Meer dan 180 doden door aardbeving Iran

In het noordwesten van Iran zijn zaterdag zeker 80 mensen gedood door een aardbeving. Circa 400 mensen raakten gewond. Dat heeft het Iraanse persbureau ISNA gemeld. Het Iraanse persbureau Fars spreekt van 87 doden.

Er waren twee bevingen. Een beving met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter en een met een kracht van 6,0, aldus het Iraans seismologisch centrum. Volgens de US Geological Survey, die wereldwijd aardbevingen registreert, hadden ze respectievelijk een kracht van 6,4 en 6,3 op de schaal van Richter.

Update 22.45 uur
NRC meldt dat het dodental inmiddels zou zijn opgelopen tot 153.

Update 02.10 uur
Het aantal mensen dat in het noordoosten van Iran is omgekomen door een aardbeving is opgelopen tot ten minste 180. Er zijn zeker 700 gewonden. Dat heeft de Iraanse regering bekendgemaakt, aldus het persbureau Fars. Sommige bronnen spreken van 1300 gewonden.

Functionarissen vrezen dat het aantal doden nog wel verder oploopt, omdat veel gewonden er ernstig aan toe zijn en veel mensen nog onder het puin liggen. Bovendien hebben reddingswerkers nog niet alle afgelegen dorpjes bereikt.

Duizenden mensen vluchtten uit hun huizen en brengen de komende nacht in de buitenlucht door uit angst voor nog meer aardschokken