Safin verslaat Philippoussis

Ambrosius
De Rus Marat Safin heeft in de tweede ronde van Wimbledon gewonnen van de Australiër Mark Philippoussis. Dit deed hij in straight sets: 7-6 7-6 6-4.

Philippoussis had de betere service in de eerste set. Hij gaf geen breakpoint weg en kreeg er op 5-4 drie op de service van Safin. Dit waren tevens setpoints, maar ze werden door de als vijfde geplaatste Safin weggewerkt. In de tie-break die volgde trok Safin aan het langste eind met 7-4.

Ook de tweede set ging gelijk op. Het was weer Philippoussis die als enige breakkansen kreeg. Hij benutte ze wederom niet en er volgde opnieuw een tie-break om de set te beslissen. Daarin kwam de Australiër die last leek te hebben van zijn enkel een mini-break voor. Safin werkte deze weg en ging vervolgens met de tie-break aan de haal, weer met 7-4.

Op 3-3 in de derde set kreeg Safin voor het eerst twee breakkansen op de service van Philippoussis. Aan één had hij er genoeg en op 5-4 kon Safin serveren voor de partij. De Rus maakte geen fouten en won in drie sets en bereikte daarmee de derde ronde van Wimbledon.