12-Jarige overlijdt na halve dag gamen

Arjen (Mr_Belvedere)
In het Russische stadje Yekaterinburg is een jongen van twaalf jaar overleden. Sinds de schoolvakantie (in mei) begon, was de jongen elke dag te vinden in de plaatselijke computerclub. Hier bracht hij elke dag zo'n twaalf uur door en kwam alleen thuis om te eten en te slapen.

Op de noodlottige dag viel hij flauw en werd hij opgenomen in het ziekenhuis waar hij na acht dagen overleed. De artsen aldaar zijn er van overtuigd dat het lange gamen de oorzaak van zijn overlijden is. Zijn ouders hadden het spelen op de computer nooit verboden, omdat ze van mening waren dat hij zelf mocht kiezen hoe hij de zomer zou doorbrengen.

Een medewerker van de club verklaarde dat de jongen niet langer dan anderen achter de computer zat. Sommigen speelden zelfs de hele nacht door. "Toen hij voor de laatste keer kwam voelde hij zich goed en speelde ongeveer twaalf uur achter elkaar. Opeens viel hij flauw. We hebben meteen een ambulance gebeld die hem naar het ziekenhuis heeft gebracht."

Eerst werd de diagnose van een epileptische aanval vastgesteld. Hij kon zijn ouders niet meer herkennen en gedroeg zich abnormaal. Een week later moest hij aan de beademingsapparatuur en niet lang daarna overleed hij.