Van Houts sluit Spelen af voor Nederland

Rudi van Houts is de enige Nederlander die op de slotdag van de Olympische Spelen nog in actie komt. De 28-jarige mountainbiker begint om 14.30 uur aan zijn missie. Voor de Brabander worden het zijn tweede Olympische Spelen. Zijn optreden vier jaar geleden in Beijing werd geen succes.

Traditioneel staat op de laatste zondag ook de marathon voor mannen op het programma. De atleten beginnen om 12.00 uur aan de ruim 42 kilometer door Londen. De winnaar van Beijing is er om een treurige reden niet bij. De Keniaan Samuel Wanjiru overleed vorig jaar na een val van zijn balkon.

Zondag valt ook de beslissing in meerdere teamsporten voor mannen. De basketballers van de Verenigde Staten en Spanje strijden net als vier jaar geleden om olympisch goud. De finale begint om 16.00 uur. Om dezelfde tijd spelen de handballers van Zweden en Frankrijk tegen elkaar.

De volleyballers van Rusland en Brazilië staan vanaf 14.00 tegenover elkaar. De liefhebbers van waterpolo moeten het meeste geduld hebben. Kroatië en Italië duiken pas om 16.50 uur het water in op jacht naar olympisch goud.

De Olympische Spelen eindigen om 22.00 met de sluitingsceremonie. Namens Nederland draagt zwemster Ranomi Kromowidjojo de vlag het stadion binnen.