Billy Corgan wil The Smashing Pumpkins terug

Billy CorganBilly Corgan, zanger en songwriter van de in 2000 ter ziele gegane The Smashing Pumpkins, wil zijn oude band weer bijeenbrengen. "Ik wil mijn band terug, mijn nummers en mijn dromen", liet Corgan in een paginagrote krantenadvertentie optekenen, op de dag dat zijn eerste soloalbum 'TheFutureEmbrace' werd gelanceerd.

"Jaren heb ik rondgelopen met een geheim, een geheim dat ik bewust niet heb gedeeld. Maar nu wil ik dat jullie een van de eersten zijn die weten dat ik het plan heb The Smashing Pumpkins bij elkaar te brengen", schrijft Corgan. Het is niet bekend of de andere bandleden daar ook oren naar hebben.

The Smashing Pumpkins, met in de originele bezetting Corgan, James Iha, D'Arcy Wretzky en Jimmy Chamberlin, was in de jaren negentig een alternatieve rockgroep die met albums als 'Siamese Dream' en 'Mellon Collie and the Infinite Sadness' klassiekers neerzette. Na het uiteenvallen ging Corgan verder met zijn nieuwe band Zwan om vervolgens een solocarriŔre te beginnen. Iha speelt momenteel in de band A Perfect Circle en Chamberlin heeft zijn eigen groep; Jimmy Chamberlin Complex. Wretzky, die de band in 1999 al verliet, kwam enkel nog in het nieuws na een arrestatie wegens coke-bezit.