DVD: Young and Handsome a night with Jeff Garlin

De markt voor Amerikaanse stand-up in Nederland begint steeds meer te groeien en dus zullen we ook steeds meer dvd's en cd's van shows uit het land van de onbegrensde mogelijkheden deze kant op krijgen. Zo ook met de show Young and Handsome a night with Jeff Garlin. De grote vraag is natuurlijk of de humor van Jeff Garlin ook in Nederland aan zal slaan

 

 

Jeff Garlin is bekend van de show Curb Your Enthousiasm, waarin hij de rol van Jeff Greene speelt. Daarnaast is hij ook bedenker en executieve producer van deze show. Ook speelde hij drie seizoenen in Mad About You de rol van Marvin.

 

Jeff Garlin is om te beginnen geen comedian die het van zijn mimiek of handbewegingen moet hebben zoals Dana Gould. Zijn show is niet tot in het extreme gescript en hij improviseert eigenlijk continu. Hij wijkt zelfs regelmatig zo erg van zijn verhalen af dat hij het publiek moet vragen waar hij precies gebleven was.

De humor van Jeff Garlin is wel redelijk. Het is geen aaneengesloten stuk van grappen, maar het zijn meer losse verhalen die eindigen met een vrij aardige clou. Het tempo ligt niet al te hoog, waardoor het ook zonder de ondertiteling goed te volgen is. Nadeel is wel dat als een grappig bedoelt iets, niet grappig is, dit wel een behoorlijke impact heeft en dat komt wel een paar keer voor op de dvd.

Een irritant dingetje is dat bij ieder nieuw verhaal de titel van dat stukje in beeld gebracht wordt. De eerste keer is dit nog leuk, maar daarna begint het te vervelen. Extra's zijn er niet echt veel te vinden op de dvd. Enkel een interview afgenomen door Rob Odenkirk en twee deleted items. Al met al is de dvd naar mijn mening niet meer dan redelijk te noemen, drie sterren derhalve.