Russinnen met veel moeite door

Svetlana Kuznetsova en Elena Dementieva zijn allebei met veel moeite doorgedrongen tot de derde ronde van Wimbledon. Kuznetsova won met 6-4 6-7 6-4 van Mirza en Dementieva was de meerdere van Klaschka met 2-6 6-3 8-6. Beide Russinnen hadden twee uur nodig om hun partij te winnen.

In de partij van Kuznetsova waren de breaks niet van de lucht. In de eerste waren dat er 5 in totaal, in de tweede en derde 4. De eerste set won Kuznetsova met 6-4 door één break meer te maken. In de tweede set maakten de Russin en de Indische Mirza allebei twee breaks. De set werd met 4-7 voor Mirza in de tie-break beslist. In de derde set was de als vijfde geplaatste Kuznetsova de sterkste met 6-4. In de derde rond speelt ze tegen Nicole Vaidisova uit Tsjechië.

De partij van Elena Dementieva en Sabina Klaschka uit Duitsland telde ook vele breaks. De Duitse brak de als zesde geplaatste Russin drie keer, Dementieva brak op haar beurt één keer. Dit betekende een 2-6 setstand voor Klaschka. In de tweede set waren de rollen omgekeerd, Dementieva wist drie breaks te forceren, tegen twee van de Duitse: 6-3. Een derde set moest de beslissing brengen. Daarin verloren de dames hun service vaker dan dat ze hun servicegames behielden. Dementieva maakte vijf breaks, Kraschka vier. Op 5-6 kreeg Dementieva meerdere matchpoints, maar ze werd gebroken. Op haar beurt brak ze gelijk weer terug en won vervolgens haar service. Dit betekende de 8-6 en een ticket voor de derde ronde op Wimbledon.