Chicago gooit gegevens hoerenlopers online

EdwinB-RDam had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn de strijd tegen prostitutie heeft het gemeentebestuur van de Amerikaanse stad Chicago besloten om persoonlijke gegevens en foto's van gearresteerde hoerenlopers online te plaatsen. Burgemeester Richard Daley hoopt met de maatregel het prostitutiebezoek drastisch te verminderen.

"Als u gearresteerd wordt wegens het bezoek aan een prostituée, komt iedereen dat te weten. Uw vrouw, uw kinderen, uw familie, uw buren en uw werkgever", stelt Daley. Hij is van mening dat de meeste vrouwen gedwongen worden om in de prostitutie te werken en dat prostituéebezoekers zich schuldig maken aan een ernstige misdaad. "De vrouwen zijn slachtoffers, de mannen zijn dus de dader", vindt de burgemeester.

In samenwerking met maatschappelijk werkers biedt de stad overigens tevens psychische hulp aan hoerenlopers. Ook de vrouwen worden opgevangen, en aangemoedigd een andere carrière te zoeken. Word je in de stad, de op twee na grootste van de Verenigde Staten, opgepakt bij het oppikken van een hoertje dan kun je behalve de online schandpaal en therapie rekenen op zo'n duizend dollar boete en inbeslagname van de auto. Recidivisten kunnen zelfs in de cel belanden.