Stoddart wil dat Mosley opstapt

Een paar dagen na het debacle tijdens de Grand Prix van Amerika heeft de teambaas van Minardi, Paul Stoddart, zijn frustraties op papier gezet. Stoddart wil graag dat het voor de buitenwereld duidelijk wordt wat er precies is gebeurd. De teambaas is vooral erg boos op Max Mosley en de Australiër ziet hem dan ook het liefste vertrekken.

De teams bedachten oplossingen om de Grand Prix toch nog doorgang te laten vinden voor de duizenden supporters, maar Mosley wou er niets van weten. Stoddart is vooral erg kwaad om het feit dat de president van de FIA niet eens aanwezig was in Indianapolis.

De keuze om te gaan racen werd ook deels veroorzaakt door de preses. Het liefst zou Stoddart niet hebben willen racen, maar hij moest wel. "Door de band die ik met Mosley heb, wist ik vrijwel zeker dat we zware straffen zouden krijgen als we niet zouden racen," aldus de Australiër.

"Michelin heeft toegegeven dat deze band gevaarlijk was en neemt daar de verantwoordelijkheid voor. Maar Mosley weigerde wel alle aangeboden oplossingen om toch te kunnen racen. En dat had een politieke bijsmaak. Ik vind dat hij gefaald heeft en wil daarom dat hij opstapt."