FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 12 augustus 2012

Usain Bolt denkt aan cricketcarrière

Sprinter Usain Bolt denkt na over een aanbod om in Australië cricket te gaan spelen. Dat heeft hij zondag tegen Australische media gezegd. 

De zesvoudig olympisch kampioen werd door de Australische cricketgrootheid Shane Warne gevraagd om voor Melbourne Stars te spelen in de Big Bash League, een Twenty20-competitie. Het team stelt met het management van de wereldrecordhouder in gesprek te zijn.

Bolt speelde in zijn jeugd op Jamaica cricket en heeft zijn liefde voor die sport meermalen verklaard. "Als ik de kans krijg, probeer ik het zeker want ik weet dat het heel leuk wordt", liet Bolt aan de Australische zender Channel Nine weten. "Ik weet niet hoe goed ik ben, ik moet waarschijnlijk veel oefenen."

Bolts halfbroer Sadiki is profcricketer. Hij speelde in Australië en Engeland.

Getuigen 'antisemitisch' tramincident gezocht

De joodse gemeente van Amsterdam is druk op zoek naar mensen die deze week meereden in de tram waarin de bestuurder en zijn collega enkele opmerkingen maakten die, volgens de joodse gemeente, antisemitisch zouden zijn. 

Medewerkers van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf (GVB) hebben inmiddels alle aantijgingen ontkend, maar de joodse gemeente is ervan overtuigd dat er wel degelijk dergelijke opmerkingen zijn gemaakt. Dat schrijft NRC vanavond.

Bij het passeren van het Anne Frank Huis zou de bestuurder zich via de omroepinstallatie hebben afgevraagd wat al die toeristen daar toch te zoeken hebben. Volgens getuigen zou hij daaraan hebben toegevoegd: "Die vrouw is toch allang dood?" Daarop zou de conducteur geantwoord hebben dat 'die joden toch ergens hun geld aan moeten verdienen'.

Ron Eisenmann, voorzitter van de joodse gemeente, laat weten dat hij geen genoegen neemt met de ontkenning van het GVB-personeel. ?Wij hebben aanwijzingen dat de verklaring van de medewerkers niet klopt en we roepen het GVB op om hulp van het publiek in te roepen.?

Treffer Kuijt baat Fenerbahçe niet

Fenerbahçe heeft de strijd om de Turkse Supercup verloren van aartsrivaal Galatasaray (3-2). Dirk Kuijt nam de tweede treffer van zijn ploeg voor zijn rekening.

Fenerbahçe kwam na twintig minuten op achterstand dankzij een treffer van Ümut Bulut. Op slag van rust tekende Alex voor de gelijkmaker, maar na een klein uur bezorgde Bulut Galatasaray met zijn tweede treffer van de avond een nieuwe voorsprong.

Na 65 minuten kopte Kuijt de gelijkmaker binnen, waarna er een spannende slotfase aanbrak. Twee minuten na de treffer van Kuijt kon Galatasaray-speler Engin Baytar met een directe rode kaart inrukken. Het duel leek op verlenging af te stevenen, maar in de slotminuut kreeg Fenerbahçe een strafschop tegen. Selcuk Inan benutte het buitenkansje dankbaar en bezorgde zijn ploeg zodoende voor de twaalfde keer in de clubgeschiedenis de Turkse Supercup.

Dijks en Foor debuteren bij Jong Oranje

Ajacied Mitchell Dijks en N.E.C.'er Navarone Foor zijn door bondscoach Cor Pot opgeroepen voor Jong Oranje. De twee debutanten vervangen afgehaakte spelers. Nadat eerder Bram Nuytinck, Kelvin Leerdam en Georginio Wijnaldum verstek hadden laten gaan, meldde Jeffrey Gouweleeuw zich zondag ook geblesseerd af. Pot had eerder ook al Patrick van Aanholt en Rajiv van La Parra als vervangers opgeroepen.

Jong Oranje oefent woensdag tegen Jong Italië. De wedstrijd om 17.30 uur in Leeuwarden is voor beide ploegend e voorbereiding op de ontknoping van de EK-kwalificatiereeks. Zowel Jong Oranje als Italië is koploper in de eigen poule.

Coffeeshops voeren campagne voor SP

Ongeveer 140 coffeeshops zetten zich voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september in voor de SP. Ze willen dat een nieuwe, linkse regering, de landelijke invoering van de wietpas op 1 januari tegenhoudt. Dat laten de actievoerende coffeeshops zondagavond weten.

De deelnemende coffeeshops roepen andere coffeeshophouders op zich bij hun initiatief te voegen om te voorkomen dat de VVD de grootste partij wordt. VVD-minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten was verantwoordelijk voor de invoering van de wietpas, die in de drie zuidelijke provincies al verplicht is.

De coffeeshophouders besloten zich in te zetten voor de SP na een toespraak van SP-Kamerlid Harry van Bommel. Die zou op een bijeenkomst hebben toegezegd dat de coffeeshopbranche betrokken wordt bij het opstellen van een nieuw cannabisbeleid als de socialisten de verkiezingen winnen. "De SP ziet coffeeshops als de oplossing", zou Van Bommel de coffeeshophouders hebben voorgehouden.

De campagne van de coffeeshophouders wordt zaterdag afgetrapt in Maastricht. Op een bijeenkomst georganiseerd door Marc Josemans, eigenaar van de gesloten coffeeshop Easy Going en voorman van de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht, organiseert die dag een bijeenkomst waarop linkse partijen hun plannen voor de toekomst kunnen uitleggen.

Sinds 1 mei moeten bezoekers van coffeeshops in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg eerst lid worden van een coffeeshop voordat ze softdrugs kunnen kopen. Alleen wie in Nederland woont, kan lid worden. Dit nieuwe beleid moet drugstoerisme en overlast tegengaan. Vanaf 1 januari moeten de regels in het hele land worden gehandhaafd.

Bayern wint Duitse Super Cup

Bayern München is het seizoen goed begonnen. De ploeg van Arjen Robben won zondag in eigen huis de Duitse Super Cup door landskampioen Borussia Dortmund met 2-1 te verslaan. Mario Mandzukic en Thomas Müller zetten Bayern al binnen elf minuten op een 2-0 voorsprong. Een kwartier voor tijd bracht Robert Lewandowski de spanning nog terug.

Bayern begon uitstekend aan de wedstrijd. De van Wolfsburg overgenomen Mandzukic profiteerde al na zes minuten van een misser in de Dortmundse verdediging en schoot de openingstreffer raak. Vijf minuten later miste Robben, nadat hij door Mandzukic was weggestuurd, oog in oog met Dortmund-goalie Roman Weidenfeller. Müller was echter alert en schoot de rebound binnen.

In het vervolg waren beide ploegen lang aan elkaar gewaagd. Borussia moest echter de aanval zoeken, maar Bayern hield goed de rem erop. Pas een kwartier voor tijd lukte het de bezoekers, die vorig jaar ook de DFB Pokal wonnen, ook op het scorebord te komen. Lewandowski rondde een goede aanval af door Dante op het verkeerde been te zetten en laag in te schieten.

Starhawk-update voegt twee gratis maps toe

De PlayStation 3-exclusive Starhawk heeft een update gekregen. Bugfixes en kleine aanpassingen zijn verricht. Voor spelers die al level 50 hebben bereikt zijn er nu ook 'Prestige'-levels te behalen, van Alpha tot Omega. De twee gratis maps brengen spelers naar de planeet Cypress en zijn in het onderstaande filmpje te zien.

Voor een volledige lijst van alle aanpassingen en bugfixes kun je hier klikken.

Kompany: "Iedere Belg moet woensdag vuurrood"

Vincent Kompany heeft een bijzondere oproep gedaan aan de Belgische supporters die woensdag de oefeninterland tegen Nederland bezoeken.

Al lange tijd wordt er in België uitgekeken naar de oefeninterland tegen Nederland. Woensdag in Brussel is het dan zover. Om voor een bijzondere sfeer te zorgen hoopt verdediger Kompany dat iedere Belgische fan bereid is om op een opmerkelijke manier een duit in het zakje te doen.

"Overal waar Oranje-supporters komen, moet het vuurrood zien. Met rode ballonnen, met rode vlaggen, desnoods met roodgeverfde schapen. Lukt het jullie, dan kleuren wij drie spelers rood. Létterlijk", zo laat de Manchester City-stopper weten tegenover Het Laatste Nieuws.

Bertens naar hoofdtoernooi Cincinnati

Tennisster Kiki Bertens heeft zich zondag naar het hoofdschema van het masterstoernooi in Cincinnati geslagen. De Wateringse won in de tweede en laatste kwalificatieronde met tweemaal 6-3 van Yulia Putintseva uit Kazachstan. Bertens, als vijftiende geplaatst in de kwalificaties in Ohio, had in de eerste ronde van Aravane Rezai uit Frankrijk gewonnen.

Arantxa Rus en Igor Sijsling deden ook mee aan de kwalificaties in Cincinnati. Zij werden echter in de eerste voorronde uitgeschakeld. Robin Haase is als enige Nederlander direct toegelaten tot het hoofdtoernooi.

Meer lesbische actie in Glee

De fans van Glee en met name de fans van de actrices van Glee, kunnen hun lol op met het nieuwe seizoen. 

Volgens de producer van de hitserie uit Amerika, Ryan Murphy, komt er in het nieuwe seizoen meer girl on girl actie voor. De twee hete cheerleaders Brittany en Santana, gespeeld door Heather Morris en Naya Rivera, brengen hun relatie naar een volgend level.

Uit een preview van het vierde seizoen valt op te maken dat de relatie tussen de twee interessanter zal zijn dan het gezeik tussen Rachel en Finn die in de vorige seizoenen als stelletje in de schijnwerpers stonden.

Ook de man met wielen, Artie, zal de nodige actie meemaken met iemand van het andere geslacht. Daarnaast onthulde Ryan dat één van de stelletjes juist weer uit elkaar zal gaan. Kortom: spanning en girl on girl genoeg in het nieuwe seizoen.

Omnomnomnom (foto door: vagueonthehow)

Aangifte tegen ambulancemedewerker wegens geweld

Net nu heel Nederland het erover eens leek te zijn dat het geweld dat gisteravond en vannacht tegen ambulancemedewerkers gebruikt werd intens verwerpelijk is, zegt een Amsterdamse man aangifte te gaan doen van geweldpleging door een ambulancemedewerker. 

Het betreft een ambulancemedewerker die betrokken was bij het opstootje in Amsterdam-Noord dat eerder vandaag in het nieuws kwam. Dat meldt RTV N-H.

De man zou naar eigen zeggen voorafgaand aan de escalatie bezig zijn geweest eerste hulp te verlenen aan een zwangere vrouw. Toen de ambulance arriveerde, zou een van de ambulancemedewerkers nogal agressief op hem hebben gereageerd. Daarbij zou na een hoop geschreeuw over en weer zelfs zijn keel zijn dichtgeknepen.

De man die nu aangifte zegt te willen gaan doen is overigens niet de aangehouden persoon.

'Agressie hulpverlening onacceptabel'

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) noemt agressie tegen hulpverleners onacceptabel. Aanleiding is het geweld tegen politie en ambulancepersoneel dit weekeinde in Noordwijk en Amsterdam. "Er moet echt paal en perk gesteld worden aan dit soort gedrag."

In Noordwijk moest de politie zaterdagnacht een linie vormen om ervoor te zorgen dat ambulancebroeders bij een gewonde bromfietser konden komen. Ongeveer honderd omstanders blokkeerden de weg en gooiden onder meer flessen naar de agenten. Met politiehonden en wapenstokken werden de omstanders uiteindelijk naar achteren gedreven.

Ook in Amsterdam werden hulpverleners gehinderd bij het uitoefenen van hun werk. Na een aanrijding op de IJdoornlaan moest de politie ingrijpen toen een aantal omstanders zich na een verkeersongeluk met de hulpverlening bemoeide, al lopen de verhalen van de betrokkenen uiteen. "We hebben de angel eruit kunnen halen voordat de boel echt escaleerde", vertelde een politiewoordvoerder tegen stadszender AT5.

Minister Schippers benadrukt dat agressie tegen hulpverleners niet getolereerd kan worden. "Niet voor niets is de strafeis voor geweld tegen hulpverleners met tweehonderd procent verhoogd. Onlangs hebben we de mogelijkheid gecreëerd om anoniem aangifte te doen en snelrecht in te zetten."

Maaskant over Johansson: "Kan nog geen kut dekken"

Robert Maaskant had zich een beter Eredivisie-debuut met FC Groningen voorgesteld. Tegen FC Twente verloor de ploeg vanmiddag kansloos met 4-1. Maaskant gaf na afloop Emil Johansson er flink van langs.

Na afloop liet Maaskant over zijn Zweedse linksback weten dat "hij nog geen kut kan dekken". De uitspraken zijn door OOG TV opgenomen en zouden later nog online komen op de website.

Johansson gaf in de ogen van Maaskant zijn directe tegenstander Dusan Tadic veel teveel ruimte. Tadic, vorig seizoen nog speler van FC Groningen, was vanmiddag verantwoordelijk voor twee doelpunten en twee assists.


De mening van trainer Robert Maaskant is duidelijk. (Bron: YouTube/OogTV)

Mancini wil meer nieuwe spelers bij City

Trainer Roberto Mancini is van mening dat de huidige Manchester City-selectie nog wel de nodige versterkingen kan gebruiken.

City staat op het punt om Jack Rodwell over te nemen van Everton, maar Mancini hoopt dat City er in de resterende weken in slaagt om nog meer spelers tot een overgang naar het Etihad Stadium te verleiden. De Italiaanse oefenmeester laat zondag na de Community Shield-winst tegen Chelsea echter weten dat hij niet precies weet welke spelers.

"We zijn nog op zoek naar andere spelers. Ik weet niet welke spelers en wil daar ook niets over zeggen. Vraag het maar aan Brian Marwood (technisch directeur, red.)", aldus Mancini tegenover Sky Sports. "Ik zei vrijdag dat ik niet blij was. Dat is ook normaal. Iedere manager baalt ervan als er nog een week te gaan is en er nog geen nieuwe spelers gekocht zijn."

"Ik hoop dat we hier dus aan werken", vervolgt de oefenmeester. "Misschien kunnen we hier binnen een week of tien dagen iets aan veranderen. Morgen is de tijd aangebroken om de gesprekken te openen over nieuwe spelers."

[Overzicht] Uitslagen Londen dag 16

Vandaag was de zestiende en laatste dag van de Olympische Spelen in Londen. FOK!sport geeft je iedere avond een overzicht van de prestaties van de Nederlanders, de meest opvallende sportmomenten en de uitslagen van finales.

Mountainbiker Rudi van Houts was de enige Nederlander die op deze laatste dag in actie kwam. Hij reed lang rond de tiende plaats maar werd in de laatste ronde door een lekke band teruggeworpen. Hij eindigde uiteindelijk als zeventiende. De titel ging naar de Tsjech Jaroslav Kulhavy.

Verder was vandaag ook de finale in het basketbal tussen de Verenigde Staten en Spanje. Het Amerikaanse 'Dream Team' versloeg de Spanjaarden met 107-100. In het waterpolo bij de mannen ging de titel naar Kroatië. Zij versloegen in de finale Italië met 8-6.

Uitslagen finales:

Sport Onderdeel Goud Zilver Brons Brons
Atletiek marathon Stephen Kiprotich (Oeg) Abel Kirui (Ken) Wilson Kiprotich (Ken)  
Basketbal wedstrijd Verenigde Staten Spanje Rusland  
Boksen tot 52 kg Robeisy Ramirez Carrazana (Cub) Tugstsogt Nyambayar (Mgl) Misha Alojan (Rus) Michael Conlan (Ier)
Boksen tot 60 kg Vasil Lomasjenko (Oek) Han Soonchul (ZKo) Evaldas Petrauskas (Lit) Yasniel Toledo (Cub)
Boksen tot 69 kg Serik Sapijev (Kaz) Freddie Evans (GB) Taras Sjelestjoek (Oek) Andrei Zamkovoy (Rus)
Boksen tot 81 kg Jegor Mechontsjev (Rus) Adilbek Nijamzymbetov (Kaz) Yamaguchi Falcão (Bra) Oleksandr Gvozdyk (Oek)
Boksen boven 91 kg Anthony Joshua (GB) Roberto Camarelle (Ita) Ivan Ditsjko (Kaz) Magomedrasul Majidov (Aze)
Handbal wedstrijd Frankrijk Zweden Kroatië  
Moderne vijfkamp Moderne vijfkamp Laura Asadauskaite (Lit) Samantha Murray (GB) Yane Marques (Bra)  
Ritmische gymnastiek team meerkamp Rusland Wit-Rusland Italië  
Volleybal Rusland - Brazilie Rusland Brazilië Italië  
Waterpolo wedstrijd Kroatië Italië Servië  
Wielrennnen, mountainbike mountainbike Jaroslav Kulhavy (Tsj) Nino Schurter (Zwi) Marco Aurelio Fontana (Ita)  
Worstelen tot 66 kg vrije stijl Tatsuhiro Yonemitsu (Jap) Sushil Kumar (Ind) Liván López (Cub) Akzjoerek Tanatarov (Kaz)
Worstelen tot 96 kg vrije stijl Jacob Stephen Varner (VS) Valerii Andriitsev (Oek) Chetag Gazjoemov (Aze) Giorgi Gogshelidze (Geo)

Medaillespiegel:

# Land Goud Zilver Brons Totaal
1 Verenigde Staten 46 29 29 104
2 China 38 27 22 87
3 Verenigd Koninkrijk 29 17 19 65
4 Rusland 24 25 33 82
5 Zuid-Korea 13 8 7 28
6 Duitsland 11 19 14 44
7 Frankrijk 11 11 12 34
8 Italië 8 9 11 28
9 Hongarije 8 4 5 17
10 Australië 7 16 12 35
13 Nederland 6 6 8 20

Verkrachter Ardèche bekende van politie

De 32-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij een 11-jarig Frans meisje heeft verkracht op een camping in de Franse Ardèche, is een bekende van de politie. Dat heeft de Franse radio Europe 1 zondag bericht.

Volgens de zender was hij in 2000 voorwaardelijk veroordeeld voor seksuele agressie. Daardoor was DNA van hem opgenomen in een databank en kon de politie de man vrijdag arresteren in zijn woning in de plaats Privas. Volgens de buren is de man gescheiden en zou de politie al anderhalf jaar weten dat hij ook kinderporno op zijn computer had staan.

De Fransman bekende zaterdag in totaal vijf minderjarige meisjes seksueel te hebben lastig gevallen: drie Franse meisjes, een Duits en een Nederlands meisje. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken was het Nederlands slachtoffertje 11 jaar.

De zaak kwam deze week in het nieuws, toen uitkwam dat het 11-jarig Frans meisje was verkracht in haar tent op een camping in de plaats Saint-Didier-sous-Aubenas. De politie legde toen een verband met zeven eerdere aanvallen op meisjes in de leeftijd van 7 tot 12 jaar.

Aanrander Ardèche bekende van politie
Aanrander Ardèche bekende van politie (Foto: ANP)

Poster en foto's van nieuwe Cage-film Stolen

Vandaag is er een verzameling afbeeldingen van Nicolas Cage zijn nieuwe film Stolen vrijgegeven. De film verschijnt eind september in de bioscoop, een maand voor de release van het vervolg op ontvoeringsfilm Taken.

Meesterdief Will Montgomery (Nicholas Cage) is na tien jaar vrijgelaten uit de gevangenis. Op het moment dat hij op vrije voeten is komt hij in contact met Jonah, zijn oude partner met wie hij veel misdaden heeft gepleegd. Jonah heeft Will zijn dochter gegijzeld in een gestolen taxi en hij laat haar alleen gaan als Will vertelt waar de 20 miljoen dollar aan eerder buitgemaakt, crimineel geld is gebleven.

Stolen verschijnt in september in de Amerikaanse bioscopen. Wanneer wij de film kunnen zien is nog onbekend.

Stolen

Stolen

Stolen

Stolen

Stolen

Stolen

Stolen

Stolen

Stolen

Stolen

Stolen

Stolen

Ruziënde tokkies samen op de vlucht na schot

De politie is op zoek naar een man en een vrouw die het zondagmiddag in Capelle aan den IJssel met elkaar aan de stok kregen en er samen vandoor gingen. Dat gebeurde mogelijk nadat er een schot was gevallen.

De vechtpartij ontstond aan het eind van de middag aan de Sperwerhof. De twee, die volgens de politie bij elkaar leken te horen, kregen om onbekende reden ruzie. De man sloeg de vrouw meerdere keren. Een buurtbewoner wilde tussenbeide komen, waarbij eveneens rake klappen vielen. Het schot werd gemeld door getuigen.

Zodra ze de kans kregen, gingen de man en de vrouw die het aan de stok hadden gekregen er samen in een auto vandoor. De hond van de buurtbewoner die tussenbeide kwam sprong tijdens het incident van een balkon op de eerste verdieping. Vermoedelijk heeft het dier aan zijn sprong een gebroken poot overgehouden.

Van Basten: "Ze moeten willen en durven"

Sc Heerenveen-coach Marco van Basten zag zijn ploeg van NEC verliezen (0-2). De onervarenheid van zijn ploeg speelde volgens de keuzeheer een belangrijke rol.

"De eerste helft wilden en durfden we eigenlijk niet lekker te voetballen. Ik moet zeggen dat het goed werd afgestraft door NEC. In de tweede helft hebben we nog wel initiatief getoond en dat moest ook. Toen hebben we ook meer mogelijkheden gekregen, maar de kans om dichterbij NEC te komen hebben we helaas niet kunnen realiseren", aldus Van Basten tegenover Eredivisie Live.

"De jongens moeten willen en durven in te schuiven vanuit de verdediging. Je zag vanaf het begin dat ze dat liever niet wilden. Van de ruimtes maakten NEC veel beter gebruik, zeker in de eerste helft. Er werd niet goed genoeg samen gespeeld, onvoldoende ingeschoven en uitgespeeld", zo vervolgde de keuzeheer van de Friezen.

"We zullen het moeten doen met de jongens die we nu hebben. Dat is een aantal keren goed gegaan en een aantal keren niet. Dat is wel een beetje de situatie waar we nu mee te maken hebben. Het is voor een groot deel jong en onervaren, dan weet je dat het soms goed gaat en soms niet."

VS bieden Iran hulp na aardbeving

De Verenigde Staten hebben zondag Iran hulp aangeboden, waar door een aardbeving meer dan 220 mensen omkwamen, en hun medeleven betuigd aan het Iraanse volk.

"Het Amerikaanse volk brengt het Iraanse volk zijn diepste medeleven over voor het verlies van levens in deze tragische aardbeving in Iran. We staan klaar om hulp aan te bieden in deze moeilijke tijd ", aldus een woordvoerder van het Witte Huis in een verklaring.

De verklaring is gericht aan het Iraanse volk, omdat Washington en Teheran geen diplomatieke betrekkingen onderhouden.

De berichtgeving over het juiste aantal slachtoffers loopt uiteen. Volgens de Iraanse minister van Binnenlandse Zaken zijn 227 mensen omgekomen en ongeveer 1380 gewond geraakt.

De lokale autoriteiten in de getroffen regio zeiden dat bijna 300 mensen zijn omgekomen en dat 5000 gewond raakten. Andere bronnen spreken van ruim 250 doden en 2000 gewonden. Ongeveer 36.000 mensen zouden zijn opgevangen in de 5600 tenten die de Rode Halve Maan, een zusterorganisatie van het Rode Kruis, beschikbaar heeft gesteld.

Nederland 13e op medaillespiegel

Nederland is in de medaillespiegel van de Olympische Spelen in Londen als dertiende geëindigd. Deze eindklassering is een plaats lager dan vier jaar geleden in Beijing.

Oranje behaalde in Londen twintig medailles: zes keer goud, zes keer zilver en acht keer brons. In Beijing bestond de oogst uit zeven keer goud, vijf maal zilver en vier keer brons. De hoogste klassering van Nederland dateert van 2000. Toen werd in Sydney een achtste plek behaald met in totaal 25 plakken, waarvan twaalf keer goud.

De Amerikaanse ploeg won het medailleklassement in Londen met 46 gouden, 29 zilveren en 29 bronzen medailles voor China (38-27-22) en gastland Groot-Brittannië (29-17-19).

Vrees de tuinkabouter in Killer Gnome

Wie heeft ooit gedacht dat de laaf in de achtertuin nog eens jouw dood zou kunnen zijn. Killer Gnome geeft je een volledig ander beeld van de vrolijke, roodgemutste beeldjes op het grasveld.

De film is geïnspireerd op Brian Pulido's succesvolle shortfilm There's Something Out There, waarvan de trailer hier is te bekijken. Het verhaal is simpel: Brad en Penny krijgen een tuinkabouter cadeau. Het beeld houdt volgens de legenden een oogje in het zeil en zou de tuin tegen het kwaad beschermen. Het presentje verandert in en moordlustige killerkabouter die zijn beschermplicht iets té serieus neemt.

Of en wanneer de volledige film verschijnt is nog onbekend. Tot die tijd moet je het doen met de trailer en filmposter.

Killer Gnome

Garmin-manager Vaughters geeft dopinggebruik toe

Jonathan Vaughters heeft tijdens zijn wielercarrière doping gebruikt. Dat biechtte de huidige manager van Garmin-Sharp op in de New York Times. "Ik koos ervoor om doping te gebruiken", zegt hij. "Ik heb veel spijt van die beslissing." Vaughters was prof tussen 1995 en 2003.

"Ik was niet bezeten van vals spelen. Ik vond het zelfs vreselijk, maar ik was ambitieus. Ik had mijn halve leven getraind voor dat ene doel", vervolgt Vaughters. "Maar als je ambitieus bent in een wereld waar de regels niet nageleefd worden, dan is dat hetzelfde als je inkomensbelasting indienen terwijl de overheid geen controles uitvoert."

De 39-jarige Vaughters hield aan zijn dopinggebruik een enorm schuldgevoel over. Dat was naar eigen zeggen zo intens dat hij stopte met wielrennen en een professioneel wielerteam startte. Bij Garmin werkt Vaughters dopingvrij, zodat zijn renners geen keuze hoeven te maken tussen wel of geen dopinggebruik.

Vorige maand tijdens de Tour de France werd Vaughters al nadrukkelijk in verband gebracht met dopinggebruik. Hij zou één van de vijf oud-ploeggenoten van Lance Armstrong zijn die in ruil voor strafvermindering hun eigen dopinggebruik zouden toegeven en belastende verklaringen tegen de zevenvoudig Tourwinnaar zouden afleggen.

Vaughters sprak die geruchten nadrukkelijk tegen en noemde ze 'uit de lucht gegrepen'. De oud-prof won tijdens zijn negen jaar durende carrière onder meer twee ritten in de Dauphiné Libéré en het eindklassement van de Route du Sud.

De Boer: "Natuurlijk niet tevreden"

Frank de Boer hield gemengde gevoelens over aan het eerste competitieduel van Ajax tegen AZ (2-2). De oefenmeester verwacht meer van zijn ploeg.

Ajax mocht in de eigen Amsterdam ArenA niet eens ontevreden zijn met een punt, daar waar de ploeg tien minuten voor tijd nog tegen een achterstand aankeek. Toch was De Boer na afloop niet helemaal tevreden met het gelijkspel.

"Als je tien minuten voor tijd nog achter staat, dan is een gelijkspel niet slecht", aldus de oefenmeester tegenover NUsport. "Maar tevreden ben ik natuurlijk niet. Natuurlijk missen we nog wat spelers. Maar zeker in de Arena willen we altijd winnen. We begonnen goed en komen terecht op voorsprong", vervolgt De Boer. "Het is jammer dat we in het begin van de tweede helft twee doelpunten weg geven. Gelukkig hebben we daarna nog veerkracht getoond. Maar het moet beter."

Nederlandse studenten winnen EK debatteren

Twee Nederlandse studenten zijn Europees kampioen debatteren geworden. De twee, Daan Welling en Menno Schellekens, wonnen vrijdagavond in de Servische hoofdstad Belgrado de finale in de categorie 'Engels als tweede taal' met een betoog over amnestie voor oorlogscriminelen. Dat laat de Nederlandse Debatbond zondag weten.

Behalve de studenten van het Leiden University College in Den Haag viel nog een derde Nederlandse deelnemer in de prijzen. De Utrechtse studente Danique van Koppenhagen werd uitgeroepen tot de beste individuele spreker van het toernooi. Daarmee veroverde Nederland alle prijzen in de categorie voor deelnemers met een andere moedertaal dan het Engels.

Aan het jaarlijkse debattoernooi deden 212 teams mee, afkomstig van universiteiten in heel Europa. De competitie voor studenten die het Engels wel als moedertaal hebben, werd gewonnen door twee Britten.

'Zelf dure medicijnen maken'

Een groep van EU-landen moet zelf dure geneesmiddelen gaan maken om daarmee de farmaceutische industrie voor een deel buitenspel te zetten. "Dan zijn we daar niet meer afhankelijk van", zei zondag Hans Büller, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC in het NOS Journaal.

Hij denkt dat dan op die manier dure geneesmiddelen voor zeldzame ziekten als Pompe en Fabry betaalbaar blijven en zo beschikbaar voor iedereen. Büller heeft weinig vertrouwen in de onderhandelingen die minister Edtih Schippers gaat voeren met de geneesmiddelenindustrie over de prijzen. Hij noemt dat een lapmiddel.

De afgelopen dagen is veel te doen geweest om de prijs van medicijnen. Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) stelde in een conceptadvies dat dure geneesmiddelen voor de ziekten van Pompe en Fabry niet langer vergoed moeten worden. Dit omdat de prijs niet opweegt tegen de gezondheidswinst. Daarop werd onder meer in de Tweede Kamer en bij patiëntenverenigingen kritisch gereageerd.

Parkeer je hond bij IKEA

Echte FOK!kers gaan natuurlijk op hun hond naar IKEA en zijn dan ook bekend met de parkeerproblemen omdat honden niet mee naar binnen mogen. Maar er is goed nieuws! Je kunt je hond meenemen naar de IKEA-vestiging Keulen-Am Butzweilerhof, want daar hebben ze een oplossing: de hondenparkeerplaats!

Het is mogelijk om je hond bij de ingang van het woonwarenhuis comfortabel te 'parkeren'. De trouwe viervoeter kan beschut onder een luifel wachten en blaffen naar nare voorbijgangers. Er ligt een (verschoond) matras klaar en er staat een bakje met drinkwater. IKEA hoopt hiermee te voorkomen dat hondeneigenaren hun hond in de auto achterlaten. Een foto van de hondenparkeerplaats staat in het bronartikel. De hondenparkeerplaats is alleen te vinden bij de betreffende IKEA in Keulen. Of en wanneer het bij Nederlandse vestigingen ingevoerd gaat worden, is niet bekend.

Laatste goud deze Spelen voor Asadauskaite

De  olympische moderne vijfkamp bij de vrouwen is gewonnen door Laura Asadauskaite. De Litouwse atlete was de beste na het schermen, zwemmen, springconcours en het gecombineerde lopen en schieten. Met een puntentotaal van 5.408 noteerde ze tevens een nieuw olympisch record.

De Britse Samantha Murray eiste het zilver voor zich op met 5.356 punten. Het brons ging naar de Braziliaanse Yane Marques met een puntentotaal van 5.340.

Het goud van Asadauskaite was het 302e en laatste olympische goud van deze Spelen.

Oppositie Syrië wil no-fly zone in grensgebieden

Het hoofd van de Syrische Nationale Raad heeft zondag een oproep gedaan voor een no-flyzone boven de grensgebieden in Syrië. Volgens Abdelbaset Sieda is dat nodig om burgers te beschermen.

"Er moet een speciaal soort bescherming komen", zei Sieda. Wie de no-flyzone zou moeten afdwingen liet hij in het midden. "Dat laten we over aan de internationale gemeenschap. Het instellen van een no-flyzone zou de Syrische president Bashar Assad ook duidelijk maken dat het de internationale gemeenschap menens is, aldus Sieda.

De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton zei zaterdag dat de Verenigde Staten en Turkije momenteel praten over mogelijke stappen tegen het Syrische regime, waaronder een no-flyzone. Het Syrische regime zet steeds vaker zijn luchtmacht in tegen de opstandelingen in het land.

Grote brand in Londen

In een recyclingcentrum in het oosten van Londen is zondag brand uitgebroken. Volgens de brandweer gaat het om de grootste brand in Londen van de afgelopen jaren.

Het recyclingcentrum staat volledig in lichterlaaie, aldus de brandweer. De rookwolk was in grote delen van Londen zichtbaar. Het centrum staat in Dagenham, zo'n elf kilometer ten oosten van het olympisch park.

De brand zal geen gevolgen hebben voor de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen, die later zondag plaatsvindt. De wind blaast de rook van de brand momenteel weg van het olympisch park, aldus de brandweer.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Morsi stuurt legertop naar huis

De Egyptische president Mohammed Morsi heeft minister van defensie Hussein Tantawi, die tevens aan het hoofd staat van de Opperste Raad der Strijdkrachten, met pensioen gestuurd. Ook de stafchef van de Raad en de bevelhebbers van de marine en de luchtmacht mogen van hun oude dag gaan genieten, heeft de Egyptische staatstelevisie zondag gemeld.

Morsi heeft meteen een nieuwe minister van defensie benoemd: Abdel-Fattah el-Sissi. De president heeft tevens grondwettelijke amendementen die het leger verregaande bevoegdheden gaven, ongedaan gemaakt. Mahmoud Mekki, een ervaren rechter, is tot vicepresident benoemd. Alle besluiten van Morsi zijn per direct van kracht, aldus de staatstelevisie.

Sinds Morsi op 30 juni aantrad als president leven hij en het leger op gespannen voet met elkaar. Kort voordat Morsi tot winnaar van de verkiezingen werd uitgeroepen perkte de Opperste Raad der Strijdkrachten de macht van de Egyptische president fors in.

Tantawi stond na de val van Hosni Mubarak zeventien maanden aan het hoofd van de Opperste Raad der Strijdkrachten, die de macht overnam na het vertrek van Mubarak. Daarvoor was hij bijna twintig jaar lang minister van defensie onder Mubarak.


President Egypte stuurt legertop naar huis (Foto: Novum)

Kroatische waterpoloheren pakken goud

Voor het eerst hebben de Kroatische waterpoloërs de olympische titel veroverd. In de finale werd Italië met 8-6 verslagen.

Italië is drievoudig olympisch kampioen en regerend wereldkampioen en het begon sterk aan de wedstrijd. Toen de Italianen met 2-0 voorstonden, drong Kroatië aan, maar het stuitte telkens op keeper Tempesti. Korst voor het einde van de eerste periode moest de Italiaanse keeper dan toch passen en in het tweede kwart werd hij snel nog twee keer gepasseerd.

Stilaan kregen de Kroaten de regie in de wedstrijd steeds meer in handen en trokken de partij naar zich toe. Overigens hadden ze ook mazzel dat Italië liefst vier keer de lat trof.

FOK!filmtip van de dag: The Shawshank Redemption

Elke dag zijn er meerdere films op de televisie te zien, maar welke film is de moeite waard om te kijken? FOK!film geeft dagelijks een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het hier.

Hoewel om 20.00 uur de goede film Once Upon A Time In The West op RTL7 te zien is, zitten wij met de gehele redactie klaar voor een andere prachtfilm. Ook om 20.00 uur, maar dan op RTL4 is de film The Shawshank Redemption te zien.

De succesvolle bankier Andy Dufresne moet een levenslange gevangenisstraf uitzitten in de Shawshank gevangenis nadat hij ervan wordt beschuldigd zijn vrouw en haar minnaar te hebben vermoord. Hier krijgt Andy het aanvankelijk zeer zwaar te verduren maar gaandeweg krijgt hij meer en meer respect en zelfs bewondering van medegevangenen. Het verhaal wordt dan ook verteld door medegevangene Red. The Shawshank Redemption is gebaseerd op een kort verhaal van Stephen King en is geregisseerd door Frank Darabont. Hij heeft dit verhaal over hoop en vriendschap verder verrijkt en Robbins en Freeman maken de film met hun meeslepende prestaties helemaal af.

Shawshank

Veel kijkplezier!

Leger Egypte doodt Islamisten in Sinaï

Egyptische veiligheidstroepen hebben zondag aanvallen uitgevoerd op schuilplaatsen van opstandelingen nabij de stad El-Arish in de noordelijke Sinaï. Daarbij kwamen zeven opstandelingen om het leven. Dat hebben anonieme bronnen bij de veiligheidsdiensten gezegd.

Het leger en de politie werden bij de operatie, in de dorpjes Al-Ghora en Al-Mahdiyah, ondersteund door pantservoertuigen. De militanten kwamen om nadat het leger een schuilplaats met granaten had bestookt. Het huis vloog daarbij in brand. De militairen en de agenten namen landmijnen, een luchtafweerraket, zware machinegeweren en granaten in beslag.

Vorig weekend werd een controlepost van het leger in de Sinaï aangevallen. Daarbij kwamen zestien Egyptische militairen om het leven. Na de aanslag is het Egyptische leger begonnen met een militaire campagne tegen de extremisten in de Sinaï. Sinds de val van president Hosni Mubarak is in het gebied een machtsvacuüm ontstaan, waar allerlei extremistische moslimgroeperingen dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Zondag was het de eerste keer sinds de start van het offensief dat er dodelijke slachtoffers vielen.

Drie agenten verloren eerder zondag het leven toen ze achter een groep extremisten aanzaten. De auto waarin de drie agenten zaten sloeg over de kop. Vier andere inzittenden raakten gewond.

Zaterdag hebben de Egyptische autoriteiten vijf opstandelingen aangeklaagd voor het trainen van jihadistische strijders. De aanklachten houden verband met de aanslag op de controlepost. Een aantal opstandelingen wordt tevens verdacht van betrokkenheid bij aanslagen op politiebureaus, mensenhandel en wapensmokkel tussen Egypte, de Gazastrook en Israël.

Zanzibar maakt registratie Iraanse tankers ongedaan

Zanzibar is bezig de registratie van 36 Iraanse olietankers die onder de vlag van Tanzania varen ongedaan te maken. Dat heeft de vicepresident van het semi-autonome Zanzibar, Seif Ali Iddi, zondag gezegd. De autoriteiten van Zanzibar zouden misleid zijn.

De maritieme autoriteiten van Zanzibar hebben volgens Iddi een fout gemaakt door de Iraanse olietankers te registreren. De regering gaat de registratie ongedaan maken om 'internationale sancties te voorkomen'.

Iddi zei vrijdag in het Huis van Afgevaardigden dat zijn regering ook het contract met Philtex, een bedrijf in Dubai dat de registratie voor de schepen verzorgde, beëindigt.

De list met de vlaggen op de schepen lijkt het werk van Iran te zijn. De Islamitische Republiek probeert daarmee onder internationale sancties tegen Iraanse olie uit te komen. De sancties zijn opgelegd om Teheran te dwingen zijn atoomprogramma stil te leggen.

Uitslag Ajax - AZ

Ajax en AZ hebben hun eerste duel in de Eredivisie gelijk gespeeld. In de Amsterdam ArenA eindigde de topper in een 2-2 gelijkspel. Gregory van der Wiel zette de thuisclub op voorsprong, maar na rust wist Jozy Altidore de stand op te draaien. Een late goal van Kolbeinn Sigthórsson betekende de gelijkmaker.

Ajax ging goed van start in de wedstrijd en kwam via Van der Wiel op een snelle voorsprong. De verdediger kwam goed door op rechts en kreeg alle ruimte om uit te halen. De Amsterdammers bleven voor rust dreigender, al was het AZ dat langzamerhand meer en meer balbezit kreeg. Tot kansen leidde dit niet voor de ploeg van Gertjan Verbeek. Ajax had wel 2-0 voor kunnen staan bij rust, ware het niet dat Anita Esteban niet wist te passeren.

Altidore was de grote man bij AZ, maar het eindigde in 2-2 (Foto: Pro Shots)

Na rust kwam een herboren AZ uit de kleedkamer en Altidore wist in korte tijd de bal tweemaal achter Vermeer te prikken. Eerst liet hij Van der Wiel en Alderweireld staan om de bal over Vermeer te wippen en bij zijn tweede goal belandde de bal na een combinatie met Maher hard in de bovenhoek.

Daarna ontstond een open wedstrijd, waarin voor beide doelen grote kansen ontstonden. Esteban redde op een inzet van Blind, terwijl Vermeer een knal van Beerens onschadelijk maakte. Ook Sigthórsson wist geen doel te treffen en debutant Sana raakte de lat. Ajax werd gevaarlijker en gevaarlijker en zeven minuten van tijd wist Sigthórsson op aangeven van Lukoki uit de draai te scoren.

AFC Ajax

2 - 2

AZ

 9' Van der Wiel
 83' Sigthórsson
   48' Altidore
 50' Altidore
 
 Gele kaart: Blind (AFC Ajax), Moisander (AZ)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 48.412
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Vermeer
Van der Wiel
Alderweireld
Van Rhijn
Blind (Janssen/81)
De Jong
Anita
Serero (Klaassen/77)
Lukoki
Sigthórsson
Schøne (Sana/46)
  Esteban
Marcellis
Moisander
Viergever
Gorter
Falkenburg (Gudmundsson/64)
Maher
Elm
Beerens
Altidore (Boymans/84)
Martens

Democraten VS vóór homohuwelijk

De Democratische Partij in de Verenigde Staten heeft zich zaterdag officieel uitgesproken voor het homohuwelijk. Daarnaast heeft de partij een oproep gedaan om de Defense of Marriage Act (DoMA), die het huwelijk definieert als zijnde tussen een man en een vrouw, af te schaffen.

De acceptatie van het homohuwelijk maakt nu officieel deel uit van het Democratische partijprogramma. Een werkgroep binnen de partij had de acceptatie van het homohuwelijk twee weken geleden al opgenomen in een voorlopige versie van het verkiezingsprogramma. De partij heeft dat standpunt nu dus officieel goedgekeurd.

Een van de leden van de commissie die over het partijprogramma gaat zei dat steun voor het homohuwelijk nieuwe kiezers kan opleveren. "Jonge mensen zijn op zoek naar een politiek nest waar ze zich thuis voelen", zei Scott Dibble. "Dit is een van de belangrijkste morele kwesties van onze generatie."

Het partijprogramma maakt wel duidelijk dat het gaat om steun voor het burgerlijk huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht. "We steunen ook de vrijheid van kerken en religieuze instanties om zelf te beslissen hoe ze huwelijken sluiten, zonder inmenging van de overheid."

Naast steun voor het homohuwelijk willen de Democraten ook dat DoMA wordt afgeschaft. De wet erkent alleen huwelijken tussen mannen en vrouwen en verbiedt de federale regering om homohuwelijken te erkennen. Diverse Amerikaanse rechters hebben geoordeeld dat de wet indruist tegen de grondwet.

Basketbalgoud weer voor Verenigde Staten

Het basketbalteam van de Verenigde Staten heeft de gouden olympische medaille veroverd. Tegenstander Spanje verweerde zich lange tijd uitstekend, maar in het laatste kwart gaf de individuele klasse van de Amerikanen de doorslag: 107-100. Kevin Durant werd topscorer met 30 punten.

Juan-Carlos Navarro zette Spanje op een vroege voorsprong. Het antwoord van de VS liet niet lang op zich wachten, maar toen de broers Pau en Marc Gasol hun lengte gingen gebruiken, kwamen de beide teams weer dicht bij elkaar.

Halverwege het aantrekkelijke duel had Team USA slechts een puntje voorsprong. Dat verschil stond na drie kwarten ook nog op de borden. Toen trokken Durant, Chris Paul, Kobe Bryant en LeBron James met individuele hoogstandjes de wedstrijd langzaam naar zich toe. De VS won in Londen voor de tweede keer op rij de gouden medaille.

Eerder op de dag won Rusland de bronzen medaille door Argentinië met 81-77 te verslaan.

Reizigers vast door mislukte overname Windjet

Honderden reizigers die met luchtvaartmaatschappij Windjet Air zouden vliegen zitten vast. Windjet Air heeft zondag officieel alle vluchten gestaakt na een mislukte overnamepoging van de prijsvechter door Alitalia.

De Italiaanse luchtvaartautoriteiten hebben overeenkomsten gesloten met andere maatschappijen om de reizigers alsnog op hun plek van bestemming te krijgen, maar volgens Italiaanse media zitten sommige reizigers nog steeds vast. Op de luchthaven van Rome wachten zo'n tweehonderd reizigers op een vlucht naar Tel Aviv.

Afgelopen zaterdag hadden ook Nederlandse vakantiegangers last van de problemen bij Windjet Air. Hun vliegtuig vertrok uiteindelijk vanaf de luchthaven van Rimini met forse vertraging.

Alitalia sloot in april een overeenkomst om Windjet Air over te nemen. Windjet Air slaagde er echter niet in financiële gegevens te overleggen. De Italiaanse minister van economische ontwikkeling heeft beide bedrijven ontboden voor overleg.

Hoog tijd voor de Eredivisie

De sportzomer is nog niet voorbij, of de Eredivisie is alweer begonnen. Na achtereenvolgens het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen gaan we gewoon weer een seizoen voetballen. Eigenlijk had ik daar nog helemaal geen zin in. Het is veel te vroeg, het is immers nog niet eens half augustus, en na al die topsport kan onze nationale competitie niet anders dan tegenvallen. Maar ik heb de afgelopen week zulke belachelijke dingen gezien op de Olympische Spelen dat ik blij ben dat we vanaf nu naar PEC Zwolle, Ajax en Vitesse kunnen kijken.

Wederom goud voor Franse handballers

De Franse handbalheren hebben net als in 2008 de olympische titel gepakt. De wereldkampioen versloeg in de finale Zweden met 22-21.

Zweden kende een prima start van de eindstrijd en leidde al snel met 5-3. In het vervolg van de wedstrijd was het Frankrijk dat de regie echter in handen nam. De Fransen konden echter geen afstand nemen, waardoor het spannend bleef. Zweden kwam vlak voor tijd terug tot 21-22 maar Frankrijk liet het verder niet komen.

Uitslagen Jupiler League (12/08/2012)

FC Den Bosch is het nieuwe voetbalseizoen slecht begonnen. De ploeg van coach Jan Poortvliet verloor zondag de Brabantse burenruzie van rivaal FC Oss met 2-1. SC Cambuur won met dezelfde cijfers bij FC Volendam.

Den Bosch stond vorig seizoen op de drempel van de Eredivisie. In laatste ronde van de play-offs was Willem II te sterk. Met een groot aantal nieuwe gezichten en een nieuwe coach kenden de Bosschenaren een valse start bij Oss, dat via Ferhat Görgülü op voorsprong kwam. Ralf Seuntjes maakte vervolgens gelijk, maar via Marcel van der Sloot won de thuisploeg alsnog.

Invaller Marco van der Heide schonk Cambuur een zege bij Volendam. Hij tekende vijf minuten voor tijd voor de winnende treffer. Bij rust stond het nog 1-1. Michel Hemmen maakte al na een minuut de openingstreffer, maar aan het einde van de eerste helft scoorde Michiel Kramer de Volendamse gelijkmaker.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Telstar Helmond Sport 1-2
FC Eindhoven MVV Maastricht 2-3
Almere City FC Go Ahead Eagles 0-2
Sparta Rotterdam SC Veendam 2-1
Fortuna Sittard AGOVV Apeldoorn 1-1
De Graafschap Excelsior 2-0
FC Emmen FC Dordrecht 1-1
FC Oss FC Den Bosch 2-1
FC Volendam SC Cambuur 1-2

Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 De Graafschap 1 1 0 0 3 2-0
2 Go Ahead Eagles 1 1 0 0 3 2-0
3 MVV Maastricht 1 1 0 0 3 3-2
4 FC Oss 1 1 0 0 3 2-1
5 Helmond Sport 1 1 0 0 3 2-1
6 SC Cambuur 1 1 0 0 3 2-1
7 Sparta Rotterdam 1 1 0 0 3 2-1
8 AGOVV Apeldoorn 1 0 1 0 1 1-1
9 FC Dordrecht 1 0 1 0 1 1-1
10 FC Emmen 1 0 1 0 1 1-1
11 Fortuna Sittard 1 0 1 0 1 1-1
12 FC Eindhoven 1 0 0 1 0 2-3
13 FC Den Bosch 1 0 0 1 0 1-2
14 FC Volendam 1 0 0 1 0 1-2
15 SC Veendam 1 0 0 1 0 1-2
16 Telstar 1 0 0 1 0 1-2
17 Almere City FC 1 0 0 1 0 0-2
18 Excelsior 1 0 0 1 0 0-2

Topscorer

# Speler Club Doelpunten
1 Sander Calabro Sparta Rotterdam 2

Programma

Datum Thuis Uit
17/8 Excelsior FC Emmen
17/8 Helmond Sport Almere City FC
17/8 MVV Maastricht FC Oss
17/8 FC Den Bosch Sparta Rotterdam
17/8 AGOVV Apeldoorn Telstar
17/8 Go Ahead Eagles De Graafschap
17/8 SC Cambuur Fortuna Sittard
17/8 FC Dordrecht FC Volendam
20/8 SC Veendam FC Eindhoven

Ambulancepersoneel belaagd in Amsterdam Noord

Een stel verhitte omstanders gingen zaterdagavond volledig door het lint tegen ambulancepersoneel dat z'n werk probeerde te doen. "We komen om te helpen, mongool!", roept een belaagde ambulancebroeder tweemaal als de agressievelingen zijn overmeesterd door de politie.

Het ambulancepersoneel was rond 19.30 uur op een ongeval op de IJdoornlaan in Noord afgekomen. Twee vrouwen waren daarbij gewond geraakt. Bekenden van de slachtoffers waren ook aanwezig, meldt de politie. En zij begonnen zich te bemoeien met de situatie. Ze belemmerden de ambulancebroeders in hun werk en luisterden niet naar de verzoeken om rustig te doen.

Eén van de ambulancebroeders pakte daarom één van de verhitte mannen vast en duwde hem weg. Toen agenten ter plaatse kwamen, ging de man alsnog door het lint.

Een 32-jarige man is aangehouden op verdenking van verstoring van de openbare orde en het belemmeren van het ambulancepersoneel. De ambulancedienst beraadt zich nog op eventuele aangifte.

De twee gewonde vrouwen zijn uiteindelijk voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Valpartijen en ongelukken door oliespoor Valkenburg

Door een oliespoor in het Limburgse Valkenburg zijn zaterdagmiddag onder meer fietsers en motorrijders onderuitgegaan. Een scooterrijder raakte gewond en is behandeld door ambulancebroeders, meldt de politie zondag.

Het spoor lag op de Daalhemerweg en het Grendelplein. De brandweer is uren bezig geweest om het wegdek weer schoon te krijgen. De olie was volgens een politiewoordvoerder per ongeluk uit een tractor gelekt.

"Het lijkt erop dat een olieleiding is losgeschoten." Het is bekend wie de eigenaar van de tractor is. Of hij voor de schoonmaakkosten moet opdraaien moet nog blijken. "Dit wordt waarschijnlijk een verzekeringskwestie."

'Straatrace kost voetganger leven'

De politie heeft vrijdagavond een 33-jarige man aangehouden na een racepartij met een dodelijke afloop in Den Haag. Een 29-jarige bestuurder van een tweede auto is eveneens aangehouden. De politie onderzoekt of sprake is van een straatrace. Het slachtoffer is een 43-jarige Hagenaar die de straat overstak.

Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de bestuurder van de eerste auto met 99 kilometer per uur over de Weimarstraat reed. De tweede auto reed daar met een snelheid van 74 kilometer achteraan. De man die werd aangereden stak met zijn fiets aan de hand de straat over, waarschijnlijk over het zebrapad, meldt de politie.

Of sprake is van een straatrace, is nog niet duidelijk. Wel is inmiddels een groot aantal getuigen gehoord. Ook verrichte de politie uitgebreid onderzoek op de plaats van het ongeval.

Behalve de twee bestuurders werden aanvankelijk ook twee andere inzittenden van beide auto's aangehouden. De twee arrestanten, 21 en 24 jaar oud, kwamen zaterdag al op vrije voeten. De bestuurder van het ongeluksvoertuig wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De andere bestuurder komt waarschijnlijk zondagmiddag vrij.


Mogelijke straatrace eist leven voetganger (Foto: Novum)

[Community Shield] Uitslag Chelsea - Man. City

Manchester City heeft zijn eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen. De Engelse landskampioen was zondag in de Community Shield met 3-2 te sterk voor FA Cupwinnaar Chelsea. Vorig jaar dolf City tegen stadsgenoot United nog het onderspit in de Engelse versie van de Super Cup. Het is de eerste Super Cupzege voor City sinds veertig jaar.

Chelsea kwam vier minuten voor rust via Fernando Torres op voorsprong, maar een minuut later waren de Londense kansen op de overwinning alweer aanzienlijk geslonken. Branislav Ivanovic werd namelijk met rood van het veld gestuurd.

In de tweede helft maakte City goed gebruik van het numerieke overtal. Yaya Toure scoorde na acht minuten de gelijkmaker. Carlos Tévez en Samir Nasri brachten de marge vervolgens naar twee.

Tien minuten voor tijd bracht Ryan Bertrand de aansluitingstreffer op het bord, maar verder kwam Chelsea in de slotfase niet meer. Nigel de Jong speelde de hele wedstrijd mee bij City.

Worstelgoud voor Varner en Yonemitsu

De Japanner Tatsuhiro Yonemitsu heeft bij het worstelen goud veroverd in de klasse tot 66 kilogram vrije stijl. In de finale was hij Sushil Kumar met 3-1 de baas. De Kazach Akzjoerek Tanatarov en de Cubaan Livan Lopez Azuy pakten allebei een bronzen plak.

Het goud in de klasse tot 96 kilogram vrije stijl was voor Jacob Stephen Varner. De Amerikaan was in de eindstrijd Valerii Andriitsev de baas. Brons was er voor Khetag Gazjoemov en George Gogshelidze.

Boom eindwinnaar Eneco Tour

Lars Boom heeft zondag de eindzege in de Eneco Tour gepakt. In de slotfase van de laatste rit naar Geraardsbergen sprong hij samen met Alessandro Ballan weg. De Italiaan van BMC was uiteindelijk de sterkste op de finish, maar Boom werd op twee tellen tweede. Dat was genoeg om de Nederlands-Belgische rittenkoers op zijn naam te schrijven.

In het algemeen klassement eindigt Rabobank-renner Boom 26 seconden voor Sylvain Chavanel, voor Niki Terpstra die ook namens Omega Pharma-Quick-Step op het podium plaats mocht nemen. Hij eindigde op 49 seconden van Boom. Svein Tuft maakte een duikeling in het klassement. De Canadees, die na de tijdrit van zaterdag de leiderstrui had met vier tellen voorsprong op Boom, eindigde uiteindelijk als zevende op een minuut van Boom. Hij eindigde in eerste instantie als derde in het klassement, maar werd teruggezet omdat hij in de laatste twintig kilometer een bidon had aangenomen, iets wat tegen de regels is.

Rusland pakt eindelijk weer volleybalgoud

Voor het eerst in 32 jaar hebben de Russische volleybalheren olympisch goud veroverd. In de finale vanmiddag werden de Braziliaanse mannen met 3-2 verslagen. De setstanden waren 19-25, 20-25, 29-27, 25-22 en 15-9.

Brazilië begon sterk aan het duel en de Russen waren aanvankelijk kansloos. De Zuid-Amerikanen wonnen aan de hand van Murilo en Wallace de eerste twee sets. Brazilië kreeg in het derde bedrijf twee matchpoints. Rusland werkte ze echter allebei weg e nmet Moeserskij als grote uitblinker waren de Brazilianen in het vervolg kansloos.

Israël maakt zich klaar voor oorlog

Israël treft voorbereidingen voor een oorlog op meerdere fronten. Wanneer het land ervoor kiest om Iran aan te vallen, zullen er waarschijnlijk uit Libanon raketten afgevuurd worden, waarna ook dat land zal worden aangevallen. Ook houdt Israël de mogelijkheid open voor een aanval op Syrische of Egyptische rebellen. Dat schrijft de Volkskrant.

Israëlische media speculeren de laatste dagen steeds meer over een aanval op Iran. Dat land zou bezig zijn een kernwapen te ontwikkelen. Israël wil koste wat kost voorkomen dat Iran een dergelijk wapen tot zijn beschikking krijgt.

Vandaag heeft de Israëlische overheid geëxperimenteerd met alarm-sms'jes. Met dergelijke sms'jes moeten burgers in de toekomst gewaarschuwd worden voor naderende raketinslagen. Vrijdag kondigde de regering aan dat de beschikbare wapens en munitie over het land verspreid zullen worden, zodat deze niet makkelijk te treffen zijn bij raketaanvallen op de bekende legerbases.

Het hoofd van de Israëlische centrale bank heeft gezegd dat het land financieel is voorbereid op een gewapend conflict. Door enige tijd geleden de BTW en de accijnzen te verhogen, heeft Israël genoeg financiële reserves op kunnen bouwen.

WALL-E bestaat echt

Het lieve robotje WALL-E uit de gelijknamige Pixar-film is door de Amerikaan Mike Senna tot leven gebracht. De ontwerper maakte eerder ook al de Star Wars­-ster R2-D2 waarheidsgetrouw na.

De WALL-E van Mike Senna

De reacties die ik op R2 kreeg waren overweldigend”, zegt Senna. De ontwerper ging met zijn Star Wars robot heel zijn woonplaats door waarbij hij kankerliefdadigheidsinstellingen en ziekenhuizen bezocht. Door al die reacties besloot hij een robot te bouwen met ‘meer emoties’. In 2010 begon hij dan ook met de bouw van de futuristische robot WALL-E.

Maar wat bleek, dit project was geen makkie. De robot met puppyogen was moeilijk in elkaar te krijgen want er was nog nooit eerder een WALL-E gemaakt. Senna heeft de film dan ook zo vaak gekeken totdat hij onder andere wist hoe de robot bewoog. Nu WALL-E dan eindelijk klaar is denkt de maker dat hij in totaal tussen de 3200 en 3800 uren heeft gewerkt aan de robot.  

Niet alleen uren, ook veel geld is door de maker in dit project gestopt. Maar zijn beloning was groot, de reacties van de kinderen waren onbeschrijfelijk. Senna’s WALL-E kan zijn hoofd draaien, zwaaien en zelfs in dezelfde toon als in de film zijn eigen naam zeggen. “Je kunt een groot verschil maken in het leven van een kind dat ernstig ziek is met zo’n robot”, besluit Senna.  

Boksgoud Ramirez en Lomasjenko

De Cubaanse bokser Robeisy Ramirez Carrazana heeft de olympische titel in het vlieggewicht gepakt. In de finale won hij met 17-4 van Tugstsogt Nyambayar.

In het lichtgewicht was het tweevoudig wereldkampioen Vasil Lomasjenko die het goud greep. Lomasjenko, die vier jaar geleden in Beijing het goud pakte in het vedergewicht, was in de finale de Zuid-Koreaan Han Soonchui de baas met 19-9.

In het weltergewicht ging het goud naar Serik Sapijev. De Kazach won met 17-9 van de Brit Freddie Evans die in de halve eindstrijd de wereldkampioen Andrej Sjelestsjoek verrassend versloeg.

In de finale van het halfzwaargewicht stond het tussen de Rus Jegor Mechontsjev en de Kazach Adilbek Nijamzymbetov na drie ronden 15-15. De jury kende vervolgens het goud toe aan de Rus.

Ook in de finale van het superzwaargewicht moest de jury beslissen. De stand tussen de Brit Anthony Joshua en de Italiaan Roberto Camarelle stond na de reguliere tijd 18-18 waarna de jury de Brit aanwees als winnaar.

50 Cent: Kim Kardashian is trash

Rapper 50 Cent doet ook een duit in het zakje van Kim Kardashian en de dikbilwillende rapper Kanye West.

50 Cent zei in een interview met XXL Magazine dat hij niet echt onder de indruk is van Kim Kardashian. Hij werd gevraagd wat zijn mening is over het nieuwe nummer van Kanye West, Perfect Bitch, dat over Kim gaat.

50 Cent opperde vervolgens een veelzeggende oneliner; "one man's trash is another man's treasure." Volgens hem bestaat de perfecte vrouw niet. "De slimste mensen om mij heen dachten ook dat ze hun perfecte vrouw gevonden hadden en bleken het uiteindelijk allemaal verkeerd ingeschat te hebben."

Hij verklaarde zijn opmerking nader: "ik bedoel, als Kanye echt denkt dat ze perfect is dan is ze dat. Maar ook als hij dat niet vindt geloven jullie het toch wel. Want het is Kanye West die het zegt."

Website WikiLeaks aangevallen

Klokkenluiderswebsite WikiLeaks is het slachtoffer van een langdurige aanval. De website laadt al de hele week traag of is helemaal niet te bereiken. Dat heeft WikiLeaks zaterdag bekendgemaakt.

Volgens WikiLeaks zijn de aanvallen op de website sinds begin augustus steeds heviger geworden. Inmiddels worden ook websites aangevallen die gelieerd zijn aan WikiLeaks.

De aanvallen, zogenoemde denial of service-aanvallen (dos), worden uitgevoerd door de website te overvoeren met informatieverzoeken. De website van WikiLeaks moet elke seconde tien gigabit aan valse data verwerken. De aanvallen worden uitgevoerd vanaf duizenden verschillende internetadressen.

Josh Corman van internetbedrijf Akamai noemde de aanval 'iets groter' dan de aanvallen die de afgelopen jaren werden uitgevoerd.

Uitslagen Eredivisie (12/08/2012)

Om half drie werd er in de eredivisie op drie plekken afgetrapt.  FC Twente nam het op tegen FC Groningen, Vitesse kreeg ADO Den haag op bezoek en N.E.C. Nijmegen reisde af naar Heerenveen voor een wedstrijd tegen de plaatselijke sportclub. Hieronder vind je de uitslagen. 

Leroy Fer te midden van twee Groningers (Foto: Pro Shots)

FC Twente

4 - 1

FC Groningen

 30' Chadli
 33' Tadic
 53' Chadli
 71' Tadic
  Bacuna 83'  
 
 Gele kaart: Magnasco, (FC Groningen)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 29.500
Arbiter: Wegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Mihaylov
Rosales
Douglas
Bjelland
Schilder
Janssen
Brama
Fer(Gutiérrez/84)
Tadic(W.Verhoek/88)
Bulykin(Castaignos/70)
Chadli
  Luciano
Magnasco
v.Dijk
Sparv
Johansson
Bacuna
Ajilore (Kieftenbeld/37)
Kwakman
Schet(Hiariej/72)
Zeefuik(Suk/85)
Texeira

Bony probeert te midden van ADO-spelers een omhaal (Foto: Pro Shots)

Vitesse

2 - 2

ADO Den Haag

 54' Bony
 72' Reis
   53' Chery 
 57' Holla 
 
 Gele kaart:  Omeruo, Toornstra, Jansen, Chery, Holla, Meijers (ADO Den Haag)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 16.499
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Velthuizen
v.d.Struijk(Havenaar/68)
Kashia
Kalas
v.Aanholt
v.Ginkel
Cziommer(Hofs/68)
v.d.Heijden
Chanturia(Pröpper/78)
Bony
Reis
  Coutinho
Omeruo
Wormgoor
Horváth
Meijers(Supusepa/90+1)
Jansen
Holla
Toornstra
Chery
Poepon(Vicento/85)
v.Duinen(Malone/77)

Tannane probeert Amieux van de bal te krijgen (Foto: Pro Shots)

sc Heerenveen

0 - 2

N.E.C. Nijmegen

     27' Platje 
 35' Čmovs
 
  Gele kaart: Čmovs(N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 20.000
Arbiter: v. Sichem
 
Opstelling:   Opstelling:
Nordfeldt
Zuiverloon
Gouweleeuw(Kruiswijk/81)
Zomer
Raitala (El-Akchaoui/ 33)
De Roon
v.Anholt
Ziyech (Fazli/46)
Tannane
Djuricic
Assaidi
  Babos
Breuer
v.Eijden
Čmovs
Amieux
Sno
Roorda(Stutter/78)
Koolwijk
Foor(George/64)
Platje(Rieks/85)
Ten Voorde

Marineschip VS botst op olietanker

Een Amerikaans marineschip is zondagochtend in de Perzische Golf, net buiten de straat van Hormuz, op een olietanker gebotst. Dat heeft de Amerikaanse marine bekendgemaakt. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

De botsing tussen de USS Porter en de onder Panamese vlag varende olietanker M/V Otowasan had plaats in de nacht van zaterdag op zondag. De USS Porter liep aan stuurboordzijde averij op; in de romp zit een gat. Van een olielek is geen sprake, aldus de marine. Er is een onderzoek ingesteld naar het incident.

De Straat van Hormuz is een zee-engte die de Perzische Golf met de Golf van Oman verbindt en is van groot belang voor het olietransport. Ongeveer twintig procent van het wereldwijde olietransport gaat via de Straat van Hormuz.

Kulhavy pakt goud bij mountainbiken

De Tsjech Jaroslav Kulhavy heeft de olympische titel bij het mountainbike gepakt. De Tsjech was in een sprint de Zwitser Nino Schurter te snel af. De Italiaan Marco Aurello Fontana, die het brons pakte, maakte ook geruime tijd van de kopgroep uit maar moest lossen nadat hij zijn zadel verloor.

De enige Nederlander, Rudi van Houts, kon geen rol van betekenis spelen en werd zeventiende op bijna vier minuten van Kulhavy.  

Van Leijen rijdt Vuelta voor Lotto-Belisol

Joost van Leijen zal voor Lotto-Belisol deel gaan nemen aan de Vuelta a España. De 28-jarige Nederlander is weer fit nadat hij een groot deel van het voorjaar moest missen door knieproblemen.

Kopman van de Belgische formatie is de Belg Jurgen Van den Broeck die ook al kopman in de Tour de France was. Ook de Belgen Bart De Clercq, Olivier Kaisen, Gianni Meersman, Jens Debusschere en Frederik Willems, de Australiër Adam Hansen en Vicente Reynes uit Spanje mogen naar de Vuelta.

'Anita vertrekt naar Newcastle United'

Ajax dreigt Theo Janssen kwijt te raken aan Vitesse, maar ook Vurnon Anita lijkt dit weekend zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdammers te spelen. Volgens Eredivisie Live vertrekt de middenvelder per direct naar Newcastle United.

De verkoop van Anita zou Ajax een bedrag van ongeveer acht miljoen euro op moeten leveren. Bovendien moet de voetballer er zelf ook nog uit zien te komen met The Magpies. Dit lijkt echter een formaliteit te zijn.

Anita speelde in het seizoen 2005/2006 zijn eerste wedstrijd voor Ajax en bleef sindsdien actief voor de Amsterdammers. In zijn vierde seizoen brak hij definitief door en werd basisspeler. In totaal kwam de speler tot 108 competitiewedstrijden, waarin hij vijf keer doel trof.

Tien nieuwe programma's tijdens TV Lab

De kijkers van Nederland 3 krijgen deze week tien nieuwe televisieprogramma’s voorgeschoteld waarover ze hun mening mogen vormen. De vierde editie van TV Lab is veel kleiner dan vorig jaar, toen er in 5 dagen een recordaantal van 23 nieuwe formules op het publiek werden uitgeprobeerd.

Volgens een woordvoerster van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), initiatiefnemer van het TV Lab, is de schifting dit jaar strenger geweest. Meer dan voorheen zijn de programma’s beoordeeld op het criterium of ze geschikt zijn voor Nederland 3. Vorig jaar kreeg van de 23 pilots alleen het VARA-programma Rambam een vervolg. Andere programma’s die hun bestaansrecht aan eerdere edities van het TV Lab danken, zijn Lipdub (NCRV) en De tiende van Tijl (AVRO).

Dit jaar bevat het TV Lab geen Duitse en Belgische programma’s, zoals vorig jaar voor het eerst het geval was. Daarentegen blijft het van oorsprong Nederlandse tv-evenement internationaal aan de weg timmeren. Zo sluit de Ierse omroep RTÉ zich aan, waarmee TV Lab inmiddels al door vier andere Europese landen is geadopteerd.

De Duitse omroep ZDF gaat vanaf 25 augustus voor de tweede maal nieuwe programma-ideeën testen op de zender, terwijl de kijkers van RTVSLO in Slovenië tussen 17 september en 29 september opnieuw als proefkonijnen dienen. Ook de VRT in België continueert het tv-experiment binnenkort.

De kinderzender Z@pp test woensdag vijf nieuwe programma’s uit op kinderen. Daarnaast brengt ook Z@ppelin een programma in het kader van TV Lab. De jonge kijkers kunnen via internet op hun favoriete programma stemmen.

Eva Jinek presenteert vijf avonden achtereen de TV Lab Greenroom. Dagelijks vanaf half tien bespreekt ze met twee gasten de innovatieve tv-formats die op het scherm voorbijkomen. TV Lab begint maandagavond met de quiz Game of Fame van de VARA, waarin Paul de Leeuw vragen stelt aan 96 kandidaten die via een computer en een webcam meespelen.

Tien nieuwe programma’s tijdens TV Lab
Tien nieuwe programma's tijdens TV Lab (Foto: ANP)

Total Recall

In Total Recall is aan het einde van de 21ste eeuw de aarde zodanig vervuild dat er nog maar 2 gebieden bewoonbaar zijn, de regio rondom Groot-Brittanië en Australië wat de kolonie genoemd wordt. Douglas Quaid (Colin Farell) woont in die kolonie en reist iedere dag naar de andere kant van de wereld om daar in een fabriek te werken. Hij heeft last van erg levendige nachtmerries en als hij op een dag naar een bedrijf gaat dat virtuele herinneringen verkoopt komt hij er door een computerstoring achter dat die nachtmerries eigenlijk herinneringen zijn. Hij blijkt een spion te zijn met een gewist geheugen. Een zoektocht naar de waarheid is het gevolg.

Piratenpartij wil alle colleges online

Je moet naar college, maar het stortregent, je band is lek of je bent liever lui dan moe? Gefeliciteerd: Je bent een echte student! Maar, geen nood: als het aan de Piratenpartij ligt, kun je vanaf september jouw college gewoon vanaf je laptop, smartphone of tablet volgen. De partij roept namelijk de hogescholen en universiteiten op om hun colleges integraal online te zetten, schrijft de Volkskrant. 

Er lijken overigens meer voordelen te zijn: docenten van verschillende scholen en universiteiten kunnen hierdoor eenvoudig van elkaar leren door te zien hoe anderen met de lesstof omgaan. Voor studenten geeft het juist hulp bij hun keuze voor te nemen vakken. Ook kunnen er hiermee vakken vanaf thuis gevolgd worden.

Aankomende studenten die nog voor een studiekeuze staan, zijn niet meer afhankelijk van wat er op foldertjes en flyers gedrukt wordt. Ze kunnen door een aantal colleges vooraf te bekijken zien of de kwaliteit van het onderwijs bij ze past.  

Het doel van de piraten is dat alle colleges onder een vrije licentie beschikbaar komen, zodat anderen delen ervan kunnen gebruiken voor nieuw en verbeterd lesmateriaal. Als de onderwijsinstellingen dit niet uit vrije wil doen, wil de partij een wetsvoorstel indienen om - mits alles vrij beschikbaar komt - overheidsbekostiging mogelijk te maken.

Overigens zullen de piraten wel eerst nog even een plek in de Tweede Kamer moeten zien te bemachtigen. Klein detail.

Er zijn al enkele jaren onderwijsinstellingen die colleges integraal en vrij beschikbaar op hun website plaatsen, waaronder TU Delft en OU Heerlen.

Knightley in gesprek voor Jack Ryan-reboot

Keira Knightley is in gesprek voor de nog naamloze Jack Ryan-reboot. Dit schrijft The Hollywood Reporter op de voorpagina van de website.

Acteur Chris Pine (Star Trek) was al eerder bevestigd om een hoofdrol in de film te spelen, namelijk dat van de jongere versie van Jack Ryan. Deze rol werd eerder gespeeld door Harrison Ford en Alec Baldwin. In een andere aankondiging werd bekendgemaakt dat Kenneth Branagh naast de regie van deze prequel ook de rol van schurk op zich neemt. De vijand in de film is een Russische zakenman met mogelijke links naar een terroristische aanval op de Amerikaanse economie. De rolindeling van Knightley is nog onbekend. Het is mogelijk dat zij de vrouw van Jack gaat spelen, maar hier is nog niets over bekend.

Jack Ryan verlaat de Marine Corps om door te gaan als financiële consultant voor een Russische miljardair, waar hij in een terroristisch complot belandt en hij moet rennen voor zijn leven. De Jack Ryan-reboot heeft naast een officiele naam ook nog geen releasedatum.

Keira Knightley topless

Bliksem slaat gat in landingsbaan

Een blikseminslag heeft een gat van 50 bij 70 centimeter geslagen in de landingsbaan van het vliegveld van de Taiwanese hoofdstad Taipei. Hierdoor kon de baan enige tijd niet gebruikt worden.

De inslag werd om 18.20 uur lokale tijd ontdekt. Zo'n 3.500 passagiers liepen vertraging op door de inslag, doordat 25 vluchten hierdoor hinder ondervonden. De baan werd zo snel mogelijk gerepareerd, waardoor deze twee uur later alweer gebruikt kon worden.

Een foto van het gat is te vinden op de website van de Volkskrant.

Zweedse prins Carl Philip krijgt klappen in club

De Zweedse prins Carl Philip heeft klappen gehad tijdens een avondje stappen. De 33-jarige prins was in een nachtclub in Cannes toen hij werd aangevallen door een onbekende man. Dat schrijft de Zweedse krant Aftonbladet.

In de nacht van zaterdag op zondag was Carl Philip aan het stappen, toen hij ineens door een groep mensen werd omsingeld. Vervolgens kreeg hij een klap tegen zijn hoofd. Zijn vriendin, glamourmodel Sofia Hellqvist, was bij het incident aanwezig.

Een voorlichter van het Zweedse koningshuis laat weten dat de prins niet gewond is geraakt tijdens de knokpartij. Of de politie wordt ingeschakeld is nog niet bekend.

Acht poten in drie dimensies op Spiders 3D-poster

Bang voor spinnen? Die angst is waarschijnlijk gegrond, zeker na het zien van de poster voor Spiders 3D.

Regisseur Tibor Takács komt na films zoals Mega Snake, Rats, Mansquito en Ice Spiders met de actiefilm Spiders 3D. Na de crash van een oud Sovjet-ruimtestation in een tunnel van New York City wordt er een nieuw soort giftige spin ontdekt. Volledig onverwachts groeien de spinnen uit tot gigantische wezens en breken langzaam maar zeker de gehele stad af.

De film is sinds juli 2011 in post-productie, maar met het vrijgeven van onderstaande poster lijkt de release van de film nabij. We houden je op de hoogte.

Spiders 3D

Nieuwe Skyfall-banner en character posters

Dit weekend zijn er vier nieuwe personageposters en een banner vrijgegeven voor de film Skyfall. Over enkele maanden weten we precies wat er schuil gaat achter de gezichten.

In Skyfall wordt Bonds loyaliteit voor M getest als haar verleden haar bedreigd. Als MI6 onder aanval komt te liggen moet 007 het gevaar opsporen en vernietigen, ongeacht hoe persoonlijk het ook wordt.

Skyfall banner

Berenice

Bérénice Marlohe als Sévérine.

Javier Bardem

Javier Bardem als Silva.

Naomie

Naomie Harris als Eve.

Daniel Craig

Daniel Craig als James Bond.

Skyfall verschijnt op 31 oktober in de Nederlandse bioscoopzalen, in landen zoals België en Groot-Brittannië al op de 26e.

Everton-middenvelder Rodwell naar Manchester City

Jack Rodwell vervolgt zijn voetbalcarrière bij Manchester City. Zijn huidige werkgever Everton meldt vandaag dat er een akkoord is bereikt met de Engelse landskampioen. De 21-jarige Rodwell wordt later op de dag nog medisch gekeurd.

Rodwell maakte in december 2007 op Nederlandse bodem zijn debuut, in een Europees duel met AZ. Ruim 4,5 jaar later heeft hij 85 duels in de Premier League en vier treffers achter zijn naam staan. De middenvelder kwam ook tweemaal uit voor de Engelse nationale ploeg.

Renner niet tevreden met Hawkeye-personage

Jeremy Renner is op zijn zachtst gezegd niet tevreden met het personage Hawkeye. Hij speelde deze rol in de kaskraker The Avengers, maar Renner voelt zich enigszins genaaid.

"Voor 90% van de film ben ik niet het personage dat met mij is afgesproken", zo legt Renner uit. "Het is een open plaats. [Hawkeye] is geeneens een slechterik, omdat er geen enkele beleving in hem zit." In de film The Avengers is Hawkeye onder hypnose van vijand Loki, waardoor hij alles in zijn naam uitvoert. "Om dit personage uit te leggen en hem in te zetten als een robot die een slaafje is voor Loki...Ik was gelimiteerd, snap je? Ik was op een bepaalde manier de Terminator. Leuke stunts, maar is er enige emotionele lading of ontwikkeling? Nee."

Renner blijft in het interview doorhameren op het feit dat Hawkeye beroerd uit de verf is gekomen. "Werkt hij voor SHIELD? Er zijn nog veel vragen onbeantwoord, zelfs voor mij."

hawkeye

100 man tegen ambulancemedewerkers en politie

In Noordwijk heeft vannacht een groep van zo'n 100 mensen zich tegen de politie en ambulancemedewerkers gekeerd. Daarbij werd onder meer met flessen gegooid. Eén persoon is aangehouden. Dat meldt de Volkskrant.

De onrust ontstond toen de ambulancemedewerkers niet bij een slachtoffer van een brommerongeval konden komen. De politie riep de menigte meerdere malen op om ruimte te maken, maar daaraan werd geen gehoor gegeven. Daarop besloot de politie een doorgang te maken door honden in te zetten en de wapenstok te gebruiken.

Met het slachtoffer van het ongeval gaat het overigens goed. De 16-jarige jongen mocht na in het ziekenhuis behandeld te zijn alweer naar huis.

Uitslag FC Utrecht - Feyenoord

Om half één begon in Utrechtse Galgenwaard het Erevisieduel tussen de plaatselijke FC en Feyenoord. De gasten wisten het duel met 0-1 te winnen. De winnende treffer kwam op naam van Sekou Cissé. 

Cissé kopt de 0-1 binnenCissé kopt de 0-1 binnen (Foto: Pro Shots)

FC Utrecht

0 - 1

Feyenoord

     39' Cissé 
 
 Gele kaart: Bulthuis (FC Utrecht), De Vrij, Janmaat(Feyenoord)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 19.000
Arbiter: Van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Ruiter
Bovenberg(v.d. Maarel/61)
v.d. Hoorn(De Kogel/81)
Wuytens
Bulthuis
Mårtensson(v.d. Gun/58)
Duplan
Asare
Sarota
Mulenga
Gerndt
  Mulder
Janmaat
De Vrij
Martins Indi
Nelom
Vormer(Leerdam/75)
Clasie
Immers
Schaken
G. Fernandez(Singh/87)
Cissé

Stephen Kiprotich wint verrassend marathon

De olympische titel op de marathon bij de mannen is verrassend gewonnen door de Oegandees Stephen Kiprotich. Hij kwam solo over de meet in een tijd van twee uur acht minuten en een seconde. De Kenianen Abel Kirui en Wilson Kiprotich moesten genoegen nemen met het zilver en brons.

De Keniaan Wilson Kiprotich had op het 20 kilometer-punt een voorsprong van veertien seconden op een groep achtervolgers, onder wie zijn landgenoot en wereldkampioen Abel Kirui. Kiprotich kreeg even later gezelschap van Abel Kirui en de Oegandees Stephen Kiprotich.

Op het 35 kilometer-punt van de olympische marathon moest de Oegandees Stephen Kiprotich zijn metgezellen Wilson Kiprotich en Abel Kirui uit Kenia laten gaan. Kiprotich wist even later weer aan te sluiten en de twee Kenianen zelfs achter hem te laten. Die zagen hem pas weer na de finish terug.

Wereldrecord matrasdomino verbeterd

Geweldig nieuws uit Duitsland. Daar hebben 1150 mensen zichzelf met matras en al achterover laten vallen. Een nieuw record dat ter plekke door Guinness officieel gemaakt gewerd. Dat meldt HLN.

Bij matrasdomino vormen de deelnemers een lange rij terwijl iedereen daarbij een matras achter zich houdt. Wanneer de voorste deelnemer zich achterover laat vallen, raakt hij daarbij de persoon achter hem, waardoor de bekende kettingreactie in werking is gezet.

Wereldrecordmatrasdominoën is een zich snel ontwikkelend verschijnsel. In 2009 werd het eerste record gevestigd in Australië. Daarbij waren 80 deelnemers al genoeg. Daarna ging het snel. Vorige week lieten 1001 Chinezen zich nog op een matras vallen, wat toen nog goed was voor een nieuw wereldrecord.

Virus verzamelt bankgegevens honderden klanten

Het Dorifel virus heeft inmiddels de bankgegevens van 549 Nederlandse klanten verzameld. Daarvan zitten er 468 bij ING, meldt digitaal forensisch onderzoeksbureau Digital Investigation.

Het bureau schat dat vele tienduizenden computers in Nederland zijn geïnfecteerd. Eerder bleek al dat het virus zich vooral op Nederland richt, nu is bekend waarom. Het virus herbergt websites waar naar de klantgegevens van vier Nederlandse banken wordt gevist.

Via het virus zijn de gegevens van 49 klanten bij ABN AMRO verzameld, zeventien klanten van de Rabobank en vijftien van de SNS Bank.

Het virus wordt sinds dinsdag verspreid en legde woensdag de gemeente Weert plat. Daarna volgden veel andere gemeenten, universiteiten en bedrijven.

Het is volgens Digital Investigation vooral belangrijk om de firewall te blokkeren voor inkomend en uitgaand verkeer van en naar de IP-adressen 158.255.211.28 en 184.82.107.86 en de hosts van het domein bank-auth.org. Het virus kan op afstand worden aangepast, daarom is het mogelijk dat later meer IP-adressen moeten worden geblokkeerd.

Strandgangers staan in de file

Mensen die zondag naar het strand willen moeten rekening houden met verkeersdrukte. Op wegen naar de kust hebben zich zondag sinds het einde van de ochtend files gevormd. Dat meldt de ANWB.

Zo is het druk op de wegen naar Scheveningen en Wassenaar en staat er een file van 6 kilometer tussen Heemstede en Zandvoort.

Ook de Zeeuwse kust is zondag in trek bij dagjesmensen. Op de A58 in de richting Vlissingen bij Kappelle staat 3 kilometer file. Op de N57 tussen Rotterdam en Ouddorp staat een file van 4 kilometer. De ANWB verwacht dat de filedrukte afneemt na 13.00 uur, wanneer de meeste mensen hun strand hebben bereikt.

Strandgangers staan in de file
Strandgangers staan in de file (Foto: ANP)

Crashende crimineel mag naar huis

Bij een ongeluk met een gestolen auto op de A59 bij Terheijden zijn zaterdagavond twee zwaargewonden gevallen. De auto sloeg rond 22.30 uur over de kop en kwam in een sloot terecht, meldt de politie. Er werden meerdere ambulances en een traumahelikopter ingezet.

Een 53-jarige passagier uit Raamsdonksveer liep een gebroken rug op. Een 26-jarige passagiere uit dezelfde plaats kwam onder water terecht en is daar buiten bewustzijn geweest. De bestuurder, een 38-jarige man uit Oosterhout, mocht na medisch verzorging naar huis. De politie gaat er vanuit dat het ongeluk door gevaarlijk rijgedrag komt.

De bestuurder zei na het ongeluk tegen de politie dat er een vierde inzittende vandoor was gegaan. Dit bleek echter niet waar te zijn. De politie vermoedt dat hij de hulpdiensten op een dwaalspoor probeerde te zetten omdat de auto, een Toyota Yaris, was gestolen. De kentekenplaten waren ook gestolen, die hoorden op een Ford Ka te zitten.

Chef de mission Hendriks tevreden

De chef de mission van de Nederlandse olympische ploeg, Maurits Hendriks, is tevreden. Op een persconferentie zei Hendriks dat de doelstellingen in Londen ruim gehaald zijn.

Het goud van turner Epke Zonderland op rek noemde Hendriks "wellicht het sportmoment van het jaar." Hendriks zei dat het knap was dat met een kleinere groep atleten dan vier jaar geleden beter is gepresteerd. Ook roemde hij de organisatie van de Spelen door de Britten.

Hendrik herinnerde er overigens ook aan dat er ook teleurstellingen waren voor atleten die net buiten de medailles vielen, zoals judoka Dex Elmont.

Sneker tokkie slaat man tanden uit

Een 34-jarige vrouw uit Sneek heeft zaterdagavond bij een 56-jarige plaatsgenoot vier tanden uit zijn gebit geslagen. Vervolgens werkte ze met hulp van een 46-jarige vrouw de echtgenote van het slachtoffer tegen de grond. Deze vrouw werd met haar hoofd tegen de grond geslagen, meldt de Friese politie zondag.

Het echtpaar had bij de vrouw aangebeld omdat hun zoontje met haar zoontje had gevochten. Zij wilden hierover praten, maar de 34-jarige sloeg de man direct in zijn gezicht.

De twee slachtoffers zijn in een ziekenhuis behandeld. De twee vrouwen zijn aangehouden op verdenking van zware mishandeling.

T. Janssen persoonlijk rond met Vitesse

Theo Janssen heeft een persoonlijk akkoord met Vitesse bereikt. Dit meldde Barbara Barend van Eredivisie Live vanochtend. De transfer van de middenvelder, die zijn belegde boterham nu bij Ajax verdient, hangt al enige tijd in de lucht.

Ajax en Vitesse zullen nu ook nog tot overeenstemming moeten komen om de transfer definitief doorgang te laten vinden. Trainer Frank de Boer lijkt in elk geval rekening te houden met het vertrek van de ervaren voetballer. Janssen start vanmiddag tijdens de competitiewedstrijd tegen AZ namelijk op de bank.

Janssen was afgelopen donderdag overigens toeschouwer bij de wedstrijd tussen Vitesse en FC Anzhi Makachkala (0-2). De fans kregen hier al snel lucht van en zongen hun 'verloren zoon' vrijwel continue toe.

Bolt riskeerde diskwalificatie op estafette

Usain Bolt won op de Olympische Spelen in Londen drie gouden medailles. Daarnaast heeft hij ook een andere trofee aan de Spelen overgehouden. De Jamaicaanse sprinter wilde namelijk het stokje houden waarmee hij met het estafetteteam gisteren goud won in een nieuw wereldrecord.

"Ik heb ook een foto van de andere jongens genomen en die ga ik ophangen met het stokje ernaast. Een mooie herinnering aan Londen", zo zei Bolt.

Overigens kreeg hij het stokje niet zonder slag of stoot. "Voor de start zei hij (een official, red.) nog dat ik het stokje moest teruggeven, omdat de regels nu eenmaal zo zijn. Hij zei zelfs dat ik anders gediskwalificeerd zou worden", aldus de Jamaicaan. Gelukkig voor Bolt was de official na de finish minder star waardoor Bolt naast zijn plakken een mooi aandenken heeft.

'Ex-man nam overdosis door sms Amy Winehouse'

Blake Fielder-Civil heeft een overdosis genomen nadat hij een oude sms van Amy Winehouse las. Dat beweert althans de moeder van de ex-man van de vorig jaar overleden zangeres. Fielder-Civil ligt momenteel in het ziekenhuis en wordt in een coma gehouden.

Blake is sinds kort weer op vrije voeten. "Hij had geen telefoon in de gevangenis en hij bekeek oude berichten van Amy toen hij vrij kwam", vertelt de moeder van Fielder-Civil aan de Britse boulevardkrant The Sun. "In de sms zei Amy dat ze peetmoeder wilde zijn van zijn zoon Jack."

Toen hij de oude sms van Winehouse las, begon volgens zijn moeder Georgette het rouwproces weer opnieuw. Zijn moeder is bang dat hij vervolgens zelfmoord probeerde te plegen. Blake kon vorig jaar niet bij de uitvaart van zijn ex zijn, omdat hij vastzat wegens diefstal.

Amy's vader Mitch beschuldigt Fielder-Civil ervan zijn dochter aan de drugs te hebben geholpen. Blake, die al jaren kampt met een heroïneverslaving, was van mei 2007 tot augustus 2009 getrouwd met Winehouse. De Britse zangeres overleed vorig jaar aan de gevolgen van een alcoholvergiftiging.

SP vergroot voorsprong op VVD

De SP heeft zondag in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond haar voorsprong op de VVD met vier zetels vergroot. De socialisten stijgen van 34 naar 37 zetels, terwijl de liberalen een zetel inleveren en uitkomen op 31.

De aanval die PvdA-voorzitter Hans Spekman en Kamerlid Mariëtte Hamer op de SP hebben geopend werkt vooral tegen de PvdA zelf, vermoedt De Hond. De PvdA zakte van zeventien naar vijftien zetels. Spekman zei vorige week in het AD dat de SP de oplossingen voor de crisis niet heeft. Hij noemde SP-leider Emile Roemer een groot risico.

Deze week zei PvdA-Kamerlid Mariëtte Hamer dat de SP is opgeschoven naar de PvdA. "Ze hebben geleerd dat je met alleen maar nee zeggen niet aan de macht komt."

Van de PvdA-kiezers uit 2010 zegt nu 39 procent op de SP te stemmen. "Een ongekend hoog overgangspercentage, dat ik niet eerder bij middelgrote- of grote partijen heb gezien", stelt De Hond. Nog maar 39 procent van de PvdA-kiezers uit 2010 zegt nu nog PvdA te stemmen. Daarmee is de groep die naar de SP overstapt net zo groot. De Hond rekent voor dat de PvdA twaalf of dertien zetels aan de SP verliest.

Ook andere partijen verliezen flink aan de SP. Van de GroenLinks-kiezers uit 2010 zegt dertig procent nu SP te stemmen. GroenLinks zakt deze week in de peiling van vijf naar vier zetels. Bij de PVV stapt vijftien procent over naar de SP. D66 verliest elf procent van de kiezers uit 2010 aan de SP.

De Hond verwacht dat de campagnes van de meeste partijen zich vooral op de SP richten. De grote vraag is volgens hem of dit een daling van de SP tot gevolg zal hebben of juist een stijging, zoals nu het geval is.

Bertens door, Rus gestrand in Cincinnati

Kiki Bertens heeft de tweede kwalificatieronde bereikt van het tennistoernooi van Cincinnati. Ze versloeg de Française Aravane Rezai in drie sets. Arantxa Rus bleef in hetzelfde kwalificatietoernooi in de eerste ronde steken. Sesil Karatantcheva uit Bulgarije was de tennisster uit Delft de baas.

Bertens versloeg Rezai met 6-3, 6-7 (3) en 6-4. Ze neemt het in de volgende ronde op tegen Yulia Putintseva uit Kazachstan.

Rus, hoewel hoger geplaatst dan haar opponent in de eerste ronde van het toernooi in de Amerikaanse staat Ohio, verloor in de eerste ronde van de kwalificaties in Cincinnati. Ze pakte wel de eerste set, maar viel daarna steeds verder terug: 6-3, 5-7 en 0-6.

'Kamer dringt al jaren aan op heldere asielcijfers'

De Tweede Kamer dringt al jaren aan op duidelijke asielcijfers. Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) moet dus haast maken met een heldere rapportage en zich niet verschuilen achter de bijlage van het rapport, zegt D66-Kamerlid Gerard Schouw zondag.

Woensdag meldde Nieuwsuur dat Nederland veel minder asielzoekers uitzet dan Leers doet vermoeden. Hij liet de Kamer weten dat in de tweede helft van vorig jaar 2340 mensen zijn gedwongen Nederland te verlaten. Daarvan bleken er echter 1930 bij de grens tegengehouden en meteen teruggestuurd, bijvoorbeeld omdat ze drugs bij zich hadden of zonder visum reisden.

Verschillende Kamerleden, onder wie Schouw, eisten opheldering. Een woordvoerder van Leers zei in een reactie dat de juiste cijfers wel zijn terug te vinden in het rapport. Hij zei dat de cijfers al jaren op deze manier worden aangeleverd.

Schouw wijst erop dat de Kamer toenmalig staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA) al in 2009 heeft gevraagd de cijfers duidelijker uit te splitsen. Dat is nog altijd niet gebeurd, concludeert hij nu. "De minister moet de asielcijfers helder presenteren in plaats van te beweren dat de juiste cijfers wel terug zijn te vinden."

"Als je zo'n stuk leest, moeten Kamerleden, journalisten en burgers geen spoorzoekertje hoeven doen. Om te weten hoeveel asielzoekers zijn uitgezet moet je allerlei cijfers in de bijlagen optellen en aftrekken."

Het is volgens hem een enorm karwei om een beeld te krijgen van het aantal asielzoekers dat daadwerkelijk wordt uitgezet. "Dat is niet de bedoeling van zo'n rapport. Het moet in een oogopslag duidelijk zijn hoe het zit. Bovendien is het helemaal niet logisch om uitgezette asielzoekers en drugskoeriers bij elkaar op te tellen." Zo wordt volgens hem de indruk gewekt dat veel meer mensen worden uitgezet dan daadwerkelijk het geval is.

Villa maakt rentree bij Barcelona

Aanvaller David Villa van Barcelona heeft gisteren na lang blessureleed zijn rentree gemaakt in de gewonnen vriendschappelijke wedstrijd tegen Dinamo Boekarest (2-0).

Spanje's topscorer aller tijden brak in december zijn linkerbeen tijdens het WK voor clubteams en was sindsdien uitgeschakeld. Tegen de Roemenen kwam Villa in de 73e minuut binnen de lijnen. "Het voelde erg goed om weer op het veld te staan", zei hij na de wedstrijd. "Mijn doel is nu om een betere speler te worden dan voor mijn blessure."

Dodental aardbevingen Iran overstijgt 250

Het dodental door de twee aardbevingen die zaterdag meerdere dorpen verwoestten in het noordwesten van Iran is gestegen naar minstens 250.

Meer dan tweeduizend mensen raakten volgens de Iraanse staatstelevisie gewond. Duizenden mensen hebben de nacht buiten doorgebracht omdat er nog regelmatig naschokken te voelen waren.

De autoriteiten vrezen dat het dodental verder oploopt omdat reddingswerkers nog steeds op zoek zijn naar slachtoffers die onder het puin liggen. Ook zijn enkele afgelegen dorpen nog niet bereikt.

De eerste aardbeving had een kracht van 6,4. Het epicentrum lag zestig kilometer ten noordoosten van de stad Tabriz op 9,9 kilometer diepte. De tweede aardbeving volgde elf minuten later en had een kracht van 6,3. Bij deze lag het epicentrum 48 kilometer ten noordoosten van Tabriz op 9,8 kilometer diepte.

Zeker zes dorpen zijn helemaal verwoest. Bij zestig andere dorpen is de helft tot tachtig procent van de huizen beschadigd. Er zijn zeker tien naschokken gevoeld.

Iran ligt op meerdere breuklijnen. Er is gemiddeld minstens een aardbeving per dag. De overgrote meerderheid van de aardbevingen is echter zo licht dat ze niet eens worden opgemerkt. In 2003 kwamen 26 duizend mensen om door een aardbeving met een kracht van 6,6 die de stad Bam in het zuidoosten verwoestte.

Azarenka kan opgelucht ademhalen

Tennisster Viktoria Azarenka kan opgelucht ademhalen. Ook morgen is zij de nummer één op de wereldranglijst. Agnieszka Radwanska had de koppositie morgen kunnen overnemen als ze het toernooi in Montreal had gewonnen. Ze verloor echter in de kwartfinales van de Chinese Li Na met 2-6 en 1-6.

Radwanska moest gisteren twee partijen spelen omdat het wedstrijdschema door lange regenpauzes een flinke aanpassing onderging. Kort na haar zege in de derde ronde tegen Chantelle Scheepers uit Zuid-Afrika moest ze wederom de baan op, nu tegen Li Na. "Die eerste partij had me te veel kracht gekost. Het was bovendien erg heet”, zo zei Radwanska na afloop.

Linssen: "Heel blij met een puntje"

VVV-Venlo is het seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Heracles Almelo. De gelijkmaker kwam vlak voor rust van Bryan Linssen.

Vorig seizoen was de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo aanleiding voor het opstappen van de Belgische trainer Glenn de Boeck. Gisteravond verscheen de ploeg van Ton Lockhoff een stuk beter aan de aftrap.

“Vorig jaar 7-0 verloren en nu 1-1 dat is een aardig resultaat. Op sommige momenten mochten wel wel even in onze handjes knijpen want ze waren een stukje beter. Ik vind dat we goed gepresteerd hebben hier en ook nog wat kansjes hebben gehad.”, zei Linssen na de wedstrijd tegen Eredivisie Live.

Hoewel VVV in de tweede helft nog wat kansen kreeg is Linssen blij met een punt. “Ze begonnen sterk en helaas komen ze op 1-0.  We komen terug op 1-1 en dan is het gewoon zaak dat zo te houden en hopen dat je de 1-2 kunt maken toevallig. Dat zat er in, maar  we zijn heel blij met een puntje.”

Marokkanen demonstreren tegen regering

In verschillende Marokkaanse steden gingen zaterdag honderden mensen de straat op om te protesteren tegen de hoge kosten van levensonderhoud, tegen corruptie en voor meer sociale rechtvaardigheid.

In Casablanca, de grootste stad van het Noord-Afrikaanse land, protesteerden zo'n 1000 mensen, in de hoofdstad Rabat waren dat er ongeveer 300. Ook in Marrakesh en Tanger gingen ontevreden burgers de straat op.

Een verbond van 18 Marokkaanse organisaties, waaronder vakbonden en mensenrechtengroepen, had donderdag opgeroepen tot deze landelijke actiedag. De initiatiefnemers richten zich tegen de gematigd islamitische regering. Deze komt volgens de demonstranten haar verkiezingsbeloftes niet na.

Bolt: "Geweldig"

Usain Bolt pakte gisteren zijn zesde gouden plak op de Olympische Spelen. Op de 4x100 meter estafette liep hij met Jamaica in 36,84 een nieuw wereldrecord.

"Het is geweldig dat het zo eindigt. Zo ging het ook vorig jaar tijdens het WK, een prachtig gevoel", zo zei Bolt die stiekem al een beetje op een wereldrecord had gerekend. "We waren scherp en gaven alles. Ik wist dat een wereldrecord erin zat".

Politie schiet messentrekker dood [video]

Op het beroemde Times Square in New York hebben agenten een 51-jarige man doodgeschoten nadat deze met een slagersmes de agenten had bedreigd. Agenten spraken de man aan omdat hij op straat cannabis rookte.

Nadat de man er vandoor ging werd deze achtervolgd door tientallen agenten met getrokken pistool. Omstanders die niet vluchtten filmden het voorval.

Uiteindelijk bereikte de actie een climax toen de man stopte. Nadat agenten de man zes keer met pepperspray hadden bespoten haalde de man met het mes uit naar een agent. Hierop werd de man met zo'n twaalf schoten om zeep geholpen. 

Djokovic en Gasquet in finale Toronto

De finale van het tennistoernooi van Toronto gaat tussen de Serviër Novak Djokovic en de Fransmans Richard Gasquet.

De als eerste geplaatste Djokovic rekende zaterdag (plaatselijke tijd) in de halve finale in twee sets af met zijn landgenoot Janko Tipsarevic. De partij duurde beide spelers langer dan hen lief was door een lange regenonderbreking.

Gasquet was in de halve eindstrijd in twee sets te sterk voor de Amerikaan John Isner: 7-6 (3) 6-3.

Gameplayvideo van XCOM: Enemy Unknown

Gamespot heeft een interview met lead designer Jake Salomo online gezet waar veel informatie en beelden van de multiplayer van XCOM: Enemy Unknown te zien en te horen zijn.

Er wordt ingegaan op het puntensysteem en balanceren van de teams met en het toont verschillende strategieën die spelers kunnen gebruiken om hun vijanden te verslaan. Spelers kunnen hun eigen team samenstellen door middel van tienduizend punten die ze aan het begin van elke wedstrijd krijgen. Hiermee kopen ze soldaten en aliens om zo hun eigen team te vormen. Om te balanceren kunnen de ontwikkelaars na release de kosten van een unit aanpassen zonder een patch.

Omdat het turnbased is, bestaat het gevaar dat een potje multiplayer lang kan duren. Daarom is er een timer van negentig seconden in wedstrijden die meetellen voor de leaderboards en ranked matches, al is deze in te stellen voor custom matches.

XCOM: Enemy Unknown komt op 12 oktober uit op pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Ruim 3,5 miljoen kijken hockeyfinale

Ruim 3,5 miljoen mensen hebben zaterdagavond gekeken naar de Olympische hockeyfinale voor mannen in Londen. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

De Nederlandse hockeymannen verloren gisterenavond tegen de Duitsers met 2-1.

Zondag is de laatste dag dat sportliefhebbers een Nederlander in actie kunnen zien tijdens de Olympische Spelen in Londen: om 14.30 uur (Nederlandse tijd) start de mountainbikewedstrijd waar Brabander Rudi van Houts aan deelneemt. Of Van Houts een medaille toevoegt aan de 20 medailles die Nederlandse sporters tot nu toe in de wacht sleepten is maar de vraag. De Brabantse mountainbiker behoort niet tot de favorieten van de wedstrijd.

Ruim 3,5 miljoen kijken hockeyfinale
Ruim 3,5 miljoen kijken hockeyfinale (Foto: ANP)

IOC pakt medaille Zuid-Koreaan af

Park Jong-Woo won met Zuid-Korea de strijd om de bronzen medaille van Japan met 2-0. Toch krijgt de Zuid-Koreaan geen medaille van het IOC. Het Internationale Olympisch Comité verbood Park namelijk om op het podium te staan.

De Zuid-Koreaan liep namelijk na afloop van de strijd om het brons in een t-shirt met een politieke tekst erop afgedrukt: "Dokdo is ons grondgebied". Zuid-Korea en Japan strijden sinds een aantal dagen om het eiland. Beide landen eisen dat stuk land op. Het IOC verbiedt politieke uitlatingen tijdens de Olympische Spelen.

Het IOC meldt op zijn website: "We hebben een onderzoek gestart, we nemen deze zaak zeer serieus. We hebben de Zuid-Koreaanse bond om uitleg gevraagd." De Zuid-Koreaanse voetbalbond laat in een reactie weten: "We hebben gehoord wat er gebeurd is. Volgens de reglementen van het IOC is er voor de politiek geen ruimte in de sport. We gaan er naar kijken."

Langeler: "Eigenlijk een luxeprobleem"

PEC Zwolle pakte bij haar terugkeer in de Eredivisie direct een punt tegen Roda JC. Trainer Art Langeler houdt gemengde gevoelens over aan het duel.

Op bezoek in Kerkrade ging Zwolle voortvarend van start en kwam via het hoofd van routinier Joost Broerse al snel op voorsprong. Gedurende grote delen van de wedstrijd waren de bezoekers de bovenliggende partij. Ook Langelaar vindt dat ook een overwinning een mogelijkheid was geweest.

"Er zat misschien wel meer in", stelde Langeler. "We speelden het laatste half uur na die tweede gele kaart voor Donald toch met een man meer. We hinkten toen een beetje op twee gedachten. We waren blij met een gelijkspel en wilden ook niet verliezen."

Terugkijkend op het eerste punt sinds de terugkeer op het hoogste Nederlandse niveau beseft Langeler dat een gelijkspel in een uitwedstrijd tegen Roda een prima resultaat is. "We moeten toch maar tevreden zijn. Balen na een gelijkspel bij Roda JC. Dat is eigenlijk een luxeprobleem."

Nederlandse 'drugsbaas' opgepakt op Ibiza

De Spaanse politie heeft in samenwerking met hun Duitse collega's een Nederlander opgepakt die aan het hoofd zou staan van een internationale drugsbende. Hij wordt ervan verdacht op Ibiza grote hoeveelheden mephedrone-tabletten te hebben geproduceerd. Een drug die vergelijkbaar is met xtc.

De 44-jarige hoteleigenaar werd al afgelopen mei gearresteerd en zit momenteel in een gevangenis in Duitsland. De Spaanse en Duitse politie maakten dat donderdag bekend toen zij een definitieve doorbraak hadden bereikt in het oprollen van het internationale drugsnetwerk.

Van Houts sluit Spelen af voor Nederland

Rudi van Houts is de enige Nederlander die op de slotdag van de Olympische Spelen nog in actie komt. De 28-jarige mountainbiker begint om 14.30 uur aan zijn missie. Voor de Brabander worden het zijn tweede Olympische Spelen. Zijn optreden vier jaar geleden in Beijing werd geen succes.

Traditioneel staat op de laatste zondag ook de marathon voor mannen op het programma. De atleten beginnen om 12.00 uur aan de ruim 42 kilometer door Londen. De winnaar van Beijing is er om een treurige reden niet bij. De Keniaan Samuel Wanjiru overleed vorig jaar na een val van zijn balkon.

Zondag valt ook de beslissing in meerdere teamsporten voor mannen. De basketballers van de Verenigde Staten en Spanje strijden net als vier jaar geleden om olympisch goud. De finale begint om 16.00 uur. Om dezelfde tijd spelen de handballers van Zweden en Frankrijk tegen elkaar.

De volleyballers van Rusland en Brazilië staan vanaf 14.00 tegenover elkaar. De liefhebbers van waterpolo moeten het meeste geduld hebben. Kroatië en Italië duiken pas om 16.50 uur het water in op jacht naar olympisch goud.

De Olympische Spelen eindigen om 22.00 met de sluitingsceremonie. Namens Nederland draagt zwemster Ranomi Kromowidjojo de vlag het stadion binnen.

Jongens proberen pistool agent te grijpen

Drie jongens hebben zaterdagavond in de Rotterdamse wijk Feijenoord geprobeerd een pistool van een agent af te pakken. De politie heeft daarop meerdere waarschuwingsschoten gelost.

De politie was getipt dat op de Donkerslootstraat drie jongens liepen die betrokken zouden zijn geweest bij een schietpartij. Toen agenten de jongens aanspraken, werden zij volgens de politie agressief. Ze probeerden onder meer het dienstwapen van een agent te pakken, maar dat lukte niet en uiteindelijk sloegen ze op de vlucht.

Ze konden echter worden aangehouden toen de agenten waarschuwingsschoten losten. Een van de jongens bleek patronen op zak te hebben. De jongens zijn in de cel gezet. De politie onderzoekt of ze inderdaad iets met een schietpartij te maken hebben.

Olympische Spelen financieel fiasco voor Britten

De Olympische Spelen hebben de Britten wel veel medailles opgeleverd, maar waarschijnlijk geen grote economische impuls. Analisten zeggen dat het sportevenement niet voor grote inkomsten heeft gezorgd en dat die ook niet te verwachten zijn in de komende maanden en jaren.

Zo is de verwachte toestroom van toeristen uitgebleven, zegt toeristenorganisatie UKinbound. "Feitelijk is de verwachting dat het aantal ruim 30 procent lager kan uitkomen", zegt topvrouw Mary Rance. Hotels hebben hun prijzen moeten verlagen en veel winkelcentra, theaters en attracties klaagden dat bezoekers wegbleven.

De Olympische Spelen kostten de Britse belastingbetaler 11,8 miljard euro. De opbrengst aan toegangskaarten, tv-rechten en sponsorgeld is enorm, maar die gaat naar het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Britten verdienen amper aan Olympische Spelen
Olympische Spelen financieel fiasco voor Britten (Foto: ANP)

[Programma] Londen dag 16

Iedere ochtend geeft FOK!sport je een overzicht van Nederlanders die in actie komen en de finales van de dag. Mountainbiker Rudi van Houts is de enige Nederlander die vandaag in actie komt.

Nederlanders in actie:

Sport Onderdeel Man/vrouw Tijd soort-wedstrijd Nederlanders
Wielrennnen, mountainbike cross-country mannen 13:30 finale Rudi van Houts

Finales vandaag:

Sport Onderdeel man/vrouw Tijd
Atletiek marathon mannen 12:00
Wielrennnen, mountainbike mountainbike mannen 13:30
Volleybal Rusland - Brazilie mannen 14:00
Worstelen tot 66 kg vrije stijl mannen 14:25
Worstelen tot 96 kg vrije stijl mannen 14:25
Boksen tot 52 kg mannen 14:30
Boksen tot 60 kg mannen 14:45
Basketbal Verenigde Staten - Spanje mannen 15:00
Ritmische gymnastiek team meerkamp vrouwen 15:07
Boksen tot 69 kg mannen 15:15
Handbal wedstrijd mannen 15:30
Boksen tot 81 kg mannen 15:45
Boksen boven 91 kg mannen 16:15
Waterpolo Kroatie - Italie mannen 16:50
Moderne vijfkamp Moderne vijfkamp vrouwen 19:00

FOK! wat een weer... Strandweer

Vandaag opnieuw een lekker zonnetje en met 23 graden op het strand en 25 tot 26 graden in het binnenland; weer ideaal weekendweer. Helaas in het zuidwesten vanmorgen nog wat bewolking waardoor de zon niet echt doorkomt. Gelukkig trekt dat in de loop van de middag weer weg. Het wordt dus vandaag heerlijk weer om je (alweer) naar buiten te begeven en lekker op het strand te gaan liggen of op het terras te gaan zitten met een koud biertje. 

Vanavond en vannacht blijft het helder waardoor het kan afkoelen tot een graad of 14. Maandag begint nog met zon maar in de loop van de dag krijgt de zon minder ruimte doordat er wat bewolking op begint te komen. Mogelijk in de loop van maandagmiddag hier en daar een buitje maar met 22 tot 26 graden is het toch nog bijzonder aangenaam weer.

Weersverwachting
Nederland
Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze leden vandaag uithangen en daarom kun je een linkje naar jouw leukste kiekje submitten aan de redactie, onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste vijf foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen. Geniet ervan vandaag!

Foto MonoChillend in de ochtend; voor een ochtendsigaret op het balkon (Foto: Monopoly)
 

Oranje-captain Evers: "Ik geloofde heilig in goud"

"Dit is heel spijtig", zei Floris Evers vlak na afloop van de verloren olympische finale tegenover de NOS. De aanvoerder van de Oranjemannen verloor met zijn team zaterdagavond met 2-1 van Duitsland, waardoor de selectie van Paul van Ass een zilveren medaille kreeg omgehangen.

"Ik geloofde heilig in goud en het zat er ook in", zegt Evers. "We hebben de halve finale snel afgesloten en wilden het vanavond waanzinnig goed afmaken. Dat is niet gelukt. Complimenten voor de Duitsers."

Oranje kwam in de eindstrijd door een doelpunt van Jan-Philipp Rabente aan het eind van de eerste helft op achterstand. Mink van der Weerden maakte na rust de gelijkmaker, maar doordat Rabente in de slotfase opnieuw toesloeg belandde het goud bij Duitsland.

Evers keek alvast vooruit naar de volgende Spelen, in 2016. "Ik zei tegen de jonge jongens dat ze het dan maar in Rio moeten doen. Daar ben ik niet bij. Dit doet pijn, maar ergens ben ik ook trots op het team. Het gevoel is dubbel. We zijn hier naar elkaar toegegroeid en hebben een fantastische tijd gehad. Het verschil tussen goud en zilver is megagroot. Dat is pijnlijk. Zeker na die halve finale zijn we hier niet blij mee."

Gabon heeft eerste medaille ooit binnen

Gabon heeft op de laatste wedstrijddag van de Olympische Spelen de eerste medaille ooit binnen. Nog nooit eerder pakte het Afrikaanse land eremetaal. De eer was aan taekwondoka Anthony Obame, die in de eindstrijd verloor van de Italiaan Carlo Molfetta.

Daarmee pakte de Gabonees zilver bij de klasse boven 80 kilo. In de halve eindstrijd schakelde Obame nog verrassend drievoudig wereldkampioen Bahri Tanrikulu uit Turkije uit. 

Bij de dames was er succes voor Milica Mandic. De Servische versloeg in de klasse boven 67 kilo de Française Anne-Caroline Graffe.

Bokser Campbell pakt goud in bantamgewicht

Bij het boksen werden er zaterdag vijf gouden medailles vergeven. De Brit Luke Campbell sleepte voor eigen publiek de titel in het bantamgewicht in de wacht. Hij won in de finale van de Ier John Joe Nevin.

De Chinees Shiming Zou won in het lichtvlieggewicht in de finale van Kaeo Pongrayoon uit Thailand. Boksnatie Cuba pakte dankzij Roniel Iglesias Sotolongo goud in het lichtweltergewicht. In de finale ging Denys Berinchyk uit Oekraïne voor de bijl.

De Japanner Ryota Murata rekende in het middengewicht af met de Braziliaan Esquiva Falcao Florentino. Het goud in het zwaargewicht werd een prooi voor de Oekraïner Oleksandr Oesyk. Hij klopte Clemente Russo uit Italië.

[Upd] Meer dan 180 doden door aardbeving Iran

In het noordwesten van Iran zijn zaterdag zeker 80 mensen gedood door een aardbeving. Circa 400 mensen raakten gewond. Dat heeft het Iraanse persbureau ISNA gemeld. Het Iraanse persbureau Fars spreekt van 87 doden.

Er waren twee bevingen. Een beving met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter en een met een kracht van 6,0, aldus het Iraans seismologisch centrum. Volgens de US Geological Survey, die wereldwijd aardbevingen registreert, hadden ze respectievelijk een kracht van 6,4 en 6,3 op de schaal van Richter.

Update 22.45 uur
NRC meldt dat het dodental inmiddels zou zijn opgelopen tot 153.

Update 02.10 uur
Het aantal mensen dat in het noordoosten van Iran is omgekomen door een aardbeving is opgelopen tot ten minste 180. Er zijn zeker 700 gewonden. Dat heeft de Iraanse regering bekendgemaakt, aldus het persbureau Fars. Sommige bronnen spreken van 1300 gewonden.

Functionarissen vrezen dat het aantal doden nog wel verder oploopt, omdat veel gewonden er ernstig aan toe zijn en veel mensen nog onder het puin liggen. Bovendien hebben reddingswerkers nog niet alle afgelegen dorpjes bereikt.

Duizenden mensen vluchtten uit hun huizen en brengen de komende nacht in de buitenlucht door uit angst voor nog meer aardschokken

Afellay trefzeker voor Barcelona in oefenduel

Tijdens het oefenduel dat Barcelona zaterdagavond tegen Dinamo Boekarest afwerkte wist Ibrahim Afellay zich te onderscheiden met een doelpunt. De Spaanse grootmacht zegevierde met 2-0 in het vriendschappelijke duel waar grote namen als Lionel Messi, Dani Alves, Gerard Piqué, Cesc Fàbregas, Xavi, Jordi Alba en Alexis Sánchez acte de présence gaven.

De wedstrijd was nog maar vier minuten oud toen Messi zijn naam op het scorebord bracht. De kleine Argentijn rondde een mooie aanval, die door een steekballetje van Sánchez tot scoringsmogelijkheid gepromoveerd was, beheerst af.

Afellay maakte in de tweede helft zijn opwachting in de equipe van Tito Vilanova en was succesvol. In blessuretijd verschalkte de Nederlands international de oppponerende doelman middels een stijlvolle lob.

Succes Azerbeidzjan bij worstelen

Azerbeidzjan heeft zaterdagavond in het olympische worsteltoernooi uitstekende zaken gedaan. Toghrul Asgarov won in de klasse tot 60 kilogram, Sharif Sharifov toonde zich de beste in de klasse tot 84 kilo. Voor Azerbeidzjan waren het de eerste gouden medailles deze Olympische Spelen.

Asgarov was in de finale te sterk voor de Rus Besik Kudukhov. Sharifov veroverde goud door in de eindstrijd Jamie Yusept Espinal uit Puerto Rico te verslaan. Bij de zware jongens, in de klasse tot 120 kilo, ging het goud naar Artur Taimazov uit Oezbekistan. Davit Modzmanashvili uit Georgië werd tweede.


Succes Azerbeidzjan bij worstelen (Foto: Novum)

Opnieuw goud voor basketbalvrouwen VS

De basketbalvrouwen van de Verenigde Staten zijn voor de vijfde keer op rij olympisch kampioen geworden. In de finale werd Frankrijk met 86-50 afgeserveerd. De VS heeft sinds de wedstrijd om het brons op de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona geen wedstrijd meer verloren.

Candace Parker was met 21 punten en elf rebounds de grootste plaaggeest voor Frankrijk, dat pas één keer eerder met een vrouwenploeg meedeed aan het basketbaltoernooi. Australië legde eerder op de dag door een 83-74 overwinning op Rusland beslag op het brons.

Ook de Noorse handbalsters prolongeerden hun olympische titel. In de finale werd met 26-23 gewonnen van Montenegro, dat het land de eerste olympische medaille sinds de onafhankelijkheid bezorgde. Spanje won in de wedstrijd om het brons na verlenging van Zuid-Korea.

Tsjechië en de Verenigde Staten mochten ook nog een gouden medaille bijschrijven. David Svoboda won de moderne vijfkamp. Hij verwees de Chinees Zhongrong Cao en Hongaar Adam Marosi naar zilver en brons. Schoonspringer David Boudia troefde de Chinees Qin Bo af op de toren. Publiekslieveling Thomas Daley uit Groot-Brittannië pakte brons.


Opnieuw goud voor basketbalvrouwen VS (Foto: Novum)

D66 wil iedereen donor maken

Tweede Kamerlid Pia Dijkstra (D66) dient volgende week een initiatiefwet in waardoor iedere burger automatisch orgaandonor zou worden. Dat zei de D66-woordvoerster voor Volksgezondheid zaterdagnacht in het programma De Overnachting op Radio 1.

Op dit moment moeten mensen die orgaandonor willen worden, zichzelf registreren. Met het initiatiefwetsvoorstel wil Dijkstra het huidige systeem vervangen door het zogeheten Actieve Donor Registratiesysteem (ADR). In dat systeem is iedere burger automatisch donor en moet zelf in actie komen als hij niet wil dat zijn organen na zijn dood worden gebruikt.

D66 wil iedereen donor maken
D66 wil iedereen donor maken (Foto: ANP)

Hard oordeel Advocaat over PSV

Dick Advocaat trok na de mislukte seizoensstart van PSV bij RKC Waalwijk een harde conclusie. "Als we met deze instelling spelen, gaan we veel verliezen. Gelukkig is dit pas de eerste wedstrijd en hebben we er nog 33 te gaan", aldus Advocaat, wiens elftal zaterdag met 3-2 moest buigen voor RKC.

Advocaat: "Ik heb vooraf in de bespreking gezegd: je kan niet van RKC verliezen, want wij hebben meer kwaliteit, je kan alleen van jezelf verliezen. Iedereen die deze wedstrijd heeft gezien, kan alleen maar concluderen dat RKC verdiend heeft gewonnen. RKC was in grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, ook qua instelling."

Zonder namen te noemen, velde Advocaat een hard oordeel over een aantal van zijn spelers. "Soms heb ik het idee dat bepaalde spelers al veel verder denken te zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Ik moet een beetje uitkijken hoe ik ze dat ga vertellen, maar dat ga ik wel doen. Je kan een voetbalwedstrijd niet alleen op techniek winnen. Je moet ook de instelling hebben, hard willen werken. Hier moeten conclusies uit komen, ook qua speelwijze. Zondag gaan we bij elkaar zitten, dan mogen zij praten."

Hard oordeel Advocaat over PSV
Hard oordeel Advocaat over PSV (Foto: ANP)

[Overzicht] Uitslagen Londen dag 15

Vandaag was de vijftiende dag van de Olympische Spelen in Londen. FOK!sport geeft je iedere avond een overzicht van de prestaties van de Nederlanders, de meest opvallende sportmomenten en de uitslagen van finales.

De hockeyers gingen na hun indrukwekkende halve finale op jacht naar goud, maar in de finale bleek Duitsland met 2-1 te sterk. Jan Philipp Rabente scoorde beide goals, namens Nederland was  Mink van der Weerden was trefzeker uit een strafcorner. Het brons ging naar Australië, dat met 3-1 won van Groot-Brittannië, dat De enige andere Nederlandse afvaardiging was vandaag in de 4x100 meter estafette. De Nederlandse sprinters eindigden als zesde. Het goud ging naar Jamaica. Usain Bolt liep samen met zijn teamgenoten tevens een nieuw wereldrecord.

Verder was vandaag ook de finale van het mannen voetbaltoernooi. In de finale was Mexico verrassend met 2-1 te sterk voor Brazilië. Beide doelpunten van de Mexicanen werden gescoord door Oribe Peralta. In het atletiektoernooi was er een grote verrassing bij het speerwerpen, waar de titel ging Keshorn Walcott uit Trinidad & Tobago.

Uitslagen finales

Sport Onderdeel Goud Zilver Brons Brons
Atletiek 50 km snelwandelen Sergej Kirdjapkin (Rus) Jared Tallent (Aus) Si Tianfeng (Chi)  
Atletiek 20 km snelwandelen Jelena Lasjmanova (Rus) Olga Kaniskina (Rus) Qieyang Shenjie (Chi)  
Atletiek hoogspringen Anna Tsjitsjerova (Rus) Brigetta Barrett (VS) Svetlana Sjkolina (Rus)  
Atletiek speerwerpen Keshorn Walcott (Tri) Oleksandr Pjatnytsja (Oek) Antti Ruuskanen (Fin)  
Atletiek 5.000 meter Mo Farah (GB) Dejen Gebremeskel (Eth) Thomas Longosiwa (Ken)  
Atletiek 800 meter Marija Savinova (Rus) Caster Semenya (ZAf) Jekaterina Poistogova (Rus)  
Atletiek 4x400 meter estafette Verenigde Staten Rusland Jamaica  
Atletiek 4x100 meter estafette Jamaica Verenigde Staten Trinidad & Tobago  
Basketbal Verenigde Staten - Frankrijk Verenigde Staten Frankrijk Australië  
Boksen tot 49 kg Zou Shiming (Chi) Kaeo Pongrayoon (Tha) Paddy Barnes (Ier) David Ayrapetyan (Rus)
Boksen tot 56 kg Luke Campbell (GB) John Joe Nevin (Ier) Lázaro Álvarez (Cub) Satoshi Shimizu (Jap)
Boksen tot 64 kg Roniel Iglesias Sotolongo (Cub) Denis Berintsjik (Oek) Vincenzo Mangiacapre (Ita) Uranchimegiin Mönkh-Erdene (Mgl)
Boksen tot 75 kg Ryota Murata (Jap) Esquiva Falcao Florentino (Bra) Anthony Ogogo (GB) Abbos Atoev (Oez)
Boksen tot 91 kg Oleksandr Oesyk (Oek) Clemente Russo (Ita) Tervel Pulev (Bul) Teymur Mammadov (Aze)
Handbal Noorwegen - Montenegro Noorwegen Montenegro Spanje  
Hockey Nederland - Duitsland Duitsland Nederland Australië  
Kano, slalom K1, 200m Ed McKeever (GB) Saul Craviotto (Spa) Mark de Jonge (Can)  
Kano, slalom C1, 200m Joeri Tsjeban (Oek) Jevgenij Sjoeklin (Lit) Ivan Sjtyl (Rus)  
Kano, slalom K1, 200m Lisa Carrington (NZl) Inna Osypenko-Radomska (Oek) Natasa Douchev-Janics (Hon)  
Kano, slalom K2, 200m Postrigaj/ Djatsjenko (Rus) Pjatroesjenka/ Machnejoe (WRu) Heath/Schofield (GB)  
Moderne vijfkamp Moderne vijfkamp David Svoboda (Tsj) Cao Zhongrong (Chi) Adam Marosi (Hon)  
Ritmische gymnastiek individuele meerkamp Jevgenija Kanajeva (Rus) Darja Dmitrijeva (Rus) Ljoeboe Tsjarkasjina (WRu)  
Schoonspringen 10 m toren David Boudia (VS) Bo Qiu (Chi) Thomas Daley (GB)  
Taekwondo boven 67 kg Milica Mandic (Ser) Anne-Caroline Graffe (Fra) Anastasia Baryshnikova (Rus) María Espinoza (Mex)
Taekwondo boven 80 kg Carlo Molfetta (Ita) Anthony Obame (Gab) Robelis Despaigne (Cub) Liu Xiaobo (Chi)
Voetbal Brazilie - Mexico Mexico Brazilië Zuid-Korea  
Volleybal Brazilie - Verenigde Staten Brazilië Verenigde Staten Japan  
Wielrennnen, mountainbike mountainbike Julie Bresset (Fra) Sabine Spitz (Dui) Georgia Gould (VS)  
Worstelen tot 60 kg vrije stijl Toghroel Asgarov (Aze) Besik Koedoechov (Rus) Coleman Scott (VS) Yogeshwar Dutt (Ind)
Worstelen tot 84 kg vrije stijl Sjarif Sjarifov (Aze) Jaime Yusept Espinal (PRi) Ehdan Nader Lashgari (Irn) Dato Marsagishvili (Geo)
Worstelen tot 120 kg vrije stijl Artoer Tajmazov (Oez) Davit Modzmanashvili (Geo) Komeil Ghasemi (Irn) Biljal Machov (Rus)
Zeilen Elliott 6m Spanje Australie Finland  


Medaillespiegel

# Land Goud Zilver Brons Totaal
1 Verenigde Staten 44 29 29 102
2 China 38 27 22 87
3 Verenigd Koninkrijk 28 15 19 62
4 Rusland 21 25 32 78
5 Zuid-Korea 13 7 7 27
6 Duitsland 11 19 14 44
7 Frankrijk 10 11 12 33
8 Italië 8 7 8 23
9 Hongarije 8 4 5 17
10 Australië 7 16 12 35
11 Japan 6 14 17 37
12 Nederland 6 6 8 20

Mogelijk no-flyzone boven Syrië

De VS en de geallieerden gaan mogelijk een 'no-flyzone' afdwingen boven Syrië, en daarbij 'meer agressieve acties ondernemen'. Dat stelde althans voormalig minister van Defensie, William Cohen tegenover Bloomberg. Hij begint naar eigen zeggen het belang van het praten over een no-flyzone steeds meer in te zien nu het geweld in Syrië steeds verder toeneemt.

Cohen, minister van Defensie tijdens de NAVO-aanvallen bij het Kosovo-conflict in de jaren 90, verwacht overigens dat niet alleen de Verenigde Staten bij de uitvoering ervan betrokken zullen zijn: 'Daarom werken we samen met diverse Arabische landen'. 

Toch snapt hij dat je met dergelijke standpunten moet oppassen. Niet alleen omdat ze erg gevoelig kunnen liggen, maar ook omdat er in de Verenigde Staten verkiezingen aankomen: "We moeten voorzichtig zijn met hoe we dit verwoorden en welk beleid we volgen, om te voorkomen dat je je eigen standpunten tegen gaat spreken. Zoiets zou de geloofwaardigheid van gouverneur Romney aan kunnen tasten, mocht hij president worden.", aldus Cohen.

E. Koeman: "Dit is een geweldige start"

Erwin Koeman werd deze zomer aangesteld als hoofdtrainer bij RKC Waalwijk en wist tijdens zijn eerste competitieduel direct te stunten door met 3-2 te winnen van PSV. "Dit is een geweldige start", aldus Koeman over zijn succesvolle debuut bij de Waalwijkers. "Hier mogen we één of twee dagen van genieten, vanaf dinsdag gaat de focus weer op de volgende wedstrijd."

Koeman zat tijdens het enerverende duel vaak op het puntje van zijn stoel. "Natuurlijk hebben we hachelijke momenten gekend, het had nog zomaar 3-3 kunnen worden. Dit was een wedstrijd waar alles in zat: gele en rode kaarten, een mogelijke rode kaart, bijna-strafschoppen. Dit is een enorme stimulans om op door te gaan."

De oud-international zal met zijn nieuwe werkgever de goede prestaties die RKC vorig seizoen behaalde proberen te herhalen. Onder zijn voorganger en naar Roda JC vertrokken trainer Ruud Brood eindigde de Brabantse club op de negende plaats in de Eredivisie.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.