Van Basten: "Ze moeten willen en durven"

Boris (borisz)

Sc Heerenveen-coach Marco van Basten zag zijn ploeg van NEC verliezen (0-2). De onervarenheid van zijn ploeg speelde volgens de keuzeheer een belangrijke rol.

"De eerste helft wilden en durfden we eigenlijk niet lekker te voetballen. Ik moet zeggen dat het goed werd afgestraft door NEC. In de tweede helft hebben we nog wel initiatief getoond en dat moest ook. Toen hebben we ook meer mogelijkheden gekregen, maar de kans om dichterbij NEC te komen hebben we helaas niet kunnen realiseren", aldus Van Basten tegenover Eredivisie Live.

"De jongens moeten willen en durven in te schuiven vanuit de verdediging. Je zag vanaf het begin dat ze dat liever niet wilden. Van de ruimtes maakten NEC veel beter gebruik, zeker in de eerste helft. Er werd niet goed genoeg samen gespeeld, onvoldoende ingeschoven en uitgespeeld", zo vervolgde de keuzeheer van de Friezen.

"We zullen het moeten doen met de jongens die we nu hebben. Dat is een aantal keren goed gegaan en een aantal keren niet. Dat is wel een beetje de situatie waar we nu mee te maken hebben. Het is voor een groot deel jong en onervaren, dan weet je dat het soms goed gaat en soms niet."