'Straatrace kost voetganger leven'

De politie heeft vrijdagavond een 33-jarige man aangehouden na een racepartij met een dodelijke afloop in Den Haag. Een 29-jarige bestuurder van een tweede auto is eveneens aangehouden. De politie onderzoekt of sprake is van een straatrace. Het slachtoffer is een 43-jarige Hagenaar die de straat overstak.

Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de bestuurder van de eerste auto met 99 kilometer per uur over de Weimarstraat reed. De tweede auto reed daar met een snelheid van 74 kilometer achteraan. De man die werd aangereden stak met zijn fiets aan de hand de straat over, waarschijnlijk over het zebrapad, meldt de politie.

Of sprake is van een straatrace, is nog niet duidelijk. Wel is inmiddels een groot aantal getuigen gehoord. Ook verrichte de politie uitgebreid onderzoek op de plaats van het ongeval.

Behalve de twee bestuurders werden aanvankelijk ook twee andere inzittenden van beide auto's aangehouden. De twee arrestanten, 21 en 24 jaar oud, kwamen zaterdag al op vrije voeten. De bestuurder van het ongeluksvoertuig wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De andere bestuurder komt waarschijnlijk zondagmiddag vrij.


Mogelijke straatrace eist leven voetganger (Foto: Novum)