Injeholland.nl moet naam wijzigen

Rob (R@b)
Kunstgebit666 en vanderaalst hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De protestsite Injeholland.nl moet van naam veranderen, zo heeft de rechtbank in Den Haag gisteren geoordeeld in een kort geding dat was aangespannen door de Hogeschool Inholland. De domeinnaam moet bovendien ingeleverd worden. Gebruik van de naam schaadt de reputatie van en vormt een inbreuk op het merkrecht

Hogeschool Inholland had ook geëist dat sommige artikelen op de website weggehaald zouden worden. De rechter oordeelde echter dat de kritiek op de site onder de vrijheid van meningsuiting valt. Bedreigingen, beledigingen en beschuldigingen in het gastenboek moeten met een korrel zout worden genomen, zo meent de rechter. Een oproep aan terreurorganisatie al-Qaeda waarin stond om bommen op gebouwen van de school te gooien, is volgens de rechter niet serieus te nemen. Oók het verzoek tot afgifte van persoonsgegevens van acht personen, die volgens de school bedreigende en beledigende teksten plaatsten op de site, werd afgewezen.

De site Injeholland wordt gemaakt door oud-student J. Kaasjager. Hij startte de site uit ontevredenheid over zijn opleiding scheepsbouwkunde aan de Hogeschool Inholland. Na zijn afstuderen kreeg hij het verzoek van medestudenten om met de site door te gaan. Volgende week zal Kaasjager onder een nieuwe naam verder gaan met zijn kritische site over de Hogeschool.