Russische 'Miss Defensie' gekozen

De winnares van de Missverkiezing van het Russische ministerie van Defensie is bekend. Ze heet Xenia Agarkova en is ingenieur in de laboratoria van de Noordelijke Vloot. In haar loopbaan van twee jaar werd ze al eerder onderscheiden voor haar bijdrage aan 18 lanceringen van experimentele raketten. Eerder deze week kwamen de verkiezingen al in het nieuws toen bekend werd dat de legerleiding de geplande bikinironde had verboden.

Hogere officiŽren zagen niets in de bikinironde. "Ik ben het eens met de beslissing dat de vrouwelijke militairen het uniform niet mogen uitdoen. Ik heb liever dat hun lichamen een militair geheim blijven", aldus een majoor-generaal en jurylid bij de verkiezingen.

Om het tot de 'beste 21' in de finaleronde te schoppen moesten alle kandidaten een voorronde bij hun eigen legeronderdeel doorkomen. Voor de felbegeerde titel moesten de kandidaten verschillende vaardigheden hebben. Met onderdelen van het beantwoorden van vragen over het leger, schieten en demonstraties van gevechtstraining tot aan dansen moest de winnares echt van alle markten thuis zijn.

Met de verkiezingen hoopt het leger zijn imago te verbeteren. Xenia Agarkova zal dan ook worden ingezet bij promotiecampagnes door het hele land.


Xenia Agarkova mag zich het hele jaar lang 'Miss Defensie' noemen

-
Met dank aan Sessy voor het herschrijven en vertalen van het bericht!