Gelijkspel bij Duitsland-Argentinië

Michel (Baraja)
In de Confederations Cup speelden Argentinië en Duitsland gisteravond gelijk: 2-2. Beide landen waren al verzekerd van een plaats in de halve finale. Duitsland wordt nu wel groepswinnaar.

In de beginfase had de ploeg van Jürgen Klinsmann duidelijk het beste van het spel. Met een aantal jonkies in het basiselftal werden de Argentijnen onder druk gezet. Het was Kevin Kuranyi die de verhoudingen recht deed door de 1-0 te scoren. Dit gebeurde na een klein half uur. Na drie minuten was het echter alweer gelijk: Riquelme scoorde uit een prachtige vrije trap. Vlak na de pauze zette Asamoah ‘die Mannschaft’ weer op voorsprong. Argentinië kwam dankzij een mooi afstandsschot van Cambiasso opnieuw langszij. In de slotfase hadden de Zuid-Amerikanen het beste van het spel. Toch bleef het bij 2-2.

In de andere wedstrijd won Tunesië dankzij twee treffers van Dos Santos van Australië. Beide teams waren al uitgeschakeld. De Afrikanen eindigen nu wel als derde in de poule. Vanavond strijden Japan en Brazilië in een rechtstreeks duel om het laatste ticket voor de halve finale. In die poule is Mexico al zeker van een plaats in de halve finale.