Bendsneyder na crash: "Race was een ramp"

Voor Moto3-coureur Bo Bendsneyder zit het dit seizoen allemaal niet bepaald mee. In Qatar ging hij onderuit, in Argentinië was het tempo bijzonder ver te zoeken en zondag was het in de Verenigde Staten na krap twee rondjes door een zelf veroorzaakte crash ook alweer voorbij. Meestrijden om het kampioenschap, wat met het topteam van KTM Ajo zeker de bedoeling was, zit er nog absoluut niet in.

"De race was een ramp", was de jonge Rotterdammer na afloop duidelijk. "Tijdens de race stond er meer wind dan in de warm-up van 's ochtends en op een geveven moment verloor ik de controle over de voorkant. We konden aan de gegevens zien dat ik niks anders deed dan in de andere rondjes, maar dit hoort allemaal bij racen", klonk hij teleurgesteld.

"Het is natuurlijk enorm jammer, maar toch gaat de blik op de volgende race. We hebben wel wat positieve dingen mee kunnen nemen uit Austin, we hebben veel progressie geboekt tijdens het weekeinde. De pijlen gaan nu op Jerez en we zullen er alles aan doen om de race daar gewoon uit te rijden, dan blijf ik ook vechten tot het einde."

Het weekeinde in Jerez staat over iets minder dan twee weken op de kalender.