Oranje-captain Evers: "Ik geloofde heilig in goud"

"Dit is heel spijtig", zei Floris Evers vlak na afloop van de verloren olympische finale tegenover de NOS. De aanvoerder van de Oranjemannen verloor met zijn team zaterdagavond met 2-1 van Duitsland, waardoor de selectie van Paul van Ass een zilveren medaille kreeg omgehangen.

"Ik geloofde heilig in goud en het zat er ook in", zegt Evers. "We hebben de halve finale snel afgesloten en wilden het vanavond waanzinnig goed afmaken. Dat is niet gelukt. Complimenten voor de Duitsers."

Oranje kwam in de eindstrijd door een doelpunt van Jan-Philipp Rabente aan het eind van de eerste helft op achterstand. Mink van der Weerden maakte na rust de gelijkmaker, maar doordat Rabente in de slotfase opnieuw toesloeg belandde het goud bij Duitsland.

Evers keek alvast vooruit naar de volgende Spelen, in 2016. "Ik zei tegen de jonge jongens dat ze het dan maar in Rio moeten doen. Daar ben ik niet bij. Dit doet pijn, maar ergens ben ik ook trots op het team. Het gevoel is dubbel. We zijn hier naar elkaar toegegroeid en hebben een fantastische tijd gehad. Het verschil tussen goud en zilver is megagroot. Dat is pijnlijk. Zeker na die halve finale zijn we hier niet blij mee."