Confederations Cup: Brazilië verder

Michel (Baraja)
Wereldkampioen Brazilië heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van de Confederations Cup. De ‘goddelijke kanaries’ speelden met 2-2 gelijk tegen Japan. Mexico was al eerder zeker van plaats bij de laatste vier in deze poule.

Voorafgaand aan de wedstrijd stonden Japan en Brazilië met drie punten allebei op de tweede plaats. Beide landen wonnen van Griekenland, maar verloren van Mexico. Brazilië wist vooraf al dat een gelijkspel zou volstaan voor kwalificatie voor de halve finales. Bondscoach Carlos Alberto Parreira startte weer met een zeer offensief ingesteld Brazilië. Het kwintet Kaka, Zé Roberto, Adriano, Robinho en Ronaldinho is een garantie voor goals. Dat bleek ook al heel snel. De rijzende ster Robinho opende de score na tien minuten. Hierna liet Brazilië het initiatief aan de Japanners. Met een afstandsschot bracht Nakamura Japan vlak voor het halfuur langszij. Ook werd een treffer van de Japanners ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd.

Brazilië kwam vijf minuten na de gelijkmaker alweer op voorsprong: Ronaldinho scoorde beheerst van dichtbij na een goede voorzet van Robinho. In de tweede helft kon Japan niet veel meer uitrichten. Ook Brazilië bleef verstoken van echt goede mogelijkheden. Wel was Robinho een aantal keren gevaarlijk. In de 89e minuut scoorde Japan toch nog de 2-2: Nakamura nam een vrije trap die op de paal belandde. Oguro kon simpel de rebound binnentikken. Het was echter te laat voor Japan, dat met Alex en Nakamura twee uitblinkers in huis had.

In de andere wedstrijd kwamen Griekenland en Mexico niet tot scoren. Mexico was al door, terwijl de Grieken al waren uitgeschakeld na twee wedstrijden. Aanstaand weekend staan de halve finales op het programma. Op zaterdag vindt met de wedstrijd Duitsland tegen Brazilië een reprise plaats van de laatste WK finale. Een dag later strijden Argentinië en Mexico voor het tweede ticket voor de finale op woensdag.