FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 23 juni 2005

Gratis Reisjes?

Lieve mensen, wat mij nu op dit tijdstip weer gebeurd, luister en huiver.
Luister ik vanavond naar YorinFM hoor ik dat er een bedrijf is dat zogenaamd gratis reisjes weggeeft. Je krijgt een brief thuis waarin staat dat je een gratis reis krijgt. Je moet alleen even een nummer bellen; 0909-0234. Je hangt een kwartiertje aan de lijn en moet de meest onzinnige vragen beantwoorden. Ze vragen 3X of je het juiste telefoonnummer hebt ingetikt etc. Oftewel pure oplichting want meerdere mensen zijn hier ingetuind. Ein het einde van het gesprek (pak en beet een kwartier later en tientalen euro's lichter) wordt je gevraagd een brief te sturen naar een bepaald adres.
Om precies te zijn

Postbus 10552
1001 En Amsterdam

Weer wat speurwerk verder kwam ik achter hun site, deze vind je hier. (we wisten het adres dus dat was ff googlen.)
Jah dat is dus een website dat iets met zorg doet. Met deze informatie belde ik met de studio en kwam ermee zelfs de uitzending in.
Op de site staat dat hun telefoonnumer 020-5207944 is. Timur belde even op maar wat we al dachten er werd niet opgenomen.
Via de site van de SIDN kunnen we ook netjes zien op welke naam de hele boel is geregistreerd. Morgenmiddag gaan we gezellig met dat bedrijf even bellen en verhaal halen wat ze allemaal aan het doen zijn.

Ik houd jullie op de hoogte.

Gamen eerste levensbehoefte voor verdwaalde jongen

Dinsdag werd de massale zoektocht naar een verdwaalde elfjarige jongen succesvol beëindigd. Na vier dagen zoeken in de wildernis van de Amerikaanse staat Utah werd de jongen eindelijk gevonden, ongeveer acht kilometer verwijderd van de plek waar hij het laatst werd gezien.

Opvallend was dat de enigszins uitgedroogde en hongerige jongen meteen aan één van de reddingswerkers vroeg of hij misschien een spelletje mocht spelen op de mobiel van de reddingswerker. Een kwestie van prioriteiten stellen dus.

Jake Shimabukuro

Via Bob kwam ik in aanraking met de Jimi Hendrix van de Ukelele, Jake Shimabukuro. Jake is wat we met recht een "Toffe Japanner" mogen noemen, hij rocked namelijk zijn sokken op een heuse ukelele.

Zie hem hier een uiterst heersende uitvoering van George Harrison's "While my guitar gently weeps" spelen, en hier uit zijn dak gaan met een... je raad het nooit... Elektrische ukelele.

Als Jake niet de meest heersende ukelelespeler is, dan weet ik het ook niet meer.

Bone wordt interactief downloadverhaal

Telltale Games werkt aan een spel op basis van de stripverhalen van Jeff Smith, Bone. Van de stripboeken zijn wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Nu is bekend gemaakt in welke vorm Bone verkrijgbaar zal worden: een interactief verhaal dat per aflevering gedownload kan worden. Bone: The Adventure Begins wordt daarmee het eerste deel in wat een hele serie interactieve verhalen onder het label "Telltale Now" moet worden. Bone: The Adventure Begins zal in de herfst van dit jaar klaar zijn. Welke andere interactieve verhalen Telltale Now in petto heeft wordt later dit jaar bekendgemaakt.

De voordelen van het systeem volgens Telltale:
Immediate delivery. Customers get titles quickly by downloading them over the Internet, eliminating trips to local retail stores.
Free passports. Visit new worlds, meet characters and explore interactive stories free of charge. Customers then gain instant access to full stories with a simple mouse-click and secure online transaction.
Engaging, ongoing stories. For most titles, Telltale will release new episodes at regular intervals. While each release will offer a complete, self-contained adventure, customers will also be able to continue the stories as new installments become available throughout the year.

Dan Connors, CEO van Telltale vertelt: "We’ve identified a void, which lies between long-form games for hard core gamers at one end of the spectrum and casual online parlor diversions at the other. We see an opportunity to offer rich, interactive stories that anyone can quickly download and play – which are simply not available today."

Hij denkt dat dit soort games op hun eigen unieke manier een plekje gaan veroveren in de entertainmentwereld. Net als TV-programma's bieden ze volgens hem goedkoop, snel, en toegankelijk vermaak, in tegenstelling tot normale games, die hij vergelijkt met bioscoopfilms.

Bone: The Adventure Begins draait om de neven Fone Bone, Phoney Bone en Smiley Bone die in een woestijn van elkaar gescheiden raken en onafhankelijk van elkaar hun weg vinden naar een beboste vallei waar bijzondere en angstaanjagende wezens wonen.

Vader Joran van der S. ook opgepakt

vandruten, Paininthebutt en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Op Aruba is rechter Paul van der S. gearresteerd in verband met de verdwijning van de 18-jarige Amerikaanse studente Natalee Holloway. In deze zaak zit de zoon van Van der S., Joran, al twee weken vast. Volgens onderzoeksleider Jan van der Straten heeft de aanhouding van de rechter te maken met de verdwijning van Holloway.

Joran van der S. zit samen met twee Surinaamse vrienden in voorarrest op verdenking van moord, doodslag of ontvoering met de dood tot gevolg. Verder zit er sinds een week ook nog een discjockey vast. Van Holloway, die drie weken geleden verdween, ontbreekt nog steeds ieder spoor.

Vader Van der S. probeerde vorige week nog tevergeefs zijn zoon in de gevangenis te bezoeken.

Zie ook CNN.

PSV huurt middenvelder Ferreyra

PSV heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de Argentijn Osmar Daniel Ferreyra. De 22-jarige middenvelder komt als huurling over van CSKA Moskou.

PSV heeft de Argentijn voor één seizoen gehuurd van de UEFA Cup winnaar met een optie voor nog een extra seizoen. In Moskou kwam de linksbenige Ferreyra nauwelijks aan spelen toe. Hij kan op meerdere posities uit de voeten en speelde vele malen voor voor Argentijnse jeugdelftallen. Voor zijn periode in Rusland speelde hij bij River Plate.

Uitslagen Dag 4 Wimbledon

De vierde dag van het grastoernooi op Wimbledon leverde weer een aantal mooie partijen en verrassingen op.

Bij de heren werden zowel Tim Henman als Rafael Nadal uitgschakeld. De Britse publiekslieveling Henman werd in vijf sets naar huis gestuurd foor de 22-jarige Rus Dmitri Toersoenov met de setsanden 3-6, 6-2, 3-6, 6-3 en 8-6. Dit is voor de eerste maal in 10 jaar Wimbledon dat de Brit er in de tweede week van het grastoernooi niet bij zal zijn.

Ook de als vierde geplaatste Spanjaard Nadal wist zich niet te plaatsen voor de derde ronde in Londen. Nadal verloor van de sterk serverende Gilles Muller uit Luxemburg met de setstanden 6-4, 4-6, 6-3 en 6-4.

Sébastien Grosjean en Guillermo Coria plaatsen zich beiden wel de derde ronde. Grosjean won eenvoudig van Hanescu, terwijl Coria na vijf sets de Belg Malisse op de knieën kreeg.

Bij de vrouwen wisten de beide zusjes Williams zich voor de derde ronde te plaatsen. Venus was in twee sets te sterk voor de Australische Nicole Pratt, setstanden waren 7-5 en 6-3. Haar zus Serena had het een stuk moeilijker tegen Maria Santangelo, 2-6 6-3 en 6-2. Vooral in de eerste set had de jongste van de zussen Williams geen schijn van kans tegen de Italiaanse, maar in de tweede set kwam ze erg sterk terug.

Momenteel is er nog een wedstrijd bezig, die tussen Daniele Bracciali en de Amerikaan Andy Roddick.

Tweede ronde

Heren

Fabrice Santoro (Fra) - Jiri Novak (Tsj) 1-6 6-4 6-7 3-6
Richard Gasquet (Fra) - Gilles Elseneer (Bel) 7-6 7-6 6-7 6-2
Igor Andreev (Rus) - Davide Sanguinetti (Ita) 6-4 6-2 3-6 6-3
Tim Henman (Eng) - Dmitry Tursunov (Rus) 6-3 2-6 6-3 3-6 6-8
Gilles Muller (Lux)- Rafael Nadal (Spa) 6-4 4-6 6-3 6-4
Guillermo Coria (Arg) - Xavier Malisse (Bel) 3-6 6-3 7-5 6-7 6-4
Olivier Rochus (Bel) - Max Mirnyi (Wru) 6-7 2-6 6-7
Radek Stepanek (Tsj) - Andrew Murray (Eng) 4-6 4-6 4-6
Victor Hanescu (Roe) - Sebastien Grosjean (Fra) 3-6 4-6 2-6
Andrei Pavel (Roe) - Thomas Johansson (Zwe) 6-3 6-7 4-6 6-7
Alex Calatrava (Spa) - Jurgen Melzer (Oos) 4-6 4-6 1-6
Alexander Popp (Dui) - Wayne Arthurs (Aus) 6-3 6-7 3-6 7-6 14-12
Janko Tipsarevic (Scg) - Yen-Hsun Lu (Tap) 2-6 6-3 6-2 4-6 7-5
Karol Kucera (Slo) - David Nalbandian (Arg) 2-6 4-6 3-6
Guillermo Garcia-Lopez (Spa) - Novak Djokovic (Scg) 6-3 6-3 6-7 6-7 4-6

Vrouwen

Mara Santangelo (Ita) - Serena Williams (USA) 6-2 3-6 2-6
Julia Vakulenko (Oek) - Mary Pierce (Fra) 6-4 6-7 7-9
Kveta Peschke (Tsj) - Vera Zvonareva (Rus) 1-6 6-4 6-3
Ana Ivanovic (Scg) - Stephanie Foretz (Fra) 6-4 6-3
Nadia Petrova (Rus) - Severine Beltrame (Fra) 6-1 6-2
Tatiana Panova (Rus) - Alyona Bondarenko (Oek) 3-6 6-2 3-6
Katarina Srebotnik (Slo) - Yoon Jeong Cho (Kor) 7-5 6-4
Eleni Daniilidou (Gri) - Laura Granville (USA) 6-2 6-0
Nathalie Dechy (Fra) - Jane O'Donoghue (Eng) 6-2 6-1
Gisela Dulko (Arg) - Flavia Pennetta (Ita) 2-6 4-6
Venus Williams (USA) - Nicole Pratt (Aus) 7-5 6-3
Shahar Peer (Isr) - Daniela Hantuchova (Slo) 2-6 6-2 3-6
Kristina Brandi (Pur) - Conchita Martinez (Spa) 2-6 3-6
Marion Bartoli (Fra) - Jill Craybas (USA) 1-6 4-6
Sesil Karatancheva (Bul) - ]Maria Sharapova (Rus) 0-6 1-6
[u]Cara Black (Zim) - Virginie Razzano (Fra) 6-4 7-6

Meerderheid Nederlanders is kabinet zat

i2Them2 en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonVolgens een onderzoek van Maurice de Hond heeft een groot deel van de Nederlanders het gehad met het tweede kabinet-Balkenende. Nog slechter is het gesteld met de steun voor de minister-president zelf.

Zestig procent van de ondervraagden wensen op korte termijn verkiezingen, en als het aan 75 procent van hen ligt keert Jan-Peter Balkenende na deze kabinetsperiode niet terug als premier. Slechts negentien procent van de Nederlanders wil dat het volgende kabinet door Balkenende wordt geleid. Opvallend is de weerstand tegen Balkenende onder GroenLinks- en SP-aanhangers: honderd procent van hen is tegen een nieuw kabinet-Balkenende. Overigens geniet de CDA-politicus ook onder de aanhangers van zijn eigen partij weinig steun: slechts 47 procent van hen ziet een derde kabinet-Balkenende zitten.

Referendum

Als het aan iets meer dan de helft van de ondervraagden ligt, komt er een referendum over de vraag of het huidige kabinet al dan niet aan moet blijven. Daaronder zijn, zoals te verwachten valt, veel aanhangers van de gebruikelijke oppositiepartijen zoals GroenLinks en de SP, maar ook een kleine meerderheid van de PvdA-aanhangers ziet zo'n referendum zitten.

Jan-Peter Balkenende
Premier Jan-Peter Balkenende

Wimbledon: Grosjean, Coria naar derde ronde

Sébastien Grosjean en Guillermo Coria zijn door naar de derde ronde op Wimbledon. Grosjean won eenvoudig van Hanescu, terwijl Coria na vijf sets Malisse op de knieën kreeg.

Grosjean haalde zowel in 2003 als in 2004 de halve finales op Wimbledon. Zijn favoriete ondergrond is dan ook gras. Ook op Queens boekte hij in het verleden met twee finaleplaatsen al uitstekende resulaten. In zijn partij tegen de Roemeen Victor Hanescu bleek weer eens zijn voorliefde voor gras: hij won eenvoudig met 6-3, 6-4 en 6-2. De Roemeen, zeker geen slechte speler op gras, werd volledig kansloos gelaten. In de eerste ronde had Grosjean het nog lastig tegen Llodra. Pas in vijf sets versloeg hij toen zijn landgenoot. Nu ging het dus crescendo. In de derde ronde neemt de Fransman het op tegen Djokovic of Garcia-Lopez.

Coria haalde ook de laatste 32. Hij versloeg de Belg Xavier Malisse. Het werd 3-6, 6-3, 7-5, 6-7 en 6-4 voor de kleine Argentijn. Malisse was in 2002 nog halve finalist op Wimbledon, terwijl Coria toch vooral bekendstaat als gravelbijter. Zo werd Coria op Rosmalen al heel snel uitgeschakeld. Toch was Coria steeds de dominantere speler. Af en toe dolde Coria zelfs met Malisse. Zaterdag mag Coria het opnemen tegen de Oostenrijker Melzer voor een plaats bij de laatste zestien.

Ranglijsten MLB per 22-06-2005

Het is eind juni en er is nog niets beslist in de National League East en iedereen maakt nog een kans. Met het team op de vijfde plaats dat evenveel afstand heeft tot de eerste plaats als het tweede team in National League Central kan er nog van alles gebeuren.

American League

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Baltimore 42 29 .592 - 22-15 20-14 19-10 11-10 4-2 8-7 6-4 L1
Boston 41 30 .577 1.0 22-10 19-20 15-16 6-1 11-7 9-6 9-1 W4
New York 37 34 .521 5.0 23-15 14-19 11-18 4-5 12-6 10-5 7-3 L1
Toronto 36 36 .500 6.5 19-16 17-20 17-11 6-9 6-8 7-8 5-5 W1
Tampa Bay 25 47 .347 17.5 18-18 7-29 10-17 4-9 8-9 3-12 5-5 W1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Chicago 49 22 .690 - 26-10 23-12 6-4 23-5 9-9 11-4 8-2 W7
Minnesota 38 31 .551 10.0 20-17 18-14 10-5 16-14 5-4 7-8 3-7 L4
Cleveland 37 33 .529 11.5 17-16 20-17 2-4 13-19 9-8 13-2 7-3 L3
Detroit 35 33 .515 12.5 18-17 17-16 8-10 12-11 7-5 8-7 8-2 W4
Kansas City 25 46 .352 24.0 15-21 10-25 8-8 5-20 3-12 9-6 5-5 L3

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestNLL10STRK
Los Angeles 42 29 .592 - 21-14 21-15 3-3 16-14 14-6 9-6 7-3 W3
Texas 37 33 .529 4.5 21-14 16-19 6-6 14-9 9-11 8-7 5-5 L4
Seattle 32 38 .457 9.5 19-19 13-19 10-14 6-6 7-12 9-6 6-4 W1
Oakland 31 40 .437 11.0 19-15 12-25 13-18 2-4 9-10 7-8 7-3 L1

National League

EastWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
Washington 42 30 .583 - 24-9 18-21 16-13 8-8 8-4 10-5 6-4 W1
Philadelphia 39 33 .542 3.0 23-12 16-21 13-19 12-7 7-2 7-5 5-5 W1
Atlanta 38 33 .535 3.5 21-11 17-22 20-14 11-5 3-6 4-8 6-4 W2
Florida 34 34 .500 6.0 21-15 13-19 15-18 7-6 5-5 7-5 4-6 L2
New York 34 37 .479 7.5 22-15 12-22 16-16 11-10 4-2 3-9 3-7 L1

CentralWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis 45 26 .634 - 21-12 24-14 7-8 22-7 6-6 10-5 6-4 L2
Chicago 36 34 .514 8.5 19-17 17-17 5-7 16-13 11-6 4-8 3-7 L1
Pittsburgh 32 38 .457 12.5 17-19 15-19 6-4 12-19 9-8 5-7 2-8 L1
Milwaukee 32 39 .451 13.0 18-14 14-25 4-9 15-16 7-8 6-6 4-6 W1
Houston 31 39 .443 13.5 22-12 9-27 4-11 16-17 6-4 5-7 6-4 W3
Cincinnati 29 43 .403 16.5 23-19 6-24 10-10 11-20 2-7 6-6 3-7 W2

WestWLPCTGBThuisUitEastCentWestALL10STRK
St. Louis 45 26 .634 - 21-12 24-14 7-8 22-7 6-6 10-5 6-4 L2
Chicago 36 34 .514 8.5 19-17 17-17 5-7 16-13 11-6 4-8 3-7 L1
Pittsburgh 32 38 .457 12.5 17-19 15-19 6-4 12-19 9-8 5-7 2-8 L1
Milwaukee 32 39 .451 13.0 18-14 14-25 4-9 15-16 7-8 6-6 4-6 W1
Houston 31 39 .443 13.5 22-12 9-27 4-11 16-17 6-4 5-7 6-4 W3

voor de uitslagen zie : http://sport.fok.nl/sport/nieuws/15452

Nedved en Thuram verlengen contract

Pavel Nedved en Lilian Thuram hebben beiden hun contract bij Juventus met twee jaar verlengd. Het contract van het duo liep volgend jaar af. Nu zijn beide spelers dus tot 2008 in Turijn te bewonderen.

Nedved speelt al vier jaar voor de huidige Italiaanse kampioen. Daarvoor was hij vijf jaar actief bij Lazio Roma. De Tsjechische middenvelder beraadt zich nog over zijn toekomst als international. Na het EK van 2004 stopte Nedved met het spelen van interlands, maar in zijn vaderland wordt continu druk op hem uitgeoefend om die beslissing terug te draaien.

Ook Thuram verlengde zijn contract bij de club uit Turijn. Hij was tijdens de afgelopen vier seizoenen het baken in de verdediging van de Italiaanse ploeg. Voor zijn periode bij ‘de oude dame’ speelde de Fransman voor AS Monaco en AC Parma.

Enkele Metal Gear Solid 4 details

Hideo Kojima, de man achter de Metal Gear Solid-serie, heeft een paar details losgelaten over de aankomende Metal Gear voor de PlayStation 3. Hij zegt dat hij de omgevingen in de game graag veel realistischer en dynamischer wil zien, omdat de omgevingen in de vorige delen verre van realistisch zijn. Spelers konden altijd wel een plaats vinden om zich te verstoppen en dat wil Kojima in de aankomende Metal Gear game voorkomen. Kojima wil er ook voor zorgen dat statische objecten kunnen verdwijnen, zoals een bewaker die een truck wegzet waar de speler zich mogelijk achter had kunnen verstoppen. Ook moeten verstopplekken kapot kunnen gaan, zodat de speler zich nergens honderd procent veilig voelt.


Snake zal het een stuk moeilijker gaan krijgen in Metal Gear Solid 4

Uitslagen MLB 22-06-2006

Gisteren werden er 15 wedstrijden gespeeld in de MLB, 7 in de American League en 8 in de National League, in totaal werden er 120 punten gemaakt en werden er 29 homeruns geslagen.

American League :

Team123456789Tot.HE
Tampa Bay Devil Rays000200300560
New York Yankees200010000361
Homeruns :
Tampa Bay Devil Rays : Gones, Green
New York Yankees : Sheffield

Team123456789Tot.HE
Kansas City Royals000000010151
Chicago White Sox00203000x581
Homeruns :
Kansas City Royals : Everett
Chicago White Sox : -

Team123456789Tot.HE
Boston Red Sox0010001215122
Cleveland Indians0100012004111
Homeruns :
Boston Red Sox : Renteria, Olerud
Cleveland Indians : -

Team123456789Tot.HE
Baltimore Orioles001100000270
Toronto Bluejays00102000x371
Homeruns :
Baltimore Orioles : Palmeiro
Toronto Bluejays : -

Team123456789Tot.HE
Detroit Tigers0123101008112
Minnesota Twins100000000152
Homeruns :
Detroit Tigers : Infante
Minnesota Twins : -

Team123456789101112Tot.HE
Oakland Athletics0000011100014131
Seattle Marines0000001020025111
Homeruns :
Oakland Athletics : -
Seattle Marines : Sexson

Team123456789Tot.HE
Texas Rangers000000000060
L.A. Angels40110000x6130
Homeruns :
Texas Rangers : -
L.A. Angels : Molina, Rivera

Team123456789Tot.HE
St. Louis Cardinals000030030681
Cincinnati Reds14200000x7131
Homeruns :
St. Louis Cardinals : Grudzielanek
Cincinnati Reds : Dunn (2)

Team123456789Tot.HE
Washington Nationals2010100105100
Pittsburgh Pirates310000000470
Homeruns :
Washington Nationals : Guillen (2)
Pittsburgh Pirates : Bay, Lewton, Mackowiak

Team123456789Tot.HE
Colorado Rockies011000000261
Houston Astros00300030x662
Homeruns :
Colorado Rockies : -
Houston Astros : Ensberg

Team123456789Tot.HE
Florida Marlins000000000042
Atlanta Braves10003130x8110
Homeruns :
Florida Marlins : -
Atlanta Braves : Jones, LaRoche

Team123456789Tot.HE
New York Mets000100120451
Philedelphia Phillies01001060x8100
Homeruns :
New York Mets : Floyd, Piazza
Philedelphia Phillies : Thome

Team123456789Tot.HE
Chicago Cubs000003010481
Milwaukee Brewers08000010x982
Homeruns :
Chicago Cubs : -
Milwaukee Brewers : Lee (2)

Team123456789Tot.HE
Arizona Diamondbacks000000000051
San Fransisco Giants01000030x490
Homeruns :
Arizona Diamondbacks : -
San Fransisco Giants : -

Team123456789Tot.HE
L.A. Dodgers0200020116120
San Fransisco Giants201000010481
Homeruns :
L.A. Dodgers : Werth
San Fransisco Giants : Roberts

voor de stand zie : http://sport.fok.nl/sport/nieuws/15457

S. Williams met problemen door

Serena Williams heeft veel problemen gehad om Mara Santangelo te verslaan. Na drie sets was de Amerikaanse toch de sterkste: 2-6 6-3 6-2.

In de eerste set gaf de Italiaanse Williams geen schijn van kans. Ze gaf geen breakkans weg en brak Williams twee keer. Dit betekende een 6-2 setwinst voor Santangelo.

De als vierde geplaatste Williams leek last te hebben van haar enkel, maar kwam in de tweede set sterk terug. Ze kwam een break voor in het begin van de set. De Italiaanse trok de stand nog gelijk, maar toen leek het verweer gebroken. Williams brak meteen weer en won de tweede set met 6-3. In de derde set brak Williams twee keer waardoor ze makkelijk de set en daarmee de partij won.
Na 1,5 uur spelen bereikte de jongste van de zusjes Williams met verre van goed spel de derde ronde. Daarin ontmoet ze haar landgenote Jill Craybas.

Bobby Petta naar Bradford City

Bobby Petta speelt de komende twee seizoenen voor Bradford City. De 30-jarige Rotterdammer komt over van Darlington.

De transfer hing al een paar weken in de lucht, maar aanvankelijk liepen de besprekingen vast. Nu heeft Bradford manager Colin Todd dan toch nog zijn vierde speler vastgelegd in deze zomerstop. In het najaar van 2004 verliet Petta Celtic. In januari ging hij spelen voor Darlington. Daar deed hij mee in twaalf wedstrijden. Petta komt nu te spelen op het derde Engelse niveau, de zogeheten Division One.

In 1996 verliet Petta Feyenoord om voor Ipswich Town te gaan spelen. Bij die club verdiende hij zijn transfer naar Celtic. Vanaf die periode werd hij steeds vaker geconfronteerd met blessureleed. Zo speelde hij in de laatste vijf seizoenen slechts 49 duels.

[upd] Lid Hofstadgroep in A'dam gearresteerd

In Amsterdam is gistermiddag een 22-jarige zwaarbewapende man gearresteerd. De man zou lid zijn van de Hofstadgroep, zo heeft minister van Justitie Piet Hein Donner de Kamer in een korte mededeling laten weten. Tijdens zijn arrestatie was hij in het bezit van een doorgeladen machinepistool.

De politie van Amsterdam geeft om 16.30 uur een persconferentie. Inmiddels is al wel duidelijk dat er óók twee vrouwen zijn opgepakt, die eveneens van terrorisme worden verdacht.

Gisteren werd in Londen ook al een vermeend lid van de Hofstadgroep aangehouden, de 32-jarige Rachid B. uit Zierikzee. Hij zou aanslagen hebben voorbereid en de geestelijk leider van de Hofstadgroep (Redouan al-Issar alias 'De Syriër') op 2 november 2004 hebben geholpen Nederland te ontvluchten.

Update 16:42
De 22-jarige man is van Marokkaanse komaf. Hij stond al sinds november 2004 gesignaleerd. Hij zat in een auto met twee jonge vrouwen van 21 en 26 jaar. Ook zij zijn aangehouden en ook zij worden verdacht van deelneming aan een terroristische organisatie.

De arrestaties houden verband met de aanhouding van de 32-jarige Nederlander Rachid B., ook van Marokkaanse komaf, in Londen.

Update 19:18
De gistermiddag in Amsterdam gearresteerde man betreft de 22-jarige Nourredine el F., zo meldt het NOS Journaal.

Deze El F. werd al eens eerder aangehouden, in 2004 tijdens het EK voetbal in Portugal. Na een tip vanuit Nederland werd hij door de Portugezen linea-recta teruggestuurd naar Amsterdam. Bij terugkomst op Schiphol had hij een gesprek met de AIVD, waarin hij waarschuwde voor het fanatisme van Mohammed B. die toen nog vrij rondliep, maar inmiddels al een tijdje vastzit voor de moord op Theo van Gogh.

De AIVD kwam El F. overigens al in 2002 op het spoor, toen uit een telefoontap bleek dat hij - of anderen - een aanslag wilde plegen ''waarbij veel Nederlanders zouden moeten omkomen''. Toen hij in 2004 afreisde naar het EK in Portugal vreesde men het ergste, en daarom tipte men de Portugezen. Desondanks werd hij bij terugkomst op Schiphol na een paar uur verhoor weer vrijgelaten, terwijl hij illegaal in Nederland verbleef.

Vdb krijgt zware straf van rechter

Het Gentse Hof van Beroep heeft vandaag wielrenner Frank Vandenbroucke tot een forse straf veroordeeld. "Vdb" krijgt een boete van 250.000 Euro voor dopingbezit.

Begin 2002 werden er na een politiecontrole in het huis van de renner verschillende producten gevonden, gaande van morfine tot epo. Naast een veroordeling van de wielerbond volgde dus ook een gerechtelijke procedure tegen Vandenbroucke. Eerder dit jaar kreeg hij een werkstraf van 200 uur opgelegd, maar daartegen ging hij in beroep. Vdb verhoopte de vrijspraak, maar kreeg dus een fors zwaardere straf.

Het "Hof van Beroep" hield geen rekening met het "sportieve" argument en het feit dat Vdb eerder al een straf van de wielerbond had gekregen hiervoor. "Vdb had veel te veel producten in huis om nog van doping te spreken. Bovendien kon een aantal van de gevonden producten niet enkel als stimulerend middel worden bestempeld." aldus de rechter. Vdb werd dus veroordeeld als druggebruiker en niet als sportman.

"Vdb is een narcistische figuur met grote psychologische problemen, mede door de mediabelangstelling. Daardoor werd hij hoogmoedig en verloor hij alle zin voor de realiteit. Hij is een drugsverslaafde en iemand met echtelijke problemen én een drankprobleem. Maar Vdb doet moeite om zijn leven op orde te krijgen. 250.000 euro boete is de beste oplossing", aldus de argumentatie van het hof nog.

Wimbledon: Nadal alweer naar huis

De als vierde geplaatste Spanjaard Rafael Nadal heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde in Londen. De Spanjaard verloor van de sterk serverende Gilles Muller uit Luxemburg met de setstanden 6-4, 4-6, 6-3 en 6-4.

Na zijn zege op Roland Garros kende de Spanjaard een slechte voorbereiding op Wimbledon. In Halle verloor hij al in de eerste ronde en hij zei af voor het grastoernooi in Rosmalen.

Tegen Muller benutte de Spanjaard maar een van de dertien breekkansen die hij kreeg. Nadal schonk de Luxemburger in de derde set op 3-4 de break door een dubbele fout, en ook in de vierde set had Muller aan een break genoeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

New York verslikt zich in Nederlands 'ijsrecord'

80 km/u bord Een poging het in Nederlandse handen zijnde wereldrecord "grootste ijslollie" te verbeteren is eergisteren in New York gestrand, of liever: gesmolten. Union Square in Manhattan veranderde in een kleverige rode massa van kiwi- en aardbeisap, waarin verschillende fietsers en voetgangers ten val kwamen.

Het was de bedoeling van ijsjesfabrikant Snapple om met behulp van een vermelding in het Guinness Book of World Records reclame voor hun nieuwe ijsjes te maken, maar in plaats daarvan kregen de aanwezige New Yorkers een wel heel kleffe eerste zomerdag te verwerken. Een winkeleigenaar beschreef het gebeuren als een opkomende rode vloed die weliswaar lekker rook, maar de mensen die erdoor verrast werden niet blij maakte met wat er hun schoenen binnenstroomde.

Voordat het 7,74 meter hoge en 15,5 ton wegende gevaarte rechtop kon worden gezet (een vereiste voor het record) begon het te smelten, bij een temperatuur die richting de 30 graden ging. Al snel was er geen houden meer aan en moest de poging worden opgegeven. De brandweer moest er vervolgens aan te pas komen om de plakkerige massa weg te spuiten.

Het wereldrecord blijft dus in Nederlandse handen. Het staat op naam van Jan van den Berg uit Katwijk, die in 1997 met hulp van Ola een 6,5 meter hoge en 9 ton wegende 'raket' maakte.



Snapples 'ijsje' begint te smelten; Van den Bergs record blijft fier overeind

Iraanse delegatie zegt diner met Kamer af

Iraanse parlementariërs zullen vanavond niet dineren met Nederlandse Tweede-Kamerleden. Reden is dat er wijn wordt geschonken aan tafel. De Kamerleden zagen een diner zonder wijn echter niet zitten. Hierop besloten de Iraniërs het diner af te zeggen, aldus voorzitter Henk de Haan van de vaste Kamercommissie Buitenlandse Zaken.

"Het bezoek gaat door, maar het diner is van Iraanse kant afgezegd", aldus Henk de Haan. "Wij zijn de gastheren en wij bepalen de regels. Als ze dat niet pikken, dan maar niet". Henk de Haan was bereid geen toast uit te brengen en geen wijnglazen bij de Iraanse gasten neer te zetten, maar dit bleek niet voldoende. De Iraanse delegatie is hier als reactie op het bezoek van Nederlandse parlementariërs, die Iran in 2003 hadden bezocht.

De presidentsverkiezingen in Iran spelen vermoedelijk een rol bij dit incident: als de Iraanse pers erachter komt dat parlementariërs uit het kamp van presidentskandidaat Rafsanjani met wijn op tafel dineren, zou dat stemmen kunnen kosten voor de tweede stemronde voor de presidentsverkiezingen vrijdag.

Dit is niet de eerste keer dat er een 'wijnincident' was: in 1999 wilde de Iraanse president Khatami ook geen wijn zien bij het eten met de Franse president Chirac. De Fransen vonden dit te ver gaan. Het bezoek werd uitgesteld en het diner definitief geschrapt.

Lichte blessure voor Drost

Jeroen Drost heeft nog steeds last van een liesblessure en liet donderdag het grootste gedeelte van de training van Oranje onder 20 schieten.

"Mijn lies speelde aan het eind van het duel tegen Chili op. Een lichte blessure die zich aan het eind van het seizoen openbaarde", aldus de linksback van SC Heerenveen.

Overigens is de deelname van Drost aan de kwartfinalewedstrijd tegen Nigeria aankomende zaterdag niet in gevaar. "Tegen Nigeria zal ik alles weer geven."

Donderdag had de selectie op de massaal bezochte training in Oisterwijk een bijzondere gastspeler. Op uitnodiging van bondscoach Foppe de Haan maakte Rapper Ali B zijn opwachting. Ali B is een fan van Oranje -20 en bracht ook de afgelopen nacht door in het trainingskamp.

Wimbledon: Henman onderuit

Dmitri Toersoenov heeft in de tweede ronde van Wimbledon voor een grote sensatie gezorgd. Publiekslieveling Tim Henman werd in vijf sets uit het toernooi geslagen: 3-6, 6-2, 3-6, 6-3 en 8-6.

Voor het eerst in tien jaar is Henman er niet meer bij in de tweede week op Wimbledon. Hij verloor in een spannende wedstrijd van de 22-jarige Dmitri Toersoenov. Na vier halve finales en vier kwartfinales in negen jaar tijd nu dus een vroegtijdige uitschakeling van de als zesde geplaatste Henman.

In de eerste set was Henman nog duidelijk de meerdere van Toersoenov. Op iedere opslagbeurt van de Rus kreeg Henman breakkansen. Uiteindelijk plaatste hij twee breaks: aan het begin en aan het eind van de set. Vooral zijn service en volleys draaiden erg goed. In het tweede bedrijf waren de spelers meer aan elkaar gewaagd. Toersoenov, die vorig jaar Safin versloeg op Wimbledon, ging veel beter serveren. Ook maakte hij meer gebruik van zijn sterke forehand. Henman had even geen antwoord en verloor die set met 6-2.

De volgende set was weer voor Henman. Hij brak de Rus twee keer. Zelf werd hij slechts één keer gebroken. Overtuigend serveerde hij de set uit: 6-3. Het publiek op Centre Court haalde opgelucht adem. De volgende set ging echter weer naar Toersoenov, die op zijn eerste breakkans meteen toesloeg. Henman kreeg genoeg kansen, maar steeds sloeg de Rus een ijzersterke service als ‘Tiny Tim’ een mogelijkheid had om door de service van Toersoenov te komen.

In de vijfde en beslissende set brak Toersoenov op 4-4 met enkele fraaie winners de opslag van Henman. De Rus kreeg twee wedstrijdpunten, maar Henman won toch de game. Op 6-6 ging Toersoenov nogmaals door de service van de Brit heen. Nu serveerde hij wel koeltjes de wedstrijd uit.

Hoofdpijn door kogel in tong

MiVo en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een erg opmerkelijke oorzaak van de zware hoofdpijn van een man in het Amerikaanse Florida. Artsen troffen tot hun verbazing een kogel aan in de tong van de 47-jarige Wendell Coleman uit Jacksonville, die zich in het ziekenhuis had gemeld. De man werd wakker met een barstende hoofdpijn en besloot de eerste hulp op te zoeken.

Een arts constateerde dat de man moeite had met spreken, gezwollen lippen had en kruitsporen op zijn gezicht. Bij nader onderzoek bleek hij een kogel in zijn tong te hebben.

Coleman zei dat hij niet wist dat hij beschoten was. De dag ervoor had hij wel ruzie met een stel in een geparkeerde auto. Hierbij had hij een vuurwapen tegen zijn gezicht gedrukt gekregen. Coleman dacht wel een schot te hebben gehoord, maar zei dat hij daarna naar huis en naar bed was gegaan.

Atletiek-official getroffen door kogel

Een anonieme submitter had ons via de nieuws-submit te melden:

Een man die dienst deed als official bij de Amerikaanse atletiekkampioenschappen, is overleden nadat hij bij het kogelstoten een ongeveer 6 kilo wegende kogel tegen het hoofd aan kreeg. Het tragische ongeluk deed zich woensdag voor tijdens de trainingen.

De 77-jarige Paul Suzuki uit Los Angeles, die al tientallen jaren scheidsrechter is, werd aan het hoofd geraakt door de kogel van een atleet. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis. Welke atleet verantwoordelijk is voor het ongeluk, is niet bekend.

Screen Actors Guild weigert nieuwe overeenkomst

Het national Executive Commitee of Screen Actors Guild (oftewel gewoon SAG) heeft besloten het laatste Interactive Media contract (een soort van Collectieve ArbeidsOvereenkomst) voor video game voice acteurs te weigeren, omdat het niet genoeg oplevert voor de acteurs.

"Het comité en de staf van SAG hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om met meer eerlijke condities en afspraken te komen voor de mensen die dit werk doen", sprak SAG's national executive director en CEO Greg Hessinger.

Het nieuwe contract werd onderhandeld, in samenwerking met het American Federation of Television and Radio Artists (AFTRA). AFTRA ging wel akkoord. Ondanks dat er goede resultaten uitkwamen ging het comité van SAG niet overstag en men zoekt nu andere oplossingen. Eén van de punten was een loonsverhoging van 36%.

Sofia stelt zich kandidaat voor Winterspelen 2014

Sofia heeft zich kandidaat gesteld voor de organisatie van de Olympische Winterspelen in 2014.

De Bulgaarse hoofdstad zal waarschijnlijk concurrentie krijgen van Pyeongchang (Zuid-Korea), Salzburg (Oostenrijk), Östersund (Zweden), München (Duitsland), Harbin (China) en Georgië. Voor 28 juli aanstaande moeten kandidaat-steden zich officieel gemeld hebben bij het IOC.

De volgende Winterspelen staan in 2006 in Turijn op het programma. Het Canadese Vancouver is in 2010 gastheer.

Wimbledon: Venus naar derde ronde

De Amerikaanse Venus Williams heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het grastoernooi van Wimbledon. Williams was in twee sets te sterk voor de Australische Nicole Pratt, setstanden waren 7-5 en 6-3.

Eleni Daniilidou, die in de eerste ronde Justine Henin-Hardenne uitschakelde, haalde ook de laatste 32 door een imponerende zege op Laura Granville (VS): 6-2, 6-0. Daniela Hantuchova won in drie sets van de Israëlische Shahar Peer met 6-2, 2-6, 6-3.

'Kromkamp kan elk moment bij Porto tekenen'

De Portugese krant A Bola meldt dat Jan Kromkamp op het punt staat een contract te ondertekenen bij FC Porto. Uiterlijk vrijdag zouden de Portugese club en AZ, de huidige club van Kromkamp, tot een akkoord komen.

Kromkamp heeft nog een contract bij de Alkmaarders tot medio 2008. AZ verlangt naar verluidt een transfersom van tien miljoen euro voor de rechtsback. Als de transfer zal doorgaan dan wordt de speler bij Porto herenigd met trainer Co Adriaanse, onder wie hij afgelopen seizoen bij AZ uitgroeide tot international.

ProRail door hitte gedwongen tot maatregelen

Schmiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsProRail, beheerder van het Nederlandse spoor, heeft bekendgemaakt extra maatregelen te nemen om problemen die zouden kunnen optreden door de hitte, zo veel mogelijk te voorkomen. Onder andere zullen wissels en spoorbruggen de komende dagen minder vaak gebruikt worden; ook zullen goederentreinen langzamer remmen en stoppen ze minder vaak voor een personeelswissel. Hiermee wordt de kans op bermbranden door afspattende vonken verminderd.

De maatregel om de wissels en spoorbruggen minder vaak te gebruiken tijdens de hitteperiode is volgens ProRail genomen doordat de bruggen en de wissels uitzetten. Dit komt volgens de spoorbeheerder door de hoge temperatuur in combinatie met een wolkenloze hemel, een hoge zonnestand en weinig wind. Treinreizigers kunnen volgens ProRail hier problemen bij ondervinden: "Als het lang warm blijft, kunnen er treinen uitvallen of vertragingen ontstaan".

Een aantal dagen geleden, toen de zomer zijn intrede deed, heeft ProRail al maatregelen genomen vanwege het warme weer. Hierbij ging het onder andere om controles op de airco's van de systeemkasten. Ondanks de genomen besluiten is er niet kunnen voorkomen dat er flinke vertragingen zijn ontstaan door de hoge temperaturen. Zo waren er afgelopen maandag sein- en wisselstoringen op plaatsen door het hele land.

Nederland-Nigeria uitverkocht

Voor de kwartfinale tussen Nederland-Nigeria van aankomende zaterdag zijn geen kaarten meer te koop. De laatste van de 19.000 beschikbare kaarten voor de wedstrijd bij het WK onder 20 jaar werden donderdagochtend via Ticketbox en aan de kassa's van het Parkstad Limburg Stadion verkocht. De KNVB heeft dit donderdag bekend gemaakt.

Ook voor de drie andere wedstrijden in de kwartfinale is er veel belangstelling. Voor de wedstrijd tussen Marokko en Italië, die in Utrecht wordt gespeeld, zijn er volgens de organisatie al 15.000 kaarten verkocht.

Ingame video's 24: The Game

24: The Game is een spel dat gebaseerd is op de gelijknamige uitermate populaire serie. Ook in het spel zal je het verhaal volgen van Jack Bauer, speciale agent bij de Counter Terrorist Unit (CTU). De filmpjes tonen ingame actie; zo zal je Jack zien vluchten in een auto, in 3rd person mensen zien neerknallen en iemand ondervragen. Het lijkt er op alsof de AI nog wel wat bijgeschaafd mag worden aangezien Jack (in filmpje 2) iemand neerschiet en een aantal personen verderop in de kamer hier niet op reageren.

Klik hier om de video's te bekijken.

'Ontsnapping Schippers geen incident'

neegij en American_Nightmare hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsVolgens de Telegraaf zijn in de afgelopen twee maanden zeven tbs'ers ontsnapt uit tbs-kliniek Veldzicht in het Overijsselse Balkburg. Het zou niet alleen gaan om tbs'ers uit de kliniek, maar ook ontsnapte personen van de onderzoeksafdeling. Volgens medewerkers van de kliniek is de ontsnapping van Wilhelm Schippers geen incident.

Verder zeggen de medewerkers dat vooral de agressie tegen henzelf in de afgelopen tijd sterk is toegenomen. Oorzaak hiervan zou het personeelstekort zijn, maar ook de jonge leeftijd van het personeel speelt hierbij mee. Dit komt omdat de jonge medewerkers weinig ervaring en expertise hebben. Hierdoor is het mogelijk dat tbs'ers die niet goed gescreend zijn, de kliniek uit kunnen. In de Overijsselse kliniek zitten momenteel ruim 160 patiënten.

Kwart scholieren voelt multiculturele spanning

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonUit een onderzoek van het gratis blad Pauze, verricht onder 4.000 scholieren, blijkt dat 25% van de middelbare scholieren in Nederland een gespannen sfeer tussen allochtone en autochtone jongeren constateert.

Volgens het onderzoek is 36% van de scholieren wel eens betrokken geweest bij een ruzie tussen allochtonen en autochtonen. In 45% van de gevallen ging het daarbij om scheldpartijen, maar in 23% van de ruzies werd geweld gebruikt.

De moord op Theo van Gogh heeft de sfeer op de middelbare scholen geen goed gedaan, meent 22% van de leerlingen. Zo'n 16% vindt dat een groep allochtone jongeren op school de baas speelt. Het gaat dan vooral om Turkse of Marokkaanse scholieren, die de baas aan het spelen zijn.

Conferentie
Eind vorige week bleek uit een onderzoek van de gemeente Amsterdam ook dat er op sommige scholen in de hoofdstad problemen tussen allochtonen en autochtone leerlingen zijn. Deze worden dan voornamelijk veroorzaakt door gefrustreerde Marokkaanse en Turkse leerlingen die zich radicaal gedragen. Sowieso verruwt de gehele sfeer op scholen was de conclusie.

De gemeente Amsterdam liet in dat verband gisteren weten een stadsbrede discussie en een conferentie over de toenemende polarisatie op scholen in de stad te willen organiseren. Op 5 juli wil de gemeente met alle scholen praten, die betrokken waren bij het onderzoek. Dan moeten afspraken worden gemaakt voor het nieuwe schooljaar. Die moeten onder meer de verruwing van omgangsvormen en de agressie in het voortgezet onderwijs in Amsterdam tegengaan.

Coulthard nog niet naar BAR

Tot nu toe verloopt het seizoen van de Schot David Coulthard goed. Zelfs zo goed dat er geruchten gaan dat de Schot zou vertrekken naar BAR Honda, maar zelf wil Coulthard daar niet te veel over zeggen.

"Er zijn altijd geruchten. Iedereen doet zijn best om erachter te komen hoe het zit, wie waar heen gaat. Maar er is nog niets bekend. Zodra iets definitief is, krijgt iedereen het te horen," aldus de Schot.

Tot nu toe gaat het prima bij Red Bull, in Amerika kwam Cosworth zelfs met een nieuwe motor maar volgens de Schot is die niet veel beter dan de oude. "Ik voelde weinig verschil, misschien heeft het team meer informatie en misschien moet ik er nog meer mee rijden. Maar ik voelde weinig verschil."

DC zegt verder dat hij denkt dat er veel veranderd is afgelopen winter bij het voormalige team van Jaguar. "Jaguar had vorig jaar vooral problemen met het starten van de auto en de betrouwbaarheid. Daar heb ik in de winter vooral op gewezen. Je hebt weinig aan een snelle auto als hij niet start."

"De sfeer is goed bij Red Bull, maar het belangrijkste blijft het racen. Je moet snel zijn. Dat is in elk team hetzelfde."

Sharapova moeiteloos door

Maria Sharapova heeft zich zonder inspanning geplaatst voor de derde ronde van Wimbledon. Ze won in 45 minuten met 6-0 6-1 van Karatancheva.

In de eerste set kon de 15-jarige Bulgaarse nog wat punten maken, maar Sharapova brak haar drie keer en won zo de set zonder gameverlies.

De tweede set kende 5 love-games voor Sharapova. Karatancheva hield één keer haar service. De als tweede geplaatste titelverdedigster won daardoor de set met 6-1, was in drie kwartier klaar met de Bulgaarse en plaatste zich zonder problemen voor de derde ronde van Wimbledon.

Nadeel van Dronken zijn

Je hebt zwaar gedronken en je ligt lekker te slapen op een tafeltje bij je vriend thuis. Het is nooit veilig om te gaan slapen als er nog mensen wakker zijn bij je vriend thuis want je weet wat ze vroeger allemaal uitgehaald hadden bij de andere vrienden. Maar je valt dus toch weer in slaap en op dat moment komen je vrienden en die kietelen je wakker. Je wilt graag met rust gelaten worden dus ga je recht op zitten maar wel verder slapen. Op dat moment val je voor over en het effect is dat je de volgende dag pijn zal hebben.
En als ze dat al niet leuk genoeg vinden kunnen ze ook nog andere dingen bedenken zoals je voeten in brand steken terwijl je slaapt.

Aangifte vanwege 'God bestaat niet'

Tegen de educatieve omroep RVU is gisteren aangifte gedaan wegens smalende godslastering en belediging. De klacht is afkomstig van de Bond tegen het vloeken, die zich stoort aan het tv-programma 'God bestaat niet'.

Volgens de anti-vloekbond heeft men de directie van de RVU voor het begin van de uitzendingen al een brief gestuurd, waarin bezwaar werd gemaakt tegen de diverse filmpjes waarmee de gesprekken met deskundigen worden afgewisseld. Hierin wordt onder andere Jezus afgebeeld als een hond. De Bond tegen het vloeken zegt dat de omroep de brief nooit beantwoord heeft.

Met de aangifte hoopt men een rechterlijke uitspraak over godslastering te kunnen krijgen.

De Bond tegen het vloeken is niet de enige die zich stoort aan het programma van Paul Jan van de Wint en Rob Muntz. Eerder stelde de SGP en de ChristenUnie al Kamervragen over 'God bestaat niet' en eiste dat het van de buis gehaald werd. Ook het bestuur van de Sint-Nicolaaskerk in Amsterdam, waar de gesprekken met deskundigen werden opgenomen was boos op de programmamakers. Het voelde zich achteraf belazerd en spande een kort geding aan om uitzending te voorkomen. De rechter oordeelde echter dat het programma gewoon uitgezonden mocht worden, als er maar bij werd vermeld dat de kerk er niet achterstaat. Van de zesdelige serie zijn inmiddels drie afleveringen uitgezonden.

Foto van de website van de serieFoto van de website van de serieFoto van de website van de serie
Drie van de foto's die op de site van het duo zijn te vinden.

-
Zie ook: Muntz terug op tv als 'godslasteraar'

FIFA dreigt Hamburg WK-duels te ontnemen

De wereldvoetbalbond FIFA dreigt om Hamburg als speelstad tijdens het wereldkampioenschap voetbal volgend jaar te schrappen.

De wereldvoetbalbond meent dat het internetbedrijf AOL tijdens de mondiale titelstrijd ongeoorloofde reclame maakt. AOL is tot mei 2006 de naamgever van het stadion in Hamburg.

Hamburger SV, de eigenaar van het voetbalstadion, bevestigde dat de FIFA kritiek heeft op de club. De partijen voeren momenteel overleg om tot een oplossing te komen.

Pantera heeft foto's van 'Veluwse poema'

unreal, pberends, datwilwel en Snotslak hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De eerste foto's van de poema op de Veluwe waarop al een tijdje jacht wordt gemaakt, zijn geschoten. Dat beweert althans de stichting Pantera, die van het ministerie een week de tijd heeft gekregen om het beest te vangen.

Pantera spreekt zelf overigens van een 'katachtig'beest (mogelijk een kruising tussen een poema en jaguar). De foto's zijn nogal vaag. Wel is er op te zien hoe een katachtig dier door een groen veld loopt. Het zou gaan om een dier van zo'n 40 tot 50 kilo.

De gemeente Apeldoorn geeft vanmiddag samen met Pantera een persconferentie. De stichting heeft al aangekondigd de zoekactie morgen stop te zetten wegens geldgebrek.

Foto's te zien via de site van de stichting Pantera of via NU.nl

Finale Copa Libertadores lonkt voor São Paulo

São Paulo staat met één been in de finale van de Copa Libertadores. De Brazilianen wonnen woensdag thuis met 2-0 van River Plate.

Beide doelpunten vielen in het laatste kwartier van de wedstrijd. Danilo opende in de 77e minuut de score en doelman Rogério Ceni benutte vlak voor tijd een strafschop. De return in Buenos Aires is volgende week woensdag. Voor goalie Rogério was het alweer zijn vijfde doelpunt in de huidige editie van de Copa Libertadores.

De tweede halve finale gaat tussen het Braziliaanse Atlético Paranaense en het Mexicaanse Chivas Guadalajara. De heenwedstrijd zal donderdag gespeeld worden.

GTA: Hot Coffee

Van onze game-vrienden:
Je hebt van die mensen die zo seksueel gefrustreerd zijn dat ze het blijkbaar opwindend vinden om pixels op en neer te zien gaan. Voor deze personen is de GTA San Anderas Hot Coffee mod ontworpen. Deze past in de PC of Xbox versie een stukje code aan waardoor je met (mits je een in-game vriendin hebt) een vrouwelijke persoon de pixel liefde zal kunnen bedrijven. Of, zoals ze het zelf nog steeds willen noemen, 'een kopje koffie drinken'.

'Turken minder tolerant dan Europeanen'

Uit de Atlas van Europese waarden (Atlas of European Values), die vandaag officieel verschijnt, blijkt dat de inwoners van Turkije maar weinig tolerant zijn; in ieder geval minder tolerant dan de inwoners van Europa. De sociologen van het Europese waardenonderzoek, die tot nu toe driemaal is gehouden (1981, 1990 en 1999-2000) legden de inwoners van 44 landen talloze vragen voor.

Eén van de voorgelegde vragen, naast wie zou u liever niet wonen - variërend van een drugsverslaafde tot 'een groot gezin' - was bedoeld om de mate van tolerantie duidelijk te maken. En uit de antwoorden op die vraag blijken de Turken van vrijwel ieder type dat afwijkt van het 'normale' een vrij massale afkeer te hebben. Een stuk massaler in ieder geval dan in West- of Noord-Europa.

Homo
Naast een drugsverslaafde wil bijvoorbeeld in West-Europa bijna 60% liever niet wonen, in Turkije is dat 90%. Op nummer twee van een ongewenste buur staat in West-Europa met 50% een alcoholist; bij de Turken staat op twee (met 90%) een homoseksueel.

Nummer 3 waar men in West-Europa niet naast wil wonen is een zigeuner (ruim 30%); in Turkije is dat een alcoholist, maar met bijna 90% is de afkeer wederom veel massaler dan in West-Europa. Een buitenlandse werknemer als buurman ziet 10% in West-Europa niet zitten, tegen maar liefst 47% van de Turken.

Het enige waar Turken lager scoren is een moslim als naaste buur. Dat is in Turkije logischerwijs geen probleem terwijl 15% van de West-Europeanen dat liever niet heeft.

Democratische waarden
De Atlas van Europese waarden heeft overigens nog veel meer onderzocht. Zo kan uit de verkregen informatie geconcludeerd worden dat de islam en democratische waarden wel degelijke samen kunnen gaan. Er is wél een culturele scheidslijn die het Westen en de islamitische (en orthodox-christelijke) wereld verdeelt - alleen gaat die niet over democratie, maar over seks. Moslims en 'de Westerse wereld' willen beide democratie, maar denken zéér verschillend over echtscheiding, abortus, de gelijkheid der geslachten en homorechten.

In 2008 wordt de Europeanen opnieuw naar hun waarden gevraagd - voor de vierde keer in 27 jaar. De atlas die dan verschijnt, zal voor het eerst laten zien hoe de waarden van Europeanen in de tijd zijn verschoven. In de nu verschenen atlas staan alleen de huidige, nationale verschillen. Zie voor meer info dit uitgebreide artikel in dagblad Trouw. (login vereist)

BMW in 2006 misschien met V10

Het is zeer waarschijnlijk dat volgend jaar geen BMW V8 motor achter in de Sauber ligt maar de oude V10.

Dr. Mario Theissen van BMW heeft aangegeven dat er wel een nieuwe V8 motor is ontworpen en getest: "Maar of we er gebruik van gaan maken is nog maar de vraag.”"

Teams mogen met een teruggetunede V10 motor rijden waarbij deze minder toeren draait. De FIA had deze regel echter meer bedoeld voor de armere teams binnen de F1 zoals Minardi.

Toch kan het zo zijn dat BMW beter de oude V10 kan gebruiken. Nu dat men geen partner meer zal zijn van Williams is het begrijpelijk dat het team uit Grove niet meer veel wil meehelpen om een V8 motor te ontwikkelen. Dit is het geval wanneer ze voor een andere motorenfabrikant kiezen.

Aangezien Sauber nog een contract heeft in 2005 om met Ferrari motoren te rijden is het ook geen optie om met die auto een nieuwe BMW motor te gaan testen. Verder verklaarde Theissen dat BMW nooit heeft gedacht over het kopen van Williams. "We hebben het nooit gehad over het kopen van een meerderheidsaandeel in het team. We wisten namelijk dat Frank Williams en Patrick Head dat nooit goed zouden vinden. Daarom is deze stap met Sauber een hele logische." aldus Theissen.

NS doet cateringproef in treinen

De NS voert deze week een nieuwe proef uit in enkele treinen. De reizigers kunnen van een wandelende 'koffiejuffrouw' (of -meneer) een kopje koffie, cappucino of thee krijgen. Eventueel kan de reiziger daar nog een gevulde koek bij nemen. De warme dranken kosten anderhalve euro, de gevulde koek één euro.

Cyril Stouten, die meewerkt aan deze proef, vertelt: "Vandaag begon ik om half acht. Ik kreeg mijn buideltasje met wisselgeld en mijn andere tasje met de gevulde koeken, lepeltjes, suiker enzovoort. Daarna kreeg ik een zware en vooral warme rugzak, waar een reservoir in zat met kokend water. Om twee over acht uur stapte ik op de trein van Utrecht CS naar Amsterdam om koffie te verkopen. Ik vraag mensen beleefd of ze misschien een kopje koffie, cappucino of thee lusten. Veel mensen reageren enthousiast en verrast en vinden het leuk dat deze catering service weer terug is op de trein."

De proef loopt deze week van maandag tot en met zaterdag op het traject Amsterdam CS - 's-Hertogenbosch. Afhankelijk van de interesse voor de geboden service wordt de proef in september en oktober herhaald. Daarna wordt de proef geëvalueerd.

-
Met dank aan CySt, die ons dit verslag via de nieuws-submit stuurde!

Dogfight

Wat gebeurt er wanneer een Europese jager het opneemt tegen twee Amerikaanse jagers.

De bekwame piloot bewerkt het instrumentenpaneel van zijn Eurofighter Typhoon, zodat deze exact doet wat er van hem wordt verwacht. Het is immers een test en het vliegtuig moet er helemaal klaar voor zijn als het in productie gaat om het Europese vaste land te beschermen tegen boeven, terroristen en ander gespuis. De bevelhebber had de piloot en zijn copiloot op het hart gedrukt om op hun hoede te zijn, het zou namelijk een speciale oefening worden. Opeens klinkt er gekraak uit zijn radio gevolgd door een metalige stem: “Euro Bird One, Euro Bird One, you have two enemy aircrafts at your tail. I repeat two enemy aircrafts at your tail. Disable them.” Nog voordat de piloot kan zijn zuurstof masker op kan zetten verschijnen er achter hem twee F15 jagers. Het instrumentenpaneel begint acuut alarm te slaan met behulp van rode lampjes en piepjes.

Gelukkig herinnert de ervaren piloot zijn trainingen en vraagt hij het bevel, terwijl hij de nodige voorzorgsmaatregelen neemt om niet uit de lucht te worden gehaald: “Back up available, I repeat, back up available?”. Het antwoord komt te snel om goed doordacht te kunnen zijn: “Negative Euro BIrd One, I repeat negative.”. Mooi is dat denk de piloot bij zichzelf. En vliegtuig dat nog in ontwikkeling is en ik wordt achtervolgd door wat de vliegtuig experts noemen ‘het beste gevechtstoestel ter wereld in dogfightsituaties’. Vlug overlegt de piloot met zijn copiloot en wordt de rolverdeling nogmaals geverifieerd: De copiloot doet de wapens en de piloot zal het vliegen voor zijn rekening nemen.

Met een handige manoeuvre laat de piloot het gloednieuwe vliegtuig klimmen tot een hoogte waarop hij zijn voorgenomen plan tot uitvoer kan brengen. Onderwijl houdt hij het instrumentenpaneel in de gaten om te zien wat zijn twee tegenstanders in dit gevecht doen en van plan zijn. Vol vertrouwen in deze kist ziet hij, met voldoening, dat een van de twee F15’s hem volgt terwijl de ander enigszins blijft om overzicht te houden. Eenmaal op een voldoende hoogte, waarschuwt hij de copiloot en trekt hij met een vloeiende beweging aan de stuurknuppel. Met de elegantie van een ballerina die het Zwanenmeer ten tonele brengt draait het vliegtuig met duizelingwekkende snelheid weg van de achtervolger. Nog voordat zijn achtervolger weet wat hem zojuist is overkomen, komt deze erachter dat hij van de positie van jager plotseling de gejaagde blijkt te zijn. “Target locked” klinkt het vanaf de copiloot. “Fire when ready!” is het antwoord van de piloot. Minder dan twee seconden later klinkt het opgetogen nieuws van zijn copiloot: “Target destroyed”. Een neer, nog een te gaan denkt de piloot bij zichzelf.

De controlerende F15 maakt zich, na het zien van dit schouwspel, uit de voeten en probeert zijn positie achter de Eurofighter weer in te nemen. Dit lukt hem slechts half, omdat de copiloot correct op de situatie anticipeert en de piloot inlicht over de verwachtte beweging van de vijand. De piloot duikt naar beneden in een poging zijn prooi te kunnen grijpen, zoals een arend zijn prooi grijpt: snel en meedogenloos. Zonder te aarzelen construeert de piloot zijn copiloot om te schieten wanneer hij de kans krijgt. Met een gericht terugnemen van het motorvermogen brengt de piloot zijn vliegtuig in een glansrijke positie ten opzichte van zijn opponent. Zonder dat hij daar nogmaals opdracht voor hoeft te geven klinkt er al vanachter hem: “Target destroyed, let’s go back to base”.

Eenmaal terug op de basis worden de twee winnaars toegejuicht door hun strijdmakkers en de opperbevelhebber maakt hen een compliment. Voor de hele basis is dit het bewijs dat de Eurofighter het allerbeste gevechtsvliegtuig is. Gelukkig krijgen wij in Nederland de Joint Strike Fighter…

Blair: EU moet crisis in de ogen kijken

Icoon politiek buitenland nieuws'De Europese Unie lijdt aan een crisis in leiderschap en moet grondig veranderen om de steun onder het grote publiek terug te winnen'. Dit is - bondig weergegeven - de toon die de Britse premier Tony Blair aansloeg tijdens zijn toespraak voor het Europese parlement. Blair zei te vrezen dat stilstand wel eens de doodsteek voor de Unie kan betekenen. 'Enkel door te veranderen kan de EU weer haar kracht, relevantie en idealisme herwinnen', aldus de Britse premier, die komend halfjaar voorzitter van de Europese Unie is.

Jose Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, voegde hieraan toe dat er meer gezocht moet worden naar consensus binnen de Unie, om verlamming van het vijfentwintig landen tellende Europese verbond tegen te gaan. Barroso zei ook dat het voorzitterschap van Groot-Brittanië een test zal worden voor het kenmerkende pragmatisme van de Britten.

Tony Blair haalde tijdens zijn toespraak opnieuw uit naar de Europese landbouwsubsidies, die 40 procent van het budget van de EU opslokken en vooral Frankrijk ten goede komen. De Britse premier sprak tevens over het hervormen van de Europese financiën en prioriteiten en noemde zichzelf een 'gepassioneerde pro-Europeaan'. Dat laatste kwam hem op een gedeeltelijk boegeroep te staan, vanwege de starre houding die de Britten eerder hadden aangenomen bij de mislukte onderhandelingen over de Europese begroting.

De in mei herkozen Britse minister-president waarschuwde voor een verlamming van de EU. Volgens Blair zou dit wel eens nationalistische en xenofobische stromingen ten goede kunnen komen. Ook zei hij dat EU-kritische landen, hierbij waarschijnlijk doelend op onder andere Nederland, Frankrijk en zijn eigen Groot-Brittanië, niet als vijanden van Europa moeten worden gezien, maar juist als hervormingsgezinde landen. Hij brak dan ook een lans voor het verregaand hervormen van de Europese Unie, hierbij onder andere overduidelijk doelende op de landbouwsubsidies, die Blair een doorn in het oog zijn.

Korbach aan de slag als trainer in Indonesië

Fritz Korbach wordt trainer in Indonesië. De ervaren coach tekende een contract tot het eind van dit jaar bij de Indonesische club PSM Makassar, die uitkomt op het hoogste niveau.

Vorig seizoen liep de club op doelsaldo het landskampioenschap mis, maar kwalificeerde zich wel voor de Asian Champions League. Korbach zal donderdag zijn debuut tijdens een bekerwedstrijd maken. De club staat momenteel zesde in zuidelijke groep van veertien teams.

Cosmi, Gheddafi naar Udinese

Serse Cosmi is de nieuwe trainer van Udinese. Hij is de opvolger van Luciano Spalletti, die naar AS Roma vertrok. Udinese maakte vandaag ook de aankoop van Al Saadi Gheddafi bekend.

De 47-jarige Cosmi was eerder actief bij Perugia en Genoa. Bij Perugia degradeerde de trainer, maar haalde hij ook UEFA Cup voetbal. Met Genoa promoveerde hij in het afgelopen seizoen naar de Serie A. Cosmi komt bij Udinese een oude bekende van zijn tijd bij Perugia tegen: Al Saadi Gheddafi; de zoon van de dictator van Libië. Gheddafi speelde tot nu toe één wedstrijd in de Serie A.

De 32-jarige Gheddafi kan wellicht meteen aan de bak in de Champions League. In augustus speelt Udinese namelijk in de voorronde van dat toernooi. Gheddafi is alweer de zesde aankoop van Udinese. Eerder kocht de club onder meer Vincent Candela.

Dertienjarige drugsdealer gearresteerd

omearos had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie van Eindhoven heeft woensdag twaalf drugsdealers aangehouden. Hieronder bevond zich een dertienjarige jongen. De dealers veroorzaakten op verscheidene plaatsen in de binnenstad van Eindhoven ernstige overlast, waarop de politie besloot om in actie te komen. De politie wil naar eigen zeggen de komende tijd vaker optreden tegen overlast veroorzakende dealers.

In totaal zijn er acht kopers en twaalf dealers opgepakt, waarvan nog zeven handelaren vastzitten. De arrestanten, variërend in leeftijd van dertien tot 44 jaar, zijn afkomstig uit Rotterdam, Eindhoven, Veldhoven en Schiedam. Ze waren allen in het bezit van harddrugs in kleine hoeveelheden.

"Fans volgend jaar gratis naar Indianapolis"

Max Mosley stelt voor dat Michelin een poging moet doen om de fans die geen race te zien hebben kregen in Indianapolis te vergoeden. Zo zou de Franse bandenfabrikant kunnen bijdragen aan het heropbouwen van het imago van de Formule 1 in de Verenigde Staten.

"Mijn persoonlijke mening, en het is enkel mijn persoonlijke mening, is dat Michelin een voorstel moet doen om de fans tegemoet te komen. Het kan aan de Indianapolis Motor Speedway vragen om dit te coördineren. Dan kunnen Tony George en Bernie Ecclestone samen verklaren dat de GP van volgend jaar zal doorgaan op Indianapolis en dat de mensen die een ticket hadden voor de GP van dit jaar gratis naar de GP van 2006 kunnen gaan. Maar ik wil nog is benadrukken dat dit mijn persoonlijke mening is," aldus de president van de FIA.

Nieuwe naam denktank Nawijn ook omstreden

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

De nieuwe naam van de denktank van Tweede-Kamerlid Hilbrand Nawijn en Vlaams Belang-leider Filip Dewinter, Marnix van St. Aldegonde, ligt onder vuur. Volgens het Algemeen Dagblad gebruikt de ChristenUnie de naam ook en heeft deze partij een jurist ingeschakeld.

Het wetenschappelijk bureau van de RPF, dat vijf jaar geleden samenging met de GPV, droeg dezelfde naam. Volgens de ChristenUnie worden er nog steeds boeken en commentaren onder die naam uitgegeven.

De oorspronkelijke naam van de denktank, Willem van Oranje, moest opgegeven worden op aandringen van de Rijksvoorlichtingsdienst.

'Grote schade door 'nee' tegen EU-grondwet'

Sybesma had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek buitenland nieuwsVolgens de oud-staatssecretaris van Europese Zaken, René van der Linden, zijn burgers duurder uit doordat Nederland 'nee' heeft gestemd bij het referendum over de Europese Grondwet. Van der Linden zegt hierover: "Ik denk dat volkomen onderschat wordt wat dit voor gevolgen heeft voor heel Europa."

In een voorbeeld geeft hij aan dat door de dalende koers van de euro de burgers sinds 1 juni meer betalen aan de benzineprijzen die zijn gestegen, dan dat Nederland in totaliteit per jaar betaalt aan de Europese Unie. De CDA-politicus neemt het de Nederlandse kiezers overigens niet kwalijk dat ze tegen hebben gestemd. Zo heeft de regering Europa negatief afgeschilderd: het zou te duur, te uitgebreid en te bureaucratisch zijn.

Van der Linden geeft als mogelijke oplossing een tweede referendum. "Stel theoretisch dat alle andere lidstaten 'ja' zeggen. Dan zou ik de vraag wel eens willen voorleggen aan de burgers: vinden jullie dat wij de vooruitgang in Europa moeten blokkeren?", aldus het huidige Eerste-Kamerlid.

Milwaukee Bucks ontslaat coach

Milwaukee Bucks heeft coach Terry Porter woensdag ontslagen. Het Amerikaanse basketbalteam, waar onder meer de Nederlandse basketballer Dan Gadzuric speelt, stelde dit seizoen teleur. Toch kwam het ontslag onverwachts.

Zes weken geleden kreeg Porter te horen dat zijn positie niet ter discussie zou staan. "Na lang nadenken hebben we besloten dat we een andere richting in willen", verklaarde manager Larry Harris woensdag de omslag.

Williams kan BMW motoren houden

Volgens dr. Mario Theissen, van BMW, zou de Duitse motorenfabrikant volgend jaar ook nog graag motoren aan Williams F1 leveren. Gisteren werd bekend dat BMW het team van Sauber over had genomen nadat men zes jaar lang motoren had geleverd aan Williams.

"We hebben het team van Frank Williams en Patrick Head laten weten welke stappen wij hebben gezet. Voor dit seizoen willen we nog steeds races winnen. De volgende gesprekken met het team zullen gaan over het feit of ze ook in 2006 met BMW motoren blijven rijden." aldus Theissen, waarvan wordt verwacht dat hij Peter Sauber als teambaas opvolgt.

Burkhard Goeschel, bestuurslid van BMW, bevestigde dat ze vanzelfsprekend een voorstel bij Sir Frank neer zouden leggen. Theissen verklaarde verder dat een consumentenmotor, zoals die dan aan Williams zou worden geleverd, niet anders zou zijn dan de motor waarmee Sauber zou gaan rijden.

"Het zullen geen tweederangs spullen zijn die dan aan het team geleverd worden. Het is namelijk niet logisch om twee verschillende motorentypen te onderhouden in één seizoen." aldus Theissen.

Dieet

Een Dieet volgen is niet een van de makkelijkste dingen die je kunt doen. Het vergt veel discipline en als je dit niet hebt moet je hier niet aan beginnen.
Alleen een dieet volgen heeft geen zin, je moet er ook bij fitnessen. Beiden combinaties zorgen ervoor dat je in ieder geval als je constant doet kilo's gaat afvallen.
Maar soms wil je lichaam niet mee werken en wilt je lichaam eten terwijl jij zelf bewust weinig wilt eten. Je hoort gewoon je lichaam huilen.

Danica Patrick niet blij met uitspraken Ecclestone

Danica Patrick, de vrouw die vierde en rookie of the year werd in de afgelopen Indy 500, is niet blij met opmerkingen die Bernie Ecclestone heeft gemaakt in een interview.

Ecclestone maakte opmerkingen over "huishoudelijke diensten”. In een telefoongesprek dat Ecclestone had voor de GP van Amerika feliciteerde hij haar met haar succes in de Indy 500, maar herhaalde ook de opmerkingen die hij in een interview had gemaakt. In dat interview had hij gezegd dat "alle vrouwen in het wit moesten lopen, net als bij andere huishoudelijke diensten."

"ik snap er niets van. Ik vind het een rare uitspraak. Toen het later in de media kwam begonnen mensen me te vragen wat ik daar van vond. Ik kreeg een gevoel van ‘hoe kun jij dat weten, dat vertelde hij me aan de telefoon’. Ik weet ook niet of hij op mij doelde, of over het algemeen sprak. Misschien denkt hij zo over vrouwen. Maar het maakt mij niets uit, ik rij in de IRL en niet in de F1", aldus Danica.

Oeps

Je bent een nieuwsverslaggever en je bent Live op tv bezig met een uitzending. Tijdens deze uitzending gebeurt er iets, iets wat je nog heel lang zal gaan aanhoren.
Met een beetje pech zal je dit voor de rest van je carrière nog aanhoren. Wat er zich nu voordeed is eigenlijk niet iets waar je trots op kunt zijn. Het is niet meer mogelijk om het eruit te knippen. Het zal al helemaal niet helpen als je er zelf ook om gaat lachen en smoesjes probeert te verzinnen. Het is gebeurd en je kunt er niet meer omheen.

Maradona in directie Boca Juniors

Diego Maradona gaat plaatsnemen in de directie van Boca Juniors. De voormalige stervoetballer gaat aan de slag als vice-president van de voetbaltak.

In augustus begint Maradona aan zijn nieuwe functie bij de Argentijnse ploeg. Voorzitter Maurico Macri is tevreden met zijn nieuwe werknemer: ”Hij zal ons in alle opzichten bijstaan bij het runnen van een professionele voetbalclub.” Het eerste belangrijke klusje voor Maradona is advies leveren voor een nieuwe coach. Als speler was Maradona ook enkele seizoenen actief voor Boca Juniors. Hij besloot er tevens zijn loopbaan. De 44-jarige Maradona is in het afgelopen jaar dertig kilo afgevallen.

AZ wil Emanuelson huren

AZ wil Urby Emanuelson graag huren van Ajax. De linkermiddenvelder is momenteel actief op het WK onder 20 jaar en zal pas na het toernooi gaan beslissen of hij Ajax tijdelijk wil verlaten.

Naast AZ zouden ook RKC Waalwijk en Willem II interesse hebben. "Een aantal clubs, waaronder AZ, heeft geïnformeerd of ze me kunnen huren, maar ik concentreer me nu alleen op het toernooi. Pas als dat afgelopen is ga ik nadenken over komend seizoen."

Er zal na afloop van het toernooi eerst een gesprek met trainer Danny Blind volgen, Blind zei eerder dat hij in Emanuelson vooral een linkshalf ziet. "En op die positie heb ik bij Ajax o.a. concurrentie van Wesley Sneijder. Dat is natuurlijk niet de minste. AZ is een mooie club, maar ik weet eerlijk gezegd niet of Ajax me ook aan AZ wil verhuren".

De algemeen directeur van de Amsterdammers, Arie van Eijden, zegt dat een verhuur niet aan de orde is. "We hebben zijn contract net verlengd tot 2008 en daaruit kun je opmaken dat we tevreden zijn over Urby´s ontwikkeling."

Turkse bondscoach Yanal ontslagen

Turkije heeft bondscoach Ersun Yanal ontslagen. De nummer drie op het WK van 2002 is echter nog lang niet uitgeschakeld voor het WK van 2006.

Yanal werd fel bekritiseerd om zijn selectiebeleid. Volgens de Turkse media zou het ontslag van Yanal ook alles te maken hebben met zijn weigering om de Turkse ploeg te begeleiden tijdens de Middellandse Zee Spelen, die vandaag van start gaan. De Turkse voetbalbond bedankte Yanal nog voor ‘belangrijke stappen op weg naar het WK’. De nummer drie op het WK in 2002 staat tweede in kwalificatiegroep 2, achter Oekraïne, maar voor Griekenland en Denemarken. Als opvolgers van Yanal worden Fatih Terim en Mircea Lucescu genoemd. Op 3 september speelt Turkije de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Denemarken.

Bettini niet naar Italiaans kampioenschap

Paolo Bettini heeft zich woensdag afgemeld voor het Italiaans kampioenschap op de weg. De coureur van Quick Step sukkelt al enige tijd met zijn gezondheid en wil zich nu grondig laten onderzoeken.

Sinds het begin van dit seizoen heeft de Italiaan last van fysieke ongemakken. De afgelopen paar weken werden die problemen steeds erger en moest hij daarom afstappen tijdens de Ronde van Zwitserland. "Ik vind het erg spijtig dat ik zondag niet kan deelnemen aan het Italiaans kampioenschap, maar eerlijk gezegd wil ik nu vooral de oorzaak achterhalen van dit probleem dat me nu al maanden parten speelt."

CDA: meer kernenergie gaan gebruiken

Het CDA pleit voor intensiever gebruik van kernenergie. CDA-kamerlid Theo Rietkerk zei op Radio 1 dat hij kernenergie als een serieus alternatief ziet voor energie uit fossiele brandstoffen, waarvan de wereldvoorraad langzaam aan komt te slinken. Wat Rietkerk betreft blijft de kerncentrale in Borssele dan ook open, en kunnen er zelfs eventueel nieuwe energiecentrales op kernenergie geopend worden.

Rietkerk geeft wel als voorwaarde dat er een duurzame oplossing komt voor het probleem met kernafval. Bij de productie van kernenergie komt zwaar radioactief plutonium vrij, dat duizenden jaren moet worden opgeslagen voordat het min of meer veilig is. Opslaglocaties zijn vaak omstreden, vanwege de potentiele gevaren voor omwonenden en milieu. Rietkerk noemde het "een zorg" dat de problemen rond kernafval nog steeds niet opgelost zijn. Overigens is kernenergie ook geen permanente oplossing voor het energieprobleem: net zo als bij conventionele "fossiele" energie is de grondstof, uranium, bij kernenergie slechts in een bepaalde voorraad op de Aarde aanwezig.

Eerder zag het kabinet - ondanks de immer aanwezige gevaren en de eindigheid van de grondstoffen - nog af van sluiting van de kerncentrale bij Borssele, vanwege de hoge kosten die aan een sluiting zouden kleven. Sluiting lijkt nu voorlopig helemaal van de baan, gezien dit standpunt van het CDA en het - eerder al geuitte - groene licht van D66 voor Borssele. Rietkerk gaf wel als extra voorwaarde dat het onderzoek naar zogeheten "groene" energie blijft doorgaan.

Ook De Roover van PSV naar Eindhoven

FC Eindhoven heeft er alweer een huurling van PSV bij. Ook de Belg Sepp de Roover maakt volgend seizoen de overstap naar de eerstedivisionist.

De Roover is een rechtsback. Afgelopen seizoen kwam de Belg uit voor het beloftenteam van PSV. Ook zat hij aan het eind van de competitie enkele malen in de selectie van de hoofdmacht. Hij kreeg echter nog geen speeltijd van Guus Hiddink. De Roover is al de vierde huurling van PSV die wordt toegevoegd aan de selectie van Eindhoven. Eerder kwamen ook Ten Rouwelaar, Bakkal en Stojanovic al over van PSV. Ook versterkte FC Eindhoven zich al met Van Leerdam en Demouge.

Villeneuve blij met overname Sauber

Jacques Villeneuve is blij met de overname van Sauber door BMW. Hij weet echter nog niet of hij volgend jaar voor het team zal racen.

Villeneuve noemt in Autosport de overname een van de beste dingen die het team kon gebeuren. "Het zal al onze problemen oplossen. We kunnen met twee auto's gaan testen en de wagen veel verder ontwikkelen. We zullen meer gebruik van de windtunnel kunnen maken en we zullen ons zelfs een derde coureur kunnen veroorloven."

Hoewel de Canadees een contract met het team tot eind 2006 heeft, is het nog niet zeker of hij volgend jaar nog voor het team Grands Prix zal rijden. "Ik weet niet of ik zal blijven voor volgend jaar, maar ik zal proberen te blijven tot het einde van de Formule 1, wat sowieso niet lang meer zal duren."

Theissen: 'Williams was niet te koop'

BMW, dat gisteren bekend maakte dat ze het team van Sauber hebben gekocht, heeft gezegd dat het het nooit series overwogen heeft om hun huidige partner Williams over te nemen. Mario Theissen verklaarde dat woensdag tijdens de persconferentie.

"Williams was niet te koop, dus daar hebben we het ook nooit over gehad. Begin dit jaar begonnen de gesprekken met Sauber en onze eerste intentie was om alleen motoren te leveren. Uit de gesprekken met Sauber bleek echter dat er wel eens sprake kon zijn van een perfect match. Dit was precies wat nodig was om als één team te gaan fungeren in de toekomst."

Volgens Theissen is de reden om Sauber niet alleen van motoren te gaan voorzien dat BMW zo een grotere rol kon hebben in de jacht op het wereldkampioenschap. "De impact die een motor heeft op de prestaties van een wagen is de laatste jaren sterk verminderd. Een optimaal overall pakket kan pas worden bereikt als een team volledig is geïntegreerd."

Theissen zegt verder dat de overname van Sauber niet betekent dat de deuren met Williams per direct worden dichtgegooid. Volgens hem is de samenwerking altijd prima geweest, een van de redenen waarom Williams volgend jaar nog steeds gebruik kan maken van de Duitse krachtbronnen. "Frank Williams is altijd volledig op de hoogte geweest van de gesprekken met Sauber, die vanmorgen om drie uur pas werden afgerond. We hebben samen successen geboekt en daar willen we mee verdergaan. We hopen dat Williams volgend jaar van onze motoren gebruik blijft maken en hierover zullen we binnenkort gaan onderhandelen."

Grasmaaier zorgt voor 32 km file

Een grasmaaier heeft vanochtend tot 32 kilometer file op de A12 tussen Den Haag en Utrecht geleid. De tractor die aan het maaien was kantelde door nog onbekende oorzaak en vloog in brand. De automobilisten die dit zagen schrokken en gingen in de remmen. Het brandende voertuig trok vervolgens zoveel bekijks dat een file ontstond.

De maaier was bezig in de bocht die de A12 maakt naar de A27 aan de oostkant van Utrecht op het knooppunt Lunetten. Rond 09:30 uur hoopt de politie het voertuig weg te slepen. Inmiddels zijn er gaten aan het vallen in de file. Tussen Gouda en Woerden staat nog wel 12 kilometer file en ook verderop op de A12 is er nog wat vertraging.

Submit Part 13

Vandaag in deel 13 hebben we veel leuke submits ontvangen van de Fokkers.
We beginnen met een filmpje over een krokodil vs tijger. Het is een beetje wazig beeld maar het wordt
scherper en je ziet een gevecht tussen deze 2 dieren.

Als er mensen zijn die zich met dit weer echt vervelen dan kunnen deze mensen op zoek naar de domste websites.

Je heet Montoya en vind je zelf erg goed. Rijd in een auto die over de 300 km/h gaat. Dan kan je wel eens crashen. Maar je kan ook wel is gewoon tegen dingen aan "lopen".

Je bouwt een leuke mini speedboot met een speciale effect die je nog nergens anders gezien hebt dan bij die van jou. Zulke dingen zijn leuk om te hebben.

Voor de verzamelaars onder ons hier kun je Nep kuikens in combinatie met een blender kopen. Bieden is mogelijk.

Met dank aan Big_Fat_Wombat, fokME2, gangsta-mario, Realzm en Gurb voor de submits

Racen met Golfjes

Volkswagen Golf Racer is een racegame waarin je met allerlei soorten VW Golf kan rijden. Het spel bevat vijftien verschillenden modellen, van de klassieke GTI uit 1975 tot het nieuwste Golf V GTI model uit 2004. Er is ook een aantal bonusauto's beschikbaar waaronder de New Beetle, de Samba en een aantal concept cars. Naast een uitgebreide career mode is er ook een spectaculaire multiplayer mode. Een precieze releasedatum is nog niet bekend, het spel zou dit jaar klaar moeten zijn.

Er is ook een trailer beschikbaar.





'Frankly, my dear...' beroemdste filmquote

Noch The Godfather, noch James Bond kunnen Rhett Butler verslaan als het gaat om het meest quote-waardige filmkarakter. "Frankly, my dear, I don't give a damn," uit de klassieker Gone With the Wind werd in 1939 uitgesproken door Clark Gable en is nu benoemd tot meest gedenkwaardige filmquote. De American Film Institute hield een enquete om dit te bepalen. Ieder jaar houdt dit instituut een enquete over favoriete filmpersonages, -genres of -uitspraken. Dit jaar werden 1500 professionals uit de filmindustrie ondervraagd over hun favoriete quotes.

Op twee eindigde "I'm going to make him an offer he can't refuse" uit The Godfather (1972) en uit dezelfde mond (Marlon Brando) mochten we ook de derde plaats "You don't understand! I coulda had class. I coulda been a contender. I could've been somebody instead of a bum, which is what I am." optekenen (On the Waterfront, 1954).

"Ze worden onderdeel van het dagelijks taalgebruik," beweert AFI-directeur Jean Picker Firstenberg. De woorden die Judy Garland als Dorothy in The Wizard of Oz (1939) tegen haar hondje Toto sprak, "Toto, I've got a feeling we're not in Kansas anymore," staan op nummer vier op de lijst. De top vijf wordt besloten met een Casablanca-quote: "Here's looking at you kid." (Humphrey Bogart).

Er staan voornamelijk oude klassiekers in de top 100. De meeste recente film die in de top tien staat komt uit 1983. Op 6 staat namelijk Clint Eastwoods uitspraak als Dirty Harry: "Go ahead punk, make my day." uit Sudden Impact. James Bonds fameuze "Bond, James Bond" kwam niet verder dan 22. Volgens Firstenberg wordt de dominantie van klassiekers in de lijst veroorzaakt door het feit dat het erg lang duurt voor een gezegde deel uit gaat maken van het dagelijkse taalgebruik. Maar als ze in de mode raken blijven ze ook decennialang in gebruik.

Met dank aan lizardtattoo, die dit verhaal voor ons vertaalde alvorens het te submitten!

Word leraar zeiden ze (9)

Toen 'moeder' echt goed blauw was, zei ik tegen Henk: "Ik geloof dat dit het moment is om afscheid te nemen." En toen ik hem zag, de koude hand van zijn moeder in zijn knuist geklemd, een beetje onhandig schokschouderend omdat hij nog steeds niet kon huilen, toen welde een enorm gevoel van blijheid in mij op. Het was op dat moment even, alsof God in ons midden was. Ik drukte op een knop.

Wat vooraf ging staat hier: http://frontpage.fok.nl/column/author/2183

Warez reclame kost LAN-party de kop

De politie van Gent heeft op vrijdag 6 mei dertien pc's en twee externe harde schijven in beslag genomen op een LAN-party. Op deze pc's en harde schijven werden meer dan 40.000 MP3's en 1500 films gevonden. Al deze bestanden werden op de LAN-party illegaal verspreid en hiervoor werd bij de promotie van de LAN-party ook reclame gemaakt.

SABAM en IFPI Belgium (International Federation of the Phonographic Industry) dienden na het zien van deze reclame een klacht in tegen de organisatoren van de LAN-party, waarop de politie van Gent en de Computer Crime Unit tijdens de LAN-party binnenvielen.

SABAM en IFPI Belgium zullen de komende maanden contact opnemen met andere organisatoren van LAN-party's om hen te wijzen op deze illegale verspreiding van materiaal met copyrights.

Dit weekend betastress-test ruimte MMORPG DarkSpace

Developer Palestar heeft aangekondigd dat er dit weekend een beta stress test komt voor het spel DarkSpace. Wanneer je de beta-client downloadt (37.6MB) kan je direct aan de slag om de controls en gameplay onder de knie te krijgen. De test zal alleen dit weekend plaatsvinden en zal waarschijnlijk de laatste test zijn voordat de nieuwe versie van dit spel uitkomt.

Het spel DarkSpace is een ruimte-MMORPG waarin je kan handelen en oorlogvoeren. Hierdoor kan je geld verdienen, zodat je betere schepen kan kopen en/of equipment voor je schip.

Voor meer informatie over dit spel klik hier.

Opluchting bij Foppe de Haan

Foppe de Haan was opgelucht maar niet helemaal tevreden na de wedstrijd tegen Chili op het wereldkampioenschap voetval voor spelers onder de 20 jaar.

"Natuurlijk ben ik heel blij met de overwinning. Maar het was een zwaar bevochten zege. Ondanks de snelle openingstreffer van Babel in de vierde minuut, begonnen we slordig en zenuwachtig," aldus de bondscoach.

"We maakten veel slechte beslissingen in de opbouw. De bal was vaak te lang onderweg. Het tempo was veelal te laag. Daardoor konden we op het middenveld niet goed voetballen. Positief is dat we geen kans hebben weggegeven. Dat geeft vertrouwen voor het duel met Nigeria."

GTA III gelinkt aan gruwelijke moord

Een 15-jarige jongen in Japan is gearresteerd vanwege de moord op zijn beide ouders. De 44-jarige vader was met een stomp voorwerp (vermoedelijk een dumbbell) op zijn hoofd geslagen en diverse malen gestoken; de 42-jarige moeder had tientallen steekwonden. Om zijn misdaad te verbergen had de jongen vervolgens het appartement opgeblazen met behulp van kerosine, gas en een elektrische kachel met een timer. Dit alles vond afgelopen maandag plaats.

Op dinsdag boekte de jongen een kamer in een vakantieoord. Een medewerker die het vreemd vond dat een tiener op een doordeweekse dag in zijn eentje in het hotel incheckte, belde de politie zodra hij op de televisie iets over de dubbele moord zag. De politie was al naar de jongen op zoek omdat ze een bebloede spijkerbroek in het appartement hadden gevonden.

De jongen werd gisteren gearresteerd. Toen de politie hem aansprak gaf hij meteen toe zijn ouders te hebben vermoord: "I wanted to kill my father since he made a fool out of me. I decided to kill my mother as well, since she was always saying that she wanted to die because of all the work she had to do. I felt sorry for her." Volgens de politie zei de jongen ook dat hij spijt had van zijn daden. Hij is overgebracht naar het politiebureau om verder ondervraagd te worden.

Volgens GameSpot beweren zijn klasgenootjes nu dat hij een gemiddelde student was die van gamen hield en een fan was van Grand Theft Auto III. De Japanse uitgever van GTA III, Capcom, alsmede de gehele gamesindustrie, heeft de laatste tijd al veel kritiek te verduren. In diverse regio's hebben de lokale overheden opgeroepen tot het leggen van leeftijdsrestricties op de verkoop van het spel.

Nieuw: broodje walvisburger

Een lekker broodje walvisburger? Het kan vanaf nu bij de Japanse fastfoodketen Lucky Pierrot. Uitgerekend op het moment dat internationaal de blik weer op Japan gericht is wegens de walvisvaart komt de fastfoodketen met de burgers. Voor drie euro kunnen liefhebbers in het noordelijk gelegen Hakodate zichzelf trakteren op een broodje dwergvinvis.

"De smaak en samenstelling ligt ergens tussen rundvlees en vis", aldus uitbater Miku Oh. De lokale bevolking kent volgens hem een lange traditie van het eten van walvisvlees. Klanten kijken er dan ook naar uit om het te proberen. Het vlees is over van vangsten uit voorgaande jaren.

Afgelopen week kreeg Japan het internationaal niet voor elkaar om het verbod op de walvisvangst te versoepelen.

'Gemeenten mogen fietsen niet weghalen'

De Fietsersbond bindt de strijd aan met gemeenten die fout geparkeerde fietsen van straat halen. Volgens de bond worden er jaarlijks tienduizenden fietsen weggehaald van onder meer stations, zonder dat ze daar echt in de weg staan. Het slot wordt losgeknipt en gemeenten halen de fiets weg. Volgens de bond mag een gemeente dat pas doen als een fiets hinder of gevaar oplevert en als de eigenaar de kans heeft gehad de fiets zelf weg te halen.

De bond baseert zich op een uitspraak van de rechter na een proefproces. Die zegt dat verwijderen alleen mag als de fietsen gevaar opleveren voor de openbare veiligheid. Op de website van de Fietsersbond kunnen gedupeerden vanaf vandaag een klachtenbrief downloaden.

BBC-journalisten gebonden aan strengere regels

Journalisten van de BBC moeten zich met ingang van vandaag houden aan strengere richtlijnen. De directie van de Britse omroep heeft de regels aangescherpt na kritiek over de berichtgeving rond de oorlog tegen Irak. Nauwkeurigheid is voortaan belangrijker dan snelheid, aldus de directie. "De richtlijnen zijn onderdeel van het 'contract' dat wij hebben met ons publiek", zegt Stephen Whittle, die gaat over de policy voor redacteuren. "Dit is onze ethiek, waarde en standaard die we voor onszelf neerzetten."

Met de nieuwe regels moet worden voorkomen dat BBC-programma's onjuiste informatie verspreiden. In de richtlijnen staat verder dat live-beelden over schokkende gebeurtenissen, voortaan met een vertraging van enkele seconden worden uitgezonden. De programmamakers hebben dan de tijd om beelden die gevoelig liggen eruit te halen.

IJzersterke ploeg voor Armstrong

De ploeg van zesvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong, Discovery Channel, treedt 2 juli met een hele sterke formatie aan om de Amerikaan naar zijn zevende eindoverwinning te sturen.

De ploeg lijkt veel op die van vorig jaar, natuurlijk Armstrong en verder nog zes helpers die er in 2004 ook bij waren: George Hincapie (Verenigde Staten), Pavel Padrnos (Tsjechië), José Azevedo (Portugal), Manuel Beltran, José-Luis Rubiera, Benjamin Noval (allen Spanje).

Verder neemt Armstrong twee nieuwe ploeggenoten mee: tweevoudig Giro-winnaar Paolo Savoldelli (Italië) en Yaroslav Popovich (Oekraïne), hij werd in 2003 derde en in 2004 vijfde in de Giro. Daarnaast won de Oekraïner dit jaar al de Ronde van Catalonië. "Dit is ons sterkste team ooit", luidde de waarschuwing aan de concurrentie van Armstrong.

[Gerucht] Pokémon DS een MMORPG?

De website Neoseeker.com heeft een lijst met details van de komende Pokémon-game voor de Nintendo DS geplaatst. Zo zou er zowel een coöperatieve mode als een competitieve mode in het spel komen.

Ook heeft de website het volgende te melden:

quote
"The multiplayer features allow for co-op and competitive play with friends; gym leaders and opposing trainers are actually other players!" With such a level of peer involvement , it is possible that the next generation of Pokémon titles could be MMORPG's.


Spelers zouden ook zelf hun lot kunnen bepalen in de game. In de vorige Pokémon games speelde de speler altijd de goeierik en volgde een lineair pad. Dit keer zou je bijvoorbeeld ook voor de slechteriken van Team Rocket kunnen kiezen. Vreemd genoeg zou je ook een winkel of een hotel kunnen beginnen of zelfs Gym Leader kunnen worden.

Natuurlijk is niets van dit gerucht nog bevestigd door Nintendo.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.