Bayern wint Duitse Super Cup

Niels (DerMeister)

Bayern München is het seizoen goed begonnen. De ploeg van Arjen Robben won zondag in eigen huis de Duitse Super Cup door landskampioen Borussia Dortmund met 2-1 te verslaan. Mario Mandzukic en Thomas Müller zetten Bayern al binnen elf minuten op een 2-0 voorsprong. Een kwartier voor tijd bracht Robert Lewandowski de spanning nog terug.

Bayern begon uitstekend aan de wedstrijd. De van Wolfsburg overgenomen Mandzukic profiteerde al na zes minuten van een misser in de Dortmundse verdediging en schoot de openingstreffer raak. Vijf minuten later miste Robben, nadat hij door Mandzukic was weggestuurd, oog in oog met Dortmund-goalie Roman Weidenfeller. Müller was echter alert en schoot de rebound binnen.

In het vervolg waren beide ploegen lang aan elkaar gewaagd. Borussia moest echter de aanval zoeken, maar Bayern hield goed de rem erop. Pas een kwartier voor tijd lukte het de bezoekers, die vorig jaar ook de DFB Pokal wonnen, ook op het scorebord te komen. Lewandowski rondde een goede aanval af door Dante op het verkeerde been te zetten en laag in te schieten.