Lauda: "De Formule 1 is in gevaar"

Olga (Nuongirl)
De voormalig Formule 1 kampioen Niki Lauda is bang dat als er niet snel iets verandert in de Formule 1, er binnenkort wel eens twee soortgelijke series kunnen bestaan. Een splitsing van de race serie zou funest voor de Formule 1 zijn. Dit zei de Oostenrijker na aanleiding van het debacle afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Amerika.

"De Formule 1 is serieus in gevaar. Als de teams er niet heel snel met z’n allen uit gaan komen ben ik bang dat de Formule 1 zoals we die nu kennen, zijn langste tijd heeft gehad. Op dit ogenblik dwingt de politieke rompslomp de aanwezige autofabrikanten ertoe om een alternatieve serie op te starten, dit zou best wel eens het einde voor de Formule1 kunnen betekenen."

Lauda zei ook dat de schuld van afgelopen weekend enkel en alleen bij Michelin ligt. "Michelin heeft de gehele Formule 1 belachelijk gemaakt, alleen omdat in een snelle bocht nieuw asfalt is gelegd en Michelin geen rekening heeft gehouden met de bandenslijtage. Het spijt mij heren, maar dit begrijp ik niet."

"Wat nog erger is, ik durf te wedden dat Michelin haar teams gedwongen heeft om niet te starten, om een afgang, een ongeval of een ramp te voorkomen. Ik denk dat er juridisch gezien geen enkel compromis mogelijk was. Nog nooit was er zoveel unanimiteit te zien in de F1, maar dit betekend de doodsteek voor de F1",aldus Lauda.