Uitslag WK-20: Nederland-Chili

Het Nederlands elftal heeft de kwartfinale van het WK onder 20 jaar bereikt. Dit gebeurde via een 3-0 overwinning op Chili in de achtste finale. De doelpunten kwamen van Ryan Babel, Quincy Osuwu-Abeyie en Collins John.

Al in de derde minuut van de wedstrijd nam Tiendali een vrije trap snel. De bal kwam bij Babel, die hard uithaalde in de verre hoek en daarmee de 1-0 op het scorebord zette. Het vervolg van het eerste kwart van de wedstrijd was Nederland de bovenliggende partij, maar daar kwamen geen kansen uit. In het tweede deel van de eerste helft kon Chili wat meer terugkomen in de wedstrijd. Beide ploegen kregen niet echt opgelegde kansen, dus ging Nederland met een 1-0 voorsprong de rust in.

Na de rust stond er één nieuwe Chileense speler op het veld, bij Nederland waren er nog geen wissels. Nederland begon slordig, waardoor Chili wat sterker werd. Twintig minuten voor het einde was er aan beide kanten een gevaarlijk moment voor het doel. Dit leverde geen doelpunt op. Een doelpunt volgde er wel ruim een kwartier voor tijd. Babel had een sterke individuele actie die eindigde met een voorzet op Quincy. Hij schoot vanaf 15 meter in één keer in de verre hoek de 2-0 binnen.

Kort daarna werd Quincy gewisseld voor John en niet veel later kwam Medunjanin erin voor Emanuelson. Tien minuten voor tijd wist Vincken twee man te omspelen en voor te zetten op Collins John, die makkelijk de 3-0 binnen kon schieten. Hierdoor was de wedstrijd definitief beslist.

Nederland speelt de kwartfinale van het WK om 15.30 aanstaande zaterdag in Kerkrade tegen Nigeria.

Uitslag Nederland - Chili 3-0 (1-0)