Evenement: DefQon.1

Claudia Angenent
Zaterdag begon al goed want toen ik mijn gordijnen open deed, was de zon al duidelijk aanwezig. Dat kon maar een ding betekenen: Super mooi weer aan het Almerestrand! Veel mensen waren bang dat er door het valse kaarten bericht er veel rellen bij de ingang zouden zijn; zelf heb ik er helemaal niets van gemerkt en ook niet de mensen die ik gesproken heb op het evenement zelf.
Dr.Rude stond al om 12.00 uur in Black te draaien, naja noem het maar gerust beuken. Deze DJ stond vorig jaar nog op de DefQon.1 talent-avonden in Q-beach, en stond dit jaar dus gewoon in de hardcoretent op DefQon.1. Het publiek was daar goed uit zijn dak aan het gaan volgens mij want toen ik om 14.00 uur in de Black terugkwam, viel ik bijna flauw van de hitte. Vanaf dat moment besloot ik dan maar ook om gewoon maar in de buitenlucht te blijven, want in de tenten was het haast niet te harden. Op dat moment was GaryD aan het draaien op de Redstage. Deze was echt waanzinnig opgesteld al zeg ik het zelf. Een redelijk kleiner podium dan de jaren daarvoor maar door de tribunes rondom het podium was de sfeer echt optimaal. Het uitzicht dat je dan ook had vanaf de tribune was echt om kippenvel van te krijgen. Het is namelijk geen minuut van de dag rustig geweest op Red, maar het heeft er de hele dag stampvol gestaan. Aangezien er op Blue ook heel wat goede DJ's stonden zoals de Donky Rollers, Pila, Pavo en Dana was het voor mij dus een dagje flink heen en weer lopen. Zo tegen het einde van de Donky Rollers kwam ik daar binnen en het viel me eigenlijk meteen wel op dat het er niet echt super druk was, en dus ook niet echt super heet. Zo halverwege de set van de Space Invaders had ik het in de tent zelf ook wel weer gezien en zijn we gaan proberen wat te eten. Het was echter heel erg druk daar, zo druk dat we er 30 min hebben gestaan en toen toch maar besloten hadden naar Darkraver te gaan op Red. Hoe kon het ook anders dan dat hij tig keer "Komt ie dan!" door zijn set aan het mixen was, dat het zelfs op den duur eigenlijk best irritant werd. Pas na de set van Darkraver werd het moeilijk voor mij. Ga ik naar Luna of ga ik naar Proteus. Proteus staat garant voor een gave show dus besloot ik richting Yellow te gaan.
Het viel mij eigenlijk een beetje tegen dat de tent zo leeg stond bij Proteus, en dat lag zeker niet aan zijn set. Proteus zette weer een unieke hardhouse-set neer zoals we eigenlijk altijd van hem gewend zijn. Tegen het einde van zijn set stond de tent dan ook weer aardig vol, zoals het ook hoort. Toen we langs de Blue liepen zag ik dat Pavo bezig was, we zijn daar ook even blijven hangen en daar had ik zeker geen spijt van. Serieus, die zette een superset neer en niemand in de zaal stond stil. Wel zonde dat het nog steeds niet echt druk was in de Blue. Na TheProphet op Red kreeg ik toch wel heel erge honger en we zijn toen weer een poging gaan wagen om wat te eten te halen. Zo rond 22.00 uur waren er geen rijen meer te bekenen en konden we zo overal doorlopen. Dit zal waarschijnlijk wel komen omdat iedereen al gegeten had of het had opgegeven om wat te eten te halen. Nadat ik mijn vest uit mijn kluisje was gaan halen, aangezien het wat frisser werd, ben ik op de tribune bij Technoboy verder uit mijn dak gegaan. Het duurde daar ook niet echt lang voordat de wel bekende lasers tevoorschijn kwamen. Het absolute kippenvelmoment van DefQon.1 2005 was voor mij het moment dat MC Ruffian tegen iedereen zei dat ze hun telefoon of aansteker in de lucht moesten houden. Zo'n onwijs gaaf iets heb ik nog nooit gezien. Het hele publiek ging massaal met zijn telefoon of aansteker de lucht in waarna een spetterend einde met "Paint it Black" van de Rolling Stones werd gedraaid. Natuurlijk ging er rond 23.00 uur vuurwerk de lucht in zoals we dat van Q-dance gewend zijn op DefQon.1. Een perfect einde van een perfect festival al zeg ik het zelf!
Zelf heb ik veel mensen horen klagen over smerige WC's en ik zal jullie dan ook heel eerlijk zeggen dat ik geen idee heb hoe de WC's waren, ik heb er namelijk zelf geen gebruik van gemaakt. De eetruimte was vele malen groter dan alle voorgaande edities en nog bleken veel mensen te lang op hun eten te moeten wachten waardoor je mega rijen ging krijgen. Nu stond ik zelf ook ruim 20 min na het bestellen nog op mijn patatje te wachten. Beetje zonde al zeg ik het zelf. Het terrein zelf was volgens mij ook groter en ruimer opgezet en dit betekende dan wel veel verder heen en weer lopen, maar het had wel tot resultaat dat niet alle mensen dicht op elkaar stonden buiten de stages. Tuurlijk was het enorm druk bij Red de hele tijd, maar achter de Redstage kon je prima doorlopen en ook nog even zitten in zand. De aankleding dit jaar was ook weer spectaculair! Ik kwam veel bekende dingen tegen van Q-base, die eigenlijk veel stoerder stonden zo op het Almerestrand. Q-dance did it again!


Organisator:Q-dance Lokatie/datum: Almerestrand 18-06-05
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!


Ruim 1000 foto's zijn te vinden op de Q-dance-site als je nog meer van de sfeer wilt proeven. En wil je mee praten over dit evenement op het forum, dan kan dat in Uitgaan en Vrijetijd het DefQon.1 topic