Israël maakt zich klaar voor oorlog

Israël treft voorbereidingen voor een oorlog op meerdere fronten. Wanneer het land ervoor kiest om Iran aan te vallen, zullen er waarschijnlijk uit Libanon raketten afgevuurd worden, waarna ook dat land zal worden aangevallen. Ook houdt Israël de mogelijkheid open voor een aanval op Syrische of Egyptische rebellen. Dat schrijft de Volkskrant.

Israëlische media speculeren de laatste dagen steeds meer over een aanval op Iran. Dat land zou bezig zijn een kernwapen te ontwikkelen. Israël wil koste wat kost voorkomen dat Iran een dergelijk wapen tot zijn beschikking krijgt.

Vandaag heeft de Israëlische overheid geëxperimenteerd met alarm-sms'jes. Met dergelijke sms'jes moeten burgers in de toekomst gewaarschuwd worden voor naderende raketinslagen. Vrijdag kondigde de regering aan dat de beschikbare wapens en munitie over het land verspreid zullen worden, zodat deze niet makkelijk te treffen zijn bij raketaanvallen op de bekende legerbases.

Het hoofd van de Israëlische centrale bank heeft gezegd dat het land financieel is voorbereid op een gewapend conflict. Door enige tijd geleden de BTW en de accijnzen te verhogen, heeft Israël genoeg financiële reserves op kunnen bouwen.