbouw en van Buitenlandse Zaken liet in het tv-programma weten dat hij na volgende verkiezingen Balkenende graag wil opvolgen als minister-president. Mocht hij lijsttrekker voor de VVD worden dan stapt hij op indien zijn partij minder dan 28 zetels haalt, het aantal dat de liberalen bij de laatste verkiezingen haalden. In de meest recente peiling staat de VVD op slechts 23 zetels.

Zalm en Van Aartsen
Jozias van Aartsen (rechts) met vice-premier Gerrit Zalm

Mogelijk remakes van Nintendo-klassiekers op Revolution

Nintendo is bezig met een aantal experimenten om oude games, die te downloaden zullen zijn op de Revolution, een visuele make-over te geven. Dit zegt Satoru Iwata, de president van Nintendo, in een interview met Electronic Gaming Monthly.
quote
"We are doing several experiments, including working with the original Super Mario Bros., with the new technology," said Iwata. "The game itself and the gameplay shall be identical, but the look will be different; it's possible that with Revolution, we may be able to see the old games with new looks."

Nintendo heeft wel vaker remakes uitgebracht van klassiekers, zoals de grafische update van de Mario-games in Super Mario Allstars voor de Super Nintendo. Er zijn echter nog geen concrete plannen voor Nintendo 64 spellen, maar waarschijnlijk zullen de graphics van die games er iets scherper uit gaan zien..

Bouw kasteel Almere wordt mogelijk hervat

Icoon Binnenlands nieuwsWellicht heb je het vanaf de snelweg A6 wel eens zien liggen. Nadat in 2002 ontwikkelaar Tijs Blom wegens ongedekte leningen in geldnood kwam dreigde kasteel Almere, het eerste nieuwe kasteel dat na meer dan honderd jaar in Nederland gebouwd werd, reeds voor voltooiing ruÔne Almere te worden.

Drie jaar na stopzetting van de ontwikkeling van het complex is het deels afgebouwde kasteel echter overgegaan in nieuwe handen, en lijkt het erop dat bouw van de replica van een Middeleeuws kasteel over een halfjaar wordt opgepakt. Eind 2006 moet het opgeleverd worden. De Rabobank, die sinds de start van het project voor enkele tientallen miljoenen het schip in ging, verkocht het kasteel voor 9,2 miljoen euro aan een speciaal gevormde maatschap van twee onroerendgoedhandelaren.

Kasteel Almere
Kasteel Almere dreigde de laatste jaren ruÔne Almere te worden

Vermoorde man was Russische dissident

Icoon Binnenlands nieuwsDe bejaarde man die vrijdag overleed aan de gevolgen van een letsel dat hij opliep bij een overval in zijn woning was een Russische dissident die zich in 1977 in Nederland vestigde. De arts Michail Stern behoorde in de jaren zeventig met onder meer Andrei Sacharov tot een groep wetenschappers die zich tegen het toenmalige Sovjet-regime keerde.

Stern, die 86 jaar is geworden, belandde in 1974 na een schijnproces in een werkkamp in Charkov. Na zijn veroordeling stak een storm van protest op. Onder leiding van de Franse filosoof Jean-Paul Sartre eisten vijftig Nobelprijs-winnaars de vrijlating van Stern. In maart 1977 werd in Amsterdam met medewerking van Sartre en schrijfster Simone de Beauvoir een tribunaal georganiseerd, waarna de Sovjet-autoriteiten onder de internationale druk bezweken. Stern werd kort daarop op het vliegtuig naar Amsterdam gezet.

"Ik ben naar Amsterdam gekomen als een soort eerbewijs voor deze stad, waar mensen zoveel voor mij hebben gedaan", verklaarde Stern na aankomst. "De stad Amsterdam is mij bijzonder dierbaar." Op 23 april werd de bejaarde ex-dissident in zijn huis in Amsterdam overvallen, en raakte hij ernstig gewond. Volgens de politie was het vrijwel zeker een 'ordinaire roofoverval'. Stern was goed van vertrouwen en sloot zijn woning niet altijd af. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Man overleeft helikoptercrash op honderdste verjaardag

Een Zweedse man heeft op zijn honderdste verjaardag, afgelopen dinsdag, een crash overleefd met een helikopter. De man kreeg het helikopteravontuur cadeau van zijn familie.

De bejaarde man stapte vol goede moed in de helikopter, maar zou er niet veel plezier aan beleven. Kort na het opstijgen kwamen de rotorbladen van de helikopter in contact met een boomtop, waarna de helikopter uit balans raakte, tegen een lantaarnpaal vloog en in een wolk van rook en stof tegen de grond knalde.

Bij de crash raakten de 100-jarige, zijn zoon, een kleinzoon en een achterkleinzoon lichtgewond. Na het ongeval is de jarige, met een helikopter, overgebracht naar een ziekenhuis in de stad Uppsala.
Laatste reviews en specials
review
Destiny 2: The Final Shape
special
Random Pics van de Dag #1301
special
Random Pics van de Dag #1300
special
Random Pics van de Dag #1299
review
Crown Wars: The Black Prince
special
VrijMiBabes #213 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.