T-mobile maakt Tourploeg bekend

Vandaag maakte ook het Duitse T-Mobile hun selectie voor de Tour bekend. Jan Ullrich en Alexander Vinokoerov zijn de absolute kopmannen binnen de ploeg voor de Tour.

"Ulle" en "Vino" moeten tijdens de Tour de strijd met zesvoudig winnaar Lance Armstrong aangaan, en daar heeft men binnen T-Mobile blijkbaar vertrouwen in want de ploeg zet alles op een eindzege en laat daarvoor ondermeer zesvoudig winnaar van de groene trui Erik Zabel thuis.

Beide kopmannen krijgen als schaduwkopman Andreas Klöden mee. Vorig jaar nog 2de in de Tour maar dit jaar nog niet echt in vorm.

De rest van de ploeg moet een helpende rol vervullen. Ook al zitten er nog enkele klinkende namen tussen: Oscar Sevilla, Giuseppe Guerini, en Daniele Nardello reden eerder zelf ook al topklassementen in grote rondes.

De ploeg wordt compleet met de Duitsers Stephan Schreck (die zijn debuut maakt), Matthias Kessler en Tobias Steinhauser. Die laatste is de boezemvriend van Jan Ullrich en moet vooral voor het nodige vertrouwen bij de kopman zorgen.