F1-Teams willen verbod op tractiecontrole

Terwijl de FIA in de clinch ligt met de teams die op Michelin-banden rijden, zou er wel eens een gemakkelijke overeenkomst kunnen worden bereikt in het opzicht van de nieuwe regels. Voor aanvang van het Grand Prix weekend in Indianapolis stuurde de president van de FIA, Max Mosley, een brief met de voorgestelde wijzigingen.

Volgens Paul Stoddart, teammanager van Minardi, zijn de meeste renstallen al bezig met gelijkaardige ideeën naar voren te brengen. "We hebben een volledig dossier met gelijkaardige voorstellen dat we aan Mosley zullen voorleggen. We willen het prestatieniveau terugbrengen, mede door de aërodynamische downforce te verminderen met 30% en we willen de mechanische grip verhogen, dus er zullen slicks worden geïntroduceerd. We willen één enkele bandenleverancier zodat de constructie en de compounds binnen bepaalde grenzen liggen," aldus Stoddart.

Verder willen de teams dat de bandenwissels weer worden ingevoerd en dat de tractiecontrole wordt verboden. "De Formule 1 heeft geen problemen nodig, maar oplossingen. We hebben in 2008 een waardig kampioenschap nodig en hopelijk wordt dat het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap. Maar dat zal enkel gebeuren als we tegen dan een goed bestuur hebben." aldus Stoddart.