[Upd]Sauber overgekocht door BMW

Olga (Nuongirl)
Sauber en BMW hebben voor vanmiddag een persconferentie belegd, waarin vermoedelijk bekend zal worden gemaakt dat de Duitse motorenfabrikant het Zwitserse team gekocht heeft.

Waarschijnlijk zal BMW tevens gaan aankondigen dat er na dit seizoen een einde zal komen aan de samenwerking met Williams.

De laatste tijd is de relatie tussen Williams en BMW erg verslechterd en al enkele weken doen de geruchten de ronde dat BMW het Sauber-team zou willen kopen. Door zowel BMW als Sauber wordt dit echter nog altijd stellig ontkend. Rond het middaguur zullen BMW's Mario Theissen en Burkhard Göschel samen met Peter Sauber een persconferentie geven.

Update 14:30

BMW Motorsport heeft het Sauber F1 team gekocht. Dit werd bekend gemaakt op een persconferentie. Volgend seizoen zal de naam Sauber verdwijnen en zullen we BMW's eigen F1 team zien. De motorbouwer zal vanaf 2006 zowel voor motor als voor het chassis verantwoordelijk zijn. Peter Sauber zal aftreden als teambaas, maar zal wel actief binnen het team blijven.

BMW zal echter nog niet meteen zijn contract met Williams verbreken. De Duitse motorfabrikant heeft Williams een klantenmotor aangeboden voor 2006.

BMW is er nog niet over uit wat de nieuwe naam voor het team zal zijn. "Over een nieuwe naam is nog niet nagedacht. Het is onwaarschijnlijk dat we alleen als BMW door het leven zullen gaan. Er zal dus nog een naam voor het team komen, maar wat dat precies zal worden zal pas aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar bekend gemaakt worden," aldus Mario Theissen.